Genant prutskabinet van open grenzen weigert EIGEN plannen uit te voeren om meer illegalen uit te zetten

Dit linkse D66/ChristenUnie-kabinet is weer eens poeslief voor illegale en uitgeprocedeerde asielzoekers. Het kabinet had een aantal plannen om te zorgen dat het aantal uitzettingen van deze mensen omhoog zou gaan, maar voert ze nu niet uit. Gewoon, omdat het kan.

Hoeveel bewijs hebben we nog nodig dat de huidige VVD gewoon een overbodige kopie is van D66 en GroenLinks? Sommige mensen hebben het kennelijk nog altijd niet begrepen, maar de feiten liegen niet. Uit onderzoek blijkt namelijk dat dit kabinet in weerwil van de eigen plannen niet in staat is om meer illegale migranten, veiligelanders, uitgeprocedeerde asielzoekers en andere ongewenste vreemdelingen uit te zetten. De reden is heel simpel: het kabinet is te laks om de eigen voorgestelde maatregelen op dit terrein in te voeren.

Het is werkelijk waar ongelooflijk:

“Groot probleem is dat herkomstlanden weigeren mee te werken aan de terugkeer van uitgeprocedeerde onderdanen. In het regeerakkoord werd daarom afgesproken om drukmiddelen te gebruiken, zoals het intrekken van ontwikkelingsgeld, landingsrechten of weigeren van visa; maatregelen die tevens in de verkiezingsprogramma’s van de VVD en het CDA stonden.

Ook zouden er volgens het regeerakkoord ‘positieve prikkels’ worden ‘aangewend’, om landen aan te sporen tot medewerking. Geen van die maatregelen is echter uitgevoerd, bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Een van de oorzaken, vertellen bronnen rond dit ministerie, is dat handels- en diplomatieke belangen zwaarder wegen.”

Het is ronduit schandalig. Wat is het bestaansrecht nog van partijen als de VVD en het CDA? We hebben al een D66, en we hebben al een ChristenUnie. Wat is in vredesnaam het nut van nog twee van die centrumlinkse pro-migratiepartijen? Is deze Tweede Kamer daar niet al tot de nok toe gevuld mee?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Kristalix

  Maak een einde aan politici en de EU.

 2. nu ik

  Kunnen we geen rechtzaak aanspannen ? Urgenda eist ook dat de roverheid zijn eigen cijfers nakomt en de rechter geeft ze daar continu gelijk in

  stem sociaal , stem PVV

 3. Baron von Munchhausen

  Groen-Links is de baas!
  Gehele kabinet knielt voor de “door Allah gezonden” profeet Yakkes Klaver en zijn kontenkruiper Jetje.
  Wat een land!

 4. Agios

  Laten we maar ophouden met dit kabinet. Er gaat werkelijk niets meer goed.

  1. nu ik

   Als je alles uitgeknepen hebt en hele structuren geschrapt heb om te bezuinigen krijg je ooit de rekening van je wanprestatie en wanbeleid.

   stem sociaal , stem PVV

 5. ZiggyStardust

  Maar dat ‘Marrakech pact’ zou het toch juist allemaal eenvoudiger maken? Ik snap het niet meer. Lijkt wel alsof we voor de gek gehouden zijn of zo. Ze zullen ons toch niet voorgelogen hebben?

 6. claus

  Nederland heeft inmiddels een enorme, ongeschoolde en onproductieve arbeidsreserve ter beschikking, om de vergrijzing op te vangen!?
  Een onoverkomelijk probleem is daarmee echter actueel, wij hebben DIRECT geschoolde vakkrachten en techneuten nodig.
  De benadering van dit probleem wordt door onze wijze overheid (EU) glimlachend weggewuifd, deze heeft andere en vóóral lange termijnplannen, éérst de immigranten enkele jaren rustig, inclusief uitkering/huisvesting laten acclimatiseren, om vervolgens te bekijken ofdat enkelen geneigd zijn een vakscholing ambiëren om zichzelf financiëel te bedruipen, dit alles uiteraard zonder dwang en op basis van vrijwilligheid!
  Het domme volgzame electoraat vindt dit allemaal prima? Heeft immers nergens verstand van?
  Dat gaat de overheid merken in 2021!

 7. Koeriertje

  Natuurlijk zijn ze te laks om dat beleid uit te voeren.
  Het is notabene een punt uit uit het anders zo heilige “regeerakkoord”.
  Maar volgens mij speelt er iets anders.
  Omdat dit kabinet op veel gebieden, tijdens de run, stemmensteun nodig heeft van GL en D666, hebben ze hun regeerakkoord verkocht aan deze onbenullen.
  Zo van: “Wij zetten geen uitgeprocedeerde “asielzoekers” uit en jullie stemmen met ons mee op punten waar nodig”.
  En dus hebben ze zich laten gijzelen en GL/D666 lacht in het vuistje.
  Helaas krijg je dit alleen doorbroken door de volgende keer NIET op dit kartel te stemmen.

 8. C.A.Barstow

  Wij weten allemaal dat dit verachtelijk linkse kabinet de bevelen uitvoert
  van het smerige linkse ratten nest in Brussel.

  Voor de zoveelste maal is weer duidelijk geworden dat Rutte
  een landverrader, een bedrieger en misleider is die er absoluut niet voor terugschrikt het Nederlandse volk te bedriegen en te misleiden om bij het verachtelijk linkse EU tuig in Brussel in het gevlei te komen.

  Stem tegen dit verachtelijk linkse kabinet, stem tegen de EU,
  Stem FvD/PVV.

 9. claus

  Alle beloften zijn slechts voor de Bühne, alle immigratie remmende maatregelen en beloften mbt een succesvol uitzettingsbeleid, zijn schaamteloze leugens!
  Het is volksverlakking van de bovenste plank, misselijkmakende verkiezingsretoriek om volgend jaar het kartel Rutte te kunnen laten prolongeren!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.