Gaan we weer! Activistische bemoeials storten zich op ‘blackface’ bij Driekoningen: “Racisme!”

Niet Kerstmis is het volgende feest dat door de drammerige gelijkschakelaars moet worden aangepakt, maar Driekoningen. Want bij dit christelijke feest ter ere van het hooggeëerde bezoek voor baby Jezus was ook een zwarte koning. En als kinderen hem proberen te imiteren, dan moeten ze “blackface” maken en dat is nu eenmaal het allerergste ooit.

U dacht waarschijnlijk: ha, gelukkig: die dekselse Sinterklaas zit weer veilig met z’n klimaatvervuilende stoomboot in Spanje. Van die Zwartepietendiscussie zijn we voorlopig af! Op zich heeft u daar natuurlijk geen ongelijk in: zelfs Jerry Afriyie en Pegida hebben voorlopig hun buik wel weer even vol van de kleur op de snoet van de grootste vriend van de Goedheiligman.

Maar dat wil niet zeggen dat er niet één of ander SJW-ophefje te maken valt over een eeuwenoude traditie die ineens racistisch wordt gevonden in het licht van anachronistische huilbuien van plaatsvervangend beledigden. Want naast Zwarte Piet hebben we ook nog Driekoningen. U weet wel: de uiterste dag waarop de Kerstboom definitief de deur nog uit mag van menig etiquette-expert. Behalve dat is Driekoningen echter ook een koddig christelijk feest. Drie wijzen uit het oosten die de pasgeboren Jezus cadeautjes kwamen geven. En één van die wijzen was – aldus de overlevering – zwart.

Maar waag het eens jezelf zwart te schminken in een eerbetoon aan deze lang geleden overleden koninklijke kwibus. Dan ben je een heule heule erge racist! Zeggen… gekwalificeerde racismejankers die niets beters te doen hebben. Lees en zucht:

“‘Dat kunnen jullie niet menen’. Zo meldde lezer Jan Holtfester zich via Whatsapp bij de redactie van de Duitse krant Neue Rhein Zeitung in Kleef naar aanleiding van een artikel over Driekoningen. De christelijke feestdag is vandaag, 6 januari.

,,Blackfacing is niet meer van deze tijd.  Het is racistisch. Het is op zich al erg dat een meerderheid van de bevolking dat niet eens ziet. Zich aanmatigt zwarte mensen te kunnen uitbeelden. Daar moeten we ons tegen verzetten”, aldus Holtfester in de NRZ. “

Nee, jongens. Dit houdt nooit meer op. Straks: geen “geblackfacede” eieren meer rondgebracht door Pasen, en met Valentijnsdag mag je alleen nog maar witte chocolade aan je geheime liefde geven. En op Dierendag zijn blackfacekatten, oftewel Siamezen, helemaal uit den boze.

Pas dus maar op hoor, want de antiracistische cancelcultuur komt je halen! Desnoods per WhatsApp-berichtje aan een lokale krant.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. nu ik

  pppfffffffffffffffffffffffffffff

  Bemoei je met je kippen lijkt me meer op zijn plaats.
  De weg met ons organisatie lijkt steeds meer zaken te vinden dus feitelijk moet iedereen gewoon doen waar ie zin in heeft en deze fascistische clubjes links laten liggen.

 2. Fonz

  Het zal mij benieuwen of dit soort clubjes ook ineens het suiker feest gaan aanpakken vanwege de suikers, ik denk het niet want ze schijten voor de islam.
  Driekoningen is een christelijk feest gewoon afblijven dus..

  1. Hard

   @Fonz: Er wordt de islam geen strobreed in de weg gelegd, sterker nog; op 27 oktober werd de motie Halsema aangenomen, in deze motie riep zij de regering op om de islamisering van ons land NIET tegen te gaan.

   1. Top

    de politiek, kan nu toch een motie indienen, met een tegenover gestelde inzet. En dan zien we wel, wie daarop tegen is. En weten we gelijk, waar NL aan toe is.

 3. Agios

  Wat een gelazer altijd met dat kleurverschil. Ik stel voor dat we de negers dan maar afschaffen. Kunnen we ze ook niet meer beledigen.

 4. Johnsen

  Weer zo een stemmingsmakerij stukje om de boel op te jutten.

  1. Hard

   Johnsen op Koers?

 5. Heras

  Jaaaaaa, laten we weer even “christentjes pesten”, want dat kan zo lekker. Die doen toch niets terug.
  Weer christenen gedood in Nigeria, geen haan die ernaar kraait.

