Dictators Milieudefensie tacklen groen gas: ‘Iedereen, ongeacht omvang portemonnee, moet mee met energietransitie!’

Als het aan de gestaalde kaders van de linkse actiebeweging Milieudefensie ligt, gaat geen gemeente nog huizen met een gasaansluiting bouwen. Ze gedragen zich als ware dictators, en proberen gewoon de bouw van nieuwe huizen te frustreren om hun drammerige zinnetje door te drijven. De Drentse gemeente De Wolden merkt nu hoe akelig fanatiek die lui zijn.

Elke dag weer ‘wereldproblemen’ oplossen met Milieudefensie! Gisteren was het nog het ‘neoliberalisme’ afbreken tegen alle racisme en haat die in de samenleving zouden leven, en vandaag is het drammen tegen groen gas. Groen gas, ja. Want niet alleen is gas één van de meest klimaatvriendelijke energiebronnen, ook heeft gemeente De Wolden, in Drenthe, bedongen dat nieuwe huizen die het bestaande netwerk gebruiken niet in overtreding zijn van het vingerwapperregeltje om geen nieuwe huizen op gas aan te sluiten.

Maar dat is uiteraard allemaal niet ambitieus en fanatiek genoeg voor het voetenstampclubje Milieudefensie. Zij eisen dat de energietransitie iedereen en alles opslokt, ongeacht portemonnee. Iedereen moet verplicht mee in het duurzaamheidscircus, desnoods tegen de wil en tegen de accomodatie van de gemeente in. En voor dat ‘nobele’ einddoel zijn ze bereid om ver te gaan:

“De Wolden zet samen met netbeheerder Rendo in op groen gas, dat via het bestaande net van gasleidingen naar de afnemers wordt getransporteerd. Daarom stelt de gemeente inwoners vrij van de verplichting gasloos te bouwen. Daar is Milieudefensie het niet mee eens en heeft bezwaar tegen het besluit aangetekend.

Volgens Milieudefensie moet iedereen, ongeacht de omvang van de portemonnee, mee kunnen doen aan de energietransitie: de overgang van fossiele naar hernieuwbare energie. Dat gasloos bouwen in De Wolden niet verplicht is, zet volgens de Milieudefensie een streep door het uitgangspunt van gelijkheid.”

En als spuit 11 bemoeit Milieudefensie zich nu tegen de procedures aan rondom de bouw van de nieuwe woningen. Fijn man, dat gaat echt helpen met dat tekort aan huizen in dit land… dat jullie de boel nog even gaan zitten traineren vanwege jullie wens dat iedereen, vrije keuze niet mogelijk, maar mee moet doen aan die energietransitie. Ondanks dat gas helemaal zo slecht nog niet is.

Maar hé: het is 2020. En dat betekent: als je zegt dat je het voor het klimaat doet, mag ineens alles. Jottem!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. claus

  Haha “voetenstampclubje Milieudefensie”
  Ja inderdaad, een kinderoptocht met gemotiveerde (geïndoctrineerde) pubers, zelf nog nóóit gewerkt voor hun studiekosten en zakcenten en totaal géén levenservaring of een ZELF gevormde mening over de wereld,het is allemaal gesouffleerd, betekenisloos gebleer, door de in het onderwijs wijdverbreide klimaatsekte ingesproken.
  Onmondige domme jonge mensjes nog, deze willen waarschijnlijk allemaal in de politiek, om te strijden tegen de planeet vervuilers, waarvan de voornaamste bezigheid altijd is geweest, de simpele opstandige/onvolwassen geesten in de watten te leggen en elke wens van de lippen te lezen!

  1. hans-e-pans

   Stop met het subsidieren van dit soort organisaties die in de hand bijten die hen voeden, dan is het snel afgelopen van het alarmeren. Ook de subsidies van buiten Nedreland.

   Als ik deze optochten zie moet ik steeds denken aan een naschoolseopvangoptocht.

 2. Rammstein

  Zoals Leon de Winter in zijn column zei: “We zitten middenin een staatsgreep van alarmisten”.

