Geert Wilders: ‘Open grenzen leidt tot een tsunami aan asielzoekers, en Nederlanders zijn de klos!’

De voorman van de grootste oppositiepartij is niet te spreken over de zogenaamde ‘wooncrisis’ waarover diverse media spreken. De PVV-voorman vraagt sarcastisch: “Gek hè” en wijst erop dat er teveel huurwoningen naar asielzoekers zijn gegaan, en te weinig naar gewone mensen die op de wachtlijst staan.

De Telegraaf vindt dat de problemen op de Nederlandse woningmarkt inmiddels de pan uitrijzen: “In Nederland is geen sprake meer van een wooncrisis, maar van heuse woningnood,” aldus de zelfbenoemde krant van wakker Nederland.

Die opmerking viel niet helemaal lekker bij PVV-leider Geert Wilders, die niet zoveel ophad met de achterliggende kille analyse: “De reden voor de scherp oplopende prijzen is het dalende aanbod en de aanhoudend hoge vraag.” Wilders had zelf een iets andere verklaring voor het feit dat het niet lekker meer loopt op de Nederlandse woningmarkt:

“Gek hè. Sinds 2014 zijn er meer dan 80.000 woningen naar gelukzoekers gegaan!

Open grenzen leidt tot een tsunami aan asielzoekers.

Nederlanders zijn de klos, die 80.000 woningen waren voor hun maar zijn nu naar Eritreeërs, Syriërs en andere buitenlanders gegaan.”

Onder de uiting van de oppositieleider doet ook één van zijn aanhangers haar verhaal. Ze vertelt over de wijze waarop haar zoon klem is gezet op de woningmarkt, mede dankzij het wanbeleid van de regering:

“Mijn zoon en schoondochter willen een koopwoning,zitten nu in een te dure huurwoning, ondanks dat beiden een goed salaris hebben is het niet te betalen of hij moet zich blauw gaan betalen. Hoelang moeten zij nog wachten zie het zeer somber in voor starters. Dit moet stoppen Geert.”

Snelle oplossingen om de woningmarkt in het aankomende jaar al vlot te trekken, lijken er niet te zijn. Dat wordt de komende tijd dus nog wel even knarsetanden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. Bockbeer

  En weer heeft Geert gelijk, zoals zo vaak.

  1. Lex

   Zoals altijd heeft Geert weer gelijk.

   Die mensen moeten weer terug naar hun eigen land, helpen opbouwen. Goote delen van syrië zijn veilig en kunnen zo weer terug met een oprotpremie.

   Ze zijn goed “te goed” opgevangen en er is een tijd van komen en een tijd van gaan, en de tijd van gaan die is nu aangebroken.

   Dus lekker weer terug naar syrië en je land opbouwen.

 2. Marija

  Een politicus die de waarheid wel ziet, maar door de Kl.ote kartel partijen buiten spel is gezet en gehouden, iedere keer weer !
  Hoe lang tolereren wij dat nog?
  Hebt u ook kritiek op het beleid in Nederland?
  STEM DAN GVD OP GEERT WILDERS PVV en uw eet wel wat ik bedoel met gvd.
  Stem je niet op hem, hou dan voortaan je mond en accepteer dat je volkomen wordt uitgeknepen en genegeerd door politiek Nederland.

  1. henkie

   En verraden en uitgeleverd aan de dictatuur van de EU

  2. Marija

   uw eet is – u weet

  3. Blitzkrieg

   Marija : Het kabinet Baudet/Wilders is in de maak. Dingen gaan veranderen, let maar op.

  4. Op Koers

   Er wordt hopelijk door u wel wat ruimte vrijgelaten voor overige partijen neem ik aan. Een éénpartijstelsel is niet erg democratisch.

   1. Blitzkrieg

    Op Koers : Hopelijk wordt er door de burger geen enkele ruimte aan de andere partijen gelaten.

   2. Fonz

    op koers is een achterlijke politiek correcte die niets op heeft met Nederland, sterker nog, wenst als nedermoslim nog meer open grenzen en minder inbreng van Nederlanders..

 3. henkie

  Een keiharde waarheid die in de media niet aan bod komt, daar heerst de leugen.

 4. van Urk

  Toen in 2014 de tewerkstellingsvergunning werd afgeschaft voor landen als Roemenie en Bulgarije dacht men dat het hier wel mee zou vallen met een tsunami aan Bulgaarse en Roemeense arbeidsmigranten. We zijn nu in 2019 en de groei van deze migranten blijft maar toenemen. Ook stijgt de toename aan echtscheidingen onder de Nederlanders wat ook voor problemen zorgt voor de woningmarkt.

  1. Battersbridge

   Als je verliefd wordt als Nederlander op een Roemeense asielzoekter, of Bulgaarse wil je toch wel samenwonen. Niet dan? Voor de Nederlandse vrouw een stoere Bulgaar of gitaarspelende Roemeen. Er moet dan wel ruimte zijn, afgezien van echtscheidingen.
   Gewoon de realiteit. Meer bouwen op de Veluwe, in de Achterhoek, Groningen.

