Nigel Farage furieus over het afpakken van Britse vlaggetjes van bureaus EU-fractie: ‘Goddank vertrekken we!’

Nigel Farage is er totaal niet gelukkig mee dat de voorzitter van het Europese Parlement, de Italiaanse linkse eurofiel David Sassoli, heeft bevolen dat alle vlaggen van nationale lidstaten verbannen zijn van de bureaus van europarlementariërs. “Goddank gaan we weg,” briest de eurosceptische leider met verwijzing naar de naderende Brexit.

Op het randje van het Britse lidmaatschap van de Europese Unie (Brexit moet over krap twee weken eindelijk worden uitgevoerd) heeft Brussel nog een manier verzonnen om de Britse eurosceptische politici het leven zuur te maken. Namelijk door de Brexit Party van Nigel Farage hun bureauvlaggetjes – hun ‘Union Jacks’ – te ontnemen. Dat is een beslissing geweest van de voorzitter (pardon: ‘President’) van het Europese Parlement, David Sassoli van de regerende centrum-linkse Democratische Partij uit Italië. Vermoedelijk omdat die nationale symbolen teveel wegnemen van de Europese saamhorigheid, of iets dergelijks.

Hoe dan ook: Nigel Farage is z’n laatste maand ingegaan als europarlementariër, maar hij is totaal niet blij met deze aanval op de vlag van het Verenigd Koninkrijk. Hij kan niet wachten totdat Brexit van kracht wordt op de laatste dag van deze maand, zo briest hij:

“We have just had our Union Jack flags removed from our desks in the European Parliament, by order of the President.

National symbols are now banned.

Thank god we are leaving.”

Brexit moet plaatsvinden op 31 januari, mits het Britse de ‘Withdrawal Agreement’ volledig door het parlement heeft geloodst. Nu de Conservatieven van Boris Johnson daar een supermeerderheid gehaald hebben in de verkiezingen van vorige maand, twijfelt niemand er nog aan dat dit drieënhalf jaar na het historische referendumresultaat eindelijk gaat gebeuren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Marija

  Davis Sassoli: Waarin een “grote” man “klein” kan zijn.

 2. Marija

  David Sassoli: Waarin een “grote” man “klein” kan zijn.

 3. Tman

  De uiteindelijke druppel die de emmer deed overlopen mbt de Brexit, was het immigratiebeleid en statuten die de EU dwingend delegeerde,oplegde aan alle lidstaten, dat schoot Farage en Johnson destijds in het verkeerde keelgat!
  De “bekroning” het Marrakesh pact liet niet lang op zich wachten!
  We zullen met ons allen zien dat de stroom naar de UK zich geheel gaat verplaatsen naar
  Noord West Europa.
  Wat zullen de britten ons binnenkort uitlachen, met recht!
  Ons sukkelig electoraat gaat dat snel voelen.

  1. Blitzkrieg

   Tman : De PVV staat in de peilingen op een gedeelde 1e plaats met de VVD, het geschil tussen de twee is dat de VVD bijna gehalveerd is en nog steeds sterk aan het dalen is, de PVV daarintegen zal de PVV (samen met het FvD) alleen maar blijven stijgen.

   1. Marija

    Moet de uitkomst nog zien, ik ben zeer wantrouwend m.b.t. verkiezingsuitslag en het duurt nog best lang.
    Kartel verzint wel weer iets ….

 4. Vee

  Typische 1984 aktie van een totalitair regime. Doodeng die machtswellustelingen daar in Brussel.

 5. Meriadoc Brandebok

  Wat zou Farage er eigenlijk van vinden als de Liberaal Democraten en de Schotse nationalisten Europese vlaggetjes mee zouden nemen naar het Lagerhuis?

  Of mag het dan ineens niet?

  De kern is dat Farage, nu hij volstrekt irrelevant is geworden en zijn dikke salaris straks mag inleveren, nog een poging doet mee te komen. Het is tijd deze leugenaar/landverrader te negeren, dat had eigenlijk al veel eerder moeten gebeuren.