 3. Tman

  Naar mijn bescheiden mening en observaties, heeft de meerderheid van de huidige opgroeiende jeugd totaal andere maar vóóral onrealistische niet lang vol te houden prioriteiten, dan de mijn leeftijdsgroep in vroeger tijden.
  Snuiven, slikken, feesten, copuleren, meedoen aan gezellige protestmarsen/Malieveld akties staan helemaal boven aan de lijst!
  wie dat betaald?
  Pappie&mammie en soms een slap baantje in de horeca!
  Ofdat de “feest” en “milieugoeroe’s” alsook aan de simpele jeugd verkondigen, hoe zichzelf in de toekomst van onderhoud te voorzien?
  Van leuke hobby’s en protesteren alléén, kan niemand eten en leven!

 4. Bullshit15

  Wie zijn nu gevaarlijker links of rechts

 5. Veteraan

  Milieudefensie is een clubje ontstaan door mensen die van de milieuproblematiek hun verdienmodel maken. En ze verdienen er flink mee naast dat het ze een goed gevoel geeft en iets om over te praten in hun eigen kringen, naast anderen te kunnen bashen omdat die anders denken. Feiten doen niet zo mee maar emotie wel.
  Nog vragen iemand ?

 6. Cycle25

  De Aarde zit vast in een natuurgreep, genaamd polar shift. Het magnetisch veld van de Aarde zwakt 5% af….per decennia, dankzij de bevindingen van de satelliet SWARM zijn ze bij NASA zich een hoedje geschrokken. En wat gaat de wereld doen ? Alles elektrisch inrichten waarmee de schade allemaal maar groter zal worden.

  h*tps://www.globalresearch.ca/weakening-earths-magnetic-field-greatly-accelerated-apocalyptic-implications/5674372

  1. Op Koers

   Ik kan mij de tijd nog herinneren dat ik in de winter versteend van de brommer stapte bij mijn werk na een half uur tuffen. Tenen los in de schoenen door de kou, bijna bevroren oren. Wanneer kom je nu nog zo’n winter tegen? Is het dan toch niet iets van een warmer klimaat?

   1. Hard

    Wesley Johnsen Op Koers?

  2. C.A.Barstow

   @Cycle25:

   Al zou de wereldbevolking in zijn geheel klimaat krankzinnig zijn de aardbol gaat gewoon door met waar zij al honderden miljoenen jaren mee bezig is en de komende honderden miljoenen jaren mee bezig blijft,
   Re-shaping, het klimaat speelt hierin een uiterst belangrijke en niet te missen rol in,
   dat minuscule beetje Co2 dat wij de lucht in brengen is niets vergeleken met wat onze aardbol zelf produceert en waartegen wij niets kunnen beginnen, er zijn alleen al 1500 werkende vulkanen rondom de aardbol wat denk dat die de lucht inblazen en hoeveel?

   Weg met die verachtelijk linkse klimaat idioten,
   Stem FvD/PVV.

 7. Roughwood

  Klimaatactivisten? Klimaatextremisten zult u bedoelen! En met extremisten valt niet zinnig te praten of discussiëren. Nooit. Het is een raadsel waarom een klimaatterreurclub als Milieudefensie al jarenlang miljoenen subsidie vangt. Maar ja, dat regelen die linkse politieke handlangers in Den Haag wel voor ze. Ik heb wel de Postcodeloterij opgezegd. Dat zouden meer mensen moeten doen gezien het feit dat men eco-extremisten zoals Milieudefensie en Urgenda financieel steunt. En dat onder het mom van goede doelen!

 8. C.A.Barstow

  Dat deze linkse klimaat idioten volkomen hersenloos zijn
  dat weten wij al een poosje.
  Het blijkt dus dat je nog idioter en hersenlozer kunt zijn dan je al bent.

  Stem voor een psychisch gezonde Nederlandse bevolking dus voor de volledige vernietiging van politiek links,
  Stem FvD/PVV.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.