Forum voor Democratie profileert zich tot onderwijspartij: ‘Maak docenten weer de baas in de klas!’

DSC_0149-1024x682
Foto: Theo Hiddema en Thierry Baudet. © De Dagelijkse Standaard.

De onderwijswereld heeft inmiddels wel geleerd van Rutte III: D66, die zich profileert als onderwijspartij, daar heb je als docent niks aan. Vandaar dat het een gouden kans is voor Forum om zich te onderscheiden als onderwijspartij. De PVV, CDA en VVD profileren zich te weinig en laat Forum zich nu net wel duidelijk uitspreken over de problematiek binnen het onderwijs! Een gouden zet van Forum!

Op haar eigen site had Forum al kort en bondig haar standpunten rondom het onderwijs geformuleerd. Maar de laatste tijd profileert Forum zich ook in de diverse Staten en de Tweede Kamer steeds beter als een onderwijspartij, dit tot grote schrik van de wannabe onderwijspartij, D66.

Niets is belangrijker voor de toekomst van ons land dan goed onderwijs. Een drastische verbetering van het basis- en middelbaar onderwijs is noodzakelijk. Hiervoor zijn geen ingewikkelde ‘hervormingen’ nodig – eerder het omgekeerde: rust in de tent en veel ruimte aan scholen en onderwijsinstellingen om zelf te bepalen wat het beste is voor de leerling. De focus moet liggen op de kwaliteit van het onderwijzend personeel – en kwaliteit wordt dan ook beter beloond.

Al die onderwijs vernieuwingen halen niks uit, docenten worden geacht coaches/zorgdragers/speelbal te zijn voor klassen. Al die moderne onderwijsvormen tonen tot nu toe geen enkel resultaat. Van Onderwijs Op Maat tot gepersonaliseerd leren, de kritieken van de docenten zelf liegen er niet om.

Forum wil dat de docent weer de leiding krijgt in de klas, niet één of andere vage manager of onderwijskundige – die nog nooit voor een klas heeft gestaan, maar wel allemaal mooie theorieën heeft.

Forum heeft gelukkig genoeg expertise uit het werkveld om met zinnige veranderingen op de proppen te komen, wij kijken er naar uit!

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

40 reacties

 1.   

  QUOTE Maak docenten weer de baas in de klas!’ END

  Dat zou 200% verbetering geven. Stop de idioterie van bureaucratie voor leraren en we zijn direct op de goede weg

  1.   

   Maar dat is geen probleem van het onderwijs. Dat is een maatschappelijk probleem. Want waarom hebben leerlingen geen of weinig respect meer voor de leerkracht? En om daar antwoord op te vinden moet je toch kijken naar de maatschappij en niet naar het onderwijs.

   1.   

    het gedrag uit de maatschappij gaat mee naar school zo gaat het gedrag op school ook weer mee naar huis. Het is dus een wisselwerking.

    School is wel degelijk een deel van de opvoeding. ” heb je me cijfer nog steeds niet ingevoerd (klootzak ) ” is dus geen correcte vraag aan een leraar !

    1.   

     Daar ben ik het niet mee eens. Opvoeden ligt bij de ouders en niet bij de school. Hoe een kind opgevoed moet worden daar gaat de school niet over. Jij als ouder bepaald nog steeds wat het best voor kind, aangezien jij je kind het best kent. Zo bepaal je natuurlijk ook naar welke school die gaat. In overleg met je kind.

     Om te beginnen moeten ze eerst het VMBO afschaffen en weer gewoon terug zoals het vroeger was. Dus gewoon weer LTS en MAVO en dat soort scholen. Dat zit tegenwoordig allemaal onder een dak. Maar er zit natuurlijk wel een groot verschil tussen bv LTS of MAVO ook qua niveau. Dat is tegenwoordig bijna het zelfde.

     En de huishoudschool natuurlijk

     1.   

      Een kind zit minimaal 40 uur per week op school ! Daar komt geen beeldvorming en gedrag uit voort ?

 2.   

