Kijk: wereldvreemde NPO-graaf Sander Schimmelpenninck (OP1) vindt toeslagenaffaire Belastingdienst “klein ding”

Een flinke uitglijer gisteravond bij de NPO-talkshow OP1, waar presentator Sander Schimmelpenninck het nodig vond om de gigantische affaire met toeslagen, die honderden levens verwoest heeft, laatdunkend weg te zetten als een ‘klein dingetje’. Zelfs z’n mede-presentator Welmoed Sijtsma wist niet wat ze hoorde.

Hoeveel meer bewijs moeten we nog hebben dat NPO-medewerkers geen idee hebben wat er in de maatschappij speelt, wat de impact van allerlei grote problemen is en dat het leven van mensen uit méér bestaat dan alleen Forum voor Democratie bashen? Kijk bijvoorbeeld eens een fragment terug uit OP1, de nieuwe talkshow van de NPO die het gat van Pauw en Jinek moet opvullen. Gisteravond mochten WNL-presentatoren Welmoed Sijtsma en Sander Schimmelpenninck hun debuut maken, en laatstgenoemde ging meteen onderuit.

In een gesprek met SCP-topman Kim Putters wist Schimmelpenninck de hele affaire van de Belastingdienst over de kinderopvangtoeslagen een beetje weg te wuiven als een irrelevant dingetje waar we niet op hoeven te letten. Graaf Schimmelpenninck van Quotehuis tot TV-wegen moest nota bene door z’n eigen co-presentator gecorrigeerd worden.

Op social media sprak Wierd Duk, die voor zijn krantenrubriek in tegenstelling tot miljonairsvriendje Schimmelpenninck veel met gewone mensen praat, sprak er schande van:

“De toeslagenaffaire bij de belastingdienst is een van de grootste en meest dramatische Nederlandse schandalen van de afgelopen jaren. Als je die bagatelliseert, heb je geen idee van de realiteit van burgers.”

Ook docent Wilco Westrik wist niet wat hij hoorde: “Oei wat een vervelende en denigrerende opmerking van Sander Schimmelpenninck over juist die mensen die de dupe zijn geworden van de Belastingdienst.”

Misschien dat schoenmaker Schimmelpenninck beter bij z’n leest kan blijven. Verwaand FVD’ers aanvallen omdat het “wannabe kakkers,” “egoïsten,” of “useful idiots” zijn… daar is hij beter in dat een soort man van het volk spelen als baasje van een talkshow.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. EU kok

  Bovenste beste Tim.
  Ik maak mij ernstig zorgen om uw geestelijke gezondheid.
  Ik mis al weken uw mening over uitlatingen van Eric Muiswinkel.
  Ook uw aandacht voor Sylvana is tanende.
  Moeten wij, reaganten, ons zorgen maken of is deze verandering van aandachtsgebieden slechts tijdelijk?

  1. Bockbeer

   EU kok?

  2. Hard

   EU kok?

  3. Hard

   Jensen noemt hem Schimmelpiemel, ik denk dat dat de lading wel dekt.

  4. Mycase

   EU kock ????

  5. Lex

   Bij Tim twijfelde ik nog maar jou linkse hersenen die zijn al behoorlijk aangetast door de linkse media.

   Dat is niet meer te redden.

 2. ikweetwatikwil

  Waar slaat de reactie van EU kok op??

  1. Ben Venuti

   Dat is zijn enige bezigheid hier, zeiken op de redactie, dat die lulhannes er nog niet afgetrapt is mag een wonder heten.

   1. Lambieck

    Dat is Ben Nakkes zijn enige bezigheid hier, zeiken op andere reaguurders, dat die lulhannes er nog niet afgetrapt is mag een wonder heten.

    1. Mycase

     Dat kale lambieck er hier nog niet is af geflikkerd mag wel een wonder heten .

