Geflipt GroenLinks wil dat EU even gaat scheidsrechteren bij Trump en Iran: ‘Voorkom dat ze regio in brand zetten!’

De grootste papieren tijger van de wereld moet even tussenbeide komen tussen het machtigste leger op aarde en het meest hondsdolle regime op aarde. Althans, dat is het plan van GroenLinks-Kamerlid Bram van Ojik. En wat zeggen we dan? Precies: hahahahahahaha!

Oorlog in het Midden-Oosten, nu Trump en Iran elkaar over en weer hebben aangevallen. Het zou zomaar kunnen, maar het zou ook kunnen dat de boel nu gedeëscaleerd wordt. Wie zal het zeggen? Nou, één instantie in ieder geval niet. En dat is de Europese Unie. Ongeacht het standpunt dat Nederland en de andere lidstaten van de Brusselse landenclub innemen, zullen Amerika en Iran zélf bepalen wat er staat te gebeuren in Irak en Iran.

Wat een logge bureaucratische instantie, zonder staand leger en altijd met zichzelf aan het kibbelen, daar precies kan doen aan oorlogspreventie is mij een raadsel. Maar het naïeve en idyllisch redenerende GroenLinks ziet kennelijk mogelijkheden om de uitgemergelde leeuw die de EU is tussen de twee strijdende partijen te werpen. En dan beide ervan te kunnen weerhouden een aanval uit te voeren. Dat maken we althans op uit een tweet van GroenLinks-Kamerlid Bram van Ojik:

“De EU moet onmiddellijk diplomatieke actie ondernemen om te voorkomen dat Iran en VS opnieuw naar wapens grijpen en de regio in brand zetten.

GroenLinks wil nog deze week een debat met minister Blok.”

Nou, Brammetje, debatteer jij maar lekker een eind weg met minister Blok. Heel benieuwd wat Ursula von der Leyen straks gaat doet om eigenhandig een oorlog in Iran te stoppen. Roflolol!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Agios

  De politieke Nederlandse krankzinnigheid roept de grootste nitwitclub op om een internationaal conflict te helpen oplossen? Hier maakt D66 zich zo ongelofelijk belachelijk.

  1. Agios

   Herstel…Groen Links. Maakt ook eigenlijk niets uit natuurlijk.

  2. Johnsen

   Het bericht beter lezen.

   1. Agios

    Brains beter gebruiiken.

  3. Politiek Profeet

   Die groen links kneus heeft zijn neus weer flink volgesnoven met wit poeder.
   Die maffe club wordt toch door niemand serieus genomen?
   Laat Trump maar eens flink tekeer gaan daar in die zandbak, terug naar de pre-historie bombarderen die gekke perzen….

 2. Baron von Munchhausen

  Kort door de bocht.
  De aller, aller grootste fout is dat Westen en Rusland zich bemoeien met zaken in het Midden-Oosten. Elk Arabisch land heeft, sinds Mohammed, onderlinge twisten, oorlogen, wreedheden en haat naar (ook) onderlinge Moslims en naar “ongelovigen”
  Het gehele Westen moet zich terugtrekken! Geen wapens en onderdelen meer naar Islamitische landen: dus òòk EU landen, m.n. Frankrijk geen wapens. Maar dat is nu het cruciale punt; het gaat namelijk om geld!
  Mochten Westerse landen zich terugtrekken, naar ik hoop, dan zullen de onderlinge twisten nog eeuwenlang duren! De schuld? Juist… de Koran en hun verkondigers.
  Voorts is het zo dat voortdurend optreden van het Westen in deze regio vele Islam vluchtelingen met zich meebrengt. M.a.w. Westen gaat de haat importeren met alle gevolgen van dien; worden steeds zichtbaarder!
  PS
  Amerika heeft kastanjes uit het vuur gehaald en lafhartige, zwakke, m.n. EU landen, profiteren en willen via “diplomatie” rust in de regio bewerkstellen. Wat een kolderiek optreden is dit. Het wordt tijd dat de EU zich gaat verdiepen in de Islam. Zij zullen schrikken van de haat naar “ongelovigen!”
  Islam-Moslim betekent onderwerping. Dit zal en moet uitgevoerd worden: onderling en naar anderen. Het Westen moet dit op eigen grondgebied te zien voorkomen. M.a.w. wegwezen uit de eeuwenlange Islam oorlogen. Alles, maar ook werkelijk alles draait om de Islam in deze regio. Nogmaals: tijd dat het Westen dit gaat inzien!
  Enfin……de kabouters van Groen-Links begrijpen het allemaal niet: Goeroe Klaver heeft toch gezegd dat de hele wereld mag komen? En Amerika overal schuld aan heeft?

