Eindoordeel Nieuwsuurdebat Baudet vs. Jetten: het waren de vooringenomen NPO en D66 samen tegen één

Jawel, al die oproepen van Forum voor Democratie om de NPO te saneren zijn Hilversum niet in de koude kleren gaan zitten. Ze zien de partij en diens leider, Thierry Baudet, onmiskenbaar als vijand. Een nadere analyse van het debat bij Nieuwsuur tussen Baudet en Jetten over de rechterlijke macht onderstreept dat.

Nog even over dat Nieuwsuur-debat tussen Rob Jetten (D66) en Thierry Baudet (FVD) van eerder deze week. De twee vlogen elkaar in de haren over de vraag of rechters momenteel te veel of te weinig invloed uitoefenen op het Nederlandse bestuur. Momenteel is de situatie ontstaan dat de Tweede Kamer gewoon buiten werking gesteld wordt als iemand een rechtszaak aanbindt omdat hem een stukje door de meerderheid van de Kamer gedragen beleid niet aanstaat. Is de rechter dat eens, dan kan het landsbestuur de pot op: hij krijgt zijn zin.

Het is inmiddels mode op links om te doen alsof het weer in balans brengen van de trias politica eigenlijk niet het doel is, maar de trias politica gewoon opblazen. En dat vindt niet alleen D66, maar ook Nieuwsuur, waar Baudet en Jetten in debat gingen. Gelooft u me niet? Gelukkig zijn er oplettende kijkers die eens even turven hoe volstrekt “neutraal” de ingrepen van NPO-presentatrice Mariëlle Tweebeeke waren. Mattijs Glas (“Filosoof | Wijsgeer | BA/MA | Hedonist”) had alles eens overzichtelijk op een rijtje gezet:

“Onderbreking van Rob Jetten door Thierry Baudet: 0
Onderbreking van Baudet door Jetten: 8
Onderbreking van Baudet door presentatrice: 16
Onderbreking van Jetten door presentatrice: 1

Iemand nog vragen over de objectiviteit van Nieuwsuur?”

Juist ja.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

62 reacties

 1. DidiMadloba

  Voorstanders van de klassieke rechtsstaat “bevooroordeeld” noemen is puur nazistisch.

  De vrijheid van meningsuiting is vrijwel onbeperkt. Een van de weinige uitzonderingen is als de openbare orde in gevaar is.

  Een verbod op DDS is nu niet ver meer.

  1. Blitzkrieg

   DidiMadloba : Nazistisch? Je weet duidelijk niet eens wat dat betekent.

   French police clash with striking firefighters in Paris
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=6_y-j9BJbP4

   Openbare orde, we gaan de boel slopen en orde en zelf orde op zaken stellen. De dictatuur is bijna afgelopen.

   1. Op Koers

    “We gaan” 🙂 En dan een plutocratie ! Baudet weet wel hoe dat werkt.

    1. Blitzkrieg

     Op Koers :
     Als je woorden gebruikt is het wel verstandig eerst hun betekenis te kennen.

     Plutocratie
     Een plutocratie is een bestuursvorm waarin de rijksten aan de macht zijn en de wetgeving voor grote groepen binnen een samenleving kunnen bepalen. De naam is een samenstelling van de Griekse woorden πλουτος (rijkdom) en κρατειν (regeren, de macht hebben).

     De term wordt ook wel gebruikt voor de heerschappij van het grote kapitaal. Het is een vorm van oligarchie: heerschappij door een bevoorrechte minderheid.

     1. Hard

      @Blitz: Je voert de ultrazuigtrol.

     2. Hard

      Kijken naar de NPO? Dat sowieso niet. En logisch, Baudet wordt er door twee gelijken ingetuind, hij kan niet uitspreken, wordt onderbroken en kan geen antwoord geven op vragen.

      Opgeflikkerd met die NPO-propaganda!