  Stop de persen.
  Ontruim de voorpagina

  .
  Baudet gaat Nederlands grootste linkse bolwerk (Meldpunt verraad uw leraar) omvormen.
  Zegt het voort, zegt het voort!

  1.   

   EU kok?

   1.   

    EU kok inderdaad.

 3.   

  In stop met de leraar met voor naam te noemen het is gewoon meester of juf dan toon je nog wat respect af

 4.   

  Nee maar, Thierry heeft ook een mening over andere onderwerpen dan omvolking, klimaathysterie, partijkartel etc..
  Het wordt wellicht ooit nog eens wat met die partij

  1.   

   tja , mensen die een partijprogramma kunnen lezen – al is het maar een A-4 tje – hadden kunnen weten dat FvD over heel veel onderwerpen een uitgesproken standpunt heeft.

   Jammer dat baudet op de EU in combinatie met een nexit en de massa migratie met naverwante islamisering zo zwabbert.

   stem sociaal , stem PVV

   1.   

    Bent u nu voor het FvD of pleit u voor de PVV? Omgekeerd kan ook wel. Een keuze moet wel gemaakt worden.

    1.   

     Grote Trek Op Koers Grote Bek?

    2.   

     iedereen mag zijn eigen keuze maken meneer h u t t e n , ik adviseer slechts , u weet wel zo een bureautje , overigens staat het advies duidelijk in de slotregel. mischien toch eens langs pearl of hans anders

  2.   

   “Het wordt wellicht ooit nog eens wat met die partij”

   Dropjeslul, FVD is de grootste partij van Nederland. :)

   1.   

    De club van lange mannen? Misschien. Maar nog niet in zetelaantal. Of ziet u het anders?
    Een pientere scholier kan het zo voor u uitrekenen hoe het zit met de kiesdeler.

    1.   

     Grote Trek Op Koers Grote Bek?

   2.   

    Het aantal leden zegt helemaal niets, het gaat om zetels weet u
    Als je zo redeneert is de PVV namelijk de meest onbeduidende partij van Nederland ooit

    1.   

     Welk partij werd de grootste na de verkiezingen van 20 maart 2019?

     1.   

      Lees ff waarop ik reageer, leden vs zetels
      Ik zeg namelijk juist dat

     2.   

      Zoals het de ultralinksen betaamt geef je geen antwoord Dropjeslul.

      Welk partij werd de grootste na de verkiezingen van 20 maart 2019?

      FVD!

      :)

     3.   

      dropjeslul geeft niet thuis natuurlijk..

 5.   

  Een jolige Baudet op een foto die overal goed voor is. Maar ik ben het eens met een strak onderwijs. Speerpunt moet zijn het Nederlands taalonderwijs. Geen wollah of sowieso.
  Spelling en vervoegen van de werkwoorden. Verder de geschiedenislessen aanpassen aan de feitelijke gebeurtenissen en geweldadig optreden niet verbloemen in het kader van ‘handelsgeest’ mentaliteit.

  1.   

   Gezien Baudets uitspraken over leraren en universiteiten verwacht ik weinig enthousiasme bij hen.

   1.   

    EU kok?

 6.   

  Wat een ongelofelijke ezel. Eerst scheldt hij alle leerkrachten uit.
  Vervolgens wil hij een onderwijs partij worden. Wie gelooft deze ezel nog?????

  1.   

   Grote Bek Johnsen?

  2.   

   @ Johnsen. Laat praten die Baudet. Hij lult zichzelf helemaal klem. Ik betwijfel of hij ‘t zelf allemaal nog geloofd.

   1.   

    gelooft geloof ik.

 7.   

  Ja, ik weet dat het moeilijk te verteren is voor de deugers, maar hier heeft Baudet natuurlijk volkomen gelijk. Sinds de dag dat we smoesten ophouden met ‘autoritair’ optreden en over gingen tot pamperpedagogiek, werd het onmogelijk voor de leerkracht een autoriteit te zijn. Hoe jammer ook voor de deugers: Je kunt er niet buiten. Discipline moet geleerd worden in een ssamenleving die vooruit durft te zien. Natuurlijk pleit ik er niet voor om leerlingen een flinke tik te verkopen. Maar ik pleit er ook niet voor dat het omgekeerde gemeengoed is geworden. En als het ventje het nog net niet aandurft om de leerkracht lichamelijk te bewerken, dan wordt de huispoedel, namelijk de tot veganistisch wezen gedegradeerde kreunvader op meester of juf afgestuurd. We zijn met het begrijpen volkomen doorgeschoten. Ok, trollen, kom maar op met jullie slawijsheid!