  1. DidiMadloba

   Iran is geen “Arabisch” land.
   En er zijn ook autochtone Europese moslims die evenmin “Arabisch” zijn.

 3. Kristalix

  Dat zijn figuren die Den Haag uitgeschopt moeten worden.

 4. Bullshit15

  Die miljo drammers ik hoop dat ze bij de volgende verkiezingen op 0 zetels uitkomen wand wat die gasten zeggen in willen dan zijn we met 10 15 jaar allemaal dood wand de stikstof is dan helemaal op dus als stikstof op is gaan de bomen dood zijn er geen bomen meer zijn er ook geen mensen meer dat wil gl in dat wil D66 OOK DIE MOET OOK OP 0 ZETELS UITKOMEN HET ZIJN LEVENSGEVAARLIJKE DEBIELEN WEG ER MEE
  STEM FVD OF PVV IN UIT DE EU

 5. DidiMadloba

  Ze zijn bij DDS toch wel geniaal dat ze de situatie in het Midden Oosten veel beter doorzien dan ervaren diplomaten.

  Maar wij Europeanen nemen wel een bijzondere positie in. Waar de Amerikanen in de regio al jaren gehaat worden, om ook wel begrijpelijke redenen, jan Europa met zn oude beschaving misschien wel een bemiddelende rol spelen..

  1. Kretoloog

   Wat ben je toch een naïeve sukkel, Didi.
   Europa, dat is het christelijke avondland, dat haten de moslims net zo erg als de USA.

 6. Kretoloog

  In 2016 wilde de burgemeester van Eindhoven de financieringstekorten van de haatmoskee in zijn stad aanpakken. Hij kreeg echter geen toestemming van de regering (VVD en PvdA) om de ‘handelsrelatie van Saudie-Arabië niet op het spel te zetten’.

  Ofwel, de moslims uit het Midden-Oosten hebben het hier al voor het zeggen. Deze tuinkabouter van GroenLinks zit er ook al vuistdiep in.

  1. Cycle25

   Niet voor niets : Groen Lisis.

  2. Bullshit15

   Lafaards zijn het het zijn gewoon landverraders in daar stemd een normaal Nederlander nog op waar gaat dit heen moslims worden van alle kanten gesteund in beschermd
   Er is maar één iemand die durft dat is geert Wilders in iedereen met een gezond verstand weet dat i gelijk heeft maar er niet voor durft uit te komen lafaards in dat moet voor Nederlanders opkomen ha hier in Nederland geld buitenlanders eerst in dan Nederlanders
   STEM FVD OF PVV in uit de eu

 7. Cycle25

  De EU moet veel, maar kan niks en is een wassen neus.

  Niemand op deze wereld neemt meer Brussel serieus, het zijn een stel bij elkaar geraapte geraniums die de hele dag foei roepen.

