FVD waarschuwt: ‘Als de ‘klimaatcrisis’ reden voor asiel wordt, is massale immigratie niet meer te stoppen!’

Oppositie Forum voor Democratie waarschuwt voor het laten samensmelten van twee belangrijke problemen van onze tijd: de klimaatverandering en de massa-immigratie. Als dat gebeurt, is het hek pas écht van de dam, aldus de partij van Thierry Baudet. Niemand die dan nog in staat is om onze grenzen op ordentelijke wijze te bewaken.

“Klimaatvluchtelingen hebben in toekomst mogelijk recht op asiel,” zo kopte de NOS gisteren. De staatsomroep vatte ontwikkelingen in de door flagrante mensenrechtenschenders gedomineerde VN-mensenrechtencommissie als volgt samen:

“Mensen die op de vlucht slaan voor de gevaren van klimaatverandering kunnen mogelijk in de toekomst niet meer gedwongen worden om terug te keren naar hun land. Deskundigen denken dat dat het gevolg is van een uitspraak van de VN-mensenrechtencommissie. Het ging om een zaak die een inwoner van Kiribati had aangespannen tegen Nieuw-Zeeland.

“Dat betekent dat de VN erkent dat als internationale maatregelen uitblijven, landen in de toekomst klimaatvluchtelingen niet meer zomaar mogen terugsturen naar gebieden waar hun leven gevaar loopt of waar ze inhumaan behandeld worden”, zegt hoogleraar Jane McAdam van de Universiteit van New South Wales tegen de BBC.”

Hele landen moeten dan op basis van verdragsrecht elders op de wereld een woonplek krijgen, wellicht ook in Nederland. Forum voor Democratie ziet dat niet zo zitten en reageerde stellig op de berichtgeving van de publieke omroep: “Als de ‘klimaatcrisis’ een reden voor asiel wordt, is de massale immigratie niet meer te stoppen,” merkt de partij op: “Het samenvoegen van de klimaathype en de asielindustrie is een groot gevaar voor Nederland en Europa!”

De opmerking viel niet geheel verrassend niet overal in goede aarde. Sybren Kooistra, voormalig rechterhand van Jesse Klaver, greep de tekst aan om FVD met het Derde Rijk te vergelijken: “Logica is een groot gevaar voor ‘neofascisten’!”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

58 reacties

 1. Fonz

  Er worden steeds nieuwe dingen bedacht om door te drammen..

  1. Hard

   @Fonz: FVD wil controle over de eigen grenzen en een stop op de massale – door Brussel opgedrongen – immigratie.

  2. Bolkestein

   First their immigrant pawns were “temperoraly guest workers”.

   Then it was a “multiracional experiment”.

   Then they were refugees.

   Then the answer to a shrinking population.

   Different excuses,
   different lies!

   The real aim stays the same:

   The biggest genocide in human history.

   1. Realistt

    Genocide? Hoe dan?

    1. Bolkestein

     De vernietiging van het continent Europa en de Europeanen als brandoffers voor het genocidale maatschappelijke experiment de omvolking van Europa.

     1. Realistt

      Volgens mij moet u even de betekenis van genocide opzoeken.

 2. Bullshit15

  Ten eerste er is geen klimaat crisis ten tweede de gelukszoekers die er zijn word door die slappe landverraders er toch niet uitgezet ten derde FVD heeft gelijk
  Stem fvd of PVV in uit de eu

 3. Hard

  Er bestaat geen klimaatcrisis.

 4. Dropje

  Ja Thierry, daar kan het nog wel eens op uitdraaien
  Wie niet horen wil (klimaat) moet maar voelen

  1. nu ik

   is het een zuur dropje , een dubbel zout dropje of een smaakloos dropje ?

  2. Original NL

   Dropje lult weer eens uit zijn nek.

