Genietvideo! Vliegreis-grootgebruiker Dolf Jansen zegt sorry voor pro-vliegschaamtecolumn: ‘Was niet slim!’

vlcsnap-2020-01-16-17h00m40s910
Foto: Dolf Jansen zegt sorry. Bron: Screenshot NPO Radio 1.

Dolf Jansen moest vanmiddag live op NPO Radio 1 diep door de knieën. Meneer had namelijk opgeroepen om het vliegtuig minder te pakken (want klimaatvervuilend), terwijl hij zelf kriskras over de aardbol vliegt – van Ierland naar Sri Lanka. Deze week moest de BNNVARA-komiek dan toch maar sorry zeggen voor z’n hypocriete radiocolumnpje.

Het was vorige week niet bepaald de week van NPO-draaideurkomiek Dolf Jansen, die al meerdere decennia de ene na de andere totaal niet grappige cabaretvoorstelling mag geven namens BNNVARA. Sinds een poos is Dolf ook een zeer goed deugende columnist, en verkondigt hij het groene evangelie op de radio. Vorige week adviseerde de ‘lolbroek’ al zijn luisteraars om geen cruise of vliegreis meer te boeken. Want dat is zo slecht voor het klimaat.

Ja, haha, heel goed. Wij moeten een beetje het klimaat gaan redden terwijl Dolf Jansen de ene vakantie in Ierland na de andere NPO-BN’ers-reis in Sri Lanka aan elkaar rijgt. Maar deze week had Dolf spijt, zo merkte hij op. Hij had er niets over moeten zeggen, en nu vindt hij dat bedrijven vooral de kosten van de klimaatverandering moeten gaan betalen. Mooi hoor. Heel fijn! Aai over de bol.

Hoe onzinnig vliegschaamte is, werd gisteren al uit de doeken gedaan door onze onvolprezen columnist Kenneth Steffers: “Wat mij betreft mag iedereen activistisch de barricade opklimmen om te strijden tegen de commerciële luchtvaart, maar neem dan de volgende keer ook maar gewoon de trein naar verre bestemmingen zoals Sri Lanka of de Verenigde Staten. En anders: doe gewoon niet zo hypocriet om voor de bühne een beetje te willen deugen en kom gewoon uit de kast als vliegtuigpassagier,” zo liet hij op deze plek optekenen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

11 reacties

 1.   

  Dat zijn de meeste linkse slijmballen niet ! Gaat dolfje volgende keer zwemmen ?

  1.   

   nu ik : Natuurlijk niet, links is zo hypocriet als de neten.

  2.   

   Meneer zal in het vervolg de diesel trein pakken.

   1.   

    Een goed afgestelde diesel motor is effectiever dan een elektrische motor als we alle verliezen meenemen. Feitelijk kan de klimafoob geen enkel alternatief benutten wat hij zelf aanprijst. dolfje moet dus zwemmen met een mandje snickers en mars voor de broodnodige energie.

 2.   

  Haha, hij kiest maar eieren voor zijn geld, anders kan hij niet meer met het vliegtuig zonder dat er weer 1 of andere niet linkse journalist in zijn nek staat te hijgen.
  Dolfje kan nu dus weer ongegeneerd kerosine verbranden, de hypocriet.

 3.   

  ‘Rechts’ maakt toch helemaal geen gebruik van het vliegtuig die vieren vakantie in eigen land of net over de grens.

  Die hebben toch helemaal geen interesse in de rest van de wereld, laat staan dat ze er op vakantie gaan.

  1.   

   Je hebt gelijk monty, ik heb er helemaal geen zin in om in 1 of ander turks zwembad te hangen met linkse tokkies met een slecht gebit.

   1.   

    Idd! Ik heb ook vrienden die zo links zijn als de neten (maakt verder niet uit, we zijn beste vrienden) en die gaan dan met de kinderen all in naar Turkije voor een habbekrats, of naar Mexico all in en dan met die voor toeristen gefokte tijgerwelpjes op de foto. Boink!! Sinds kort vegetarisch, maar ff niet als ik ze mee uit eten neem en betaal. Oh, en binnenkort gaan we met het vliegtuig een weekend naar bratislava de beest uit hangen, en in het najaar doen we nog een weekend ergens anders naartoe. Maar Wilders is slecht want die heeft ooit kopvoddentax gezegd, en meer weten ze eigenlijk niet van politiek dan dat ze bij het acht uur journaal meekrijgen. Maar we zijn al 24 jaar beste vrienden, en gelukkig hebben we genoeg andere dingen gemeen behalve politiek dan.

 4.   

  Dolf Jansen doet wat wij van links gewent zijn, de goedmens uithangen en onderwijl de boel misleiden, voorliegen en bedonderen, hij gaat daarna gewoon verder met waar hij mee bezig was, de misselijk makende goedmens uithangen.

  Stem tegen links,
  Stem FvD/PVV.

  1.   

   “Links” doet in ieder geval nog een poging om te deugen
   U van alt right steekt naar iedereen een middelvinger op
   Op Geert en Thierry na dan…

 5.   

  EEEUHH EXUSES IK HEB ZE NIET GEHOORD WEL NOG MEER NEGATIVITEIT DOLF DOE MIJ EEN PLEZIER VAL OM KNURFT EN STA NOOIT MEER OP VUIL LINKS ZWIJN .

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!