Marijnissen grijpt Wilders voor verpleeghuizen in azc’s: ‘Niet op locatie die jullie toevallig handig uitkomt’

SP-voorvrouw Lilian Marijnissen heeft hard uitgehaald naar haar PVV-collega Geert Wilders. Die bekritiseerde de SP, maar ook 50PLUS, omdat zij tegen een plan van zijn partij hebben gestemd om plekken voor asielzoekers aan zorgbehoevende ouderen te geven. Ouderen worden door de SP in de steek gelaten, aldus Wilders. Maar de SP ziet dat anders: zij vinden dat het PVV-plan niets doet voor oud worden in de eigen buurt.

Gisteren werd tijdens de wekelijkse stemmingen in de Tweede Kamer een motie verworpen van PVV-Kamerleden Geert Wilders en Fleur Agema. Het tweetal wilde dat ruim 1.800 woningen in het zuiden van het land niet zou worden “weggegeven aan gelukszoekers”, maar geschikt zou worden gemaakt voor zorgbehoevende ouderen. Zoals de meeste moties van de PVV werd ook deze ruimschoots verworpen: behalve de partij zelf, werden alleen FVD-Kamerleden Baudet en Hiddema overtuigd door de argumentatie.

Op Twitter besloot Wilders vervolgens op social media verhaal te gaan halen bij tegenstemmende partijen die vaak over ouderenzorg praten:

“Motie Agema/Wilders om geen luxe woningen aan gelukzoekers te geven maar wél aan onze eigen ouderen is net verworpen door de 2e Kamer.

Ook de SP en 50plus stemden tegen, zij kiezen voor asielzoekers en laten onze eigen ouderen keihard in de steek.”

SP-leider Lilian Marijnissen was niet gediend van die verdachtmakingen, en wees erop dat de motie gewoon niet paste in de visie van haar partij op zorg. Ouderen moet je niet in (voormalige) azc-plekken proppen, maar in hun eigen buurt oud laten worden, vond ze:

“De SP is de enige met een plan voor 65.000 plekken in kleinschalige zorgbuurthuizen.

Inderdaad Geert Wilders: oud worden in je eigen buurt en niet op een locatie die jullie toevallig politiek handig uitkomt.”

En daarmee deelt Marijnissen de laatste tik uit in dit verbale gevecht tussen de twee politieke titanen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. Robert75

  Toch een raar argument. Ten eerste ging het natuurlijk niet om die woningen. Er staan ruim 19.000 mensen op een wachtlijst die zorg nodig hebben maar aangezien er geen ruimte is krijgen ze die niet. Ze kunnen blijkbaar wel ruimte maken voor asielzoekers maar niet voor oudere die zorg nodig hebben. Dat was het punt die Wilders wilde maken.

  Daar stemt SP dus blijkbaar tegen. Dat heeft niets te maken met een locatie die je politiek goed uitkomt. Dat doet de juist de SP. Wel zogenaamd voor ouderenzorg zijn maar dan wel op een locatie die hun uitkomt en anders maar geen zorg..