 5. Agios

  Wat is het criterium voor een ‘klimaatcrisis’? Te warm, te koud, te nat, te droog? Niemand die dat nauwkeurig kan aangeven en daarom is de weg vrij voor mensen die het voor zichzelf de warm, te koud, te nat of te droog vinden om daarheen te gaan waar het koeler, warmer, droger of natter is. Het is net als met de migranten die zichzelf ineens tot vluchteling bombarderen en daarheen gaan waar het leven zoeter lijkt. Dit leidt onherroepelijk tot een samenleving voor wie het voor niemand nog zoet is. Een land dat financieel op de rand van de afgrond wordt gedreven, heeft namelijk ook alle kansen verspeeld om hier en daar nog pecunia rond te strooien. Wie hier de ruif komt leegeten, zorgt ervoor dat het thuisland in een steeds beroerdere situatie komt. Het gevolg is nog meer migratie en een nog grotere puinhoop. We zien het gebeuren en maken onszelf wijs dat we heel goed zijn voor de mensheid. Dat zijn we niet. We knuffelen onszelf en anderen kapot. Vroeg of laat zal eens schuldige gevonden worden en die zullen op links gevonden worden.

  1. Realistt

   “We zien het gebeuren en maken onszelf wijs dat we heel goed zijn voor de mensheid.”

   Dit is een hele ironische uitspraak aangezien je in de zelfde comment het klimaatprobleem ontkent. Iets wat we daadwerkelijk zien gebeuren.

   1. Blitzkrieg

    Realistt : Vertel me eens, welk klimaatprobleem zien we gebeuren?

    Climate Prediction Swings and Misses: A Decade of Alarmist Strike Outs, 2010-2019
    h**ps://www.youtube.com/watch?v=a_w8YRRMFOs

    1. Realistt

     We zien dat de toenemende CO2 concentratie in de atmosfeer de invloed heeft op het weer (h**ps://www.cbs.nl/nl-nl/maatschappij/natuur-en-milieu/groene-groei/milieukwaliteit-van-het-leven/indicatoren/gemiddelde-temperatuur)

     Dat filmpje wat je gepost hebt heb ik bekeken, maar ik snap niet zo goed hoe het relevant is. Het gaat hier om voorspellingen die gedaan worden door politici, astronomen en columnisten. Dat deze voorspellingen niet kloppen verbaast mij helemaal niets, kijk liever naar de voorspellingen van meteorologen en klimaatwetenschappers (h**ps://www.volkskrant.nl/wetenschap/klimaatmodellen-blijken-al-vijftig-jaar-goed-te-zitten~bd01f5eb/).

     Daarnaast moet ik er bij vermelden dat een lobbyisten organisatie als The Heartland Institute nou niet echt een toonaangevend instituut is op het gebied van wetenschappelijke waarheden. Een voorbeeld: in de jaren 90 ontkenden zij nog dat roken slecht zou zijn voor de gezondheid.

    2. Blitzkrieg

     Realistt : Ik weet precies wat het Heartland instituut is. Op dezelfde wijze als jij kritisch bent op het Heartland instituut ben ik dat op het IPCC. Vele mensen denken dat het IPCC een soort liefdadigheidsclubje is. Het is een smerige lobbyistenclub die de wereldmacht zoekt. De macht van de klimaatlobby is wereldwijd verspreid en vertakt tot in de overheid. Aan de klimaattafels heeft geen enkele wetenschapper gezeten, maar wel klimaatactivistische organisaties zoals milieudefense.

     Kritisch op het Heartland instituut, prima. In dit geval moet je echter net zo kritisch zijn op het IPCC en het wereldwijde beleid dat volgt uit hun alarmisme.

     Wat betreft het Heartland institute en in het bijzonder Lord Christopher Monckton kan ik alleen maar aanvoeren dat hetgeen wat hij zegt natuurkundig helemaal klopt. Er zijn echt vrij simpele berekeningen die je kunt maken, waaruit blijkt dat CO2 nooit dat effect kan hebben als dat wat wordt beweert. Het “probleem” met mij is dat ik de natuurkunde erachter snap en dus wat minder bevattelijk ben voor onzin.

     Als men over klimaar spreekt is het altijd goed te weten dat er over twee dingen gesproken, de gemeten werkelijkheid en de gemeten werkelijkheid. De gemeten werkelijkheid en de gemeten werkelijkheid liggen mijlen ver uit elkaar. Als je de IPCC rapporten gaat bekijken zal je zien dat ze hun voorspellingen steeds naar beneden moeten worden bijgestelt en hun terminologie steeds vager wordt.

