Haagse insider jubelt: ‘Met dank aan Trump komt Verenigde Staten van Europa er binnen 10 jaar aan: allerleukst!’

Politiek Den Haag plant een “versnelling van zaken” wat betreft het afbreken van de nationale soevereiniteit van Nederland ten faveure van een veel machtigere Europese Unie. Dat beweert de zogeheten ‘Haagse insider’ op Twitter, die jubelend het nieuwe jaar is ingegaan omdat zijn eurofiele natte droom op het punt staat in vervulling te gaan.

Eén van de meest geheimzinnige en illustere Binnenhof-watchers van Nederland – de man die zich achter het pseudoniem ‘Haagse insider’ (“Binnenhof. Al meer dan 20 jaar een mot dichtbij de vlam van de macht. Bekend in kleine kring.”) verstopt – heeft slecht nieuws voor iedereen die nog hoopt op een wedergeboorte van de Nederlandse nationale soevereiniteit.

Het tegenovergestelde staat namelijk te gebeuren, aldus de geheimzinnige politiekwatcher: binnenkort komt de Europese Unie de laatste onafhankelijke onderdelen van Nederland opeisen, zo houdt de man ons voor op Twitter. En daar is hij erg blij mee. De oorzaak zou (zoals altijd) Brexit en Donald Trump zijn, en daarom is een volwaardige federale staat genaamd EU een feit binnen minder dan tien jaar. Zo luidt althans de voorspelling:

“Ik ben voor het tegendeel van een #Nexit. Ik ben voor een Verenigde Staten van Europa met een Europese federale regering, gecontroleerd door een Europees Huis van Afgevaardigden en een Europese senaat met 2 senatoren per lidstaat.

En weet u wat het allerleukste is: ik ben niet de enige die dit wil. En de mensen die het ook willen gaan dit realiseren, en wel dit decennium. Met dank aan Trump en de Brexit is dit nu eindelijk politiek mogelijk! #bewaartweet.

Het punt is dat de Haagse werkelijkheid verandert vanwege Brexit. Er komt een versnelling van zaken op ons af.”

Niet alle voorspellingen van de anonieme ‘Haagse insider’ komen echter uit. Hij voorspelde afgelopen zomer namelijk ook dat Forum voor Democratie in levensgevaar verkeerde nadat voorman Thierry Baudet rollebollend over straat ging met voormalig kompaan Henk Otten. Forum voor Democratie wist dit jaar echter te eindigen als één van de grootste (wellicht zelfs de allergrootste) ledenpartijen van Nederland.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

51 reacties

 1. observer

  Beginnen ze nattigheid in Brussel te voelen? Dus maar versnelde dictatuur?

 2. C.A.Barstow

  Verenigde staten van europa?
  Veel geschreeuw en weinig wol.
  Bij de eerstkomende verkiezingen is het met het verraden en verkwanselen van ons Volk en Vaderland gebeurd.
  Van het linkse ratten nest op het Binnenhof blijft weinig tot niets meer over.

  Stem FvD/PVV.

 3. DutchOutlaw

  Zal wel meevallen met dit bericht! Ik denk eerder dan de Europese Unie binnen 10 jaar in elkaar stort. Da’s pas leuk!!!!!!!!!

  Stem PVV!

 4. Rechtsaf

  Met dank aan Trump komt de nexit spoedig dichtbij…

  1. Che

   U bent gewoon dom.

   1. Rechtsaf

    “U bent gewoon dom.”

    Pfffrrrtt

   2. Tony Faas

    Che Johnson?

  2. Anke Moerbei

   Dit kan niet. Men is met een afzettingsprocedure bezig. De nieuwe president zal vlotter van begrip zijn.

   1. Rechtsaf

    Che bedoeld waarschijnlijk dat jij dom bent Anke, huis van afgevaardigden heeft gestemd en nu gaat het naar de senaat en daar zijn de republikeinen in de meerderheid dus Trump blijft president..