  1. Top

   Briefje van Jan in de TPO.
   Gisteren werd in de Tweede Kamer gestemd over een motie van PVV-Kamerlid Fleur Agema waarmee in één klap tien procent van de wachtlijst voor plekken in verpleeghuizen zou verdwijnen.
   Agema riep namelijk de regering op om 1200 plekken in het nieuwe asielzoekerscentrum in Gilze en 650 plekken in het nieuwe asielzoekerscentrum in Maastricht niet te gebruiken voor al dan niet kansloze asielzoekers, maar voor onze eigen hulpbehoevende ouderen in de laatste fase van hun leven.
   Die mensen die dit land na de oorlog hebben opgebouwd enzo.
   Dat PVV en FvD voor die motie stemden, is logisch. Die kiezen als de euro maar één keer kan worden uitgegeven liever voor eigen bejaarden, dan voor vreemde gelukszoekers.
   Dat jouw 50PLUS tégen stemde, lijkt minder logisch.
   We horen je nu al jaren jeremiëren over het leed dat de pensioengeneratie wordt aangedaan, maar als je dan eindelijk een duidelijk signaal kunt afgeven om maar liefst 1850 hulpbehoevende oudjes te helpen, laat je het afw
   Ik moet altijd een beetje lachen als op zo’n moment mensen op social media op je losgaan.
   Dat ze nooit (meer) op 50PLUS gaan stemmen.Dat je een bruine arm bij het ‘partijkartel’ wilt halen.Dat je ook maar een zakkenvuller bent.Dat je seniel bent.
   Dat ze een verklaring eisen.Wat denken die mensen nou zelf?Dat je daar antwoord op geeft?
   Dat je uitlegt waarom je liever 1850 asielzoekers helpt dan 1850 zwaar hulpbehoevende bejaarden op de wachtlijst voor een plek in een verzorgingstehuis?
   Jij geeft nooit uitleg over je stemgedrag.Je zou wel gek zijn.
   Je weet, net als Mark Rutte, dat de kiezers geen geheugen hebben.
   En in tegenstelling tot de Partij voor de Dieren is 50 PLUS geen getuigenis partij met principes en zo, maar droom je er inderdaad van om Rutte 4 straks aan een meerderheid te helpen.Het zou de cirkel ook mooi rond maken.
   Want je begon je Haagse carrière niet voor niets in 1977 als voorlichter van de Tweede Kamerfractie van de VVD.

   1. Hard

    @Top: Keihard klinkend betoog!

    Steun Jan Dijkgraaf.

   2. Bullshit15

    Zo ist het ook 50 plus naar 0 ZETELS onbetrouwbaar die partij

 2. Kretoloog

  Kennelijk is het probleem van de ouderenhuisvesting toch niet zo urgent als SP en 50+ rondbazuinen. Anders hadden deze partijen wel voor de motie gestemd.

  1. Robert75

   Ja het is wel urgent maar het moet natuurlijk niet ten koste gaan van een asielzoeker want dat is allemaal veel belangrijker. Moet niet gekker worden he een oudere voorrang geven tov een asielzoeker.

 3. Bullshit15

  Tsa zo zie je maar weer de sp laat liever de oudjes liever verrotten in eigen huis dan dat ze verzorging krijgen in een verzorgingshuis
  Er zijn geen bejaardenhuizen in huizen die er wel zijn moet je benutten voor ouderen in niet voor die gelukszoekers
  Maar goed ook sp is goed om PVV te dwarsbomen op naar 0 ZETELS SP.
  Nog even dit kijk naar jensen.nl daar geven ze toe dat destijds pim Fortuyn gelijk had.dat zelfde doen ze nu weer met geert Wilders die vieze smerige landverraders

 4. Meriadoc Brandebok

  Typische racistische non-motie waar alleen PVV en FvD voor stemden.

  “Azc-plekken”, Wilders wil de ouderen in azc’s onderbrengen, dat weten we dan ook weer.

  1. Kretoloog

   Flikker op, kloothommel, met je ‘racistische non-motie’.

  2. Bullshit15

   Meriadoc misschien waren dat vroeger wel bejaardenhuizen in hebben ze nu de naam azc opgeplakt maar jij moet gelijk dat woord RASIST weer in je bek nemen. als er iemand racistisch zijn dan zijn dat wel die linkse ratten
   Er zijn geen verzorgingshuisen dan moet je de ruimte benutten die er zijn
   STEM FVD OF PVV in uit de eu

   1. Meriadoc Brandebok

    @Bullshit15

    “Misschien”, aan “misschien” hebben we niets.

    1. Top

     U kijkt in een spiegel? Bibsriddertje?

  3. Rammstein

   Meriadoc schuimbekt er weer op los: hij denkt dat asielzoekers een ras zijn of anders ouderen wel.

   Je bent seniel aan het worden Maria.

   1. Meriadoc Brandebok

    @Rammstein

    Racisme kan evengoed worden gebruikt voor vreemdelingenhaat en de vreemdelingenhaat spat van deze motie af. Het is niet oplossingsgericht, er wordt niet constructief meegedacht en is vooral gericht tégen de migranten.