   2. Battersbridge

    De mogelijkheid om kwaliteits reacties te plaatsen moet wel blijven bestaan. Anders wordt het een schelden over en weer.

    1. Mycase

     benbow is ook weer in het land zie ik

 3. Cootje

  Bij de belastingdienst kijken ze veel naar opsporing verzocht en dan kan je bij het bekijken van het publiek achterdochtig worden en misschien is het door de linkse kerk ook wel groot gemaakt . Er eten veel mensen ten onrechte uit de belastingpot en je moet ergens beginnen hebben ze gedacht

 4. Rud56

  En toch, de Belastingdienst onderneemt acties naar aanleiding van misstanden.
  Want waar vuur is, is rook! Dat gaat ook in deze affaire zonder meer op.
  En dat de deugmedia allerlei ‘zielige’ en veelal jankende allochtone troela’s laat zien geeft alleen maar meer te denken. Want fraude door Turken, Marokkanen, Surinamers, Afrikanen e.d. is nog steeds een héél groot probleem, al decennia lang!

 5. DidiMadloba

  En nu ben ik heel benieuwd wat Schimnelpenninck echt heeft gezegd want dit bericht is duidelijk populistisch verdraaid.

 6. Cootje

  In het groot maken is de linkse kerk altijd aanwezig die huilende kinderen of kindertjes van uit geproduceerde asielzoekers als media vee op de buis zetten en dan een kinderpardon eiste . Die asiel zoekers altijd al heeft ingelicht hoe ze de subsidie stroom op een gelikte manier kunnen innen en daarmee niet altijd de juiste gegevens worden gebruikt . En als je lees in de krant dat dubieuze zorginstellingen voor honderden miljoenen fraude plegen . Mag hij toch zeggen dat dit geval bij de belasting gewoon klein bier is

 7. ikweetwatikwil

  Inderdaad wordt er veel misbruik gemaakt van toeslagen. Dat moest spaak lopen. De massa immigratie heeft er ook geen goed aan gedaan. En daar moeten de goed willende mensen onder lijden. Een goed toezicht is een eerste vereiste. Maar daar moet je wel de juiste mensen voor hebben. Nu zitten er nog teveel lamstraaltjes bij het uitdelen van geld.

 8. Julian

  Ah aan het eind van het stuk komt de aap uit de mouw… Hij heeft minachtende opmerkingen gemaakt over FvD.. Dan kan je wat verwachten van onze Tim. De persoonlijke propaganda chef van Baudet!

  1. Mycase

   Staat het jouw niet aan knul ??? hahahaahahahaahahha NPO 1,2,3 RTL4 ALLEMAAL LOOPJONGENS VAN HET KARTEL
   Als je nou verstandig bent … wat ik betwijfel ga je lekker bij JOOP lopen spelen .

 9. Bullshit15

  Je weet toch alles wat die linkse ratten doen is goed mag je geen kwaad woord over zeggen maar o wee als ze maar iets kunnen vinden over de fvd of PVV dan lullen ze de heele dag er over trouwens wist je al dat dief otten er een zetel bij krijgt snap er niks van hij heeft nog niks gedaan we weten niet wat zijn plannen zijn in toch word i beloond ik begrijp er niks meer van
  Ik word ook maar dief dan krijg ik het beter dan nu .
  Stem fvd of PVV in uit de eu

  1. EU kok

   Quote:snap er niks van
   Quote:ik begrijp er niks meer van
   Quote:Stem fvd of PVV in/uit* de eu (* doorhalen wat niet van toepassing is)
   .
   Uw zelfkennis gaat met sprongen vooruit.

   1. Bullshit15

    Nu nog wat inhoudelijks graag

   2. Mycase

    PEDANT VENTJE

 10. Bockbeer

  Deze laffe schimmelpiemel, durft niet eens met Jensen in debat te gaan.

 11. JochemX

  De hele affaire is nogal opgeblazen, dus inderdaad een klein ding.