  2. Racerfirst

   Nazistisch = Deel van volk discrimeren door uitsluiting en anders behandelen = nieuwe (groene) links!
   En als er 1 is die klassieke rechtstaat wil = Baudet! Vroeger/voorheen ging rechter nog geen milimeter op stoel van politiek zitten!
   Rechters die (in toga) meedoen met demonstratie???
   Rechtstaat is schijn en ruk!
   Gelijk hebben is in Ned. nog niet gelijk krijgen! Alles moet gemiddeld worden?
   Grote verschillen tussen steden en rechters in uitspraken over zelfde zaken?
   Om maar te zwijgen over het OM!
   Wel allemaal HEEL toevallig in Den Haag dat Groep de Mos aan de kant moet ivm onderzoek vlak na aftreden Krikke en daarna raad en daarna rooie Remkes de weg vrijmaakt voor een communistische raad!!!
   Wedden dat over een jaartje of wat de Mos in gelijk gesteld wordt! Maar wij hebben dan alle linkse shit al geslikt!

 2. Blitzkrieg

  Het was inderdaad tenenkrommend om naar te kijken. Ik heb het al vele malen eerder gezegd, Baudet heeft niet eens de kans gekregen een keer uit te praten.

  1. Fonz

   Dat zei Baudet op een gegeven moment ook, Mariëlle Tweebeeke struikelde over haar eigen interrupties en wat we ook steeds zagen was dat nee-schuddende smoelwerk van Jetten

   1. Blitzkrieg

    Fonz : Prima als je nee schud. Je kan ergens voorstander en ergens tegenstander van zijn. Iemand niet uit laten praten is een zwakte bod en toont je gebrek aan argumenten. Zelfs vele mensen die kritisch zijn op Baudet hebben dit niet kunnen waarderen, geloof me. Mensen uit laten praten is nog steeds een breed gedragen fatsoensnorm, zelfs de NPO heeft zich hieraan te houden.

  2. Shadow1100

   Als Meneer Baudet in beeld was zag je op de achtergrond de afbeelding vieze kwalmende schoorstenen en de achtergond bij Robot Jetlag vertoonde lachende mensen die een rechtszaak hadden gewonnen. Hoezo beïnvloeding van de kijkers?

   1. Fuster

    NPO is ook een stinkende linkse rookfabriek.

 3. Agios

  Het kind Jetten kan niet zonder de hulp van mammie…

  1. Blitzkrieg

   Agios : Baudet bleef ondanks alles kalm en rustig, uiteindelijk wint normaal fatsoen altijd. Baudet weet dat het volk achter hem staat, hij heeft geen reden z’n geduld te verliezen.

   1. Lugor

    Baudet weet dat het volk achter hem staat.

    Correct.
    2 zetels van de 150 in de 2e kamer.
    15 zetels van de 150 in de peilingen.
    9 zetels van de 75 in de 1e kamer.
    3 zetels van de 45 in de gemeenteraad van Amsterdam.

    1. Blitzkrieg

     Lugor : Hoe zat het ook alweer bij de de 1e kamer verkiezingen. Dit potentieel (en de onvrede) is alleen maar groter geworden.

     Er is een hele hoop fake-news, dit merk ik aan kennissen vrienden, collega’s en zelfs overheidsinstanties. De media zijn niet meer te vertrouwen, de graadmeter ben je zelf.

     NOS is the Dutch CNN | Biased News in Holland
     h**ps://www.youtube.com/watch?v=Ht-4NOtlO6A

     Deze onvrede is niet alleen aan de gang maar in heel Europa, neem nu bijvoorbeeld Belgie en Frankrijk.

     French police clash with striking firefighters in Paris
     h**ps://www.youtube.com/watch?v=6_y-j9BJbP4

     Het volk staat achter Baudet, Wilders, Dries van Langehoven, Le Pen, Salvini en anderen.

     1. Lugor

      Hoe zat het ook alweer bij de de 1e kamer verkiezingen. Dit potentieel (en de onvrede) is alleen maar groter geworden.

      Waar is dit in de peilingen terug te vinden of uw persoonlijke hoop?

     2. Blitzkrieg

      Lugor : Dat hoor je op de straat, de winkels, de bushalte, bij de bakker, bij collega’s, feestjes en bij overheidsinstellingen. Kortom in het dagelijks leven.

      Ik ga het nog een keer uitleggen :
      NOS is the Dutch CNN | Biased News in Holland
      h**ps://www.youtube.com/watch?v=Ht-4NOtlO6A

     3. Lugor

      Kortom in het dagelijks leven.

      Duidelijk, u leeft in een ontevreden omgeving.
      Dan is uw mening te verklaren.

     4. Blitzkrieg

      Lugor : Die leefomgeving heet Nederland, je hoort het namelijk overal.

     5. Hard

      @Blitz: Je voert een zuigtrol, zonde van je tijd en energie.