    Iedere sukkel weet dat men niet elke bejaarde in een wachtrij kan transporteren naar een azc ergens in de achterhoek. Azc’s zijn gebouwd voor dat doel, om asielzoekers op te vangen. Een bejaardentehuis heeft faciliteiten, verpleging, opslagplaatsen en voorzieningen nodig om goed te functioneren. En vooral: het moet behapbaar zijn voor ouderen die een bejaardenhuis wensen in de buurt van de vorige woonplaats. Geen geestdodende woonunits, kleine kamertjes en stapelbedden.

    1. Joshuak

     Nee sukkeltje

     Vreemdelingenhaat is geen racisme maar discriminatie.. Die woorden betekenen totaal verschillende dingen.

     Een racist haat iemand vanwege zijn of haar RAS.. Terwijl discriminatie is vanwege afkomst of cultuur..

     Snap je dat of moet ik het nog uitgebreider uitleggen?

     Zeggen dat immigranten weg moeten is discriminatie, zeggen dat donkere mensen specifiek weg moeten vanwege huidskleur is racisme

   2. Top

    Zijn holmaatjes de ouderlingen, hebben geen glijmiddeltje gebruikt, het afgelopen weekend. Guusje is daardoor wat kribbig!

  4. Bullshit15

   Meriadoc
   Het gaat je om aandacht zeker na dat krijg je al weer voldoende

  5. Bullshit15

   Meriadoc
   Je wilt toch aandacht waar ben je nu rasist

  6. Fonz

   occult fantasietje wil het graag even framen ipv oplossing voor de ouderen, als je ouderen onder brengt zijn het geen azc’s meer maar verpleeghuizen, mafklapper

  7. Limburgse Separatist

   Je eigen volk vervangen door wat criminelen is pas racisme

 5. Veteraan

  Ik denk dat ik maar eens asiel ga zoeken en mijn paspoort weggooi want mijn woning hier in Nederland moet geschilderd worden, de vloerbedekking vervangen en mijn Miele is ook aan vervanging toe. En dan is zo’n nieuwbouwwoning met 5000 euro inrichtvergoeding toch meegenomen.

  1. Sergeant Monty

   “Ik denk dat ik maar eens asiel ga zoeken en mijn paspoort weggooi”

   Dan zet je wel een punt.
   Maar hoe ga je naar bijvoorbeeld Libië om je daar door mensensmokkelaars op een bootje te laten zetten naar Europa?
   Of wandel je via Turkije Europa binnen.

   Het zou mooi zijn als je deze reis met ons zou delen.

 6. ikweetwatikwil

  De politiek is smerig. Wilders en Agema noemen een voorbeeld en Marijnissen gaat er mee aan de haal. Maar gelukkig hebben we haar door evenals we Tim door hebben.

 7. EU kok

  Rijden er al treinen richting de ” nieuwe ” bejaardencentra?

  1. ikweetwatikwil

   Dat bedoel ik dus EU stop . Smerig.

   1. EU kok

    Zouden kinderen en kleinkinderen dan niet met het openbaar vervoer naar die bejaarden toe willen?

    1. ikweetwatikwil

     Eu stop : Je hebt de praktijken van de islam al aardig onder de knie.

     1. Top

      Je hebt het wel over iemand zonder toekomst. Genaamd Jabba de slijmslak. Laat iedere dag hier zijn stinkende spoor achter. Maar goed, het kan n iet lang meer duren voor hem. Tiktaktiktak!

    2. Hard

     EU kok?

     1. Top

      Nee, EU cock!

 8. Op Koers

  Duidelijker kon Lilian het niet zeggen. Verhuizen naar een gebouw op een achteraf veldje zullen maar weinig oudjes wensen. Vergroeid en verankerd met de vertrouwde omgeving is hen veel waard…

  1. Top

   Bent u zo dom geboren? Of komt het door overmatig drankgebruik?

  2. Hard

   Wesley Op Koers?

  3. Fonz

   op koers is nog nooit in een azc geweest of verpleeghuis dat is duidelijk..