   1. van Urk

    En ieder jaar weer een kerstaflevering van All you need is love hoe onze globale burgers weer een paar buitenlanders aantrekken vanwege de liefde. Alsof er in ons land geen geschikte prinsen of prinsessen wonen.

    1. rujoleki

     En het ergste is dat ze allemaal toch in Nederland gaan wonen. Ach ja hoge uitkeringen doen wonderen. Ook het huis is gratis voor al dat soort.

    2. Mar

     Wilders is getrouwd met een Hongaarse.

     1. Rammstein

      Geert Wilders is met zijn Krisztina in 1992 in het huwelijk getreden. 28 jaar geleden dus, toen er van een immigrantentsunami en woningcrisis nog geen sprake was.

   2. Bockbeer

    Als je verliefd wordt als Nederlander op een Roemeense asielzoekter, of Bulgaarse wil je toch wel samenwonen. Niet dan?

    Dat kan toch ook in Roemenië of Bulgarije samenwonen?

   3. Fonz

    “Gewoon de realiteit. Meer bouwen op de Veluwe, in de Achterhoek, Groningen.”

    Nee domoor, terugsturen, niks bijbouwen..

 5. RvdBe

  100.000 migranten per jaar toelaten in een land met woningnood en vervolgens ook nog ff de bouw platleggen voor een waanbeeld.
  Zorg, onderwijs en politie uitgeknepen, tradities naar de kloten, boeren en visserij om zeep helpen, vlees eten, roken en vliegen zijn “schaam” bezigheden geworden, ben je blank en man dan ben je dus rascist.
  Werken tot 67 of het liefst nog langer.
  Etc etc etc
  Oh ja, en niet vergeten te stemmen op de partijen die zich aan bovenstaande schuldig maken.
  Gaaf land hebben we toch!
  Trump is gek.

  1. Fonz

   “100.000 migranten per jaar toelaten in een land”

   Is serieus onverantwoord, de vraag is natuurlijk waarom doen die mongolen in Den-Haag dit nou toch? ik heb natuurlijk wel een vermoeden…(even een tipje van de sluier) dit komt omdat ze echt een enorme bult schijten op Nederlanders..

 6. fusilier

  Arbeid migranten uit die zigeuner landen hoef ik niet. Als wij slapen werken zij?

  1. Mar

   Tuinders wel.

 7. rujoleki

  Beste mevrouw als uw kinderen zoveel moeten betalen maar ze stemmen niet op de PVV of het FvD dan is het hun eigen schuld.
  Het is de schuld van de gemiddelde Nederlander. Die houdt meer van de islam en de asielparasieten dan van zijn eigen kinderen en kleinkinderen. Hopelijk krijgen zij een vreselijke toekomst vol met islam en asielparasieten. Stemmen zij wel op de PVV of het FvD dan heb ik niks gezegd.

  1. Mar

   Gemeenten mogen zelf bepalen wat voor soort woningen er gebouwd worden. Hooguit kan de provincie dwars gaan liggen.

   In mijn woonplaats laat het gemeentebestuur het liefst wijken met duurdere koopwoningen bouwen, zonder huurwoningen, voor mensen van buiten de gemeente.

   1. Fonz

    Mar is een globalistische eurofiel

    1. Mar

     Ben je der nou al weer.

    2. nu ik

     nee hoor , mar is niet helemaal 100% en daar mag je niet mee spotten. Ze doet zo ontzettend haar best politiek correct te blijven !

 8. MiddenP

  Tja,blijft lastig

 9. Fonz

  “Geert Wilders: ‘Open grenzen leidt tot een tsunami aan asielzoekers, en Nederlanders zijn de klos!’”

  Klopt..

  1. Battersbridge

   Tsunami,…dat beeldt u zichmaar in. Mensen op zoek wat geluk. Alles waarvan wij teveel hebben. Een overdaad aan luxe. Belvilla, Auto’s van 60.000 euro’s en veiligheid. Hier kom je geen straatgevechten tegen om de hoek.Elk kwartier, trein, tram of bus in het OV.

   1. Rammstein

    En op dit moment 243.000 woningen tekort.

   2. Fonz

    Globalistische nedermoslim en eurofiel batterbich geeft graag zijn huis, auto, veiligheid op om deze arme mensen te helpen

 10. Sergeant Monty

  Gelukkig heeft Wilders de oplossingen voor al deze problemen.

  1. nu ik

   tja voor veel problemen is de oplossing hetzelfde

   stem sociaal , stem PVV

 11. DidiMadloba

  En wat doet Wilders eraan? HELEMAAL NIETS. Terwijl hij als Kamerlid wel de mogelijkheid heeft om voorstellen te doen.
  Sterker nog: Wilders saboteert oplossingen zoals het Marrakech pact.
  Want zijn kiezers zijn ontevreden. Zou Wilders ze tevreden stellen dan zouden ze geen reden meer hebben op een protestpartij te stemmen.