     Het bijgesloten filmpje laat dit uitstekend zien, allemaal voorspelling gedaan aan de hand van modellen, er is niks van terecht gekomen. De gemeten werkelijkheid is helemaal niet zo extreem of wat ook. Gemiddeld zo’n 1.2 mm zeespiegel per jaar, dus geen meters zoals vaak wordt beweert. Het is nu inderdaad iets warmer als in de jaren 70. In de jaren 70 kregen we dezelfde apocalyptisch waarschuwingen als nu, er was toen namelijk sprake van een nieuwe ijstijd.

     Met het klimaat is er werkelijk niks bijzonders aan de hand, het enige dat misschien echt bijzonder is, is dat het klimaat bijzonder stabiel is.

     Rest me nog te zeggen dat het effect van CO2 (en andere broeikasgassen) een logaritmisch effect heeft op de globale temperatuur. Alleen dit feit zou je al aan het denken moeten zetten.

     1. Realistt

      Ik weet niet over wat voor natuurkundige berekeningen jij het hebt, maar misschien ben je bereid hier iets meer over te vertellen. Ik heb dit soort berekeningen namelijk nooit gezien in de tijd dat ik milieukunde studeerde aan het Van Hall Larenstein.

      De klimaatlobby waar je over begint vind ik altijd een interessant onderwerp. Het klinkt mij altijd in de oren als een vergezochte complottheorie.

      Er zou een enorme lobby operatie aan de gang zijn om duurzame energie te promoten waar de aanbieders van duurzame energie dan uiteindelijk geld aan kunnen verdienen. Ik zeg uiteindelijk omdat dit zo’n enorme operatie zou moeten zijn het vele jaren zou moeten duren voordat er geld terug kan worden verdiend. Het aandeel van duurzame energie in de energiemix is immers nog altijd lachwekkend klein vergeleken met fossiel.

      Ik vraag mij hierbij altijd af: wie zijn deze lobbyisten en hoe komen zij aan hun middelen? Het lijkt mij zeer onwaarschijnlijk dat een opkomende industrie de middelen heeft om zo’n enorme lobby-operatie op touw te zetten. Laat staan dat zij 97% van de wetenschappers kunnen beïnvloeden een consensus te bereiken die concludeerd dat CO2 emissies wel degelijk een effect op het klimaat hebben.

      Veel logischer lijkt het mij dat aanbieders van fossiele brandstoffen (met gigantische bedrijven als Shell, Gazprom en Exxon Mobil) tegen de wetenschap in gaan om zoveel mogelijk mensen te overtuigen dat het klimaatprobleem allemaal wel mee valt. Dit doen zij natuurlijk om hum verdienmodel te beschermend. Het gaat hier immers om bedrijven die op jaarbasis tientallen miljarden aan winst dreigen te verliezen. Om een indruk te geven van hoe groot de belangen in dit soort bedrijven zijn: de winst(!) van Shell in 2018 bedroeg 23 miljard.

      Dit zijn dus tevens de bedrijven die, in tegenstelling tot bedrijven in de duurzame energiesector de middelen hebben om enorme lobby campagnes op te zetten. Dit is dan ook exact wat we zien gebeuren… (h**ps://www.rtlz.nl/beurs/bedrijven/artikel/4895651/gas-olie-lobby-giganten-shell-chevron-total-europese-unie%3Famp&ved=2ahUKEwjbkb3V-5TnAhVE_qQKHdRVCVkQFjAGegQIChAB&usg=AOvVaw0tXG5AFo6aLXyxfOoEsIce&ampcf=1)

     2. Blitzkrieg

      Realistt : Kan nu niet uitgebreid op je antwoord reageren, wat ik graag doe.

      Even snel :
      Die 97% consensus is al lang geleden achterhaalt. Iedereen (100%) is het ermee eens dat we CO2 uitstoten, en dat dit bijdraagt aan de opwarming van de aarde. Over hoeveel we bijdragen aan de opwarming van de aarde bestaat geen enkele consensus.

   2. Caesar Lion Cachet

    LS…

    De aarde rommelt en is onrustig. In onze uithoek van het universum is het onrustig. Er zijn nog nooit zo veel vulkaan uitbarstingen geweest. Ze zielloze zombies van DDS beginnen steeds harder te krijsen en zien dit als een voorteken dat ze terug gaan naar de hel waar ze vandaan komen… Niets geleerd en ongebruikt retour !