 8. Cootje

  GroenLinks moet in de derde wereld landen de pil promoten of sterilisatie promoten of een malaria epidemie of een ebola epidemie of een mazel epidemie of een nog niet bekende epidemie laten uitbreken . Dan hoeven we geen oorlogen te voeren om de rijkdommen van de wereld 8 miljard mensen en klimaat gaat echt niet samen en anders wordt het toch de wet van de sterkste

 9. Pijnstiller

  Ach mijnheer van Ojik,
  De EU heeft tot het laatste toe gepoogd met het nodige likwerk Iran bij de les te houden. Ook toen bleek dat Iran zich niet hield aan de afspraken rond kernwapens en huurmoordenaars afatuurden op dissidenten die in de EU verbleven met een vluchtelingen status. En nu moet diezlfde EU weer gaan bemiddelen? Frankrijk heeft belang bij het kernwapenprogramma van Iran en een oorlog met de VS als één van de belangrijkste leveranciers van kernwapen technologie

 10. Pijnstiller

  De Ayatholas zijn uiteindelijk minder gevaarlijk dan de hersenloze linkse deugers. Die zijn door de geschiedenis heen de grootste moordenaars gebleken. Lees A Hitler, P. Pot, Stalin, Lenin, Mao

 11. Bunky01

  Bram is met zovelen volkomen blind voor islam. Terugbombarderen tot aan de prehistorie. Is voor deze figuren niet zo’n grote afstand. Een atoombom of 20 doet wonderen.

 12. marco kruidenberg

  Malloot. Doet zijn naam (vrouwtjesschaap) eer aan.

 13. Arbeider65

  GL=PSP en PPR

 14. RvdBe

  De eu wordt internationaal door niemand serieus genomen, een stelletje niets presterende betweterige nichten waar niemand naar luistert.

 15. Veteraan

  De regio staat al langer in brand.
  Net zoals Iran al heel, heel, heel lang het grootste terroristen bolwerk is.
  En zolang ze nog steeds roepen, denken en voelen dat Amerika en Israel dood moeten zeg ik, gooi er een neutronenbom op en dan meteen verbouwen tot gevangenis voor het tuig wat NU NOG hier zit.

  1. Politiek Profeet

   De perzen terug bombarderen naar de pre historie…hebben we het hedendaags gezeik van die zandbakkenterroristen ook niet lang meer.

 16. Pijnstiller

  Het beste is could what could voorkomen dat Iran een kernwapen in handen krijgt. Dat zullen ze gebruiken. Het beste is een daisy cutter op het parlementsgebouw van Teheran te pleuren. Natuurlijk 1 de tijd geven om de bende te ontruimen. Iedereen die dan blijft heeft het aan zichzelf te wijten

 17. Original NL

  Big Bram oink oinkt er weer lustig op los.
  Dreamer en schoolvoorbeeld van naïviteit.

 18. Jack Flash

  “Voorkom dat ze de regio in brand zetten”
  Groen links,Kijk naar jezelf.Door jullie schuld staat Nederland zowat in de brand.

 19. Rosasolis

  Niemand, kan als scheidsrechter bij Trump, met welke land dan ook optreden. Velen hebben het gedurende de hele eerste termijn van deze dictator geprobeerd. Maar niemand is het ooit tot nu toe gelukt om eindelijk deze onstabiel, gestoorde man te overtuigen dat HIJ niet de leider van de wereld is; en dat hij moet rekening houden met de regering van eigen land, en ook de regeringen en leiders van alle andere landen.

  1. Veteraan

   Go Trump, your my hero.
   Iedereen houd rekening met elkaar en terroristen kunnen daardoor hun gang gaan.
   Zelfs hele terroristen naties zoals Iran worden alleen maar tegen gehouden door Trump. Europa wil alleen maar in gesprek blijven en als het aan hun lag waren de eerste nucleaire raketten door Iran al op Israël en andere landen afgevuurd.
   Ik zeg nog veel meer bombardementen, pak ze maar aan die terroristen. En ook al die domme mensen die er niets vanaf weten zoals Rosasolis., Je bent een verwarde muts.

   1. Rosasolis

    @Veteraan. Het moet zijn: you’re my hero, (korting voor: you are). Blijkbaar is jouw Engels niet zo best. Wie is nou dom?! Hoeveel onschuldige mensen moeten door bommen in het Midden-oost slachtoffer van bommen worden?

  2. Politiek Profeet

   knettergek, busje komt zo,…busje komt zo….

   1. Rosasolis

    @Politiek P. Arme kerel. is jouw busje noch niet gearriveerd?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.