 6. Mar

  Driekoningen wordt in Nederland amper meer gevierd, dus activisten kunnen hier achterover leunen.

  1. Rammstein

   Hier in Duitsland des te meer. Gelukkig zijn hier (Eifel) geen activistische lefties die de boel opjuinen of frustreren. A.s. zaterdag gaan als vanouds verklede kinderen -inclusief blackface- langs de deuren om de huizen te ‘zegenen’ en zo te behoeden voor rampspoed. Na een lied gezongen te hebben, wordt bovenaan de deur een zwarte sticker geplakt met de code: 20*B+M+C*20.

   En wij zijn weer een jaar veilig 🙂

 7. Bullshit15

  Die negers moet je wit spuiten dan is het probleem opgelost of ze moeten op rotten naar hun eigen land dan hoefen ze zich niet meer te ergeren aan onze witte kopen of ze moeten gaan werken dan denken ze ook niet zoveel onzin als je geen hekel aan dat volk krijgt dan krijg je het nu wel schuitvolk
  Stem fvd of PVV in uit de eu

 8. Sabreur

  Mogen we ook zo fel reageren als er weer eens een neger is, die zijn haar blondeert?

  1. Bullshit15

   Nee wand dan ben je een rasist

 9. Jack Flash

  Laat ze doodvallen die zeikstralen.

 10. Rosasolis

  Het verhaal van de Drie Koningen (ook in Magiers in de Bijbel genoemd) is mijn favoriet kerstverhaal. Merkwaardig is het dat deze Koningen uit 3 verschillende landen in het oosten naar Bethlehem kwamen omdat zij die briljante ster zagen. Ik denk dat schmink helemaal niet nodig is,
  omdat iedereen weet nu dat deze koningen niet blonden waren, en ook geen van hen blauwe ogen hadden. Een ook Jeshua (Jezus) niet blonde was.
  Maar als Christen vind ik het geen probleem als er in een toneel stuk, een van de actoren, (of een vocalist), gewoon blonde is. Geen probleem…maar gebruik geen schmink. Er moet nu geen discriminatie tegen blonden komen.

  1. Politiek Profeet

   knettergek die gelovigen….maar er is hoop want….het busje komt zo,het busje komt zo…even wachten want het busje komt zo…

   1. Blitzkrieg

    Politiek Profeet : Religie en geloof zijn twee totaal verschillende dingen. Ik zelf ben christelijk opgevoed maar ben niet kerkelijk. In vroeger tijd waren de schrift geleerde al Farizeeërs en dat is wat mij betreft niet verandert.

    Ik ben iemand die stevig met beide benen op de grond staat en ben machtig geïnteresseerd is in wetenschap. Vroeger moest wetenschap en religie stikt gescheiden worden, immers kwam je door “radicale” ideeën (aarde is rond) veelal op de brandstapel terecht. Iedereen die iets weet van quantum mechanica weet dat God door de wetenschap tenminste als goede mogelijkheid wordt beschouwd. Onze huidige wetenschap staat namelijk voor een fundamentele crisis en dat is het bewust zijn, beter bekend als de hard problem of consciousness. Het komt er simpel gezegd op neer dat we bewustzijn niet kunnen verklaren, zelfs niet als de gehele brein begrepen kan worden. We kunnen argumenteren waarom we iets doen door naar bepaalde processen in de hersenen te kijken. Waarom we hiervan bewust zijn, ze hebben werkelijk geen enkel idee. Waarom trekt de hele wereld niet aan ons voorbij zonder dat we ons hiervan bewust zijn.

    De spontane creatie van niks uit iets is een groot wonder, daar is iedereen het over eens.