    1. Anke Moerbei

     Hoe kunt u in hemelsnaam nu zeggen wat Che bedoelt? Maar hoezo ben ik dom?

     1. Rechtsaf

      Ja che was iets te vroeg..
      Heb jij zelf gelezen wat ik geschreven heb? zo ja dan weet jij dat de procedure stopt bij de senaat

   2. Henk Albarda

    Domme, domme Anneke, The House zoals dat in de USA heet, gaat helemaal niet over de impeachment. Het enige wat The House kan doen is de Senaat verzoeken impeachment in gang te zetten. En zelfs in The House waren er meerdere Democraten die openlijk meldden dat de Impeachment een flauwekul actie is. Meerdere democraten die tegen hebben gestemd……
    In the senate hebben de Republikeinen (u weet dat Trump republikein is??) de meerderheid en de kans is 90 % dat ALLE republikeinse senatoren tegen impeachment zullen stemmen.
    De democraten zijn zo benauwd dat ze de impeachment aanklacht niet eens nar de senaat durven sturen.
    Lees Breitbart News Network eens?

 5. Che

  Je zal wat moeten, China, VS, Rusland.
  Tijden veranderen.

 6. Baron von Munchhausen

  Lachen,…… Europeaan wil geen klimaat en/of linkse dictatuur!
  Voorts: Engeland is al weg. Denemarken en Zweden overwegen. Nederland, als FvD de grootste partij wordt: Nexit!

  1. Watcher

   Zwamneus, Engeland is nog niet weg en de rest fantaseer je er ff bij.

   FvD als grootste partij kan nooit alleen beslissen over een NEXIT.

   Tja, met 150 zetels gaat dat lukken.
   Zie je er nog vooraan dat je denkt dat gebeuren gaat 🙂 🙂 🙂

   1. Rechtsaf

    watcher dé fascistische nedermoslim

 7. Wahrheidsministerium

  Ze zijn nogal geschrokken, binnen tien jaar ligt de complete Europese unie uit elkaar…

 8. Jack Flash

  Ik denk eerder dat er een revolutie uitbreekt.

 9. Duckday

  Stop dit hoogmoed waanzin en belust op macht project de EU en EU.
  Watheeft dit monsterproject de EU nu voor WELVAART VOORSPOED WERKGELENHEID gebracht voor de NORMALE man Vrouw in Nederland WAT ZIJN WE ER OP VOORUIT GEGAAN Stop dit hoogmoed en waanzin project de EU en Euro

  STEM FvD of PVV daarna NL EXIT weer baas in eigenland en stop ook het onbeperkt binnen komen van gelukszoekers Grenzen DICHT

 10. Baron von Munchhausen

  En als de EU uit elkaar klapt, ( wat voor 100% gaat gebeuren) wat dan met
  ” dem edel geborenen Sackfüller” Timmermans?
  Erg he,…….. voor die man; heeft maar een paar Miljoen Euro verdiend!
  Erg weinig voor een socialist!
  PS
  Wat zou Samson in zijn zakken gestoken hebben?

 11. P. Breetveld

  Pensioen op 60 jaar, brandstof 1,10 incl. Belasting, gelukszoekers buiten de grenzen houden? Of blijft Nederland dan ook het braafste jochie maar dan in een hogere versnelling met 20 miljoen mensen waarvan de helft bijstandstrekker uit afrika

 12. Veteraan

  Don’t fuck with Donald.
  The T men blijft gewoon goed en lacht om alle beschuldigingen.
  Go Trump

  1. Tony Faas

   TRUMP 2020

 13. Anke Moerbei

  Vooruitlopend hierop is het een noodzaak om nu alvast met een nieuwe taal te beginnen.
  Een taal zonder ingewikkelde grammatica en spellingsregels. Iedereen moet verstaanbaar blijven voor elkaar. Net als in Amerika.l

 14. Johnsen

  Prima over 10 jaar een sterke Europese Unie!

  1. hullie

   Over tien jaar heel Europa failliet bedoelt u !

  2. Tony Faas

   Wesley Johnson!