    1. CLoVis

     Beetje teveel paddo’s op?

     1. Original NL

      Q..Beetje teveel paddo’s op?
      Nee hoor..clc is van nature gestoord maar loopt niettemin vrij rond.

  2. Original NL

   Ach 20 jaar geleden stond vast dat we naar een nieuwe ijstijd gaan…nu weer 180° de andere kant op…is toch belachelijk.

   1. Realistt

    Dat is simpelweg niet waar. Er waren een aantal tijdschriften die inderdaad spraken over een aanstaande afkoeling van de aarde, maar binnen wetenschappelijke kringen was de meerderheid er toen al van overtuigd dat de aarde juist aan het opwarmen was.

    h**ps://skepticalscience.com/translation.php?a=1&l=15

    1. Original NL

     Ik herhaal maar even….U gelooft toch ook niet dat de farao’s in de zandbak geleeft hebben die het nu is?
     Toen was het daar groen…vandaar dat er ook zoveel olie zit, immers zonder vegetatie geen olie,..nu is het een zandbak geworden en wel zonder menselijke invloed.
     Het klimaat veranderd, dat doet het al honderdduizenden jaren.
     En al zou de mensheid in staat zijn bepaalde processen tegen te houden..blijft de vraag of dit wel zo slim is dit ook daadwerkelijk te doen.
     De meeste ingrepen in de natuur door mensenhanden blijken onverwachte zeer schadelijke ‘bijwerkingen’ te hebben.
     Dus wie weet kan het afremmen van de opwarming later een ijstijd tot gevolg hebben…en daartegen is echt geen kruid gewassen.

     1. Realistt

      Het oude Egypte was inderdaad de zelfde woestijn als dat het nu is. De enige reden dat de oude Egyptenaren een enorme beschaving konden opbouwen was door de Nijl. Zoek maar eens een kaart van het oude Egypte, je zult zien dat alle steden en nederzettingen zich concentreren langs de Nijl. Dit is omdat de rest va Egypte niets meer was dan woestijn.

  3. DidiMadloba

   Een criterium is (te) vaak extreem weer. Niet alleen temperatuur maar ook regen en wind, met sterke variaties.
   En zeespiegelstijging. Smelten van de ijskappen op de polen – wat zichzelf versterker want ijs reflecteert zonlicht, water veel minder.

   Helemaal los daarvan zorgt minder gebruik van fossiele brandstoffen dat landen die nu olie en gas exporteren zoals Rusland een toontje lager gaan zingen.

 6. nu ik

  iets met spijker en kop

  1. Blitzkrieg

   nu ik : iets met hartgrondig en eens

 7. Realistt

  Reden om er voor te zorgen dat het klimaatprobleem niet dusdanig uit de hand loopt dat wij straks met al die vluchtelingen zitten, dus.

  1. Caesar Lion Cachet

   LS…

   Misschien tijd om te emigreren !

 8. marco kruidenberg

  Is er ook zoiets als PLICHTEN voor de mens? Zoals niet ongehinderd vermenigvuldigen boven de vervangingswaarde. Een exploderende wereldpopulatie die ook recht heeft op betere levensstandaarden is de grote oorzaak van de verschijnselen die steeds heftiger worden.

  1. Caesar Lion Cachet

   LS…

   De aarde als levende entiteit in het universum rekent vanzelf af met het ongedierte zoals een hond zich van vlooien ontdoet…