  1. Top

   Guusje, kan je weer gewoon zitten? Of was het te wild het weekend, met je ouderlingvriendjes?

  2. Stanly2000

   Guus, je kunt alles zeggen over Farage maar een landverrader is hij beslist niet. In tegendeel zelfs!
   Trouwens de Union Jack is de vlag van het VK, dus ook van Schotland.

   1. Meriadoc Brandebok

    @Stanly2000

    Zeker wel, hij is mede-verantwoordelijk voor een crisis; en heeft daarmee zijn eigen land verraden.

    1. Kretoloog

     Brandebok zit weer vast in eigen gelijk. Zoals altijd. Hij noemt Farage een verrader, omdat die pleitte voor uittreding uit de EU. Maar B. ziet gemakshalve even over het hoofd dat de Britse bevolking in meerderheid voor de Brexit heeft gestemd.

     Dus Farage is het tegendeel van een verrader, hij verwoordde juist de opvatting van de Britten. Een opvatting die nog eens overduidelijk is bevestigd bij de verkiezingen van december 2019.

     Cognitief is Brandebok zo flexibel als een betonnen bunker. En zo iemand bekleedt een overheidsfunctie? Best wel triest!

    2. Rammstein

     Meriadoc Brandebok is een betaalde agitator en trol. Zijn taak is om elk overheidsstandpunt -hoe verdorven ook- te verdedigen, alles wat naar nationalisme neigt te bezoedelen en iedere scheet van de EU/Brussel te bejubelen.

     Verwacht geen zinnige reactie van hem, dat kost hem zijn baan.

  3. Rammstein

   Meriadoc, je hebt het artikel niet goed gelezen. En Farage is in dit verhaal volkomen irrelevant. Waar het om gaat is dat die corrupte Italiaan ALLE nationale vlaggen van ALLE lidstaten heeft verboden op de bureaus van de europarlementariers.

   Waarschijnlijk ben jij als doordesemde eurofiel en eu-hielenlikker erg blij met het uitwissen van deze nationale symbolen.

   1. Meriadoc Brandebok

    @Rammstein

    Nee, Nigel Farage en Groot-Brittannië nemen de centrale plaats in. Geschreven wordt dat Farage zich kwaadmaakt over de verwijdering van de Union Jacks. Tevens wordt gemeld dat Groot-Brittannië de EU gaat verlaten en wordt de tekst voorzien van een foto van Farage.

    Farage, die rondom het Brexitreferendum een kwalijke rol heeft gespeeld, moet men negeren en gelukkig is dat nu ook aan het gebeuren. Zijn partij kon op geen zetels meer rekenen in het Lagerhuis bij de recente verkiezingen. Een goede zaak.

    1. Rammstein

     In de introtekst staat: “….de voorzitter van het Europese Parlement, de Italiaanse linkse eurofiel David Sassoli, heeft bevolen dat ALLE vlaggen van nationale lidstaten verbannen zijn van de bureaus van europarlementariërs.”

     Zoals ik al zei: “als doordesemde eurofiel en EU-hielenlikker ben jij vast erg blij met het uitwissen van deze nationale symbolen.”

     Farage is er in dit artikel bijgesleept als een soort Sylvana, om reacties (van jou bijvoorbeeld) op te wekken, niets meer niets minder.

     Het echte nieuws is het uitbannen van nationale symbolen: de EU-dictatuur in volle omvang.

     1. Meriadoc Brandebok

      @Rammstein

      Ik ben er op tegen de nationale vlaggetjes bij de parlementariërs te verwijderen.

     2. Rammstein

      Meriadoc, het Vierde Rijk dendert door, zoals je nu zelf ook ziet. Elke vorm van nationale identiteit zal worden uitgeroeid.

      De generatie die over 10 jaar geboren wordt zal niet geloven dat Nederland ooit een zelfstandig land was.

     3. Meriadoc Brandebok

      @Rammstein

      De toekomst van de Europese Unie is in handen van hen die de politici kiezen.