 12. nu ik

  1. toeslagen zijn sigaren uit eigen doos en iedereen rookt mee
  2. toeslagen zijn nog steeds extreem fraude gevoelig
  3. toeslagen hebben een leger aan controlerende ambtenarren in een ivoren paleis te Utrecht en zelfs dan kunnen ze de fraude niet bestrijden.
  4. toeslagen zijn een links gedrocht om via de inkomstenbelasting gelden uit arbeid te herverdelen. Nivelleren is een feest ondanks alle kosten
  5. toeslagen blokkeren ambitie en werklust want tot 43000 euris wordt elke salaris verhoging te niet gedaan door korting op de toeslagen

  Toeslagen zijn een verwerpelijk communistisch systeem waarbij de inkomstenbelasting wordt misbruikt om te nivelleren ongeacht de torenhoge kosten en het hoge aantal fraude gevallen.

  Het optreden van de Stasi richting alle gezinnen die woonachtig zijn in Nederland is natuurlijk volledig ongepast en feitelijk misdadig. Woon je niet in Nederland kan je echte fraude plegen en is het ontvreemde geld niet terug te vorderen. Deze meneer is dus wereld vreemd in toeslagen land

  1. Kretoloog

   Wow nu ik, wat een perfecte analyse. Dat lees je niet vaak in de commentsecties van DDS. Daar hebben de reageerders regelmatig meer oog voor elkaar dan voor het onderwerp.

   Ben het ook wel met Schimmelpennick eens: macro gezien is het een klein probleem. Maar het is wel tekenend dat de fraudes zijn gepleegd door Turkse gastouderbureaus. En de ‘gedupeerden’ vooral allochtonen zijn, die soms 100.000 of meer aan toeslagen kregen.

   Dat het systeem van toeslagen niet deugt, is zo klaar als een klontje!

   1. nu ik

    quote Maar het is wel tekenend dat de fraudes zijn gepleegd door Turkse gastouderbureaus. En de ‘gedupeerden’ vooral allochtonen zijn, die soms 100.000 of meer aan toeslagen kregen. end

    de gastouder bureaus zijn de ware oplichters en een ton aan subsidie voor kinder opvang voor een gezin ! de politiek is knettergek

  2. Hard

   @Nu ik: Toeslagen maakt mensen afhankelijk van de staat.

 13. Baron von Munchhausen

  Sander Schimmelpenninck voorbeeld van puissante rijke Groen-Linkse! Is met een gouden lepel geboren. Kent in Amsterdam de Grachtengordel op z’n duimpje. Maar is, waarschijnlijk, nooit in de buitenwijken van Amsterdam geweest!

 14. RvdBe

  Ik geloof er nog steeds geen zak van dat de zgn slachtoffers van die toeslagenaffaire brandschoon zijn, nooit een concrete zaak hierover gezien, heeft er wss mee te maken dat de fraudeurs vrijwel allemaal allochtoon zijn en dus beschermd worden.

  1. nu ik

   de bureautjes worden voornamelijk geleid door allochtonen die allemaal alweer vertrokken zijn naar hun vaderland met gevulde zakken uiteraard

   De slachtoffers zijn allerhande nationaliteiten

 15. Lex

  Die hele televisie interesseert mee geen reed meer kijk alleen naar het buitenlandse nieuws.
  Ik kan via Ziggo op mijn notebook naar alle Ziggo zenders kijken.

  Totaal geen interesse in de Nederlandse zenders.

  Het enige wat mij echt boeit zijn de uitzendingen van Jensen op youtube.
  en sommige uitzendingen van Cafe Weltschmerz op youtube.

  De NPO en andere Nederlandse zenders die linkse bagger alstublieft bespaar me.

  Lex

 16. Abdul is Lam

  Het over het paard getilde, éénballig inteelt product Sander Schimmelpenninck, staat überhaupt niet met beide benen op de grond, hij is een zielig aftreksel van een eens zo beroemde familie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.