FVD met gestrekt been tegen “desastreus” kabinet: ‘miljoenen verloren omzet, banenverlies, mensen ten einde raad!’

Screen-Shot-2017-05-23-at-11.25.31-1024x660
Foto: Thierry Baudet. © De Dagelijkse Standaard.

Forum voor Democratie luidt de noodklok voor iedereen die werkzaam is in en om het baggeren. Behalve de bouw heeft ook deze sector het moeilijk dankzij de zeer strenge PFAS-regels die het kabinet heeft laten gelden. De mensen zijn ten einde raad dankzij de onwil van het kabinet om op hun economische problemen te reageren, stelt de partij.

Het gaat slecht met de bouw- en baggersector, zo lezen we vandaag bij Cobouw. Dankzij de zeer strenge PFAS-regels die het kabinet-Rutte III bijna pesterig liet ingaan afgelopen jaar, mogen veel bedrijven hun projecten niet meer uitvoeren. Er zouden gevaarlijke stoffen waar niemand van gehoord heeft zomaar vrij kunnen komen. Eén van de ondernemers die Cobouw sprak, denkt er zelfs al aan om zich permanent in het buitenland te vestigen. Ver weg van alle bizarre regels die de Nederlandse overheid invoert:

“Hoe anders is dat bij Van den Herik. De baggeraar heeft sinds de verruiming van de norm nog geen van zijn twaalf stilgelegde projecten kunnen opstarten. Om maar niet te spreken over het omzetverlies van 10 miljoen euro in 2019. “We teren nu op onze voorraad, maar over zo’n 5 à 6 maanden komt daar echt een einde aan”, vertelt directeur Jan Huijbers gepikeerd.

Ook Huijbers vreest het ergste. Als er niet snel iets gebeurt, is hij door zijn werkvoorraad heen. Dan moet hij actie gaan ondernemen. “Ik denk er nu al aan om dan naar het buitenland te emigreren en in Nederland geen vennootschapsbelasting meer te betalen. Dan ga ik daar het werk wel doen”, zegt de directeur opstandig. Huijbers is teleurgesteld en boos. Hij is alle vertrouwen in de politiek verloren. “Ik kan niet anders zeggen dan dat ik radeloos ben. De baggersector wordt hierdoor bewust naar de knoppen geholpen.””

Forum voor Democratie las het schrijnende interviews met de bouw- en baggerondernemers ook, en staat te popelen om in actie te komen voor alle dankzij VVD, CDA, D66 en ChristenUnie keihard getroffen bedrijven een helpende hand te bieden. De partij stelt:

“De baggersector zit nog steeds vast door de zinloos strenge PFAS-regels van dit kabinet. Mensen zijn ten einde raad door miljoenen verloren omzet, banenverlies, talloze stilgelegde projecten. FVD wil een eind aan dit desastreuze beleid!”

Aanhangers van de partij zijn het roerend met die analyse eens. “Dit is het domste en meest incompetente kabinet sinds Colijn”, aldus ene Hank: “die zei ga maar rustig slapen.”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

37 reacties

 1.   

  Ja, hoe sneller het land kapot is hoe meer afhankelijkheid van de EU.
  Dit wordt de Crime of the Century.

 2.   

  Niet onterecht. Er zijn nog wel wat gifbelten waarop is gebouwd. Heel wat vaten met giftig alval bedol en onder zand, slib. Bekend is Gouderak nabij Gouda aan de Hollandse IJssel. “Begin jaren tachtig kreeg Gouderak internationale bekendheid vanwege een grote gifaffaire. Een wijk met bijna honderd woningen bleek sterk verontreinigd door chemisch afval dat eind jaren vijftig in een ondiep stuk van de rivier (een ‘zelling’) was gestort en waarop vervolgens een woonwijk, de Zellingwijk, was gebouwd. De woningen moesten worden afgebroken. Het gebied is gesaneerd, en vanaf april 2010 werden nieuwe woningen gebouwd. Het werk kwam in 2011 gereed.

  1.   

   @Wesley Grote Trek?

 3.   

  Grote trek@Als er een asielzoekerscentum gebouwd moet worden is er meteen geld en wordt er gebouwd.

  1.   

   @Jack: Je voert een vadsige trol.

 4.   

  Was al te verwachten ja in nog is volgens de hond VVD nog hoog in de peilingen
  Maar maakt niet meer uit dit is wat ze willen boeren weg bedrijven weg dan hebben ze ruimte in grond zat waar ze huizen in zonneparken neer kan zetten goed gedaan linkse ratten ik ben trots op jullie stelletje landverraders

  Stem fvd of PVV in uit de eu

 5.   

