Kijk dan! Onprofessionele Rutte blaft Kamerlid af na ontmaskering baantjescarrousel: ‘Gaat ze weer! Hou toch op!’

snapshot
Foto: Premier Rutte zichtbaar geïrriteerd in de Tweede Kamer in debat met Renske Leijten (SP). Bron: Screenshot Tweede Kamer.

Premier Rutte is gisteren goed uit z’n stekker gedaan in Vak K in de Tweede Kamer. Hij werd zichtbaar boos nadat SP-Kamerlid met chirurgische precisie blootlegde hoe het perverse baantjescarrousel voor topambtenaren in Nederland werkt. Volgens de premier was het echter “buitengewoon schadelijk” om deze mensen aan te spreken op het spoor van vernieling dat ze aanrichtten, onder anderen bij de kinderopvangtoeslagaffaire.

SP-Kamerlid Renske Leijten timmert goed aan de weg. Niet alleen legde ze, samen met CDA’er Pieter Omtzigt, de omvang van de kindertoeslagopvangaffaire bloot.

Maar nu weet de SP-parlementariër ook premier Rutte in de Tweede Kamer zo te bewerken dat hij zich zit op te vreten en uiteindelijk ontploft als een klein kind dat z’n zin niet krijgt. De aanleiding? Leijten betoogt dat deze crisis onder meer laat zien dat er een totaal verziekte cultuur in de top van ambtelijk Nederland bestaat. Hun werkwijze laat zich samenvatten als: twaalf ambachten, dertien ongelukken.

Voor de duizenden gedupeerden in de affaire rondom de kinderopvangtoeslag kwam dat pijnlijk naar voren: ze wilden dat er bepaalde ‘targets’ gehaald werden, en dat was belangrijker dan of mensen daadwerkelijk gefraudeerd hadden. Nu het spel op de wagen is en die hele ambtelijke burgerpestpartij openbaar is geworden, vliegen de topambtenaren weg en nemen ze elders goedbetaalde banen aan. Verantwoording afleggen? Nee joh, dat is voor gewone burgers. Niet voor topambtenaren.

Een denkwijze waar – kennelijk – premier Rutte zich in kan vinden. Want je kan tijdens Kamerdebatten veel doen, maar niet topambtenaren aanvallen. Zij zijn zielig en kwetsbaar, dus wijs vooral niet met een beschuldigende vinger naar hen. Nee, ook niet als het terecht is. En om dat punt kracht bij te zetten, tutoyeert hij zelfs Leijten, noemt haar ‘Renske’ alsof hij met haar geknikkerd heeft en maakt laatdunkende opmerkingen als “Gaat ze weer” en “Hou toch op.”

Kortom: Leijten is on to something. Ze heeft dat voor de minister-president zo belangrijke ambtelijke baantjescarrousel stevig angst aangewakkerd, en als een kat in het nauw maakt Rutte nu rare sprongen.

Eén ding levert het in ieder geval op, en dat is toptelevisie.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

51 reacties

 1.   

  Typisch huichelaar en misleider Rutten.
  Zie je vaak bij mensen die met de waarheid om de oren geslagen worden,
  weten geen gedegen en op waarheid berustend antwoord te geven, dus doen zij het op de manier zoals deze vuilak het doet.
  Rutte is een leugenachtige smeerlap.

  Stem FvD/PVV.

 2.   

  Heel goed optreden van Renske. En scherp tot op de snede. Hoewel ik vind dat MP Rutte nooit iets in de weg is gelegd door met name een deel van de aanhang op DSS die zich fel keerde tegen ‘soepsidies’ in welke vorm dan ook. Nu weten zij Rutte te vinden. Ik ben benieuwd hoe de steun aan de SP vanuit die hoek zal toenemen.

 3.   

  Hij zegt we moeten dingen bespreek baar maken er word genoeg besproken maar er gebeurd geen flliker ze blijven maar hun eigen koers volgen dat is ook de reden dat ons land naar de kloote gaat
  Stem fvd of PVV in uit de eu

  1.   

   Bullshit, prima reactie, maar probeer voortaan een beetje op de juiste dt, d en t te letten.

   1.   

    Wetenschap bewijst: taalnazi’s zijn irritante moralistische idioten met onaangename persoonlijkheid.

    “Scientists have found that people who constantly get bothered by grammatical errors online have “less agreeable” personalities than those who just let them slide.
    And those friends who are super-sensitive to typos on your Facebook page? Psychological testing reveals they’re generally less open, and are also more likely to be judging you for your mistakes than everyone else.”
    En over jou achterlijke vooringenomenheid. Jankert!

