Anti-Trump complotdenker Peter R. de Vries verbindt Khashoggi-moord aan Iran-aanval: ‘Hij deed inspiratie op!’

Ja, jongens en meisjes, zijn we er weer klaar voor? Een lekker potje complotgorgelen met de Gargamel van de Nederlandse journalistiek – Peter R. de Vries? Nou, hier komt-ie hoor!

Je hoeft echt niet een groot fan te zijn van de Amerikaanse Witte Huis-bezetter Donald Trump. Maar om nu de wildste complottheorieën die je maar over hem kan verzinnen te verspreiden? RTL Boulevard-schnabbelaar Peter R. de Vries deed het vanochtend zonder schroom, toen hij in een grote potpourri van internationale gebeurtenissen allerlei zaken aan elkaar begon te knopen die helemaal niet zoveel met elkaar van doen hebben.

De Vries vindt het namelijk slecht dat de Verenigde Staten één van ’s werelds grootste staatterroristen heeft omgelegd – namelijk de Iraanse terreurkoning Qasem Soleimani – en ook vindt De Vries het, net als de meeste mensen, ronduit ziek hoe Saoedi-Arabië de kritische journalist Jamal Khashoggi heeft vermoord en in stukken gezaagd in hun ambassade in Turkije. En aangezien Trump de president van Amerika is en Amerika overal mee te maken heeft, kwam zijn naam ook nog voorbij in de Vriesfabel. Het eindresultaat zag er zo uit:

Nu nog iets met 11 september of Israël en we hebben een volle complotbingokaart. Knap hoor, Peter de prater!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Bullshit15

  Je mag zeggen wat je wilt maar trump heeft tenminste ballen die durft ten minste wat dat is beter dan die linkse ratten hier die liever weg kijkt in kop on zand steekt trump doet wat i belooft Amerika eerst in dat doet i voor als nog goed stem fvd of PVV in uit de eu

  1. Julian

   Klopt. Hij zou alle troepen terugtrekken uit het midden oosten…. Het worden er voorlopig alleen maar meer…..

   We hebben gisteren weer kunnen zien wat voor malloot er achter de knoppen zit in Washington…

   1. henk43

    Ja en dan moet zijn eigen minister van defensie zijn uitspraken corrigeren.

    1. Caesar Lion Cachet

     LS…

     America First ? Israël zal je bedoelen…
     Amerika moet totaal de vernieling in en daarna nemen de Zio Nazi het over als het al niet zover is. Trump is een Zio Nazi Maffia knecht. Totaal gecorrumpeerd door oa Jeffrey Epstein en nog veel meer.

  2. Gewoon werken

   Idd elk land heeft een leider nodig en uiteraard zijn de uitspraken die meneer heeft niet altijd waterpas maar het is wel een leider 1ste klas

   1. Julian

    Een superleider met 52% van de stemmers tegen zich…Hij weet als leider echt de natie te verenigen…

    Het land waar leerkrachten bewapend les moeten geven. Waar bij kerkdiensten bewapende beveiliging is…
    Nee make America great again…Maar ja de Economie booming.. En de kortzichtige Amerikaan ziet niks anders…

    1. Ron

     Trump is qua uitspraken niet tactisch maar praatjes vullen geen gaatjes.

     Maar jouw betoog over de bewapende leraren en beveiliging bij kerkdienst is niet zijn schuld.
     Hij draait 3 jaar aan de knoppen maar dat wat jij noemt is ellende van de voorgaande ” lijders”.
     Dat gaat hier ook gebeuren door huidig beleid, maar als dan net PVV of FVD aan de knoppen draait zou dat hun schuld zijn.

     Het geweld komt uit dezelfde hoek door fouten in voorgaand beleid en nu moeten er drastische maatregelen komen en dat durft Trump.

     Die wapens op school waren onder Huillary echt niet minder geweest.

     Maar onze Pim had dat al ooit beschreven.

 2. crimson1960

  Petertje, Petertje je bent een malloot.