  2. Original NL

   Over de overbevolking geen woord!
   De populatie in afrikaanse landen met weinig water neemt explosief toe..het bedelen voor uitgehongerde afrikaantjes neemt steeds meer toe.
   De rijkdom en status in zulke landen bestaat uit het hebben van zo veel mogelijk vee…daarmee wordt ook het laatste stukje groen kaalgevreten..
   Afrikanen neuken zichzelf de hongerdood in, want al is er bijna niets te eten..de kindjes blijven in grote getale komen en als de laatste aap is doodgeschoten komen ze allemaal richting het westen…gedreven door de berichten op hun smartphone over gratis geld, kost, en inwoning.
   50 jaar geleden werd er al ingezameld voor Biafra en de Sahel..toen bestond het woord klimaatverandering nog helemaal niet.
   U gelooft toch ook niet dat de farao’s in de zandbak geleeft hebben die het nu is?
   Toen was het daar groen…vandaar dat er ook zoveel olie zit, immers zonder vegetatie geen olie,..nu is het een zandbak geworden en wel zonder menselijke invloed.
   Het klimaat veranderd, dat doet het al honderdduizenden jaren.
   En al zou de mensheid in staat zijn bepaalde processen tegen te houden..blijft de vraag of dit wel zo slim is dit ook daadwerkelijk te doen.
   De meeste ingrepen in de natuur door mensenhanden blijken onverwachte zeer schadelijke ‘bijwerkingen’ te hebben.
   Dus wie weet kan het afremmen van de opwarming later een ijstijd tot gevolg hebben…en daartegen is echt geen kruid gewassen.

   1. Caesar Lion Cachet

    LS…

    Inzicht en redenatie van een kleuter maar blijf je best doen !

 9. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Klimaat crisis is een hoax en bedacht door het soort dat ook de wereldreligies heeft bedacht om de mensheid terroriseren… Vooral een melkkoe door de aflaat die de schuldige mens zich in de vorm van extra belasting laat aftroggelen door Charlatans als Rutte en Co.

 10. Job Jansen

  Wederom;

  Klimaatcrisis zorgt ervoor dat de olieafname vermindert, waardoor er minder geld richting het MO gaat. Dit zorgt voor een grotere armoede met meer onvrede waardoor er nieuwe conflicten ontstaan. Het resultaat hiervan is meer migratie, vluchtelingen en gelukzoekers vanuit het MO.

  Vergroening betekent dus ook islamisering!

  1. Caesar Lion Cachet

   LS…

   Olie is al bijna 100 jaar niet meer nodig voor brandstof. Vrije Energie / Tesla / Marconi etc. vermoord door de satanische elite zoals de Zio Nazi, Koningshuizen en Presidentiele bloedlijnen…

   1. Job Jansen

    “Olie is al bijna 100 jaar niet meer nodig voor brandstof”

    Klopt, maar dat neemt niet weg dat met de huidige migratie en asielafspraken de volksverhuizingen groots gaan toenemen met minder olie afname.

 11. Johnsen

  En die ezel gelooft niet eens in klimaatverandering! Wat een charlatan is die Baudet toch! Alleen maar stemmingmakerij.

  1. Bullshit15

   Nee jij met je gezwets klimaat junkies dat is bangmakerij oen

  2. Doperwtje

   “Hij ‘gelooft’ niet…” Het is echt net een religie, die klimaat verandering.

   Het klimaat veranderd, al zo lang alsde aarde bestaat. Dat mensen denken dit te kunnen beïnvloeden is inderdaad een kwestie van geloven. Geloven in wat de media en politici ons willen doen geloven. En erover discussiëren is zelfs al taboe. Je hoort er niemand over dat de lucht steeds schoner wordt en de temperatuur de laatste 20 jaar juist daalt.
   En vervolgens de maatregelen die de overheid dan treft. Kosten een joop geld, om een minimum aan CO2 uitstoot te besparen. Van dat geld zouden ze beter de dijken bijvoorbeeld kunnen ophogen, of investeren in kern energie.

  3. Agios

   Waar haal je die onzin vandaan. Baudet gelooft niet dat de mens een overheersende rol speelt bij klimaatverandering. Degenen die stemming maken ben jij en de andere linkse slaven.

  4. Original NL

   En de grootste ezel is Johnson..die gelooft dat wij de klimaatverandering even gaan stoppen…weet niet of hij de uitbarsting van de Taal vulkaan een beetje volgt..wat die uitspuugt heeft een veel grotere invloed op het klimaat dan de hele eu co2 vrij.
   En dat is nog maar een klein vulkaantje.

 12. Ralnov

  De zooi die ze verzinnen wordt steeds debieler in Den Haag , klimaatvluchtelingen…komaan zeg. Ik lach me lul uit m’n broek hier.

