Inhoudelijk blond scoort: Eva Jinek blijft ongeëvenaarde talkshowkoningin

Eva Jinek zal vanochtend met een grote glimlach haar blonde haardos hebben staan föhnen. Haar debuut bij TV-zender RTL4 overtrof de stoutste verwachtingen en behaalde zelfs een persoonlijk kijkcijferrecord. Maar liefst 1,7 miljoen kijkers keken naar Jineks’ debuut bij de commerciële omroep.

Het was hoe dan ook een spannende avond voor Eva Jinek. De presentatrice is voor een gigantisch geldbedrag overgenomen van de publieke omroep, waar ze tot voor kort met veel succes dezelfde talkshow presenteerde.

Natuurlijk draait het in het mediawereldje allemaal om de centen, toch wilde Jinek natuurlijk geen flater slaan tijdens haar eerste uitzending bij RTL4. Het is de blondine dan ook gelukt om met een bijna exacte kopie van haar talkshow op NPO1 een persoonlijk kijkcijferrecord te vestigen. Nog nooit eerder keken er zoveel mensen naar haar talkshow.

Jinek wist zelfs 63.000 kijkers meer te trekken dan de populaire talentenshow The Voice of Holland (TVOH). Hoewel dat uitgemolken TV-concept al een tijdje op z’n retour is. In de hoogtijdagen wist TVOH nog meer dan 3,5 miljoen kijkers aan de buis te kluisteren, maar die gouden tijden lijken voorbij.

Nadat op de late avond van RTL4 Humberto Tan en Twan Huys moesten stoppen met hun gelauwerde talkshows, kreeg Beau van Erven Dorens het vertrouwen van de zender. Ondanks dat Van Erven Dorens een prima en inhoudelijke talkshow wist neer te zetten vielen ook bij die show de kijkcijfers enigszins tegen.

De talkshow van Jinek is dan ook het nieuwe prestigeproject van de commerciële omroep. Zelfs hele reclameblokken worden er voor aan de kant gezet en dat lijkt nu al zijn vruchten af te werpen. Scherp en gevarieerd als altijd lijkt Jinek voorlopig een blijvertje te worden op de late avond van de reclamevrije commerciële.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. Ben Venuti

  Ik heb het niet gezien maar laat mij eens raden, zat de schoonzoon van dat veenlijk Nancy Pelosi aan tafel om de laatste bullshit over the Donald te duiden?

  1. ZiggyStardust

   Die zat er zeker bij. Maar ik moet zeggen dat dit toch best een verrassende aflevering van Jinek was. Zowel Jinek en Michiel Vos, de schoonzoon van Pelosi, waren ineens een stuk minder negatief en wat realistischer over herverkiezing van Trump dan toen Jinek haar kunstje nog deed bij de NPO. Het lijkt mij dat ze niet te rechts en niet te links wilde over komen, zodat ze de NPO kijkers mee kan nemen en de RTL kijkers kon plezieren. Dat is haar duidelijk gelukt, met 1,7 miljoen kijkers, een stuk meer als destijds bij de NPO. Persoonlijk zou ik toch willen zien dat er wat dieper op onderwerpen ingegaan zou zijn, maar dat was met het aantal gasten dat uitgenodigd was niet mogelijk, er was niet genoeg tijd voor.

 2. EU kok

  Quote : De presentatrice is voor een gigantisch geldbedrag overgenomen van de publieke omroep, waar ze tot voor kort met veel succes dezelfde talkshow presenteerde.
  .
  Oh, hoeveel heeft RTL dan aan de publieke omroep betaald?
  Of maakt Kenneth gebruik van zijn redactionele vindingrijkheid?

  1. Zero

   EU kok?

   1. ZiggyStardust

    Eu Kok heeft hier wel degelijk een punt.

    1. Original NL

     Idd EU kokje vindt altijd wel een stok om een hond te slaan.
     Dat ze is “overgestapt” naar RTL voor een riant inkomen snapt de sufferd niet.

