Lol, linkse VVD is in rep en roer: ‘Reële kans dat binnengrenzen van Europa weer gecontroleerd gaan worden!’

De VVD is ‘bang’ dat binnenkort er weer grenscontroles zullen plaatsvinden in Europa. De dankzij Schengen en EU afgeschafte checks van de douane komen wellicht weer terug als er nog een vluchtelingencrisis zoals in 2015 losbarst. En dit is hoe ver de partij naar links is afgedwaald: die grenscontroles die wellicht terugkomen, worden door europarlementariër Malik Azmani als iets slechts gezien.

Als er iets is waar de VVD goed in is geworden, dan is het wel in het voorstellen van plannen die nooit gaan worden uitgevoerd. Er wordt een proefballonnetje opgelaten om media-aandacht te genereren, maar daarna is het ook klaar. Het is een beproefd concept, vaak toegepast door fractievoorzitter Klaas Dijkhoff. Maar ook de VVD-migratiebabbelaar Malik Azmani verslijt het ene na het andere ‘plannetje’.

Inmiddels is Azmani europarlementariër, maar ook in Brussel is hij niet gestopt met het indienen van evident kansloze stukken wetgeving. Ditmaal komt de zoveelste poging van de VVD om de migratiecrisis nu écht eens recht te trekken. Want anders, zo dreigt Azmani, komen er wellicht weer grenscontroles!

Nou, wat een spookbeeld zeg, Nederland gaat weer aan de grens controleren wat er ons land wel en niet binnenkomt. Quelle horreur:

“Bij een nieuwe vluchtelingencrisis komen de Verdragen van Schengen, waardoor we als personen vrij door Europa kunnen reizen, mogelijk in gevaar. Dat stelt VVD-Europarlementariër Malik Azmani. Hij presenteert daarom een nieuw migratieplan, waarin hij voorstelt om asielaanvragen aan de buitengrenzen van Europa af te handelen.

“De kans dat er aan de grenzen binnen Europa weer gecontroleerd gaat worden (wat nu dus niet gebeurt dankzij het Verdrag van Schengen, red.) bestaat als er niet gehandeld wordt”, verklaart Azmani in Goedemorgen Nederland op NPO 1. “Als we opnieuw met een vluchtelingencrisis te maken krijgen, zoals we die in 2015 hebben gezien, verwacht ik dat er weer grenscontroles komen.”

Misschien een ideetje, Azmani, als die grenscontroles dan toch bijna onvermijdelijk zijn. Laten we die ‘pijn’ dan direct nemen en ze meteen invoeren. En dan daarmee die hele vluchtelingencrisis 2.0 vermijden. Zullen we dat doen? Scheelt jou ook weer allerlei rare plannetjes maken. Ik tel dus alleen maar winnaars!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. DidiMadloba

  Grenscontroles zijn extreem kostbaar en houden de mensen niet tegen die we tegen houden.

  Om Wilders te pesten stel ik voor grensbewakingen te bekostigen door flink te bezuinigen op de gezondheidszorg.

  Kortom het is pure kolder.

  1. Mycase

   Het gaat hier over de VVD dramkeutel niet over Wilders .

  2. CLoVis

   En ik stel voor om de kosten van de grensbewaking te korten op het migratiebudget.
   Niet om iemand te pesten maar om het kostenplaatje bij de veroorzakers neer te leggen.

   1. Bolkestein

    BOINNNK

   2. Mart

    Er ZIJN nog slimmerikken in Nederiglandje.

   3. oknarf

    Precies!!

  3. Blitzkrieg

   DidiMadloba :
   Quote : “Om Wilders te pesten stel ik voor grensbewakingen te bekostigen door flink te bezuinigen op de gezondheidszorg.”
   Als ik je dus goed begrijp is politiek dus een spelletje Wilders pesten ten kosten van anderen. Ik zou je alvast maar gaan inschrijven bij de GGZ, je aandoening heeft al reeds vrij radicale vormen aangenomen.