    1.   

     Het is: “JOUW achterlijke vooringenomenheid”.

     1.   

      Nee hufter, niet die van mij, maar die van jou! Begrijpent lesen is niet jou sterkste kant cheloof is.

     2.   

      En hij doet pein hé. Taalneuker. Zoek eens een baan. Oh wagt even er is geen hond die zelfs uitchelaten wil worden door jou(w).

     3.   

      @CLoVis : Sodeflikker op, taalnazi!

    2.   

     De “officiële” spelling is wettelijk alleen verplicht in het onderwijs en voor ambtenaren.

   2.   

    Jochem
    Issgrijn heb ik uilskuiken genoemd
    En kok taalneuker
    In hoe wil jij heten

    1.   

     Wat dagt u van ‘zoutzack met vingers’?

   3.   

    @JochemX: Sodeflikker op, taalnazi!

  2.   

   Zeker het FvD heeft het niet zo op met dit taalgebruik. Met name Baudet houdt van het boetseren met woorden tot een volzin. Ook mr. Hiddema is een expert in taal. Een taalkunstenaar. Doe er uw voordeel mee en probeer u in te houden.

   1.   

    Flikker op H u t t e n met je taalgezeik.

   2.   

    Wesley Op Koers?

    Flikker op taalnazi!

    1.   

     Die hebben ze toch opgepakt? Iets van clubje Martijn?

   3.   

    W i m p j e toch. Werkelijk geen woord op inhoud kunnen vinden stront vlek ?

   4.   

    iedereen is het er over eens dat h u t t e n hier aan het taalnaziën is

    1.   

     Wesley Quispel Johnsen?

 4.   

  Rutte: “Als er dingen niet goed gaan, dan moet je mij erop aanspreken…..” en nog wat gereutel erachter aan. Dat is precies van Mw. Leijten doet, maar Rutte meent dat het hier om iets heel anderes gaat. Als het vuur hem te na aan de schenen komt, dan gaat hij tekeer als iemand die het niet meer in de hand heeft. Welnu, dat heeft hij al lange tijd niet meer, dus zien we dit maar als het ultieme bewijs daarvoor. Rutte, houd er nu toch mee op man! Zoek een leuke golfbaan en ga daar knikkeren voor volwassenen!

 5.   

  Rutte zal wel zo fel reageren omdat hij met grote zekerheid volgend jaar ook in deze baantjescarrousel terecht zal komen.
  Een normaal bedrijf zal zo’n leugenaar die eigenlijks niks kan nooit een baan aanbieden.
  En dat is het probleem, vele afgeserveerde koppen komen op posities terecht waar ze totaal geen kaas van gegeten hebben.
  Alles kan blijkbaar bij de overheid, het wordt allemaal bekostigd over de ruggen van de belastingbetalers, kom er maar eens mee aan in het normale bedrijfsleven.
  Als je daar niet naar behoren presteert dan word je er gewoon uit gemieterd en kun je je melden bij het UWV en zul je op eigen kracht op zoek moeten naar een over het algemeen veel minder betaalde baan.

 6.   

  Gaat DDS het opeens opnemen voor de kneiter-linkse Renske Leijten, van de SP, een partij die communisten links inhaalt met een totale afwijzing van de markt?

  Er is veel mis met Engeland maar linjs inhalen is daar tenminste verboden.

  1.   

   Best wel een zielige bijdrage! Niknok!

   1.   

    Zacht uitgedrukt Top.

    Renske heeft groot gelijk! Rutte is voorbij!

    1.   

     Eens met u en Renske. Tijd voor de SP ! Een goed en eerlijk verhaal van de PvdA.
     Het kantelt, de omwenteling is aanstaande.

     1.   

      Op Koers?

 7.   

  Rutte gaat de geschiedenis in als slechste minister ooit tsa heeft i toch nog wat bereikt

 8.   

  Achterbakse neerbuigende klootzak

 9.   

  Als de waarheid wordt weer gegeven ontploft dit kabinet dat blift zitten door leugens bedrog hoogmoed en waanzin.

  Dit kabinet zorgt dat dit mooie land aan de bedelstaf gaat door alle macht weg te geven aan de EU en activisten die de dienst uitmaken zolang ze maar ver wegblijfen van de politieke elite.

  Stem PVV of FvD misschien dat het kartel weg gevaagt zal worden met het baantjes kabinet

 10.   

  Voor de duizenste keer:
  Goeroe Klaver bepaalt!

  1.   

