Kijk maar! Sylvana Simons is fan van ongecontroleerd huilen: ‘Soms moet je dat heel bewust opzoeken!’

Dit weekend heeft het Amsterdamse raadslid Sylvana Simons op het podium in Hoorn een oproep gedaan om “bewust” te huilen. Dat deed ze met ondernemer en schrijver Marc de Hond.

Je zou denken dat met zoveel racisme dat Sylvana Simons werkelijk overal in Nederland aantreft (hier, daar, zus, zo, overal, wat een racistisch land is dit toch ook!) dat de partijleider van BIJ1 aan niets anders dan huilen meer toekomt. Maar niets is minder waar. Want tijdens een interview voor de voorstelling Voortschrijdend inzicht van Marc de Hond hadden de twee oud-presentatoren een onderonsje over het laten stromen van de tranen.

De Hond vertelde dat hij in plaats van het voorlezen van z’n zoontje liever even een paar minuten ging huilen, zonder dat zijn vrouw het doorhad. Hij zei dan tegen zichzelf: “Ik ga er alles aan doen om nog heel lang jouw papa te zijn,” en de tranen biggelden over zijn wangen. “Ik heb de afgelopen jaren zeker een aantal keren heerlijk gehuild,” verklaart de oud-atleet op het podium.

Sylvana wordt duidelijk geïnspireerd van dat commentaar, en steekt dan haar eigen lofzang af op de geforceerde huilbui: “Je zegt iets heel interessants, wat ik herken. Je zegt: dat was voor mij een fijne manier om aan het huilen te komen. En ik herken dat wel, dat je dat af en toe even heel bewust moet opzoeken.”

Het hele gesprek over huilen was kennelijk zo boeiend, dat het zijn weg vindt naar de Facebookpagina’s van zowel De Hond als Simons. Laatstgenoemde besluit: “Het was fijn, het was eervol, het was mooi. Dankjewel dat ik onderdeel mag zijn van deze bijzondere reis, Marc!”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Kristalix

  Met zo’n bezem kom je overal.

 2. DidiMadloba

  Gecontroleerd huilen is nep.

  1. Hard

   Sylvia is ook nep, een B-actrice

 3. Hard

  Sylvia wie?

 4. ko vadis

  Sylvana de sNikker!

 5. ikweetwatikwil

  Als je niet spontaan ergens om kunt huilen moet je het er uitpersen want je traanbuizen moeten dan gespoeld worden.

 6. Agios

  Van elk bericht over mevrouw Simons, kan ik wel janken.

  1. ikweetwatikwil

   Agios: Zie je, gewoon spontaan.

 7. Michael

  Moest je je Sylvana-quotum nog halen, Tim?

 8. nu ik

  toneel spelen is belangrijker dan beleid maken . Dat dit racistische stuk vreten straks snel van het politieke podium mag verdwijnen met haar restzeteltje

 9. Bullshit15

  Heb je die plee borstel weer. zag een uitzending van upidate was ze bij een demonstratie het mooie is dat ze werd geïnterviewd. er kwam geen stom woord uit deze plee borstel maar wel de hele dag achter haar computer zitten onzin te schreeuwen in haat te zaaien .laat ze op rotten die plee borstel
  STEM FVD OF PVV in uit de eu

 10. Tuinpaden

  DDSylvana

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.