 3. nu ik

  gekkie

 4. Roughwood

  Peter praat weer eens poep. Had eerst onderstaande tekst eens gelezen. Zijn tweet raakt kant nog wal. Deugend Nederland is vanwege zijn Trumpfobie alle realiteit uit het oog verloren en bagateliseert alle obsessieve gedragingen en handelingen van zijn tegenstanders. Waarmee het zichzelf volledig heeft gediskwalificeerd en nauwelijks meer serieus is te nemen.

  Qassem Soleimani was een veel grotere oorlogsmisdadiger dan Ratko Mladić
  ‘De commandant van de islamitische versie van Waffen-SS was en is geen volksheld’

  “Vader, vergeef het hun, want ze weten niet wat zij doen”, schijnt een vergevingsgezinde profeet ooit gezegd te hebben. Ik hoop dat de slachtoffers van Qassem Soleimani ook kunnen zeggen; vader vergeef die linkse journalisten, want ze weten niet wat ze opschrijven. Zoals bij Der Spiegel, waar ze over de rug van de slachtoffers van Soleimani Trump bekritiseren. Bij Le Figaro, als ze de ‘Dood aan Amerika!’-roepende milities beschrijven, maar niet hoe schrijven hoe de rest van de Irakezen Soleimani vervloekt. Bij de NRC, als ze schrijven dat Soleimani onder Iraniërs een heldenstatus had.

  Vergeef ze vader, ze zijn bij de Volkskrant te onwetend als ze schrijven dat Soleimani een ‘volksheld’ was.

  Soleimani was zijn carrière begonnen als een gewetenloze oorlogsmisdadiger die in de achtjarige Iran-Irak oorlog de gewoonte had geen krijgsgevangenen te nemen. In 1983 was hij betrokken bij de aanslag van Hezbollah in Beiroet waarbij bijna 300 mensen om het leven kwamen, waaronder 220 Amerikanen en 58 Fransen. In 1994 coördineerde hij de bomaanslag in Buenos Aires op het Joodse culturele centrum AMIA, waarbij 85 doden en honderden gewonden vielen.

  Sindsdien was hij niet alleen verantwoordelijk voor de destabilisering van de regio, maar ook voor alle terreuraanslagen die vanuit Teheran zijn gecoördineerd. Het was Soleimani die na de Amerikaanse invasie van Irak de sjiitische leiders die in Iran zaten verenigde, hun milities bewapende en ze aanslagen liet plegen op de Amerikanen, maar ook vreselijk liet huishouden onder de soennitische bevolkingsgroep waardoor ISIS ontstond. Het was Soleimani die in 2015 de lont van de burgeroorlog in Jemen aanstak. Inmiddels zijn daar 80.000 kinderen aan de hongerdood gestorven. Het was Soleimani die de vreedzame protesten tegen Assad in Syrië bloedig hielp neerslaan, die het fenomeen barrel bombs introduceerde en in 2015 de Russen overtuigde om zich militair te mengen in Syrië. Na acht jaar burgeroorlog tellen we nu 370.000 doden.

  Hij was degene die de strategische miskleunen van opeenvolgende Amerikaanse presidenten in het Midden-Oosten omboog in het voordeel van zijn leider Khamenei. “George W. Bush heeft ons Irak geschonken en Obama Syrië”, heeft hij ooit gezegd. Soleimani was ook verantwoordelijk voor de meer dan 200 Iraanse dissidenten die in de afgelopen jaren buiten Iran om het leven zijn gebracht, waaronder twee in Nederland. Mede daardoor stond hij ook op de terreurlijst van de Europese Unie.

  Laat weerzin tegen Trump je vizier niet zo vertroebelen om de commandant van de islamitische versie van Waffen-SS een ‘volksheld’ te noemen, terwijl je geen woord vuilmaakte aan de 1500 dode jongeren die nog geen maand geleden door de mannen van Soleimani op straat werden afgeslacht.