    2. Hard

     Watcher Lugor?

 4. Hendrie1963

  Ten eerste vind ik dat Baudet zich hiervoor niet moet lenen bij de staatstelevisie. Daar kijkt toch geen hond meer naar alleen die linkse sukkels. Ten tweede laat die achterlijke kind ook een keer winnen. We zien ze bij de verkiezingen wel weer en kijk dan wie dan wint.

  1. Blitzkrieg

   Hendrie1963 : Ik denk dat het heel belangrijk is dat Baudet dit doet. Maak je geen zorgen, hij weet precies hoe dit spelletje werkt. Heeft hij kans op een eerlijk gesprek kan hij zijn punten maken, zo niet is dit nog een sterker argument.

   NOS is the Dutch CNN | Biased News in Holland
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=Ht-4NOtlO6A

 5. Ben-NIET-Groen-L

  Het waren de vooringenomen NPO en D66 samen tegen één.

  Nee dat meen je niet !?

 6. Meriadoc Brandebok

  Laat me je inhoudelijk een hypothetische situatie voorleggen: stel, de overheid neemt de boeren in de achterste en maakt hen op een één of andere manier geld afhandig. De boeren kunnen de zaak dan aanhangig maken bij de rechter. Maar stel nu, dat de rechter niets meer te zeggen heeft over de overheid. Hoe krijgen de boeren hun geld dan terug? Zonder rechtbank is de samenleving overgeleverd aan de “genade” van de overheid.

  Laten we eerlijk zijn: er zijn een aantal uitspraken gedaan die Baudet niet bevallen en daarom heeft hij deze discussie aangezwengeld. Want als de rechter een migratiekritische uitspraak had gedaan zouden we er verder niets over hebben gehoord. Ik kan me ook niet herinneren dat deze discussie door Baudet is opgestart, voordat de hem onwelgevallige uitspraken plaatsvonden.

  1. Blitzkrieg

   Meriadoc Brandebok : Het recht op leven en voortbestaan geldt niet voor de boeren! Waar kunnen zij hun zaak aanhangig maken? De rechter? De rechter maakt allerlei aannames en legt dingen op zijn manier uit en deze hebben een politieke kleuring.

   MERIADOC BRANDEBOK WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR UW OVERHEID

   1. Meriadoc Brandebok

    @Blitzkrieg

    Je schiet de bal weer naast het doel. De essentie is, dat iedereen naar de rechter kan om mogelijk onrechtmatig handelen van de overheid aan de kaak te stellen. Als de rechtbank geen bindende uitspraken over overheidshandelen kan doen, kan de overheid niet worden bijgestuurd als zij ontspoord.

    De boeren is een simpel voorbeeld. Het kan evengoed om de bouwers of zorg gaan. En je bewering dat de rechtbank ten opzichte van de burger partijdig is, is natuurlijk complete larie.

    Als door de FvD betaalde trol om het FvD-gezinde sentiment aan te wakkeren moet je dat toch weten.

    1. Blitzkrieg

     Meriadoc Brandebok : Ik ga het je één keer uitleggen. Iedereen die wat langer op DDS zit weet precies dat je een betaalde trol bent. Je bent geen persoon, je hebt geen eigen verhaal slechts een boodschap. Mensen die dit reaguursel lezen kunnen zelf hun mening wel vormen, terug bladeren is gemakkelijk genoeg! De overheid eigent zich allerlei methode toe om de Europese unie er door heen te rammen, jij bent daar een onderdeel van. Ik voel het als mijn taak mensen te waarschuwen voor hun overheid en dus voor jou.

     MERIADOC BRANDEBOK WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR UW OVERHEID

     1. Meriadoc Brandebok

      @Blitzkrieg

      Je getrol is triest. Ik ga je negeren, totdat je je weer een beetje normaal kunt gedragen.

     2. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok :
      Prima, mensen moeten voor de smerige praktijken van de overheid behoedt worden.