  1. Bullshit15

   En wat doet Wilders er aan dan niks
   Ik weet het niet hoor volgens mij ben je net onder een steen vandaan gekomen maar die beste man doet genoeg zegt genoeg maar word van alle kanten door die linkse ratten aan de kant geschoven ze moeten van die man af snap dat dan hij moet veroordeeld worden voor zijn uitspraak minder minder ze willen Wilders in de bak hebben zo dat deze wanbeleid deze landverraders door kunnen gaan met dit beleid zonder Wilders was het al lang een moslimstaat
   Kruip nu maar weer onder die steen
   In o ja dat Rutte beweert dat Wilders is weg gelopen bij de onderhandelingen is een groote leugen Wilders heeft zijn keizers wat belooft in daar wilde die zich aan houden in daarom is i weggegaan Wilders houd zijn rug recht in dat siert hem alleen maar
   STEM FVD OF PVV in uit de eu

 12. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Iedere crisis wordt gecreëerd !
  Ordo ab Chao . Lijfspreuk van de Illuminatie….

  1. Mycase

   LS…
   Je leest teveel Dan Brown ,ik zou daar mee stoppen als ik jouw was

 13. Rosasolis

  Wilders is niet realistisch. Er komt geen gesloten grenzen in Nederland, en ook niet in andere EU landen. Wel moet er strenger grens-controle komen, langs de grenzen met Belgie en Duitsland. Als het probleem met illegale migranten verder ontwikkeld. Die moeten direct naar hun geboorte land teruggestuurd worden, of een buurland. Vaak is er extra ruimte op vracht vliegtuigen. En er moet meer werk van Inter-pol komen, om in actie te komen tegen de mensenhandelaren. We kunnen niet de grenzen sluiten voor legaal immigranten, die al geregistreerd zijn. Bijvoorbeeld een individueel die werk heeft, of studie in Nederland volgt, die echt in ons land wil blijven. Voorbeeld vele Britten die tegen de Brexit zijn, en het Nederlanderschap wil krijgen. Ook zijn er veel gevallen van een man of vrouw die verloofd is met een Nederlander. Wil Wilders
  zo’n toekomstige huwelijk proberen te verbieden?…Zijn vrouw is een Hongaarse
  immigrante.
  Verder wat wil Wilders doen tegen de duizenden “zuivere” Nederlanders die bewust kiezen te emigreren naar andere landen? Wil hij deze mensen, die voor verschillende redenen voor een andere land kiezen, proberen vast te houden?

  1. Mycase

   Als een andermans zijn geld op is valt links heeeeeeel hard door de mand .Meid waar wil je dat toch allemaal van betalen ,denk toch eens een keer na .

  2. Politiek Profeet

   Knettergek zo,n geimporteerde verwarde theemuts….voegt niets toe aan de nederlandse identiteit…..terugsturen a.u.b.
   PVV komt eraan in een mega=bus.

   1. Rosasolis

    @Politiek P. heeft iets met bussen…Waarschijnlijk droomt ie ieder nacht over ruim gevulde mega-bussen.

 14. Rud56

  Normaal reageer ik hier niet op uitgesproken dommigheid maar het zwakzinnige suggestie dat er een éénpartijstelsel wordt voorzien als er een kabinet FvD/PVV zou aantreden of dat Wliders niets doet genode mij tot dit schrijven:

  We hebben hier min of meer al een éénpartijenstelsel, zeg maar een kartel, waardoor er partijen, door miljoenen kiezers aangedragen, worden uitgesloten van regeringsdeelname, hebben de in dat stelsel vertegenwoordige partijen het referendum verbannen, want het volk zou anders wel eens te mondig kunnen worden.
  Het volk zou dan weleens de verkeerde eisen kunnen stellen (zoals onder andere het opkomen voor het belang en veiligheid van het eigen volk dat nu zwaar onder druk ligt dankzij bijvoorbeeld de ongebreidelde immigratie c.q gezinshereniging, of het recht op zuiver journaille. Journaille dat onafhankelijk van het politiek kartel werkt, zich niet laat beinvloeden).

  Dus ja, in dit land is al min of meer sprake van een éénpartijstelsel, wat door hun domme politieke correctheid de democratie al grote schade is toegebracht (en niet alleen de democratie) door onder andere het wél toelaten van zwakzinnige politiek en gevaarlijke ideologie die ons westerlingen verwerpen!

  En Wilders, hij en zijn mensen hebben talloze moties ingebracht, deze werden allemaal verworpen, want Wilders c.s. past niet in het geplande kartelbeleid, beleid dat gericht en afgestemd is op wat er in ‘Brussel’ wordt bepaald!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.