    1. Politiek Profeet

     Blitzkrieg@
     Niet mee eens gezien het feit(!) dat de mens zijn hersenen slechts voor een klein gedeelte weet te gebruiken, de capaciteit is legio.
     Nostradamus e.a grootheden w.o. da Vinci hadden een totaal andere heldere en verdere kijk op wetenschap/kosmos/onstaan van/interventie van buiten de aarde verblijvenden….
     Kortom, religie is een denkbeeld,een verlangen naar,een wensdroom.
     Geloof is nog erger, een ideologie zoals de katholieke kerk,de islam, het protestantisme, de hervormden etc…etc… geef het een naam en loop achter een herder/leider/goeroe what ever aan en je HOORT zogenaamd ergens bij zonder zelf na te moeten denken…immers wordt er voor je nagedacht en beslist wat je wel of niet mag/kan /doet .
     Ik bepaal zelf hoe en wat/waar waarom en wanneer ik aan mijn snikkel wenst te rukken, heb ik geen god/allah/jaweh/voor nodig.
     Nou is dat snikkelrukken al 40 jaar overbodig geworden met mijn lieve ega rondom…maar to the point…Wat niet is,voelt,aangesproken of gehoord kan worden is een idee,een fictief iets een fantoom een geest/spook(beeld?)
     Geloof en religie…..is typerend voor de ideologie van de islam.
     Doe ik dus niet aan mee…
     Zie net als jij de verloedering van alles en nog wat, het afglijden van onze normen/waarden/cultuur en ik STEL…dat de gelovigen hieraan debet zijn door hun zalvende,wegkijkende en vooral opgelegde kijk( door een fantoom iets) op de hedendaagse negatieve ontwikkelingen.

     1. Blitzkrieg

      Politiek Profeet :
      Als kind ben ik christelijk (kerkelijk) opgevoed, en ben mijn ouders hier nog steeds dankbaar voor. De bijbel heb ik zelf altijd nogal verwarrend gevonden maar uiteindelijk heb ik er als kind een samenvatting van gemaakt, “liefde”. Ik zei altijd, mensen die de bijbel lezen hebben de boodschap niet goed begrepen. De kerk is voor mij altijd een instantie geweest die tussen jou en God instaat, voor mij een totaal onaanvaardbaar iets. Toch heeft het moeite gekost om me vrij te maken van de doctrine, en vrijelijk over God te kunnen nadenken. Je moet weten dat ik als geboren wetenschapper niet iets kan geloven omdat het in een boek staat. De enige die over God kan nadenken ben je namelijk zelf.

      God is geen sprookjes figuur, geen man met baard en je komt niet in de hel als je je te vaak aftrekt.

      Als je iets wilt begrijpen van hoe ik God zie (het zal je verassen) kan je misschien eens de volgende link bekijken.

      The Primacy of Consciousness – Peter Russell – Full Version
      h**ps://www.youtube.com/watch?v=-d4ugppcRUE

      De realiteit waarin we leven is bizarder als je zou kunnen voorstellen.

      Onze hersenen zijn geconditioneerd door tijd en ruimte, dat we overal dingen van maken. De wetenschap ziet het atoom dus ook niet als “ding” maar beschrijft het als “de kans om iets waar te nemen” of “de eigenwaarde in een golfvergelijking”. Het atoom is dus niet ergens van gemaakt, het is geen “ding” en wij zijn dat ook niet.

      Matter is not made of matter.
      Hans-Peter Dürr

      How does something as immaterial as consciousness arise out of something as unconscious as matter?
      David Chalmers

  2. Blitzkrieg

   Rosasolis : Ben jij werkelijk Christen? Wat vind jij van de huidige vulgaire wereld waarin iedereen van alles met iedereen doet. Koppels (bestaande uit twee transgenders) die kinderen nemen/krijgen. Kinderen die in hun vroege jeugd door hun ouder(s) (onder rechterlijke macht) transities moet onder gaan. De bijbel – en ook de apocalypse – spreekt over vulgaire eindtijd. Veel vulgairder als het tegenwoordig is kan het eigenlijk niet. Ik zie dit als het directe werk van de anti-christ, maar vele zijn ziende blind.

   1. Politiek Profeet

    Daar zal jij..Blitzkrieg ..geen reactie op krijgen van een import gelovige, immers is de problematiek mede veroorzaakt door gelovigen…
    Deze tendenz van niet westerse,anglo-germaanse nederwaartse spiralen worden door deugkneuzen zoals die rosa troela in stand gebracht en gehouden.
    Typetje van welkom welkom vlaggetjes in het deughandje voor allerleigelukszoeks

    1. Blitzkrieg

     Politiek Profeet : Ik zal op je bovenstaande post nog een reactie geven.

     Rosasolis snapt niet dat ze haar eigen geloof bij het grof vuil zet. Op dit moment is alles nog politiek correct en vooral heel erg inclusief. Ik zelf ben christelijk (kerkelijk) opgevoed en ken de bijbel dus wel. Openbaringen en de vulgaire tijd waarin we leven zou iedereen – maar Christenen in het bijzonder – op hun hoede moeten doen zijn.

     Als Christen moet je FvD, PVV of SGP stemmen de rest gaat allemaal richting dezelfde afgrond.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.