Kijk dan: faal-PvdA richt migratiemuseum op, laat deze dan failliet gaan, zadelt belastingbetaler op met brokken

Dit is een beetje een metafoor voor het hele massa-immigratiecircus dat Nederland nu enkele decennia teistert. De PvdA komt met een prestigeplannetje, faalt in de uitvoering en laat de belastingbetaler vervolgens de brokken opruimen. Het gebeurde dus, met het Migratiemuseum in Den Haag van oud-PvdA-wethouder Rabin Baldewsingh.

Net zoals de eerste gastarbeiders ooit als helden werden onthaald op Schiphol na een intensieve lobby van de kartelpartijen, zo werd ook de komt van het Migratiemuseum enkele jaren geleden in Den Haag er doorheen gejast met dank aan een PvdA’er. Oh, wat zou de Hofstad een mooie plaats worden, dankzij de visie van Rabin Baldewsingh en zijn bereidheid de gehele gemeentekas leeg te grabbelen voor dit unieke migratie-uitje. De sociaal-democraat had een droom:

“Toenmalig wethouder Rabin Baldewsingh (PvdA) maakte begin 2018 bekend dat hij voormalig theater en zalencomplex Concordia aan het Hoge Zand wilde laten ombouwen tot een Migratiemuseum. Daarvoor had hij ook een miljoen euro over. Het museum moest niet alleen de geschiedenis tonen van de migratie naar Den Haag, maar ook aandacht besteden aan de ‘huidige culturele diversiteit van de stad’. Er zouden naast tentoonstellingen ook debatten, manifestaties en filmvoorstellingen komen.”

Fast forward naar januari 2020. Het Migratiemuseum is een gigantische flop. Andere partijen konden al die exorbitante bedragen van Baldewsingh niet met goed geweten uitkeren. Niemand wil dood gevonden worden op de premissen van dat museum, de vaste lasten worden niet betaald en wie daar om vraagt kan ook nog eens een lankmoedige middelvinger krijgen. En dus lezen we vandaag:

“Het veelbesproken Migratiemuseum blijkt een jaar geen huur te hebben betaald aan de gemeente Den Haag voor het gebruik van het pand aan het Hoge Zand in het centrum van de stad. Ondanks ‘herhaald aandringen’ werd de rekening niet voldaan.

Daarom is het huurcontract al in augustus vorig jaar door de rechter ontbonden. Toch weigert het museum het pand te verlaten. Voor de gemeente is de maat nu vol. Nog deze maand wordt een deurwaarder ingezet om het gebouw te ontruimen. De huurachterstand wordt teruggevorderd, aldus de Haagse wethouder Bert van Alphen (GroenLinks). Bovendien zijn de plannen voor de toekomst op dit moment zo slecht onderbouwd dat het museum vooralsnog niet hoeft te rekenen op subsidie van de gemeente.”

Zo ziet u maar weer, de belastingbetaler mag de boel opruimen. Want denk je nu echt dat die huurachterstand ooit nog terugkomt? Ach toe, wees niet zo naïef. Daarom: knoop het in uw oren, en vertel het door aan al uw vrienden en kennissen: Stem. Nooit. Meer. PvdA.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. nu ik

  linkse deugmenschen pakken nooit hun rekening op dan wel nemen verantwoordelijkheid voor hun handelen.

  linkse politici kunnen ongehinderd door kennis , nut en noodzaak de meest vreemde prestige projecten erdoor rammen

  1. Cycle25

   Kennis ? Die zit in het bedrijfsleven, wethouders zijn mensen die lid zijn van een politieke partij zonder enig kennis van zaken en hun hele leven teren op anderen.

   Parasiet is het juiste woord.

   1. hans-e-pans

    Het is altijd makkelijk geweest voor de PvdA om het geld van anderen te verkwisten.

 2. Duckday

  oud-PvdA-wethouder Rabin Baldewsingh. was toch ook de man die aangaf dat het stadhuis te wit was.

  Dank zei de PVDA gaan we snel naar de verdoemenis

 3. Blitzkrieg

  Migratiemuseum, hoe verzin je het? Ik had je van te voren kunnen voorspellen dat dit een flop zou worden.

  1. ZiggyStardust

   Zo’n gek idee is het niet. Ik ben ooit in Xiamen in China naar een migratiemuseum geweest, en dat was best interessant. Het ging over hoe de Chinezen naar andere landen in de wereld trokken, voor de VS, en een succes gemaakt hadden van hun leven.
   Ook in Europa zijn de Chinezen succesvol. Overal eigenlijk. Maar dat migratiemuseum in Den Haag zal vast niet over Chinezen gegaan zijn, anders was het wel eens succes geworden! De hele Schilderswijk in Den Haag en de Bijlmer in Amsterdam zijn de 2 grootste openluchtmusea wat betreft migratie in Nederland. Die ander kunnen ze dus gewoon opdoeken, wie wil daar nou voor betalen?

 4. CLoVis

  1) Links is bezig om van héél Nederland een migratiemuseum te maken.

  2) ‘Daarvoor had hij ook een miljoen euro over.’
  HIJ wel, als lid van de Portemonnee van de Anderen.

  3) Behalve de begrote kosten komen nu ook nog eens de incasso- en overige extra onkosten van deze failliete wanvertoning voor rekening van de belastingbetaler.

 5. Jack Flash

  Het straatbeeld biedt genoeg migratie.
  Het maakt een museum totaal overbodig.

 6. Original NL

  Een immigratiemuseum…je moet het maar in je allochtone kop halen, hoe kom je erop..de pvda maakt van naïviteit een wetenschap en staat echt lichtjaren van de realiteit verwijderd.
  Net als gr links en d66 trouwens.
  Gelukkig is in den haag 3/4 allochtoon dus die mogen ook de rekening betalen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.