  Waar zijn nu die linkse landverraders valt wel op ze hebben niet veel praatjes meer .op die 3 laatste berichten van FVD
  zullen ze hun ogen een keer open krijgen
  Ik zal ze een laatste raad geven ga naar jensen.nl of naar upidate daar hoor je de waarheid
  STEM FVD OF PVV in uit de eu

 6.   

  PVV of het FvD.
  Alle andere partijen verraden ons.

  1.   

   Alle andere partijen verraden ons
   Alle andere partijen hebben ons al verraden
   Stem fvd of PVV in uit de eu

 7.   

  Wederom correct , schiphol naar de klote , de boeren naar de klote , de bouw naar de klote , baggeraars naar de klote , zzp’ers naar de klote , auotmobiel industrie naar de klote , leraren naar de klote, politie naar de klote , hele wijken naar de klote

  lang leve rutte en zijn partijkartel

  stem sociaal , stem PVV

 8.   

  Tja, hopelijk gaat het hele land op de fles. Nederland is steenrijk. Uitkeringen omhoog en lekker genieten van het vrije leven. Kunnen ze gemakkelijk betalen. Voor mij de enige reden om Groen links te stemmen. Krijgen mensen aan de onderkant vd samenleving er 200€ per maand bij. Dat kun je bij Wilders en Baudet wel vergeten. Over sociaal gesproken…

  1.   

   QUOTE Uitkeringen omhoog en lekker genieten van het vrije leven. END

   Linkse nivellering technieken om geld rond te pompen en het amtenarren legioen bezig te houden

   knettergek ofwel een vogelaartje

   stem sociaal , stem PVV

   1.   

    @ nu ik: Dus jij wil ambtenaren ontslaan, kost de samenleving bakken aan ww, wachtgeld , en ander steek-in de reet premies. Stem asociaal, stem PVV , FvD of VVD, rechtse sukkel. Niet dat links zoveel beter is, maar ze dragen mensen met weinig geld-ja ook Nederlanders- tenminste nog een warm hart toe. En ja, ook dat benzine autootje, daar kun je gemakkelijk nog 10 jaar mee tuffen. Krijg je niet 1 2 3 weg zolang er olie in de grond zit.

    1.   

     volgens rutte moeten we kansloze islamieten naar binnen slepen om de arbeidsmarkt te vullen. De ontslagen ambtenarren kunnen dus zo aan de bak in plaats van de sociale ruif leegvreten.

     Ik heb voor de rest geen idee wat je wilt zeggen met die wir war aan woorden.

     stem sociaal , stem PVV

     1.   

      @Nu ik:Rutte en kansloze Islamieten interesseren me geen reet man, wordt wakker. Je kunt 100.000 buitenlanders eruit trappen, dan komt er weer een ander probleem boven water. Daar hebben Wilders of Baudet dan weer geen antwoord op, en komt er weer een nieuwe partij die denkt DE oplossing te hebben. Zo gaat het al 2000 jaar. Het is gewoon een dom machtspelletje dat betaalt wordt door mensen die werken. De slavendrijvers hebben de macht, en het grote leger der sukkels blijft huizen bouwen, wegen aanleggen en kinderen fokken. Het wordt een beetje saai mbt het menselijk ras.

     2.   

      je spreekt als een kind van 40 met down syndroom die heel enthousiast maar heel onsamenhangend zijn obsessie probeert uit te leggen lefty. Je koppelingen zijn niet te volgen en je springt van de hak op de tak. Ik ken er geen chocola van maken.

      Ik zoek een slavendrijver die mijn belangen het best behartigd.

      stem sociaal , stem PVV

    2.   

     Wil je er 200 euro bij dan moet je bij de PvdA zijn in niet bij GL sukkel.bij GL word je leeg gezogen betaal je arm aan die nep miljo
     Maar goed ik begrijp dat jij ook zo’n beroeps werkloze bent na daar heb ik geen medelijden mee Julie krijgen alles al korting hier op korting daarop je gaat er nog wat bij beunhazen in je hebt het beter dan iemand die werkt .dus klaploper succes met je GL sukkel
     Stem fvd of PVV in uit de eu

     1.   

      @Bullshit:Ik ben geen beroeps werkloze en werk voor mijn geld . Wel leuk om te zien hoe de PVV achterban denkt over mensen met een uitkering. Die krijgen het nog gezellig als Wilders aan de macht komt.

    3.   

     Ik vindt dat er evenwicht moet zijn! Zelfs Wilders heeft linkse zaken in zijn pakket! Dus stem ik op FvD! Trouwens links heeft geen anti-klimaat programma?
     Toen het roken in de ban ging zei ik al, straks is alcohol en snacks en alles wat leuk is maar niet zo goed is aan de beurt!!!

