Belachelijk! DENK-rechter oordeelt in voordeel van salafistenschooltje Cornelius Haga; terreurbestuur mag blijven

Het Cornelius Haga Lyceum mag doorgaan met islamistische terreurbestuurders, en minister Slob (Onderwijs) kan daar helemaal niets tegen beginnen. Dat is het verbijsterende oordeel van een Amsterdamse rechter vandaag. Even drie keer met de ogen knipperen, hoor. Maar nee, het was niet Tunahan Kuzu in een toga.

We kennen in Nederland al het fenomeen D66-rechters: zachte heelmeesters die stinkende wonden maken door de meest hardvochtige criminelen te laten ontsnappen met een taakstrafje of slechts elektronisch toezicht. Maar nu is een nieuw fenomeen in opkomst: de DENK-rechter. De magistraat die alle vormen van islamitisch terreur weet weg te wuiven, want er is altijd wel een ‘grondrecht’ zo t buigen dat de rechter de maatschappij niet veilig hoeft te houden. Zie vandaag: de rechtbank Amsterdam tikt minister Slob op de vingers wegens het wegsturen van terreurbestuurders van het Cornelius Haga Lyceum. U weet wel: de school die banden onderhoudt met terroristen, drugsdealende mafklapper Arnoud van Doorn als vrijwilliger heeft en allerlei financiële malversaties pleegt en dat laat doorgaan voor ‘behoorlijk bestuur’.

Die school krijgt nu dus een highfive van de rechter, terwijl de Nederlandse overheid een dikke middelvinger krijgt van een rechter die kennelijk geen zier geeft om veiligheid in ons land. Verbijsterend:

“Volgens de rechtbank zijn er wel tekenen van onrechtmatig handelen en verrijking door personen, maar is dat op zichzelf niet voldoende om het hele bestuur weg te sturen. Van algeheel financieel wanbeleid, zoals de minister stelde, is geen sprake. Bovendien waren de financiële tekortkomingen al bekend, en vormden ze eerder voor de onderwijsinspectie geen reden om in te grijpen.

Verder is het de rechtbank niet gebleken dat het burgerschapsonderwijs op het Haga Lyceum tekortschiet. Evenmin hoeft de school afstand te nemen van de salafistische personen die de school hebben bezocht. Hun invloed was beperkt of is niet aangetoond, aldus de rechtbank.”

Ik hoop dat de rechter die deze onverantwoordelijke uitspraak deed, beseft wat hij doet. Als een oud-leerling van deze school over een paar jaar een aanslag pleegt, kleeft er bloed aan z’n handen.

Voor minister Slob en de samenleving is er trouwens nog een herkansing: de Staat gaat in beroep tegen dit absurde vonnis. Hopelijk valt er daar nog wat te veranderen aan deze clusterfuck van een gerechtelijke uitspraak.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. Vit

  De man denkt dat hij niet gebeten wordt door de krokodil als hij meegaand is richting islam, dat wordt een bittere teleurstelling.

 2. EU kok

  Waarschijnlijk terechte uitspraak, zeker een zeer slechte bewijsvoering door onderwijsinspectie en Slob.

  1. Fonz

   waarschijnlijk staat eu-tje te gniffelen in z’n vuistje zo van na-na-na-nu-nu-nana

 3. Politiek Profeet

  Een echte d66 schijtlaars van een rechterlijke drol.
  Durft geen echt vonnis uit te spreken wetende dat de staat in beroep gaat, zo blijft deze laffe kakkerlak buiten schot(van de bontkraagjes)

 4. Oliwier

  Minister Slob ging af op de mening van DDS. Hij is door DDS in het pak genaaid. Zij begrepen ook wel dat het geen haalbare kaart was.

  1. Fonz

   oliwier moet natuurlijk zijn islamhufterige antisemitische muil houden

   1. EU kok

    Jannes82 6 dagen ago
    “Ik ben niet op deze aardkloot gezet om mensen te veroordelen.”