   1. Job Jansen

    “Om Wilders te pesten”

    Juist alleen al daarom zal het waarschijnlijk tegengehouden worden. De PVV heeft zoveel goede ideeën, maar het narcisme van deze overheid is belangrijker, totdat de bom barst, en dan betreuren ze het met gemengde gevoelens, om vervolgens een minuutje stilte te houden of een bloemetje te leggen…

    1. Blitzkrieg

     Job Jansen : Wacht maar af, de PVV of FvD gaat de grootste partij van Nederland worden. Als FvD’er ben ik er nog niet helemaal uit wie de grootste gaat worden, eerlijk gezegd maakt het me ook niet zoveel uit. De PVV heeft ook veel goede ideëen en mensen zoals Bosma en Hagema bijvoorbeeld. Uiteindelijk gaat het niet eens om de ideëen maar gaat het erom waar de belangen liggen. Bij de gevestigde politiek is dit in Brussel, niet bij het Nederlanse volk.

     1. Job Jansen

      Blitz,

      Helaas denk ik dat het al veel te laat is voor een ommekeer, het merendeel van de bevolking van Nederland is te naïef om realistische en resolute beslissingen te kunnen maken, wat zich heeft geresulteerd in een multicultureel wishful thinking. Vroeg of laat barst de bom, de vraag is echter wanneer?

     2. Blitzkrieg

      Job Jansen : Dit is de muziek uit mijn jeugd, toen ging muziek nog daadwerkelijk ergens over. Het is ongelofelijk hoe een nummer uit 2008 zo actueel kan zijn.

      Leaether Strip – Civil disobedience – full version
      h**ps://www.youtube.com/watch?v=PRczskyqbfw

      Lyrics
      Show them what you can do
      Then they won’t ignore you

      March 2 3 4
      Come on!

      We all know why it’s hard to take sides
      When words are used as tools of war
      We always have to look at the face in the mirror
      When the fight is done, you are your own judge

      Boycott – Civil disobedience
      Protest – Civil disobedience

      Come on!

      Politicians use unfair tactics
      To scare the people with convenient lies
      They want two sides to go against each other
      To make us pick the side they want

      Boycott – Civil disobedience
      Protest – Civil disobedience

      If you feed the dying fire of past unrest
      The healing (?) and wars begin
      We shouldn’t take sides, we should fight the source
      And the power is tainted, the victim is you

      March 2 3 4

      Boycott – Civil disobedience
      Protest – Civil disobedience

  4. Top

   Kolder? Dat was jouw geboorte. Niknok!

  5. Agios

   Als je zo doorgaat bereik je snel de top vijf van mensen die gestoord zijn. Alweer een puntje erbij. Is het moment nog niet aangebroken dat je jezelf meer dan zat bent?

  6. Bullshit15

   Altijd al gedacht dat je niet spoord maar je wilt aandacht hier heb je aandacht Wilders heeft de oplossing maar word weg gelachen heb er al genoeg over gezegd
   Stem fvd of PVV in uit de eu

  7. Ron

   Didi

   Jij legt feilloos het probleem bloot waar Nederland met de linkse rakkers mee kampt.

   Het gaat links niet om oplossingen, het enigste waar het links om gaat is elke oplossing die een niet links georiënteerde voorlegt afkeuren omdat hij niet links is. Links is totaal voor ontwrichting op alle fronten, als je al zo dom bent om de gezondheidszorg te laten bloeden om de open grenzen te laten bestaan, geeft dat feilloos weer dat je alleen maar tweedracht uitlokt.

   En ook wordt het wat lastig om de “mensen” die we tegenhouden niet tegen te houden.

  8. NoDoubt

   De vluchtelingen komen nu legaal binnen per vliegtuig. Dit wordt gefaciliteerd door de VN. Afgelopen week 1000 in een nachtvlucht. Met dank aan Marakesh-deal. Zo krijgt VVD en links toch haar zin.