  Soleimani was en is geen volksheld. Hij wordt in Iran onder de gewone bevolking intens gehaat om de vele doden die bij elke opeenvolgende protestbeweging in de afgelopen jaren zijn gevallen. Afgelopen week was hij opnieuw in Irak om de les van het neerslaan van de protesten uit Iran over te brengen.

  Als Mladić een oorlogsmisdadiger was, moet er voor iemand als Soleimani een nieuwe term worden bedacht.

  Tekst: Keyvan Shahbazi, bron TPO.

  1. nu ik

   Mooi complete verhaal , helaas niet besteed aan linkse roeptoeters die niets anders voor ogen hebben om Trump in kwaad daglicht te zetten

   1. Caesar Lion Cachet

    LS…
    In wat voor je licht je Trump ook zet, het is een levensgevaarlijke gek. Een Maffia Nazi Zionistenknecht en een psychopaat van de ergste soort…

 5. Steiner

  Straks sylvana Simons,Erik van Muiswinkel of een andere nitwit en zo zijn we alhier weer de hele dag zoet.

 6. Agios

  Wat een afschuwelijke karakterloze vent die De Vries.

 7. Veteraan

  Ach ja Peter hé, beetje mediageil en best wel zwaar verstoord en hij heeft zijn roeping gemist op de toneelschool.
  Lijkt me een goede partner voor Sylvana Umfufu Simons.

 8. Agios

  Laatste bericht: Minstens 35 doden bij de treurmars voor terrorist Soleimani. Maar dat kon de Vries nog niet weten, hoewel…hij weet toch altijd alles?

 9. henkie

  Meesterzet van Trump.

  Ayad Allawi, een verlichte Shii politieke leider in Irak is op verschillende zenders geinterviewd. Hij kiest openlijk voor VS en tegen Iran.

  Iraq is in zeer grote problemen omdat de VS en Iran het op een akoordje gooiden en een fake democratische regering optuigden, waarbij Iran en de VS op de achtergrond ruilhandel pleegden (compromissen). Aldus Ayad Allawi.

  Dat zegt nogal wat als een Shii Iraki tot deze conclusie komt!

 10. Bockbeer

  Wesley R de Vries?

  1. Top

   Nee niet dezelfde, maar wel net zo stompzinnig. Is die ‘Flopper, Dopper, Knopper Benbow’ nog niet terug?

 11. marco kruidenberg

  Peter R de Vries wordt een soort Freek de Jonge

 12. Rosasolis

  Het gaat nu verder snel achteruit met het beleid van dictator Trump. Vandaag was er in het Congres een storm van protest tegen het “besluit” van alleen Trump! om alle overblijvende eeuwen-oude historische plaatsen in Iran te bombarderen. Behalve het hele Congres zijn er twee Republican ministers tegen het eenzame besluit van Trump: namelijk de Min. van Defensie en de Min. van Buitenlandse zaken. Er komen geen aanvallen op oude Persische dorpen. Anders gaan deze twee ministers ook vrijwillig uit hun functie. Maar er is gisteren een verder belangrijk beroep afkomstig vanuit de Senate. Die moeten binnenkort beslissen om deze zeer gevaarlijke onstabiele pres. af te zetten. Van voormalig nationale veiligheids adviseur voor de Amerika, John Bolten, die ontslagen werd afgelopen september door Trump. Voor de afzetting van Trump wou J. Bolten (Republican) toen niet willen optreden als getuig in het Congres… Maar nu maar nu wel, voor de Senaat, omdat het van kwaad tot erger gaat met Trump omdat hij met niemand kan of wil samenwerken.

  1. Ron

   Jij bent propagandist voor Hillary en consorten?

   1. Rosasolis

    @Ron. Oh, nee. Ik was toen voor Republican Senator Ted Cruz uit
    Texas. Nu steun ik professor- Democraat Elizabeth Warren uit Boston. Ik volg de debat speeches, en zoek vooral intelligentie.

    1. Ron

     Tja zal je daar niet vinden, maar ja..

 13. Kristalix

  Peter R Debiel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.