    Fonz 5 dagen ago
    Dat doe ik ook niet,
    .
    Kan iemand die haan zijn nek omdraaien.
    Hoor dat beest nu al 3000 maal kraaien.

    1. Fonz

     “…fantaseren over seks met kinderen. Aandoenlijk is het ook.
     ~Lao Tse aka Mezzadra aka EU~”

     1. EU kok

      Wie riep hier laatst dat het beschuldigingen van p*dodinges eens moest ophouden?

     2. Fonz

      EU kokje dé islamknuffelaar en ped*verheerlijker…

     3. Hard

      EU kok?

 5. Job Jansen

  Doet de overheid eindelijk iets goed, wordt ze teruggefloten door de rechterlijke macht, op grond van met name godsdienstvrijheid. Pas als de Islam gezien wordt als zijnde ideologie (wat het uiteraard is) kan men er actie op ondernemen. Wederom heeft Wilders gelijk.

  1. Sergeant Monty

   “Pas als de Islam gezien wordt als zijnde ideologie”

   Probeerde dit dan maar eens aan 1,5 miljard moslims uit te leggen.

   1. Job Jansen

    Monty,

    Wat ze in de rest van de wereld doen maakt mij weinig uit. Zolang we het hier maar inzien.

 6. Job Jansen

  “Evenmin hoeft de school afstand te nemen van de salafistische personen die de school hebben bezocht. Hun invloed was beperkt of is niet aangetoond, aldus de rechtbank.”

  ‘Gelukkig’ zal de tijd het leren…

  1. toetssteen

   @Job Jansen
   Terecht dat u het woord ‘Gelukkig’ tussen komma’s zette. Ik vrees net zoals u dat we er niet blij van gaan worden. En dan druk ik me mild uit.

 7. Bullshit15

  Wat zeuren Julie nu man die landverraders hebben het aan hun zelf te danken dat de islam baas is hier ze kunnen doen in laten wat ze willen maar er zal geen rechter zijn die de islam tegen spreekt ze zijn allemaal bang voor hun hachje
  In trouwens de politiek heeft ons land al verkocht aan brussel in aan de islam kijk upidate aflevering 90 daar zie je dat baudet de enige is die een motie heeft ingediend tegen dat moslims kategejamer VVD in CDA in alle andere partijen waren voor dus wie op VVD cda gl 50 plus enz heeft gestemd nu mag je dat kstegejamer aan horen in dit draai je ook niet meer terug nogmaals dank jullie wel linkse ratten stemmers
  Stem fvd of PVV in uit de eu

  1. Isengrijn

   Hèhè! 😉

  2. Beukman

   Mijn vriend @Vit heeft vandaag verklaard dat hij liever zijn leven lang in de Brabantse strontlucht van de varkenshouderijen wil wonen, dan 2 minuten per week een versterkte oproep tot gebed horen.
   Dat is natuurlijk zijn goed recht. Hij en jij moeten er echter rekening mee houden dat niet iedereen deze keus zou maken.

   1. Vit

    Wat zwam je nou man, dat ruik je buiten nauwelijks en is net zo Hollands als windmolens, de authentieke.

    Ik heb trouwens vernomen dat islamietjes iets tegen varkens hebben als je die bedoeld, dus die zal je daar in de buurt niet vinden.

   2. Grote Trek

    In dit bijzondere geval kan ik hem Stramproy aanbevelen. Het dorp ligt onder Weert op de grens met België. Hier logeerden wij eens in een vakantie huisje
    buiten het dorp. In de nabijheid een paar varkensboerderijen. De lucht was niet
    te harden. Eveneens de grote zwarte vliegen die het huisje waren binnengedrongen.
    Je kon geen deur of raam openhouden. Eventueel kan hij nog een kijkje nemen in de directe omgeving, in het bos, vlak bij Ootmarssum. (Ov) richting Oldenzaal.