     4. nu ik

      heel goed brandende bok ,

      stem sociaal , stem PVV

  4. Kretoloog

   Kijk eens aan, Brandebok rept over het dikke salaris van Farage. Daar klinkt toch iets van kritiek in op het beloningssysteem van de EU. Dat dikke salaris krijgen overigens alle 751 Europarlementariërs.

   En als Farage stopt, krijgen hij en zijn Britse collega’s nog een overbruggingskrediet mee. Voor Farage zelfs het maximum van 20 maandsalarissen, ofwel ruim 175.000 euro! Toch slim bekeken van die Nigel!

 6. Neko-

  Persoonlijk zou ik dan zoeken naar een manier om toch een vlag uit te dragen…

  Zoiets? https://ca.loudmouthgolf.com/index.php/men/made-to-order/sport-coat/union-jack-sport-coat.html

 7. Bullshit15

  En waneer vertrekken wij uit dit geld verslinden dictatuur niets zeggende eu het heeft ons nog niks gebracht het brengt ons nu nog niks en het zal ons ook niks brengen het brengt ons alleen maar ellende
  Stem fvd of PVV in uit de eu

 8. JFU

  Hopelijk zullen er nog vele vlaggetjes gaan verdwijnen….!

 9. hansishier

  Geen fatsoen meer te bekennen in het europeese parlement.. rancuneuze sjappen!

 10. Agios

  Het politbureau van de EU wist alle sporen van onafhankelijkheid uit. Over een tiental jaren zullen we dan lezen dat het EU-experiment het zoveelste is geweest dat aantoonde dat het socialisme een verdorven ideologie is. De deugers leven in een droomwereld, een veelkleurige zeepbel die onherroepelijk gaat inklappen en zal verdwijnen in de zwarte geschiedschrijving; in de kieren en spleten van de catacomben die gevuld zijn van schaamte.

  1. Meriadoc Brandebok

   Agios schrijft: “Over een tiental jaren zullen we dan lezen dat het EU-experiment het zoveelste is geweest dat aantoonde dat het socialisme een verdorven ideologie is.”

   De Europese samenwerkingen en de Europese Unie zijn opgericht door centrumrechts. Socialisten waren, en zijn, er van oudsher juist heel kritisch over.

   1. Rammstein

    Wat bedoel je met ‘centrumrechts’ Meriadoc? Namen en rugnummers svp.

    1. Kretoloog

     “Verwacht geen zinnige reactie van hem (= Brandebok), dat kost hem zijn baan”

     Je eigen woorden, Rammstein!

     1. Rammstein

      Ja Kretoloog, ik weet het. Maar omdat ik geen zinnige reactie van hem kan en mag verwachten, betekent het toch nog niet dat hij met al zijn onzin zo maar weg kan komen? Het minste wat we kunnen doen is hem het vuur na aan de schenen te leggen.

     2. Meriadoc Brandebok

      @Rammstein

      Niet met de trollen heulen.

    2. Meriadoc Brandebok

     @Rammstein

     Na de Tweede Wereldoorlog werd de christedemocratie de dominante politieke hoofdstroming op het continentale West-Europa. De christendemocratie vindt haar oorsprong niet in het socialisme. Deze partijen hebben wel de Europese integratie vormgegeven. Eén van de motieven was daarbij, overigens, om een stevig tegenwicht te bezitten op de communistische Sovjet-Unie.

     Zeker in de Duitse bondsrepubliek lag de christendemocratie al rechts van het midden. De eerste leider van het CDU, Adenauer, was een voorstander van de liberale markteconomie.

     Bij de oprichting van de EU overzagen de christendemocratische centrumrechtse partijen nog steeds de Europese samenwerking. Sterker nog: tot op de dag van vandaag spelen ze daarin een cruciale rol. De interne markt, open grenzen enbrede handelaskkoorden zijn dan ook niet socialistisch ingericht.