  3. Fonz

   Over 10 jaar zijn we al 8 jaar uit de EU

   1. Tony Faas

    Dat verwacht ik ook Fonz!

  4. Rosasolis

   @Johnsen. Ja, inderdaad moeten we NU zorgen voor een zeer sterke EU. Wij Europeanen zijn veel ouder dan de staten van Amerika. Het oprichten van ieder en alle staten van Amerika heeft een zeer duistere, en voor velen pijnlijke geschiedenis. Dat heeft niets met onze huidige Europa te maken! Inderdaad moet Europa veel sterker gaan worden in de hele wereld. Daarom moeten wij voorop komen voor onze EU. Laten wij onze voor onze EU opkomen en en zorgen voor het bestaan en vordering van Europa!

 15. Cootje

  Van de polderde Nederlanders die graag kijken of de buurman de kastanjes uit het vuur haalt. Die niet optreed tegen zinloos geweld maar er wel een filmpje van maakt is in de doorsnee net zo bekakt als de oude politiek . Dus het omverwerpen van het ondemocratische gedrocht de EU moet van echte mensen komen en dat zijn de Fransen bij voorstek . Of ze gelijk hebben of niet die breken een land af om hun zin te krijgen dan komen dadelijk in Italië de Salvinie,s aanhang om de boel te versterken Le Penn en Salvinie gaan het zooitje slopen met een harde brexit en een grote recessie kunnen de nagemaakte intellectuelen hun biezen pakken . Dan zijn het wel weer de Nederlanders die het meeste profiteren van het werk van andere

 16. Broodnuchter

  Over 10 jaar vallen we wellicht onder Rusland of China.

  1. goedisfout

   Zou best wel eens kunnen, de wegmetons politici jagen de boeren weg en China koopt het land op. Rusland hoeft niets te doen, de hoofdstad is al in handen gevallen van de communisten.

 17. Lex

  als rutte maar blijft tekenen bij het kruisje dan komt het er heus wel van steeds meer bevoegdheden afstaan aan Brussel zonder dat het volk word geraadpleegd.

  Ik noem dit ondemocratisch.

  Kunnen we het tij nog keren?

 18. Piet Klein

  Het zou zo maar waar kunnen zijn. Alleen de oorzaak lijkt wat dubieus. Het is niet zo zeer de Brexit en of Trump maar het totale gebrek aan leiderschap, visie in Brussel en kennelijk in den Haag. De chaos die uit Brussel regeert werd weer ontzettend duidelijk toen Timmermans zijn zijn ‘liedesbrief’ aan de Britten in de Britse pers publiceerde. Daarmee maakte hij zich zelf en de EU volstrekt belachelijk, temeer daar van der Leyen binnen enkele dagen daarna duidelijk maakt dat ze geen zin heeft in een snel handelsakkoord met de Britten heeft. Dit soort belachelijke tegenstrijdigheden zijn te zot voor woorden. Maar erger is dat het ontbreken van handelsakkoorden remt de economie ook van de EU en met name Nederland. De totale chaos in het EU bestuur en het ontbreken van een visie vanuit den Haag doet het ergste vermoeden. Een sterk Europa is een prima idee. De EU doet haar uiterste best omdat niet voor elkaar te krijgen. Als je niet bereid bent de zaal te verlaten blijf je naar een slechte film kijken.

 19. Bullshit15

  Ja mag zeggen wat je wilt van trump het komt soms beroerd zijn strot uit net als Wilders maar ze bedoelden het beiden goed trump is voor Amerika eerst in Wilders is voor Nederland eerst wie kan daar op tegen zijn precies die linkse ratten die zijn voor moslims eerst maar denk er om als trump verliest dan komt die miljoshit pakt weer boven water die linkse ratten klagen nu al heb niks meer te besteden maar dan helemaal niet meer denk na linkse ratten stem fvd of PVV in brexit

 20. Zero

  Trump gaat wel zijn tweede termijn doen.

