Berichtje uit de SJW-bubbel: Universiteit biedt cursus “legaal flirten” aan. “Sommigen kennen de grenzen niet!”

Studenten aan de Universiteit Gent kunnen zichzelf straks de meesters in de edele kunst van het “legaal flirten” noemen. Want, zo zullen ze volgende maand leren, sommigen kennen nu eenmaal de grenzen niet en gaan illegaal flirten. Niemand die precies kan uitleggen wat dat is, maar wel dat het onwenselijk is.

Wat een bofkonten, daar bij onze zuiderburen. Binnenkort kunnen ze er allemaal “legaal flirten”. Want in het post-#metoo-tijdperk is ineens iedereen die toespelingen maakt een potentiële aanrander. Dat moeten we natuurlijk niet hebben, en zeker niet in een universiteitsstad als Gent. Waar het natuurlijk vooral een safe space hoort te zijn. Geen plek voor micro agressions. En dus, hup, moeten de studenten op cursus “legaal flirten”:

“De universiteit van Gent organiseert een lezing over “legaal flirten”. Een gastprofessor strafrecht komt langs om de studenten te leren hoe ze moeten flirten en hoe ze moeten omgaan met seksueel overschrijdend gedrag. Hebben de studenten zo’n lezing nodig? “Ik weet niet wat legaal of illegaal flirten is, maar ik kan me wel inbeelden dat sommigen de grenzen niet kennen.”

Maar we zijn er vaak over bezig. Als iemand je aanraakt, dat lijkt zo normaal. Maar dat is eigenlijk echt niet oké, dat is jouw lichaam”, zegt een van de studentes. “Als je uitgaat zie je het wel vaker.”

Want het precies is weet dus nog geen hond. Maar geen nood: want dat kan gaandeweg allemaal wel worden uitgevonden. Wat natuurlijk belangrijker is, is dat je van die cursus een groot certificaat ontvangt en op je muur hangt. Zodat je aan al je SJW-vriendjes en -vriendinnetjes kan laten zien: zie je wel, ik deug. Want ik kan legaal flirten! Oef… Of zoals ze dat in Vlaanderen plegen te zeggen: amai!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Fortiori

  Topstory, Kenneth! Op voor de gouden griffel.

 2. Jack Flash

  Als 16 jarige flirtte men vroeger met de meiden op de middelbare school,was geen cursus voor nodig en men kende zijn grenzen.Ik begin mij serieus af te vragen wat op scholen en universiteiten onderwezen wordt; volgens mij is het niveau nogal gezakt.

  1. Ralnov

   Als het allemaal maar “politiek correct” is , wat een kolder.

 3. Bolkestein

  Gaan ze dan ook in de straten waar er door allochtonen naar hen gesist worden hun stage in de praktijk uitvoeren en hen de omgangsvormen bijbrengen?

 4. Cootje

  Vroeger was men toleranter , ik vroeg altijd aan de meiden wil je eerst wat drinken of gaan we meteen van kiet je had wel eens succes of je kreeg een klap in je gezicht risico van het vak , tegenwoordig hebben ze overal een opleiding voor nodig maar theorie of praktijk is een verschil van een dag of een nacht , als je een strenge professor hebt leert hij je het met het licht uit , maar je kan beter het licht aan laten dan zie je wat voor vlees je in de Kuip hebt

 5. claus

  Gewoon uitgebreid met goedgevulde beurs wapperen, doet wonderen!
  Alle lichaamsopeningen zijn bij de meeste dames, vervolgens te gebruiken.

  1. Tman

   claus:
   Hallo, claus! s*ksist misschien?
   ik ook,haha!

  2. Cootje

   Je kan ook niet voor een dubbeltje op de eerste rij zitten , maar een romantische stem met veel gevoel doet ook wonderen

 6. Heinrich

  We leven toch in een geëmancipeerd genderneutraal tijdperk?
  De vrouwtjes gaan voor de afwisseling, maar eens met veel motivatie het manvolk verleiden, dat is toch wat ze zielsgraag willen, het heft in handen nemen en hebben!
  Nou dan, zet hem op!

 7. nu ik

  voertaal arabisch ? anders bereik je nog je doelgroep niet

 8. Bullshit15

  We leven niet meer we worden geleefd door alle onzin die ze tegenwoordig bedenken de maatschappij is gewoon ziek.
  Als je tegenwoordig naar een meid kijkt moet je oppassen.je Word zo aangeklaagd voor meetoo in ja je weet het de meisjes krijgen gelijk de jongens moet hun onschuld maar weer bewijzen kan je dat niet dan ga je de bak in
  In ik weet haast wel zeker dat de meeste meiden het niet erg vinden als je met een meid flirt. Maar dit zijn ook maar weer een handje vol feministen of lesbiennes die graag willen opvallen.

 9. Rud56

  En wellicht een lijntje D66-coke en wat D66-heroïne erbij!

 10. Drollevanger

  Kun je ook hoogleraar of lerares worden in de flirtkunde.
  Het zou me niks verwonderen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.