Pijnlijk! Zelfs Peter R. de Vries kraakt linkse faalcaberatier Martijn Koning af: ‘Viel mij héél erg tegen!’

De carrière van de linksdraaiende cabaretier Martijn Koning, die een kwalitatief belabberde en uitermate slechtbekeken oudejaarsconference afleverde, lijkt voorbij. Zelfs de godfather van links Nederland, Peter R. de Vries, heeft geen goed woord over voor de oud-en-nieuwshow van de van BNNVARA afkomstige grappenmaker die bij RTL een avondvullend programma mocht maken om 2019 uit te luiden.

2020 zal voor cabaretier Martijn Koning op een niet bijster vrolijke manier begonnen zijn. Misschien begon het zelfs in een kantoor van het UWV, want na Twan Huys en Merel Westrik lijkt Martijn Koning de zoveelste ongelukkige transfer van de NPO naar de commerciëlen. Zijn oudejaarsconference op RTL4 werd belabberd bekeken en door niemand leuk gevonden. En als ik zeg niemand, dan bedoel ik uiteraard niet alleen mensen die op rechtse politieke partijen stemmen.

Zelfs de aartsvader van linksdraaiend Nederland, Peter R. de Vries, maakte de kachel aan met het niet-grappige optreden van Koning. Bij RTL Boulevard maakte de schnabbelende misdaadverslaggever genadeloos gehakt van het laatste restje hoop van Martijn Koning dat wellicht nog iemand z’n showtje leuk had gevonden. Niet dus:

“Ik heb Martijn Koning eerst gekeken. Dat viel mij eerlijk gezegd heel erg tegen. Hij stond op dat podium echt te werken, zeg maar, in plaats van een soepele show af te draaien. Met name de interactie met de zaal verliep stroef, duurde te lang en er kwamen geen leuke grappen uit.”

Misschien kan RTL hem nog een catalogus van de LOI toesturen. Wie weet zit daar nog iets bij waar Martijn Koning wél aanleg voor heeft, en er zijn werk van kan maken? Het is maar een ideetje hoor!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Gerlos

  Volgende oudejaarsconference wordt gedaan door Azijnzeiker Peter R de Vries, dames en heren dat wordt lachen gieren en brullen van zijn afgang.

  1. hans-e-pans

   Hij zal we; geen geld gekregen hebben om er iets goeds over te zeggen.

 2. C.A.Barstow

  Nou dat wil wat zeggen als mijnheer P.R. de Vries er zich op zo’n manier over uitlaat.
  De beste man staat mij een beetje te graag en teveel met niets zeggend gewauwel in de spotlights.

  Stem
  FvD/PVV

  1. Fonz

   Niemand neemt Peter natuurlijk serieus

 3. Boeddha

  De EU Coc k vindt het waarschijnlijk een topper.

  Die heeft niets om te trollen.
  Zoals we van de persoon gewend zijn. Heeft totaal geen smaak of mening.
  Komt alleen om te trollen

 4. Shadow1100

  Net als de gelijkgestemde “cabaretier” Freak de Stomme is de houdbaarheidsdatum van dit O(H)rakel De Vries allang voorbij. Hadden vorige eeuw al weg moeten blijven uit Hilversum en omstreken, Nederland bijvoorbeeld………

 5. Jannes82

  Deze kerel zeikt iedereen af. Misselijkmakend mannetje. Heeft het te hoog in zijn bol.

  Show van Martijn niet gezien en ben ook nooit geïnteresseerd.

  1. Jannes46

   Daar sluit ik mij graag bij aan.

 6. H.Vaes

  Het lijkt erop dat cabaretiers alleen nog maar bij het publiek in de smaak vallen als ze alleen maar rechtse politici afzeiken.

  Maar dat is ook logisch met bijna alleen maar links georiënteerd publiek.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.