Directeur Milieudefensie: ‘Racisme en haat? Schuld van neoliberalisme, niet van vrijheid inpikkende migranten’

1024px-Nietmetmijngeld_1
Foto: Donald Pols, directeur van Milieudefensie bij een actie van zijn club. Bron: Dirk van der Made / Wikimedia Commons.

Natuurbeschermingsorganisatie Milieudefensie gaat tegenwoordig kennelijk ook over de politieke sentimenten in de samenleving. Want als het aan directeur Donald Pols ligt, zijn we met z’n allen veel te racistisch en haatdragend geworden de afgelopen jaren. Het zogenaamde “neoliberalisme” zou dat hebben gedaan, terwijl men allemaal boos is geworden op migranten die vrijheden afpakken. Wat dat met milieu te maken heeft? Ik weet het ook niet.

Je zou denken dat liefde voor dieren en natuur iets kan zijn wat links én rechts bindt. Maar helaas, daar denkt de directeur van milieuclub Milieudefensie behoorlijk anders over. Als het aan deze Donald Pols ligt, omarmen we nu allemaal massaal het verhaal van radicaal-linkse partijen als BIJ1 en de SP. En hebben we het verder niet meer over wat immigratie doet om Nederland voorgoed te veranderen.

Sterker nog, me moeten ons helemaal geen zorgen maken over migranten. Nee, een vaag idee van een socialistische studeerkamerfilosoof is wat het échte gevaar vormt voor Nederland. Want neoliberalisme, dat is dus écht gevaarlijk. Aldus Donald Pols, de hogepriester van Milieudefensie dus:

“Terwijl jij je zorgen maakte dat migranten je vrijheid inpikte, pakte het neoliberalisme je spaargeld, stuurde je baan naar het buitenland, beroofde je van je gezondheidszorg, ontmantelde het onderwijs, en storte je in de schulden-en liet je zitten met alleen maar racisme en haat.”

Milieudefensie doet wel vaker opmerkelijke uitspraken. Zo klaagde de club over teveel foto’s van vrouwen in bikini’s op het moment dat het buiten warm is, en maken ze bedrijven het leven zuur met onredelijke eisen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

17 reacties

 1.   

  Door de migratie zijn we wel degelijk vrijheden en geld kwijtgeraakt.Pols lult uit zijn nek.

  1.   

   En hij kletst uit de losse pols.

 2.   

  Milieudefensie wordt door de linkse kerk en belastinggeld in het leven gehouden , het ergste is dat een paar idioten daar met geitenwollen sokken geen beeld beeld van Pim Fortuyn in hun zaaltjes hebben , maar van Folkert hebben ze hele draaiboeken , je kan ze over een kamp scheren milieudefensie en de geloven echte gestoorde die met een kleine minderheid de samenleving saboteerde met harde ondemocratische acties en nergens voor terug deinzen , maar in de linkse hoek op handen worden gedragen terwijl Geert Wilders met het moslim dogma wordt geradicaliseerd . Levensgevaarlijke ontwikkeling

 3.   

  Het milieu een warm hart toedragen, warm voorstander zijn van stringente stikstofregels die allerlei bouwprojecten platleggen – met ontslagen als gevolg, hoezo baan verdwenen naar het buitenland? – en dan nóg helemaal pro-migratie zijn. Wat een droeftoeter. Migratie is per definitie geen goede zaak voor het milieu, want gegarandeerd zal de nieuwkomer hier meer uitstoten dan in het land van herkomst. Hier zie je voor de zoveelste keer dat de groenlinkse uitgangspunten van een schoon milieu, een ruimhartig migratiebeleid en een uitgebreide verzorgingsstaat niet samen kunnen gaan. Teveel migranten van het type dat links graag binnen haalt (niet-blank en niet-westers) leidt tot ondermijn van de verzorgingsstaat en sowieso het milieu. Maar ja, alles voor de stemmen.

 4.   

  Oost Europeanen stropen de bossen leeg. Maar nee dat is niet schadelijk.
  Turken, Roemenen Bulgaren enzovoort eigen in rokende diesels waar een oude stookolie schip nog schoon bij is. Maar nee dat is niet schadelijk.
  Alleen de autochtone Nederlander richt schade aan, want die heeft geld dat afgepakt kan worden.

