FVD stampt falend EU-asielbeleid de grond in: ‘Zolang de grenzen open staan, blijven de bootjes komen!’

De EU heeft iets nieuws verzonnen: alle migratieregels op de schop gooien en dan helemaal opnieuw beginnen, maar dan wel zo dat álle landen gedwongen worden om mee te doen met het opvangen van migranten en asielzoekers. FVD ziet met lede ogen aan hoe Brussel het migratiebeleid linksom naar zich toetrekt en ziet er weinig heil in zolang de grenzen niet op noemenswaardige wijze gesloten worden.

De NOS bracht vandaag een omineus bericht voor migratie-hawks. Want wie dacht dat heel Europa inmiddels de boodschap wel begrepen had dat de grenzen dicht moeten en migranten aan de buitendeuren van Europa geweigerd, heeft het mis. De EU wil nog steeds niet aan betere grensbewaking en ziet meer oplossingen in het knevelen van de soevereiniteit van Oost-Europese landen. Als die nu eens gedwongen kunnen worden om meer migranten op te nemen, zou het probleem al een flink stuk richting oplossing zijn. Aldus dagdromen enkele eurocommissarissen:

“Tegelijkertijd vindt ze dat landen die weinig of geen migranten willen opvangen en ook geen geld wilden doneren, vooral uit Oost-Europa, verplicht moeten bijdragen aan het oplossen van de problemen van de zuidelijke lidstaten. “We moeten iets verzinnen waarbij een herverdeling niet de enige manier is om de landen te helpen die onder grote migratiedruk staan. Dat is een van de gevoelige onderwerpen waarover we nu aan het praten zijn. Maar ik denk niet dat vrijwillige solidariteit een optie is.”

Goed dat de EU-bazen even duidelijk zeggen dat de Hongarijes en Polens van deze wereld hun soevereiniteit moeten wegtekenen, want dan zal Oost-Europa vást instemmen met het aanpassen van de migratieregels… LOL. Een heilloze weg, dus. Maar dat zijn we gewend van de EU. Forum voor Democratie heeft echter andere oplossingen bedacht, zo schrijft de partij vandaag:

“De EU wil nieuw migratiebeleid, maar rept met geen woord over het sluiten van de grenzen voor kansarme asielzoekers. Zolang de grenzen open staan, blijven de bootjes komen. FVD wil échte oplossingen: sluit de grenzen en faciliteer opvang in de regio!”

Als de EU nu eens eerst dát ging proberen… en daarna pas weer eens nationale bevoegdheden van lidstaten afpakken. Wellicht komen we dan nog eens een keer ergens!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. nu ik

  Correct , zolang de linkse loterij met verblijfsvergunningen open blijft zullen de bootjes blijven komen en de lijken blijven drijven.

  stem sociaal , stem PVV

 2. Willem Bever

  Zolang die lijken maar naar africa drijven

 3. Cootje

  het coronavirus gaat de boel gewoon oplossen .

  1. Racerfirst

   Lijken zijn goed voor het milieu dwz de diversteit van de vissen!
   Wordt misselijk van woorden diversteit, duurzaam, bio !!!

 4. Robert75

  Dat roept de PVV al jaren alleen die worden dan weg gezet als de partij zonder oplossingen

  1. Racerfirst

   Nou hoor ik gisteravond toch ook een oude knar van dacht groen links ook zeggen niet laten komen maar aan buitengrens opvangen splitsen en terug!???

   1. Fonz

    Dat is verkiezingsretoriek, met buitengrens zeg je dat de EU bepaald, Nederland zelf dient haar grenzen te sluiten..

    1. Antihedo

     Hoe doe je dat en wat kost dat?

 5. RvdBe

  Wat zou links trouwens vinden van het Trumpiaans drijvende hek bij Lesbos?

  1. Joshuak

   Zo min mogelijk, want tot hun grote ergernis is het een linkse regering die dat doet. Als het een rechtse regering was die dat deed had je er hele dagen over gehoord..

   Maarja je kan niet laten merken dat zelfs links centralisten zo langzamerhand schijt ziek van die open grenzen beleid worden

 6. Blitzkrieg

  Quote : “Maar ik denk niet dat vrijwillige solidariteit een optie is.”
  .
  Gedwongen solidariteit is geen solidariteit.

 7. Josh

  Blij dat er in ieder geval een partij als Fvd die zich serieus inzet voor betere grensbewaking…kleine partij maar laat zich wel behoorlijk horen, knap hoor

  1. Grote Trek

   …kleine partij. Laat zich wel horen…dat zei Rob Jetten ook tijdens het debat. Maar nu nog doen.
   Wat heeft u bijgedragen?

   1. Hard

    Grote Trek Grote Bek Wesley Quispel Johnsen?

 8. Racerfirst

  Eu=mongolen en dan niet dat volk in azie!
  Eu wil toch geen exits meer van lidstaten?
  Nou het arme oostblok (=trouwens extreem nationalisten!) gaat niks aan emigranten nemen en kan en wil ook niks betalen!!!
  Dus weer een paar exit!

 9. Racerfirst

  Over mijn lijk!
  Dan moet nederland zeker goudzoekers opnemen en betalen voor landen die niet mee kunnen en willen doen!?

 10. claus

  Rutte3 gehoorzaamt aan de EU richtlijnen t/m de komma, hij en zijn Brusselse werkgever hebben er schijnbaar dus het volste vertrouwen in, dat bij de volgend jaar plaatsvindende Tweede Kamer verkiezingen, de Nederlandse bevolking Rutte4 op prijs stelt en ambieert.
  Laat ons hopen dat deze reis de poten onder zijn stoel worden weggezaagd, en het kruisje zet bij het FvD en/of de PVV.
  Het zal niet makkelijk worden voor Baudet en Wilders, om het linkse niet al te snuggere electoraat, de juiste politieke keuze aan het verstand te peuteren, rechts dus!

 11. Grote Trek

  Spannende topic ! Dat zei het verre Oosten ook over de VOC schepen. Niets veranderd sindsdien.

  1. Hard

   Grote Trek Grote Bek Johnsen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.