   1. Op Koers

    Klopt, AZC nooit, maar verpleeghuis al te vaak. Ik ben in een verpleeghuis geweest waar de bewoners elkaars kleren droegen en waar hartje zomer kerstliederen werden afgedraaid via een CD. En ’s morgens vroeg, als de bewoners uit bed gehaald werden…

    1. Fonz

     Je eigen verpleeghuis natuurlijk…

 9. Tman

  Wat Wilde vertelde was beeldspraak, hij wilde duidelijk maken waar het pijnpunt ligt!
  De bedoeling van Wilder’s uitlatingen is voor élk helder denkend mens duidelijk, behalve natuurlijk voor de politieke goedkoop scoorders.
  De SP troel maar alsook enkele andere `Geert vijandige’ partijen, sprongen meteen op de haverkist, om alles per direct even in de gehaktmolen proberen te mikken!
  “kartelkracht?”

  1. Meriadoc Brandebok

   @Tman

   De feiten zijn dat er meer verzorgings- en verpleeghuizen zijn dan asielzoekerscentra. De kennelijke “beeldspraak” – als het al beeldspraak is – raakt dus kant noch wal.

   Voorts is het een feit dat bejaarden overwegend een hogere leeftijd bereiken dan dat het vroeger het geval was.

   En zelfs als er te weinig bejaardentehuizen zijn is het verstandiger er een bejaardentehuis bij te bouwen in plaats van bejaarden naar een asielzoekerscentrum ergens in the middle of nowhere te transporteren.

 10. Tman

  Wilde=Wilders

  1. ikweetwatikwil

   Tman en zo is het.

  2. Fonz

   Tman dat begrijpen we allemaal behalve de taal neu*ers natuurlijk die willen altijd even hun punt eruit drukken…

 11. Fonz

  Het is natuurlijk te zot voor woorden als de SP echt denkt dat het om de locatie gaat, het muggenziften over de plaats waar ouderen opgenomen worden?! waar gaat dit over…

 12. ikweetwatikwil

  Fleur Agema doet het goed met zorg in haar portefeuille. Dat staat Lillian niet aan. Dus gaat ze de boel verdraaien en proberen de PVV uit te schakelen. Lillian zal met iets beters voor de dag moeten komen wil de SP geloofwaardig overkomen. Tot nog toe alleen maar zetelverlies.

  1. Politiek Profeet

   SP en Marijnissen……een debacle pur sang.
   Dictator Jan zit achter de schermen en trekt aan puppet Lilian.
   Het was niks,het is niks en zal nooit iets worden die gehele sp…

 13. Dr. Knowswhy

  In deze moet ik de SP gewoon gelijk geven, oudjes moeten zoveel mogelijk in hen eigen omgeving blijven, dan blijft hen sociale netwerk intact.

  En sorry dat ik het zeg, maar de PVV is de meest hypocriete partij als het om ouderen gaat. Die actie toen ze wilden regeren, ik zie mijn pa nog zitten voor de buis, verbijsterend.

  1. nu ik

   tja , eenmalig naar 66 of leeftijd afhankelijk zoals nu gebaseerd op de levensverwachting.

   De PVV kreeg veel terug voor dat jaar verhoging helaas heeft de pvda alle voorstellen daarna uit het akkoord laten slopen als eis om mee te werken aan de nieuwe coalitie

   stem sociaal , stem PVV

 14. Limburgse Separatist

  Ach, de boomertjes hebben zich genoeg verrijkt en de jeugd met een hoop shit achter gelaten. Laat ze maar de overlast ervaren die een ander moet lijden.

 15. DidiMadloba

  Wilders wil alleen maar zeuren over migranten en migrantenbeleid, en dan zit opeens Marijnissen junior in de weg die waarachtig met reële bezwaren komt omdat ouderen haar ter harte gaan.

  Wilders is desnoods bereid heel Nederland kapot te maken als de islam maar bestreden wordt.

  Misschien waaien vanmiddag een paar moslims weg.

  1. Jannes46

   Uit je nek kletsen is ook een kunst. Wees dan een flinkerd en neem die migranten dan zelf in huis, zou ik zeggen.

 16. Jannes46

  Wilders is tenminste duidelijk. Eigen volk eerst.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.