 5.   

  Gossiemijne, …..van welke partij (gesubsidieerd!!!) zou deze Pols zijn?
  In ieder geval een ” zakkenvullende” partij. Ha,…ha,….u bent er bijna!
  Kleine hint: leden van deze partij; nooit gewerkt hebbende in bedrijfsleven, laat staan een krantenwijk!
  Vanavond bij landverraadster Jinek? (ook een linkse zakkenvuller/ster).
  Offe bij “onze” subjectieve NPO?

 6.   

  “Racisme en haat?” Waar die vandaan komt?
  Vreemdelingen voorrang geven bij toewijzing van woningen, aangevuld met een inrichtingsbonus van €20.000, daarenboven een uit het niets, vanzelf verschijnende maatschappelijk werker(ster) met geitenwollen sokken, die alle oneffenheden op het pad oplossen, zoals uitkering, zorgverzekering, welzijn, psychische traumatische ongemakken opgedaan bij de vaak verzonnen korte zwemoefening van 10 minuten in de Middellandse zee, nevenbij het driftig en enorme kosten genererend bijbouwen van COA’S!
  Verder is er nog de halfslachtige behandeling en oplossingen voor uitgeprocedeerden, gedogen van agressief en crimineel gedrag, niet handhaven, onrechtmatig bed-bad-brood verstrekken!
  Het wekt inderdaad géén verbazing dat de hardwerkende autochtone Nederlander een antipathie heeft mbt vreemdelingen in het algemeen!
  Daarbij moet moet men niet vergeten dat de zorg voor behoevende ouderen op een nulpunt staat, enorme wachtlijsten verpleegklinieken, alsook de jeugdzorg, bevriezing AOW, pensioenen in een constante gevarenzone etc.
  De grootste altruïst krijgt op deze manier nog een hekel aan vreemdelingen!

  1.   

   tman,
   Zonder de door jou benoemde negatieve kenmerken mbt vreemdelingen heb ik al een hekel aan die toestroom, daar heb ik géén toegevoegde motivatie voor nodig.
   De islam gelukszoekers horen gewoon in hun zandbak, niet in Europa, klaar!

 7.   

  De dienstenrichtlijn van Bolkenstein is toch een liberale uitvinding naar mijn weten, hooguit 30.000 Polen konden hier werken terwijl deze cijfers volledig doorgeslagen zijn.

  Made by VVD.

  Het de koppeling naar milieu is gebaseerd op 54 ton CO2 die op elke baby losgelaten is.

  En dat x 1.000.000..

  Maar vertrouw beide zijden niet, het zijn de nieuwe wolven in schaapskleren.

  1.   

   Herstel..De koppeling..

 8.   

  Wat klaagt die Pols toch. In de winter zie ik op het strand nooit schaars geklede dames lopen. En dat vind ik behoorlijk storend en confronterend!

 9.   

  Omdat deze club financieel wordt gedragen door alle RTL loterijen en de rest, kunnen ze bestaan. De kansloze idioten die je altijd deze club ziet staan vertegenwoordigen slaan als persoon geen deuk in een warm pakje boter. Uitkeringstrekkers en doordrammende autisten bevolken dit soort clubs

  1.   

   En door activisten die niets, maar dan ook geen zak weten omtrent ‘t klimaat en als dom vee mee lopen.

   h**ps://youtu.be/E2VI48wlHhk

  2.   

   Tja , velen zijn bang dat ze de straatprijs mislopen van deze hypocriete club.

   Na een gedegen analyse naar de namen die deze club als goede doelen defineert direct opgezegd.

 10.   

  minder minder minder , klimafoben
  minder minder minder , islamlovers
  minder minder minder , islam

  Dit land kan zoveel beter

  1.   

   Minder? geen bedoel je natuurlijk.

   1.   

    laten we beginnen met minder , de puinhopen zijn zo groot dat je ergens moet beginnen. Als je een bouwval koopt moet je ergens beginnen om minder lekkage en minder tocht te hebben. Het streven is natuurlijk geen tocht of lekkage