  9. janszm

   Uw intellectuële handicap wordt steeds groter.
   De twist in uw DNA heeft ervoor gezorgd dat u schrijft wat u denkt, een linkse ziekte.

  10. Stanly2000

   Sinds jaren past Duitsland/Beieren en Oostenrijk grenscontroles uit. Niet mis mee!

   1. Stanly2000

    Voor taalnazi’s onder ons:
    voert uit of past toe

  11. nu ik

   De besparing op uitkeringen van gelukszoekers + het opheffen van het COA kunnen ruimschoots de kosten dekken van de grenscontroles mad lola.

   Uit de besparing kan je tevens een groot stuk zorg teruggeven aan de Nederlanders

   Alleen maar win -win , malle pietje zal wel tegen zijn want die vreet ook uit de coa ruif.

  12. Kristalix

   Kijk Didi,
   Als je wat zinnigs te zeggen hebt? Hou je niet niet.

   Er is een continue stroom van vlichtelingen. Lees gelukzoekers. Velen daarvan moslims. En die willen we niet. Nog Afrikanen. Het is jouw soort dat het nodig is. Volledig voor controles aan de grens.

 2. lIN-T

  Ojee nu kunnen die harteloze ondernemers geen goedkope arbeidsslaven meer importeren.
  Wat een ongelooflijke kutpartij is de VVD geworden. Wordt tijd dat Rutte uit de kast komt als linkse flikker.

 3. Cootje

  Gewoon illegaliteit strafbaar stellen , maar net al het vuurwerk verbod dan handhaven ??? Kunnen alle gevangenissen gewoon weer open , net als een Europees democratisch land België 4/6 mensen bij elkaar in een cel doen , / is een verbetering waar ze vandaan komen , en nu het belangrijkste de PvdA en D66 clan rechters uitschakelen en gewoon uitzetten in bijv Libië en ze het maar uit hoe ze thuis komen dus gewoon een eerlijke zeer harde lijn / normale mensen moeten thuis blijven in hun land / dus illegaal geen uitzondering

  1. Cootje

   Zoeken

 4. NoDoubt

  De burger is al de klos. Kosten worden nu al voor het onderhoud van vluchtelingen 2400 miljard voor NL. En dan Timmerfrans. 1000 miljard (waarschijnlijk veel hoger) over EU. 1 op de 12 kinderen in NL leeft al onder de armoegrens. Pensioenen brokkelen heel snel af want de Brussel vindt dat iedereen recht heeft op pensioen van NL gespaard geld. We moeten uit de EU willen we NL nog leefbaar houden. Degenen die vinden dat asielzoekers hier kunnen blijven komen, neemt ze maar zelf in huis. Ik garandeer u dat die kliek heel snel de grenzen dicht wil. Een goed wetsvoorstel trouwens. Die linkse kliek neemt ze maar in huis op eigen kosten. Het is makkelijk geld uitgeven van andermans gespaarde centen.

 5. Rud56

  VVD, partij vol kortzichtige leeghoofden en blaaskaken. We zien na tiental jaren Rutte c.s. het resultaat: Nederland één grote puinbak!

  Maar Wilders en Baudet zijn geen alternatieven, hoor.

  Nee, wederom CDA, D66, en vooral PvDA naast de VVD hé! Allemaal partijen met visie …. (not)!

 6. Jack Flash

  Opvallend dat de gezeten politiek de ideeën van Wilders en Baudet beginnen na te papegaaien,waar ze eerst niets van moesten weten.
  Zullen de kiezers er weer instinken?

 7. Meriadoc Brandebok

  De open binnengrenzen zijn alleen houdbaar (en gewenst), mits je de buitengrenzen goed bewaakt. Daar heeft Azmani gelijk in.

  1. Blitzkrieg

   Meriadoc Brandebok : De NGO’s hebben pendeldiensten diensten opgezet. De NGO’s en de mensensmokkelaars zijn net als rivaliserende maffia bendes. Bewaakte buitengrenzen, laat me niet lachen! Ze weten niet hoe snel ze de mensen naar binnen moeten pompen.