      MERIADOC BRANDEBOK WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR UW OVERHEID

 7. Piet Klein

  Het is onbegrijpelijk hoe onduidelijk kennelijk de werking van het recht de rol van de rechters is. De rechter is niet meer dan een zorgvuldige beoordeling dat het recht juist wordt toegepast zoals in de wetten is vast gelegd. De rechter moet het kookboek van de wetten toepassen, meer niet. Het functioneren van de rechter is toetsbaar. Zou eenvoudig in Artificial Intelligence moeten kunnen worden gerealiseerd. Als er een situatie zich voordoet waar de wet niet eenvoudig toepasbaar is wordt van de rechter verwacht dat deze in de geest van de wet het oordeel velt. Is de maatschappij en de dus de politiek ontevreden over het resultaat van de rechtspraak en heeft de rechter correct de wet toegepast dan kan de politiek de wet aanpassen zodat dit wel het gewenste resultaat oplevert. De rechter is onafhankelijk omdat er ook geschillen kunnen zijn die tussen de staat en bijvoorbeeld een burger spelen. De minister kan dan geen invloed uitoefenen op de rechter om de gewenste uitslag te regelen. Het openbaar ministerie staat onder regie van de minister. De minister moet zorgen dat er in gegrepen wordt als de wet niet gevolgd wordt. Het eindoordeel dat dit het geval is wordt geveld door de rechter. Een discussie die speelt is de vervolging van Wilders. De minister zou hebben aangedrongen op de vervolging van Wilders waarbij er twijfel bestaat over het motief van de minister. Een twijfel die verstrekt werd doordat Pechtold voor een hardere uitspraak richting de Russen niet vervolgd werd. De minister heeft de mogelijkheid invloed uit te oefenen op haar ministeries om het beleid te realiseren waarvoor de minister verantwoordelijk is. Gebruikt de minister zijn verantwoordelijkheid om een bouwproject door zijn broer te laten uitvoeren dan maakt hij misbruik van zijn positie. Gebruikt de minister zijn verantwoordelijkheid om het zijn politieke tegenstander lastig te maken dan misbruikt hij zijn positie. Er zijn twee issues die twijfel over het functioneren van de rechtsstaat zaaien. Zijn de rechters wel onvoldoende onafhankelijk. Dat is eenvoudig meetbaar. En misbruikte de minister zijn positie voor eigen belang ook dit kan eenvoudig objectief worden vastgesteld door situaties als Pechtold en Wilders te vergelijken. Dat is moeilijk realiseerbaar wanneer een meerderheid in de kamer nodig is voor een dergelijk besluit. Om de rechtstaat te beschermen zou een beperkt draagvlak bijv 30% in de Tweede Kamer mogelijk zijn om een onderzoek te starten.

 8. Pescador

  Ja nederland is verrot , en de NPO ook dus weg met rutte en zijn zooitje en de NPO ook maar.
  De opzet was ook dat elke nederlander gratis naar NED 1,2 en 3 kon kijken maar dat kan helemaal niet, al die nederlanders die in het buitenland wonen of overwinteren kunnen die zenders niet zien of ze moeten ook lid zijn van canaaldigitaal ofzo. Omdat het niet vrij op de schotel te zien is, en daar is weer over nagedacht want je moet ( betalend) lid zijn van dan mag je ook naar de staats zenders kijken, dit is gedaan om te voorkomen dat mensen alleen maar naar 1,2,en3 kijken en dan verdient de rest weer niks.

  1. Che

   U stemt PVV?

   1. Hard

    Che Johnsen?

  2. Julian

   AL die Nederlanders die in het buitenland wonen? Landverraders. Niet eens strijden voor je eigen land… Wat een softies…Wat maakt het uit dat je die ‘staatszenders’ niet kan zien. Daar wil je toch niet naar kijken?

 9. Watcher

  Je kunt zeggen wat je wil, Baudet is een geweldige debater..

  1. Blitzkrieg

   Watcher :
   Quote : “Je kunt zeggen wat je wil”
   .
   Nee dat kan je dus niet, dat is nu juist het hele probleem.

  2. Hard

   Watcher?

 10. Op Koers

  Het ‘hele’ debat valt te bezien op Youtube in de herhaling. Maar omdat er hier vaak gesproken wordt over het kiezen van òf PVV òf FvD lijkt mij een debat tussen Wilders en Baudet zinniger.
  Je kunt er maar één kiezen.

  1. Hard

   Op Koers Grote Trek Grote bek?

 11. rexm

  De begrafenis onderneming D-66 laat weer van zich horen, laten we dat ventje eens screenen.

 12. Roughwood

  Ach ja, de Nationale Propaganda Omroep. Core business: indoctrinatie, framing en verhulling. Instrument van Den Haag. Wie betaalt bepaalt nietwaar. Maar wel van onze belastingcenten. Niet betrouwbaar dus. Thierry heeft groot gelijk. Saneren die hap!