 8.   

  ga zo doooooooorr

 9.   

  Ook het FvD wil de Overheid vergroten en machtiger maken door er meer geld van de belastingbetaler naar toe te sluizen.
  Net als de PVV is het FvD gewoon een linkspopulistische partij die een grotere Overheid wil met hogere belastingen.

  Mensen laat je niet bedonderen.

  1.   

   “Mensen laat je niet bedonderen.”

   Dat is nu juist wat er al 40 jaar is gedaan! Het is de hoogste tijd voor FVD.

   1.   

    Dan hoop ik dat die belastingplannen van het FvD doorgaan. Een belastingvrije voet, en een lage eerste schijf. Maar zou dit waarheid zijn? Of gaan wij daar 40 jaar op wachten?

 10.   

  Ik ben benieuwd naar de rol van Hiddema, mettertijd.r

 11.   

  Sabreur 46 minuten ago
  Grotendeels met je eens, maar een school heeft wel degelijk een opvoedkundige taak en wel in het leren van algemene omgangsvormen in de maatschappij. Zeker nu ons land vol gelopen is met andere culturen is het juist van belang dat er een centraal orgaan is, die aandacht besteedt aan de normen en waarden in onze maatschappij.

  ——————————————————————————————-

  Dan hebben we daar een andere kijk op. Wat jij dus eigenlijk zegt. De school heeft ook de taak om het kind te leren hoe ze zich moeten gedragen in de samenleving. Terwijl ik zeg dat de taak van de school juist veel meer is o, het kind voor te bereiden op die maatschappij. Door jouw kennis op te laten doen die jij nodig hebt in de samenleving als je van school van komt. Zodat je bv een baan kan vinden en op eigen benen kan staan.

  Hoe een kind zich mot gedragen in de maatschappij is toch meer de taak van de ouder. Dus dan pak je de taak van ouder en die geef je als het ware aan de school. Wat is dan nog de taak van de ouder?

  IK zie dat toch als iets uit een maakbaarheidsideaal. Het idee dat samenleving gemaakt kan worden of gekneed.

 12.   

  Klopt helemaal. Het niveau is zo gezakt. Op de huishoudschool moesten meisjes zelfs boeken lezen. En werden daarna boekbesprekingen gehouden.

  Nu zijn alle kinderen samengevoegd in een VMBO-tje. Gevolg; kinderen met meer expertise moeten wachten op kinderen die niet zo snel meekomen. Anders is het generaliserend.
  Daarbij mogen leerkrachten geen straffen meer uitdelen zodat ook dat remmend werkt, met een neerwaartse spiraal tot gevolg.

 13.   

  Ik vergeet nooit meer de mooie tijd in de jaren 80 en als jongen goed onderwijs kreeg. Als je vervelend bleef en niet luisterde werd ik bij mijn haren gepakt of bij mijn nek. Ik heb er nooit wat aan over gehouden behalve respect voor de samenleving, respect voor ouderen. Niets verkeerd met goede opvoeding zowel thuis als op school. We moeten daar naar terug omdat de ouders van nu vinden dat kinderen de baas moeten zijn in huis, en dat kan niet. Dan zit er een steekje bij je los. Daarom dan ook: Maak de Docenten weer de baas in de klas, voor een gezonde aanwas.

  1.   

   Helemaal mee eens, ouders zijn geen vrienden maar opvoeders, leraren zijn geen vrienden van kinderen maar leraren, de hiërarchie moet weer terug..

 14.   

  Dat het Forum voor Demagogie zo’n grote aanhang heeft bewijst inderdaad dat het onderwijs zo slecht is dat de kiezer niet gewapend is tegen de flauwekul van Baudet.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!