 8. Rosasolis

  Sinds wanneer zou VVD “Links” zijn?!!! Voor jarenlang is de VVD de liberaal- rechts partij van Nederland geweest, en is nog steeds. De VVD heeft voor jarenlang samen met onze grote midden partij CDA samen gewerkt, die samen de grootste coalitie in ons land vormt. Ik zie nu een gevaarlijk nieuwe trend in ons land ontwikkelen:
  Extreem-Rechts. Vooral vanuit de FvD. Zij gaan vanuit, zowel vanuit het politiek, als van individuelen, dat als je niet hun extreem idealen aanbied, dat ben je “Links” gestempeld. En zij misbruiken deze etiket om steeds meer extreem-rechts kiezers (vooral mannen)
  te lokken!
  Terwijl er een extreem te kort aan politie agenten zijn, en ook weinig jonge mannen en vrouwen voor de politie academie kiezen, hoe zouden er meer grens bewakers kunnen komen? Binnenkort komt er dagelijks Een massale dagelijkse grens- Ellende tussen
  Noord-Ierland, met (onafhankelijk) Ierland. Willen de PVV en FvD dit afschuwelijk nachtmerrie voor onze grenzen met Belgie en Duitsland proberen te creeeren? …En hoe denkt de PVV-FvD Extreem-Rechts kliek dat zij INTELLIGENTE jonge mannen en vrouwen kunnen lokken, om voor een opleiding als grensbewaker te kiezen…terwijl er een enorme te kort is voor politie agenten in al onze steden en dorpen?

  1. Pjotter

   Rozemarijn, ik lees al je stukjes, reageren doe ik niet op deze uitzondering na dan, prachtige CDA-TROUW proza op zich Maar van CDA en Trouw (ooit een verzets-krant die ik rond bracht) moet ik kotsen.

 9. J.Rademaker

  Te laat en te weinig.

 10. Cycle25

  Makkelijk voor de liberale graaiers, immers zijn hun wijken immigratie-proof. Ze teren op de goedkope lusten, en de rest van tokkie Nederland betaalt de lasten.

  VVD is de oude VOC club aan het herinrichten.

 11. Duckday

  Stem PVV of FvD c dan zijn we gelijk van al dat gezeik af!

  Wat heeft de EU en EURO nu bijgedragen aan Welvaart Voorspoed Wergelegenheid wat is de NORMALE man vrouw er op vooruitgegaan met het hoogmoed waanzin en belust macht project de EU

 12. Heras

  Goh, hoe vaak hebben we dat niet gehoord.
  Verkiezingsretoriek.
  Net als die klimaatgedoe.

 13. Eminem2

  Tim schrijft:

  “Misschien een ideetje, Azmani, als die grenscontroles dan toch bijna onvermijdelijk zijn. Laten we die ‘pijn’ dan direct nemen en ze meteen invoeren. En dan daarmee die hele vluchtelingencrisis 2.0 vermijden. Zullen we dat doen?”

  De VVD lijkt dat zeker niet te gaan doen, zoals Tim ook in dit artikel lijkt te suggereren. Daar zullen echt partijen als FVD en PVV aan te pas moeten komen, na volgende verkiezingen.

 14. oknarf

  Ik zie die vrouwen nog staan: “want jij bent weeeeelkommmm, welkom in mijn laaaand”
  En ze gingen weer naar hun huis terug in hun fijne dure vinex wijkje waar enkel blanke Nederlanders wonen met 3x modaal.

 15. Drollevanger

  Grens controles hoeven weinig te kosten als de douane overgaat op etnisch controleren.
  Verreweg de meeste misdaden in Nederland worden begaan door etnisch herkenbare figuren. Als je die personen controleert ben je de meeste criminaliteit kwijt.
  Dit werkt alleen bij een streng uitzet beleid.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.