     1. ZiggyStardust

      Original, maar dan de schrijver van het stuk hierboven dat toch beter gewoon zo schrijven? Ik heb het idee dat de redactie zich er wel eens te makkelijk van af maakt. En terechte kritiek houdt iedereen scherp, daar is helemaal niets mis mee.

  2. Bockbeer

   De vervangers van Jinek bij de NPO, zullen het ook niet pro deo doen.

 3. Bullshit15

  Niet gelezen die blonde linkse rat gun ik geen kijk cijfers weg er mee

  1. EU kok

   Quote: Niet gelezen, die gun ik geen kijk cijfers.
   .
   Over humor gesproken, hier kan Freek nog veel van leren.

  2. Op Koers

   Wie zit er nu op bullshit te wachten? Lijkt mij logisch dat ze u niet meetellen.

   1. Rammstein

    Wesley, in je hok en af!

    1. EU kok

     Ach wat lief.
     Rammstein neemt het op voor zijn vriendje Bullshit van 15.
     Vertederend, maar kijk wel uit met jongetjes van 15, voor je het weet heb je een etiket of zoiets.

     1. Rammstein

      Je bent wel ten einde raad en diep gezonken, stinkende frikandellenbakker, als jij nu ook met die p*do-onzin begint. Moet ik effe bij je komen om allebei je benen te breken?

   2. Zero

    Op Koers?

  3. hansishier

   Vrouwen zijn veelal een beetje linksig, is niet erg, als er maar een man in huis is die dat een beetje corrigeert en tempert. Eva is gewoon lekker bezig en dat gun ik haar ook wel. Bovendien ziet ze er beter uit dan de Eva van menig dds reaguurder…misschien verlost ze zich langzamerhand wel van dat linkse NPO bolwerk en krijgt ze een open vizier

   1. Vit

    @hansishier

    “Vrouwen zijn veelal een beetje linksig, is niet erg, als er maar een man in huis is die dat een beetje corrigeert en tempert.”

    Het huwelijk is een prima instituut vanwege begeleid wonen.

    ‘Herman Finkers’

 4. Zero

  Ach ik heb helemaal niets gemist!

  Ik heb natuurlijk wel naar Jensen gekeken, hij hield een lang interview (95 minuten) met Shashi Roopram van UP! NETWORK.

 5. P. Breetveld

  Hou de slingers nog maar even in de doos. Kijken of ze er nog zo fris, energiek en gedreven bij zit over een paar maanden. Uitgeblust door de ingelaste verplichte XXL reclameblokken en zoveelste diepte interview met you tube kindvrouwtjes en iconen zoals Peter R de vries en roelvinkies
  Nog even te vers om haar op het schild te hijsen

 6. Cootje

  Sinds waneer is blond een blijvertje ???

 7. claus

  Beau van Erven Dorens heeft dan ook geen borsjes in een pusch-up plak bh gepropt!

 8. Cootje

  Wat was er inhoudelijk ?? Wat was er nieuw ?? Misschien leuk voor haar om André Hazes uit te nodigen de een ervaring met oudere vrouwen de andere met zeer oudere mannen

 9. Vit

  Ik heb geen TV meer, staat bij Avalex.

 10. Johnsen

  Een goed praatprogramma. Mijn complimenten!

  1. Bockbeer

   Wanneer komt Peter R de Vries bij Jinek, of Sylvana Simons, of Klaver, of Jetten, of mensen die last hebben van zwarte Piet, de boeren, en Trump? Dat is de Eva Jinek show in een notendop namelijk, ik geef het jullie op een briefje.

  2. Zero

   Johnsen op koers?

   1. Op Koers

    Waar gaat dit over, als ik vragen mag?

 11. Kristalix

  Echt dommer dan dit gedrocht komen ze zelden.

 12. Bockbeer

  Bij RTL sjoemelen ze met kijkcijfers. Ze liegen ook over de show van Jensen, die had veel hogere kijkcijfers, dan ze vertelde. Jinek gaan ze ook liegen. Directeur van RTL is nog linkser dan wat dan ook.