    1. Beukman

     @Grote Trek
     Goeie tip voor @Vit, dank. Het is trouwens niet de enige plek op dat eens zo fraaie platteland waar de stank niet te harden is.

    2. toetssteen

     @GT
     Dat was toen! Inmiddels is het 99,99% verbeterd.Eigen ervaring.

     1. Grote Trek

      De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen : Dat was inderdaad een tijd geleden.

     2. Beukman

      Gelukkig! Met die oproepen tot het gebed blijkt het oók allemaal reuze mee te vallen.

     3. Fonz

      Hier zien we een stel nedermoslims praten die echt een pest hekel hebben aan mijn land..

    3. Hard

     Grote Trek Op Koers Quispel?

   3. Vit

    Wacht eens ff, ik krijg me daar een geweldig idee, iets met een sproeivliegtuig.

    1. Ben Venuti

     Vertel eens Vit, iets met dunne varkensgier, sproeivliegtuigjes en moskeeën?

     1. Vit

      In een keer goed, jij gaat door voor de koelkast.

     2. Vit

      Ps, en een zekere school.

   4. Hard

    “Mijn vriend @Vit”

    Flikker op fascistische Quispelzuiger!

 8. henk43

  De rechter toetst het beleid van de minister aan de wet. Als de rechter in hoger beroep dit vonnis bevestigt dan wordt het tijd de wet aan te passen. desnoods artikel 21 van de grondwet die de vrijheid van onderwijs garandeert. Scholen die gesticht worden op religieuze grondslag passen niet meer in de huidige tijd. Ik denk dat dit de enige weg is om uit deze impasse te komen en zal tevens de integratie van verschillende bevolkingsgroepen bevorderen.

  1. Pronounce

   Het gaat alleen maar om islamscholen. Christelijke scholen zijn juist vaak veel beter dan openbare scholen. Het is -wederom- bij de religie van de vrede waar het probleem zit, niet in de vrijheid van onderwijs. Het afschaffen van het laatste leidt er alleen maar toe dat anonieme ambtenaren gaan bepalen wat kinderen mogen leren – en vooral ook wat ze níet mogen leren. (Denk aan: kritiek op idee dat klimaatverandering door mensen wordt veroorzaakt, kritiek op keynesianisme, kritiek op de vermeende zegeningen van de multiculturele samenleving, enz enz enz.) Dat is het kind met het badwater weggooien.

 9. Baron von Munchhausen

  Niets nieuws!!!
  Alles voor de buhne! Slappe Slob reguliert het Moslim onderwijs!
  Gesteund door NPO! Deze hebben weer extra geld gekregen om het ” klootjes volk en gepeupel” op een verkeerd spoor te zetten!
  Ga maar kijken om 20.00 uur Journaal: “zielig” , die tot hun dood uitkeringstrekkenden,
  Moslims!!!
  Wat een land!

 10. Lex

  De sloopkogel er in afbreken tot op de grond en er een bejaardentehuis bouwen.

 11. ZiggyStardust

  Wollah, wat is deze?

 12. nu ik

  Onder de noemer vrijheid op geloof mag je in Nederland de vrijheden van anderen ernstig inperken. Dit land is ziek

  stem sociaal , stem PVV

 13. Ikbenhetbeu

  Ja, gelukkig gaat minister Slob in hoger beroep tegen deze absurde, onverantwoordelijke uitspraak. Moge het recht zegevieren.

 14. Bolkestein

  Een woordje wat je niet mag zeggen: Dikastrocratie
  h**ps://www.geenstijl.nl/5151468/en-is-het-nou-met-een-k-of-met-een-c/

  1. Fortiori

   Dikastocratie, @Ollekebolleke 🙂

   1. Hard

    Dikastocratie

 15. Bolkestein

  Rechters zwichten voor Sharia.

  Rechter: Tyfusbestuur Haga Lyceum mag blijven
  h**ps://www.geenstijl.nl/5151538/rechter-tyfusbestuur-haga-lyceum-mag-blijven/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.