    4.   

     Levty
     Je weet dondersgoed wat ik bedoel met beroeps werkloze. Maar iemand met gezond verstand stemt niet op GL in zeker niet als je hard moet werken zo als jij beweert wat ik betwijfel

  2.   

   Lefty: Dat links zoveel mogelijk gepamperd willen met zo min mogelijk effort dat is duidelijk!
   Dat links soms zelfs gelijk hebben, als in Rutte2 waar pvda de hardliners waren ???
   En ze voor afgestraft zjjn ook logisch!
   MAAR waarom is links ook voor extreem groene klimaatbeleid???
   De multi’s kunnen we lekker exporteren maar als die luchtbel klapt hou je niks over om van te plukken! MKB gaat rap naar de kloten dus straks kan je zelf eten gaan verbouwen en met paard en wagen op weg!!! Als dat dan niet verboten is?

  3.   

   De netto koopkracht gaat er op achteruit

 9.   

  Voor de belangen van de bouw moet onze gezondheid wijken.
  Van PFAS word je niet meteen ziek, maar krijg je pas na tientallen jaren verschrikkelijke kanker waar niets aan te doen is. Lijkt veel op asbest.

  1.   

   Pfas dat is net zo verzonnen als die nep miljo shit dus lul niet zo dom dat doen ze puur om de mensen bang te maken in boeren in bedrijven het land uit te pesten
   Stem fvd of PVV in uit de eu

 10.   

  Met ons lachebekje Rutte en handlangers gaan we ten onder. Nergens in Europa is de regelgeving zo ontspoord als bij ons. Maar ja..dat is de prijs die je betaald als je een ‘voorbeeld’ wilt zijn van hoe het beslist niet moet.

  1.   

   In Duitsland zijn ze ook al goed bezig dat doen ze om Brussel te beschermen ze doen er alles aan dat er niet een meer ui de eu stapt nog even in het is hun GELUKT dan zijn we overgeleverd aan Brussel
   Stem fvd of PVV in uit de eu

   1.   

    Huh nog even? ze hebben ons al uitgeleverd aan de EU

 11.   

  Wat pim gebeurd is kan rutte ook gebeuren

 12.   

  Toch een prestatie van de vvd.
  Welk ander kabinet heeft in zo’n korte tijd, de economie naar de afgrond geleid.
  Oke, ze hebben wel hulp gehad van brussel, maar goed, dan heb je ook wat.

 13.   

  Ik begrijp dat Fvd-ers hun eigen perceel beschikbaar stellen voor het dumpen van (mogelijk) schadelijke stoffen
  Want ook dit onderwerp is allemaal grote onzin toch ?

  1.   

   Dropjes zijn suiker over het algemeen en erg schadelijk. Dropjes met suikers vervangers zijn alternatief en de schadelijke gevolgen nog niet degelijk onderzocht. Over 25 jaar kunnen we je mogelijk meer vertellen over je (mogelijk) schadelijke invloed

 14.   

  Helemaal gelijk. Een onbenul als minister die een handhavingslimiet gelijk stelt aan de detectielimiet (de laagst mogelijke meetwaarde). Hoe kunnen zulke incompetente mensen op zulke posten zitten. Moeten ze geen examen afleggen of zo voordat ze aan het roer mogen van de maatschappij?

 15.   

  Guru Baudet gaat door met zijn typische sensatie uitingen. Om zijn volgelingen te overtuigen dat de Nederlandse Apocalyps snel nadert. Oh jee, wij moeten zorgen dat we onze keuken kasten vol proppen met allerlei levensmiddelen. En als de verwachte Baudet Apocalyps nog niet gearriveerd is, dan gedurende de zomer maanden kunnen wij goedkoop groente en fruit aanschaffen voor inmaak. Sterkte iedereen, wees blij als je een spaarrekening heb, we gaan zware tijden tegemoet, en alleen Guru Baudet
  kan ons redden!

 16.   

  ja gelijk hebben ze ik ben al weg en blijf lachen :-)

 17.   

  Hopelijk wordt Rutte volgende keer keihard weg gestemd. Farizeeër…

 18.   

  Aanhangers van de partij zijn het roerend met die analyse eens. “Dit is het domste en meest incompetente kabinet sinds Colijn”, aldus ene Hank: “die zei ga maar rustig slapen.”

  Colijn had gewoon gelijk. Hopelijk is die Hank niet illustratief voor het niveau van Forum, maar ik vrees het ergste.

  1.   

   ga jij maaar rustig slapen , wij waken

   stem sociaal , stem PVV

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!