  1. Anke Moerbei

   Jensen kan de aandacht niet vasthouden. Het zit ‘em in de techniek. Daar is hij op afgerekend.

 13. Blitzkrieg

  Waar zou de uitdrukking over ji-nek gaan toch vandaan komen?

  1. EU kok

   Bram Moszkowicz of Freek Vonk?

   1. Zero

    EU kok?

    1. Original NL

     EU kok…oh die ?!

 14. JFU

  Zelf kijk ik er niet naar, omdat je tevoren weet wat er komen gaat…niet te geloven dat zoveel kijkers naar dit links geleuter blijven kijken, misschien ietsje afgezwakt zolang dat duurt, maar toch….ze leren het ook nooit!

 15. Veteraan

  Zonder haar decolleté en haar blonde koppie trekt ze minder kijkers. En nu zgn wat bivakkeren in het midden i.p.v. extreem Links is ook weer bedoeld voor wat meer kijkers te genereren. Dus hoeveel blijven er eigenlijk over voor haar vakwerk ?
  Een Links meisje wat vind dat ze erg veel moet verdienen en dat dus ook krijgt.

 16. Kretoloog

  Ik heb nog nooit 1 uitzending van Jinek gezien. En dat wil ik graag zo houden.

 17. fusilier

  Eva is een linkse heks.

  1. Op Koers

   Maar wel een symphatieke heks met een gevarieerd gezelschap. Hoe dan ook beter, veel beter dan die Tokkie Tor figuren die door Jensen op de bank worden overhoord.

   1. Bockbeer

    Wesley op koers?

 18. Fonz

  Ik heb even gekeken maar was er snel achter dat er inderdaad niets is veranderd dus zo links als de neten, het bashen van de PVV en FvD was in volle gang..

  1. Op Koers

   U hebt de hele uitzending teruggezien! Gewoon verslaafd aan Eva kijken.

   1. Fonz

    Op koers moet even z’n linkse stront uit z’n oogjes halen, dat leest beter..

    1. Hard

     Ik dacht aan Eva uit jinek lullen.

 19. P. Breetveld

  Ondanks haar leuke blonde koppie en buste is het in RTL normen uitgedrukt een ouwe taart, jong is het toverwoord daar. Plus dat ze door haar air & verbeelding toch een plaat voor haar leuke blonde koppie. Constant weer zeuren over hetzelfde maakt toch dat de professionaliteit te wensen over laat,. Doet hetzelfde aan als dat gekke wijf die een paar schoenen koopt waar ze helemaal leip van is. Ze heeft maat 34 gekocht terwijl ze 39 draagt; ‘ dan heb ik tenminste wel een paar in huis!’
  Dat is waar.

 20. P. Breetveld

  Door het linkse gedram straks in die show is het paard van Troje binnengehaald. RTL 4 was al een toef links maar nog redelijk neutraal. Dat is nu voorbij. In het nieuws en andere programma’s wordt straks verlangd mee te huilen op zijn Jinekaans, trump enz bashen en links voortrekken en ophemelen op een opzichtige vreemde meningen over ogenschijnlijk gewone zaken.
  Iedereen van de linkse school mag avond na avond reclame loos drammen. Dat zijn RTL kijkers niet gewend, vinden het allemaal maar doorgefokt.

 21. musicmaniac

  Het is blond, links en een oostblok-k*t. Hoe geloofwaardig ben je dan? Gelukkig zit er op mijn afstandbediening genoeg knoppen om vanuit mijn luie positie over te schakelen naar iets met meer inhoud.

 22. DidiMadloba

  Bij een eerste uitzending stromen de ramptoeristen samen. Gaat Eva haar beide voorgangers achterna? Het zit er wel in want zo’n programma staat of valt bij een goede redactie.

  Waarom deze charismaloze Tsjechische bitch zo populair is ontgaat me overigens. Bijdehandheid alleen is op een duur onvoldoende.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.