  1. Filthje

   Lijkt er wel op ja

   1. Zero

    Geen reden om aan te nemen dat het niet zo is, jij wel?

 21. Cycle25

  Nederland gaat bloeden om Trump’s succes, ze willen gewoon nog meer macht doordrukken.

 22. DidiMadloba

  Men weet geloof ik niet dat “Washington” in de VS ook niet zo veel te vertellen heeft, want de deelstaten zijn machtig.

  Zoals de lidstaten van de EU veel nacht houden, wat DDS populisten ook roepen.

 23. Kim de Roder

  test

  1. Zero

   ‘test’

   Ja het duurt altijd een paar reacties voor je in beeld komt.

 24. Rosasolis

  Gelukkig is Timmermans niet gekozen als voorzitter van de EU… De EU als nieuwe model van de Verenigde Staten v. Amerika worden?! Verenigde Europa was veel eeuwen eerder gebeurt, onder leiding van Karel de Groote, (Charlemagne, Carlo Manio, etc). Ik heb jaren geleden over Charlemagne in de geschiedenis klas geleerd. Nooit heeft deze grote koning, die eeuwen geleden de verenigde ( toen katholieke) Europa oprichtte, ooit gezegd dat ieder land zijn nationaliteit en identiteit moest verliezen !!! En nooit heeft onze nieuwe EU leider U. van der Leijen dat gezegd!: Ieder EU land houdt in eerste plaats hun eigen eeuwenoude identiteit en traditie, maar DAARNA moet onze samenwerkende EU landen allemaal voor het belang van Europa in de wereld
  OPKOMEN. De EU zal nooit “Little Amerika” gaan worden.

 25. Filthje

  Wat mij opvalt is dat deze landverraders helemaal geen rekening mee houden dat er in die tijd nog zeker twee verkiezingen komen, of staan deze uitslagen al op internet

 26. Racerfirst

  Ergste zijn de landsveraders van D66, die bezig zijn EU in onze grondwet te stoppen VOOR de verkiezingen!
  Ik was nooit voor een Nexit maar je ziet de lopende handelsoorlogen bijv. Vs en China doen niks af aan handel zelf!
  Maar de steeds verdergaande EU regels grijpen in ons dageljjks leven, werk, belastingen, gewoontes, voedsel….
  Deze bedreigingen treffen ons harder dan dat multinationals wellicht minder winst maken!!!
  Wat bezielt eurofielen???
  Zijn dit masocisten, die graag lijden?
  Als stemmen niet gaat helpen, moet er maar een anti europa front komen met acties, zoals IRA! Bijv. Natura gebieden opblazen?

 27. ReneR

  Stem FVD, en zo snel mogelijk NEXIT. De EU zuigt Nederland leeg en maakt ons afhankelijk. Lets get the fuck out asap!

 28. DidiMadloba

  Stomme bangmakerij.
  De deelstaten van de VS hebben namelijk een heleboel eigen bevoegdheden en laten zich de kaas niet van het brood eten door “Washington”, zoals de Europese landen dat ook niet door “Brussel” laten gebeuren.

 29. Heinrich

  Er komt helemaal géén dictatoriale EU federatie, dat kan best de natte droom zijn van die dorpsgek, maar het gaat niét gebeuren!

 30. Michael M

  Voor de dombos onder ons welke zalig genieten van een groter Europa. De toekomst zal het ons leren wat je te wachten staat. De Europeanen krijgen allemaal een stempel en implantaat. Worden 24 uur per dag en 7 dagen in de week jaar in en jaar uit gecontroleerd op alles wat je doet. Je inkomen, je spaargelden, je pensioen, je huis alles. En als je daarvan moet inleveren dan ga je dat ook doen. De macht van Brussel slaat helemaal door. We zullen het zien maar dat dit staat te gebeuren zeker. Slaap lekker verder voor de dromers onder ons.

 31. Michael M

  Wil je een leefbaar EU en Nederland? Laat dan de partijen 66, PVDA, GL, CU, VVD, CDA links liggen. Precies,….vooral links liggen !!!

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.