 13. Tman

  “grenzen op ordentelijke wijze te bewaken.”
  Dat kan prima dmv spervuur bij ongeoorloofde grensoverschrijding, eerst schieten dan halt roepen, neerknuppelen van opstandige sujetten, dit soort van bewaking is dermate afschrikkend dat men zich wel 100x bedenkt alvorens de voeten op verkeerde bodem te plaatsen!
  Simpel een kwestie van doortastend optreden, veel prikkeldraad van uitstekende kwaliteit, vecht/bloedhonden etc.
  Er wordt tevens voorzien in veel werkgelegenheid voor Nationalistisch ingestelde autochtone doorzetters!

  1. claus

   tman,
   Ik denk dat er genoeg interessenten zijn voor zo’n superjob, met natuurlijk veel vrijwillige overuren haha!

 14. Jack Flash

  Knettergek.Je verzint een probleem wat er niet is en vervolgens verzin je problemen die het gevolg zijn van het verzonnen probleem.
  En dat anno 2020.

 15. Cycle25

  Afrika groeit uit z’n voegen : h*tps://www.ft.com/content/868e20d0-90ec-11e9-b7ea-60e35ef678d2

  Nigeria is de boosdoener, dat land heeft in 2050 meer inwoners dan Amerika.

 16. Cycle25

  Leuk plaatje, maak er elektrische voertuigen van en eens kijken hoeveel mensen op straat gaan stuiteren en springen.

 17. Jack Flash

  Cycle25 ; Hahaha! inderdaad,lol.

 18. Michael M

  We weten het al jaren: Links creëert het “Paard van Troje”.

 19. Michael M

  We moeten klimaatverandering aanpakken. Maar we moeten op de 1ste plaats de “Massa immigratie” STOPPEN.

  1. Bolkestein

   Om ons leefklimaat te redden is het absoluut de eerste prioriteit om het tij van de massaïmmigratie te keren.

 20. Vrijedenkert

  In naief linkse-kringen heeft men het er al over dat zoiets als economische migranten niet bestaan maar dat alle vluchtelingen naast politiek-vluchteling moeten worden gerekend tot klimaat of economisch of zelfs voedsel of drinkwater-vluchteling en allen hier in Europa als vluchteling opgevangen dienen te worden…
  Mijn grootste angst is dat als de massale migratie naar Europa niet stopt of zelf enorm gaat toenemen dat we vroeg of laat een enorme burgeroorlog gaan krijgen in geheel Europa die zijn weerga niet kent in de geschiedenis en deze zelf kan leiden tot een groot globaal conflict dus WO3!

  P.S. Ik hoop dat het nooit gaat gebeuren maar steeds meer mensen denken hetzelfde…

 21. kees cup

  Whaahaa landverrader Sybren Kooistra wekt dus de indruk om dit nieuwe soort vluchtelingen graag te verwelkomen.
  Mocht de hele klimaathoax op waarheid berusten dan is Nederland helemaal geen aantrekkelijk land om zich te vestigen, meer dan de helft van ons land ligt immers beneden zeeniveau, en onze dijken kunnen we niet eeuwig blijven verhogen. Deze ”vluchtelingen” komen dus om een andere reden hierheen, ik denk om wat te ”halen” zolang het nog kan.
  Dat moet de heer Kooistra natuurlijk ook weten maar daar gaat het deze glijer helemaal niet om , meneer lickt slechts den linkschen aersch omwille van zijn eigen carriere dunkt mij.

 22. DidiMadloba

  Krijgt het Forum voor Demagogie last van zoiets banaals als het geweten?

  Door het klimaatbeleid van het Forum voor Demagogie lijden grote delen van Afrika en Azië onder verschrikkelijke droogte.
  Kunnen die mensen nu barsten?
  Ik geef toe: de aantallen zijn angstaanjagend. Maar dat is in de eerste plaats reden het probleem bij de wortel aan te pakken: in de herkomstlanden.

  Maar de populisten van het Forum voor Demagogie willen helemaal geen probleem. Populistisch dooretteren is electoraal veel boeiender.

 23. RvdBe

  Als klimaatvluchteling naar NL vluchten, waarom naar een land vluchten dat door dat zelfde klimaat onder water komt te staan.

  1. Blitzkrieg

   RvdBe : Je snapt het niet, klimaat verandering is een probleem dat we met z’n alle moeten oplossen! Wie gaat in Nederland de dijken ophogen? Precies… daar ga je al.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.