Peter R. de Vries lacht mensen die alcohol drinken uit: ‘Pfffff! Kom op zeg, zwaar respect…?!’

Peter R. de Vries toont weer eens aan het inlevingsvermogen van een garnaal te hebben. Iedereen die niet de wereldvisie van de dramschnabbelaar die permanent in talkshows woont deelt, kan rekenen op hoon, uitlachen en een flinke portie spot. Want je zou er maar eens een keer moeite mee hebben om af te kicken van een verslaving.

Vandaag is 31 januari, de laatste dag van de eerste maand van het jaar. Ja, dat betekent Brexit. Maar het betekent ook het einde van het goede voornemen van een heleboel mensen: de eerste maand van 2020 geen alcohol drinken. Ondergetekende heeft die maand met vlag en wimpel doorstaan, maar dat is ook niet zo moeilijk: ik drink al een hele tijd niets meer.

Maar voor veel mensen is dat wél lastig. Peer pressure om alcohol te nuttigen is hoog, en vaak is het – los van druk van buiten – ook ingesleten in het gedragspatroon. Knap lastig om die bier, wijn, whisky, rum, port en wat het nog meer moet wezen dan een hele maand lang de deur te wijzen. Maar Peter R. de Vries vindt dat het allemaal niet zo ingewikkeld is en lacht mensen gewoon uit als ze slechts met kunst en vliegwerk door die ‘dry January’ zijn heengekomen. Met een foto van staatssecretaris Paul Blokhuis (die deze mensen wél een hart onder de riem steekt) erbij, hangt Jinek-en-Op1-Peter toch weer even goed de pestkop uit:

“Staatsecretaris Paul Blokhuis van welzijn en volksgezondheid betuigt bij OP1 ‘zwaar respect’ voor mensen die aan dry january doen…. pfffff! Kom op zeg, zwaar respect voor mensen die een maandje niet drinken??? Waarschijnlijk valt het vooral politici zwaar!”

Misschien moet de RTL Boulevard-‘expert’ maar eens een maand afkicken van talkshows. Dan zullen we nog wel eens zien wie het zwaar valt om het een maandje zonder je meest hardnekkige verslaving te moeten uitzingen, Petertje.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. JFU

  Deze moslim knuffelaar moet snel vertrekken naar het Midden Oosten.
  Hier kunnen we hem missen als kiespijn…hij zal daar juichend ontvangen worden…

 2. Hendrie1963

  Dit mannetje begint me steeds meer te irriteren. Omdat hij met criminelen werkt meent hij dat hij overal een mening over moet hebben.

  1. Racerfirst

   Waar je mee omgaat wordt je mee besmet (Petertje & criminelen)

 3. Vraagtekentje

  Mensen die zo slim zijn om géén gebruik te maken van advocatenkantoor DE VRIES EN CO, lachen Peterr de Vries uit, het wordt tijd dat dit fossiel zich terugtrekt, het wordt steeds moeilijker om een zender te vinden waar dit heerschap niet van het beeld afspat.

  1. Watcher

   Wil je Tim werkloos?
   Straks zeg je ook nog dat Silvana en Muiswinkel moeten vertrekken..

 4. Watcher

  Beter redacteur van DDS met hongerloontje, dan met een riant inkomen elke dag met je kop op de TV, ja toch?

  1. Joshuak

   Alles beter dan 20 eu week geld als jij en meneer kok..

 5. Joshuak

  Ik drink zelf ook helemaal niet.. Een van me eerste en laatste drankjes was toen ik 16 werd 10 jaar geleden.. Maar wat een clown is die Peter de Vries zeg.

 6. Drollevanger

  Ik begin mensen die alle leuke en lekkere dingen in het leven afkeuren en ook mij hun benepen levensvisie opdringen, steeds erger te vinden.
  Ik wil zelf uitmaken of ik een sigaar rook, een biertje of een glas wijn drink, een stuk appeltaart eet, een vette worst of karbonade.
  Waar bemoeit dat Randstadvolk zich mee.
  En sporten om af te vallen hoef ik niet, want mijn werk is zwaar genoeg. Dus ik houd ook niet van verplichte sport.

 7. Ron

  Was petertje niet degene die ergens betrapt was met wit poeder?
  En wat denk je betrapt worden met een fles wijn als je vreemdgaan. Dat was vol in de media paar jaar terug.

 8. nu ik

  Peter wie ? die flapdrol die altijd uitgenodigd wordt door politiek correct Nederland en van de belastingcenten dan 2000 euris afsnoept om mensen te vervelen met commentaar uit zijn garnalenbrein

  1. Politiek Profeet

   Infantiel stuk vreten die peter de vries.
   Het zal mij trouwens een bout hachelen wat die klootviool zegt.
   Mensen doe gewoon dat wat jij zelf prettig en lekker vind….heb je geen petertje de vries voor nodig….

  2. Shadow1100

   Hij zei tegen Youp dat hij een theatervoorstelling van hem had bijgewoond. Youp:” Oh, dat was dan de avond dat je NIET op TV was…..”
   Ik kots als ik die De Vries (gebruik die “r” niet) zie en zap direct…….

 9. Racerfirst

  Peter pffff moeilijk hoor 1 maandje die grote gore vuilspuigende bek te houden!!!
  Maar Peter is daardoor een karikatuur geworden van zichzelf ! Alle zenders willen Petertje om te lachen en shockeren!
  Dus gewoon weer lekker lachen als je die irritante stem hoort braken! Hahaha

  1. nu ik

   Wanner gaat ie samenwonen met sylvane de pleeborstel

 10. ReneR

  Peter is gewoon een omhoog gevallen zielig mannetje. @Peter, hoogmoed komt voor de val…. Ik zou maar je toon aanpassen en anders een hele grote parachute kopen. Want hard vallen met zo’n hoogmoed…… Pfffffff

 11. Rogerio

  Een biertje op zijn tijd lijkt mij gezonder dan het drinken van azijn zoals die zure P. Rat de Vries doet! Ongelooflijk, wat een narcistische en irritante azijnpisser is die man!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.