     Men kan zeker zeggen dat de sociaaldemocraten eenrol hebben gespeeld bij de vormgeving van de Europese eenwording, masr niet de voortrekkersrol – dat was toch echt, christendemocratisch centrumrechts.

     1. nu ik

      quote De christendemocratie vindt haar oorsprong niet in het socialisme. Deze partijen hebben wel de Europese integratie vormgegeven. end

      🙂 🙂

      pilletje vergeten in te nemen?

      stem sociaal , stem PVV

     2. Rammstein

      Meriadoc, zo te zien heb je Wikipedia weer leeg getrokken. Alles wat je schrijft is ouwe, bekende koek. In je eerste reactie leek het alsof de sociaaldemocraten geheel buiten spel hadden gestaan en faliekant tegen de totstandkoming van de EU waren geweest.

      Natuurlijk moest je dat in deze latere reactie weer terugnemen: “Men kan zeker zeggen dat de sociaaldemocraten een rol hebben gespeeld bij de vormgeving van de Europese eenwording, maar niet de voortrekkersrol.”

     3. Meriadoc Brandebok

      @Rammstein

      In mijn eerste comment schreef ik nadrukkelijk over “socialisten” (met het oog op de referentie naar het socialisme in Agios’ comment). Daarmee wordt de uiterste lijn van het socialisme bedoelt en niet de meer gematigde sociaaldemocraten.

      Deze verschillen worden vooral duidelijk in de opstelling van de hardlinkse SP en de centrumlinkse PvdA tegenover de EU.

   2. nu ik

    Ga je nu nog eens de eigenschappen en definities van “rechts ” geven linkse roeptoeter ? Zoals al meermaals gesteld , mensen die jouw verwerpelijke linkse dictatuur niet steunen zijn niet per definitie rechts.

 11. Nep

  En de Britse pond blijft maar zakken in waarde. Bedrijven verdwijnen er.
  Onze organisaties zijn totaal niet blij met Brexit.

  1. Johnsen

   Ja Nep dat heb ik ook al gemerkt en ik heb medelijden met die Engelsen die dit nooit gewild hebben.

   1. Bockbeer

    Wesley Johnsen?

   2. nu ik

    twee pathologische leugenaars bij elkaar.

    Zoek de koers in een willekeurige grafiek en zie de stijging.
    De Engelse pond en de Zwitserse frank worden de twee valuta waar Europeanen hun sponsige euro’s waarde vast kunnen maken.

    Negatieve rente in Europa 🙂 🙂

    wat een sukkels heb je hier rond lopen

   3. Original NL

    Rente op spaartegoeden naar ( nu nog)
    0 %….
    De belastingdienst rooft uw spaargeld ondertussen gewoon door.
    Inflatie 3%…geweldig hè de EU met zijn fijne ECB.

    1. Fonz

     ja migratie moet toch ergens vandaan komen…

  2. Kretoloog

   Het pond is even sky-high gegaan na de overwinning van Johnson op 12-12-2019. Keert nu weer terug naar reële waarde. Niets om je te echt zorgen over te maken.

   1. nu ik

    Nee , natuurlijk hoef je je geen zorgen te maken. Het groot kapitaal loopt zo Europa uit met een negatieve rente op gelden van nu 0,5%.

    De zwitserse frank en het Engelse pond zijn veilige havens voor de nieuwe EU tax op private gelden

 12. lIN-T

  Wat is de Brexit toch fantastisch. Laat die eurofiele rakkers maar beven, this is the beginning of the end.

 13. Cycle25

  Fanatieke dramclub EU wil alles uit de kast halen, dus als er niets lukt dan maar de hele bevolking omwisselen.

 14. nu ik

  hahahaha , een nationale vlag in plaats van de dictatoriale sterretjes vlag kan natuurlijk niet !!

  NEXIT AUB.

  Stem sociaal , stem PVV

 15. Bolkestein

  De Britten gaan voor soevereiniteit en vrijheid in plaats voor onderwerping en onderdanigheid. Done the good job!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.