  1. Hard

   “Thierry heeft groot gelijk. Saneren die hap!”

   Inderdaad, de stekker uit de viespeuken!

  2. C.A.Barstow

   @Roughwood:

   +1

 13. fanof43

  Ben geen fan van Baudet, maar ook mij viel op dat Tweebeeke hem, anders dan hoe zij Jetten bejegende, voortdurend in de rede viel. Manifest voor de behandeling die mensen met rechtsgeoriënteerde denkbeelden ten deel pleegt te vallen. Slechte zaak.

 14. Julian

  Het is een slechte week voor Baudet. Afgedroogd in de kamer en nu in Nieuwsuur. En dan zelf en met behulp van anderen maar weer zogenaamd doen alsof het aan het Mediakartel ligt..
  Als we het maar vaak genoeg zeggen gaan de mensen het vanzelf geloven….

  Kom eens met inhoud Baudet en met maatregelen en oplossingen…. En niet met de uit de bosatlas gescheurde statistiekjes…

  1. nu ik

   Tegenwoordig hebben we computer julian , een bos atlas is zo ontzettend 1975

   stem sociaal , stem PVV

   1. Blitzkrieg

    nu ik : Een bosatlas scheurt beter 🙂 .

    1. Politiek Profeet

     Stom van baudet om bij dat linkse gajes aan te schuiven, Wilders zal je daar niet zien, die is een stuk wijzer dan baudet.
     Je weet van te voren dat je erin geluisd zal worden door het linkse gajes bij de npo….

     1. Blitzkrieg

      Politiek Profeet : Baudet is hartstikke slim, hij moet (soms) juist aanschuiven. Baudet weet heus – van te voren al – hoe het spel gespeeld gaat worden. Het speelt Baudet alleen maar in de kaart, weet je hoeveel antipathie ze zich hiermee op de hals halen.

  2. Fonz

   Juliaantje begrijpt niet dat Baudet slim is en begrijpt dat zwijgen bij de npo zijn gelijk over links bevestigd..

   1. Julian

    Tsja ik denk dan toch dat Fonz en de Fonzen het niet goed snappen. Oh Baudet is slim…Maar dat maakt je nog geen goed politicus of erger in zijn geval een mogelijke premier.. Zijn ambities zijn bekend… Hij wil huisman worden later…

 15. Heras

  Dat gebeurde bij Wilders ook die geinterviewd werd door bepje Janneke. De man heeft geen zin kunnen afmaken. Wat een blamage.

  1. Politiek Profeet

   Juist, dus geen contact met de npo, gewoon links(!) laten liggen.geen aanvoer geeft ook geen reactie..

 16. marco kruidenberg

  Gewoon volhouden Thierry

 17. Michael M

  Als linkse partijen dat voor 85% Nederland onder controle hebben daarvan 35% aan de FVD geeft dan krijg je een mooie verdeeld kabinet. Helaas wilt links teveel de dienst uitmaken en met name D666 als koploper.

  Nee, ik maak geen typefout, het is gewoon D666.

 18. Michael M

  Stem op nieuwe partijen, het moet eerlijk verdeeld zijn.

  1. Politiek Profeet

   Beetje reactie van een ouderling…geef gewoon toe dat religie(waar gij een onderdeel van is) op zijn retour is en een blinde kijk op sociaal links een grove fout is gebleken… kom er eerlijk voor uit….en kom uit je kast…..

   1. Politiek Profeet

    Trap je truus ff de voorraadkast in , kan ze meteen de oude zooi rangschikken en wegpleuren….kom gast ….durf…. oooooyeah

 19. JFU

  Het niet laten uitpraten van gasten die niet je politieke standpunten delen is en teken van zwakte, gebrek aan steekhoudende argumenten, en zegt genoeg over de presentatoren en de club die ze vertegenwoordigen.

 20. C.A.Barstow

  Heel sterk van Baudet dat hij toch weer midden in dat linkse ratten nest gaat zitten.
  Ik kijk zo wie zo nooit naar dat verachtelijk linkse leugen bolwerk de NPO.
  Je weet van te voren dat Baudet geen kans krijgt zijn verhaal volledig af te maken.

  Stem op
  FvD/PVV.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.