Europa, pas op uw zaak! Oppereurofiel Verhofstadt gaat nieuwe pro-superstaat EU-dramclub leiden

shutterstock_1306918618
Foto: Guy Verhofstadt. Bron: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com.

Het Belgische spook van de EU-opera, Guy Verhofstadt, heeft er een nieuwe prestigieuze functie: hij mag de president worden van de “Conference on the Future of Europe,” een platform waarmee de Europese Unie het draagvlak voor een nieuwe Brusselse ronde van het afpakken van soevereine machten van lidstaten.

Zijn we klaar voor nóg meer EU? Zet je maar schrap, want de EU heeft zojuist de grootste cheerleader van Europese eenwording benoemd op een sleutelpositie. Guy Verhofstadt mag als ‘president’ een conferentie gaan leiden om tempo te maken met de federalisering van. Europa moet namelijk ‘hervormd’ worden. En dat betekent: minder macht voor lidstaten, wegvagen van de nationale elementen bij de vijfjaarlijkse Europese Parlementsverkiezingen, en allemaal ander ‘leuks‘:

“Liberal MEP Guy Verhofstadt will become president of the “Conference on the Future of Europe,” an exercise to consider how the EU should be reshaped, according to a deal between European Parliament leaders.

The exercise will consider topics including changing the Spitzenkandidat or “lead candidate” system to select the next Commission president, setting up transnational lists of MEPs and reforming Council decision-making.”

De conferentie was oorspronkelijk een ideetje van Macron, maar de uitvoering rust nu dus bij de Vlaamse EU-groupie Verhofstadt.

De algehele ontwikkeling wordt met argusogen gevolgd door Forum voor Democratie. FVD-europarlementariër Rob Roos laat weten: “Op het partijcongres van FVD gaf ik de waarschuwing al af omdat de signalen aanwezig waren in het Europees Parlement. De Ever Closer Union gaat naar de next level met als einddoel een Verenigde Staten van Europa.” Zelf ziet Roos een ander eindresultaat meer zitten: “FVD wil een Europa van natiestaten.” Maar dat er ook mensen zijn die géén almachtige EU willen, dát gaat er niet in bij pseudo-stalinist Verhofstadt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

11 reacties

 1.   

  Tja een kwestie van goed stemmen, nadenken mensen .Het kartel eruit flikkeren meer is er niet van .

 2.   

  “The exercise will consider topics including changing the Spitzenkandidat or “lead candidate” system to select the next Commission president,”

  Men zou de president van de Europese Commissie rechtstreeks moeten kunnen kiezen in EU-presidentverkiezingen, in plaats van het zogenaamde spitzenkandidaat-systeem. Het spitzenkandidaat-systeem werkt voor geen meter. En dan zou de hele Europese bevolking de stem moeten kunnen uitbrengen op zijn of haar favoriet. Dus ook als de favoriet een Oost-Europeaan is, en de kiezer is een West-Europeaan.

  Dit verplicht de commissievoorzitter aan diens eigen electoraat tegemoet te komen (anders wordt hij bij de volgende verkiezingen weggestemd) en de EU rond te reizen om onder het volk steun te vergaren voor het commissievoorzitterschap. Niemand heeft Von der Leyen ooit ontmoet of gekozen, evenmin heeft men haar ooit in een debat gezien om haar standpunten te verdedigen. Daar moet verandering in komen.

  Het gevolg is dat de commissievoorzitter per definitie een bestuurder is, die door een meerderheid van de Europeanen is verkozen.

  1.   

   Meriadoc, je opzetje lijkt aardig maar is al een stap te ver. Ik ben voorstander van een Europa van zelfstandige natiestaten die hecht samenwerken. De president van de Europese Commissie is in dat geval slechts een (ceremoniele) uitvoerder en mag best door de regeringsleiders benoemd worden, aangezien hij toch geen macht heeft.

   1.   

    @Rammstein

    Ik ben ook voor minder bestuurlijke macht bij de Europese Commissie, maar zelfs als er minder bestuurlijke macht bij de commissie ligt, zou ik er alsnog voor zijn. Men loopt continu tegen het probleem aan dat EU-bestuurders niet worden gekozen (want dat is een probleem) en die achterkamertjespolitiek is dan voor eens en voor altijd de wereld uit.

    1.   

     Eens.

 3.   

  Levensgevaarlijke dictatoriale ontwikkeling. En reken maar dat er flinke financiële ruimte vrij is gemaakt om de ingezetenen van Europa te indoctrineren.

 4.   

  Hitler incarnated, stop die fascistische Belg voordat we in een EU dictatuur leven.

  1.   

   lIN-T : De geschiedenis herhaalt zich steeds opnieuw en mensen hebben nog steeds niks geleerd. “We hebben het niet geweten”, ik heb het eerder gehoord maar weet niet meer waar precies…

 5.   

  Als je die gek ziet spreken in het eu parlememt besef je dat alleen het snorretje nog ontbreekt.

 6.   

  Poetin Trump en de Chinezen zullen blij zijn met DDS, want dat zijn allemaal concurrenten van de EU.

  Onbegrensd “afpakken” van soevereiniteit kan helemaal niet want in het EU verdrag staat dat de EU niet mag doen wat de lidstaten net zo goed zelf kunnen doen, en ander staat de weg naar de rechter open.

  De “Verenigde Staten van Europa” wordt neergezet als schrikbeeld maar dat gaat er aan voorbij dat de deelstaten van de VS veel eigen (wetgevende) bevoegdheden hebben, d.w.z. van alles zelf kunnen beslissen zonder dat “Washington” daar iets over te zeggen heeft.

 7.   

  Snel klaar.
  EU zonder Nederland
  Dat is de toekomst. Verhofstad is schijt benauwd dat het EU einde komt. Dat kan nog snel gaan.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!