   Klopt, Rutte heeft zijn ziel verkocht aan Jesse Klaver, (Yasser Feras voor zijn vrienden). Het ontbreekt de VVD aan een meerderheid omdat Van Haga is opgestapt, daarom moet Rutte over links en houdt hij Yasser te vriend. Jammer dat Omzigt niet aansluit bij FVD.

   1.   

    Van Omtzigt houdt de rug recht. Hij ziet ook wel dat Baudet alleen maar theater maakt! Werkelijk anders gaat het over links!

    1.   

     LS…
     Yasser Feras Cohen zal je bedoelen …

 11.   

  Waar het blootleggen van de misstanden nu vandaan komt – van links of rechts – is in dit
  verband niet interessant. Het benoemen van de misstanden is belangrijk. Dat de opmerkingen van de SP afgevaardigde hout snijdt is wel duidelijk aan de geprikkelde reactie van de MP. Deze man kan geen enkele vorm van rechte kritiek meer verdragen. Ik zou zeggen doorgaan met bijten, net zolang dat zijn kabinet in elkaar dondert. Het gezwel van het “good-old boys network” dient met spoed met wortel en tak te worden uitgeroeid.

 12.   

  Een glimp in de ware inborst van onze pm de man voor alle Nederlanders, slijm, tandpasta glimlach en leugenachtig.

 13.   

  Baantjescarrousel, wie heb ik daar toch meer over gehoord?

 14.   

  Standaard partijkartelreactie bij onwelgevallige geluiden. Rutte heeft bijna 10 jaar de tijd gehad om die belastingdienststal met zijn, alom bekende, verrotte cultuur uit te (laten) mesten. En wanneer ze er nu gezien de omstandigheden er echt niet meer onderuit kunnen kan het schijnbaar ineens wel. Zie hier de standaard handelswijze van de regentenkliek. Als het schaap verdronken is… Zijn misplaatste reactie spreekt derhalve boekdelen. Pure arrogantie van de macht. En dat tegen een parlementariër die deze beerput mede heeft opengetrokken. Hij zou haar juist erkentelijk moeten zijn. Maar Rutte zit er niet voor het volk. Hoog tijd dat ie zijn biezen pakt!

 15.   

  Rutte begint nu kamerleden af te blaffen omdat hij inmiddels wel weet dat hij qua populariteit is gaan zakken op de landelijke ranking.

 16.   

  Agossie is Rutte uit z’n velletje gesprongen , één grote poppenkast daar in Den Haag al heeft die Rutte toch wel de grootste stok in zijn reet.

 17.   

  Rutte superleugenaar en bedrieger
  De slechtste premier ooit.
  Een zeer vervelend mannetje als hij niet zijn zin krijgt.
  Onbegrijpelijk dat mensen nog op de VVD stemmen.

 18.   

  Leugenclown Rutte

  1.   

   Dat sowieso!

 19.   

  Als je in het bedrijfsleven slecht functioneert vlieg je er na een waarschuwing of twee gewoon uit. Of bij een giga-blunder direct. Waarom zou dat niet bij ambtenaren niet kunnen? Zeker bang dat ie zelf de zak krijgt. Hij hobbelt van blunder naar blunder.

 20.   

  Wat een grote lulhannis is die rutte toch hij kan niet eens tegen kritiek

 21.   

  Voor vele bedriegers is Rutte de juiste man.
  Rutte zijn woorden toen hij net begon aan zijn functie als Minister President zei hij: Alle burgers in Nederland € 1000 euro netto. Geen geld meer naar de Grieken, de onderste steen boven, bruggen bouwen, tijdelijke verhoging 19 naar 21% btw, tijdelijk nevileren en ga zo maar door…met nog eens honderd valse beloften. Wie neemt deze man nog serieus. Velen wachten al jaren op het vertrek van Pinokkio Rutte en alle ellende weglachend wegkijkend in zijn telefoon. Velen zijn hem zat. VVD voor de rijken!

  1.   

   De eerste echte politicus die echt doet waarvoor hij gekozen wordt moet nog geboren worden , algemeen bekend dat ze allerlei mooie woorden preken maar zodra het pluche bereikt is gaat de eigen agenda open. Neem geen van al die clowns in Den Haag serieus.

 22.   

  Wellicht een mooie kans weggelegd voor een combinatie van een coalitie FVD, PVV, SP, 50+ ……

  1.   

   Michael
   Hebben die dan een meerderheid?

 23.   

  LS…

  Daar gaat Timmetje weer…Draaiend als een Aal in een emmer snot…

 24.   

  Links tegen Links voor de bühne.
  En er verandert niets.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!