Popcorn! Ex-D66-Kamerlid keert zich tegen lalaliberale pro-drugskoers van Rob Jetten: ‘Rood stoplicht!’

Uh-oh! Rob Jetten heeft heibel in de tent. D66-mastodonten beginnen de partij opzichtig aan te vallen, omdat onder leiding van de vakkundig door Alexander Pechtold geprogrammeerde robot de partij steeds verder de linkerflank opduwt. Bob van den Bos, oud-politicus namens D66, lost het openingssalvo op de nog onervaren Jetten.

Het lijkt erop dat D66-voorman Rob Jetten zijn hand aan het overspelen is wat betreft het legaliseren van zo’n beetje alle drugs die er onder de zon te krijgen is, zelfs cocaïne. Prominenten beginnen zich sterk van de partij af te keren onder deze radicale ruk naar onverantwoorde, linkse narcotica. Oud-Kamerlid en oud-europarlementariër Bob van den Bos neemt in De Volkskrant ferm stelling tegen zijn partij.

Hij bespot de zet van D66 om alle soorten drugs maar te legaliseren. Hij vergelijkt het met het verkeer, waar we allerlei snelheid- en veiligheidsovertredingen ook niet aanpakken door de verwante delicten te schrappen uit de Wegenverkeerswet of het Wetboek van Strafrecht. Van den Bos:

bobbos

Bob van den Bos zat in de jaren ’80 en ’90 vijf jaar in de Eerste Kamer voor D66, waarna hij tijdens het eerste kabinet-Kok ook één termijn volmaakte in de Tweede Kamer. Van 1999 tot 2004 was hij de D66-fractievoorzitter in het Europese Parlement.

Geamuseerd heeft CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt kennis genomen van de bezwaren van de D66-prominent. De christendemocraat voegt alleen nog smalend toe: “Duidelijke rechtstatelijke redenering. Benieuwd naar het antwoord van D66.”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Top

  Ja voor D666, is het volgende, een feit! ”Mijn hond heeft vier poten. Mijn kat heeft ook vier poten, dus? Mijn kat is een hond!”
  Je moet toch wel een bijzonder laag IQ hebben als je op deze Kweepeer stemt!

  1. Hard

   @Top: D staat voor dood.

  2. Top

   Dus r-oken mag zo meteen nergens meer, maar hardd-rugs mogen wel legaal gemaakt van D66.

   Dat lijkt nogal tegenstrijdig. Maar als Pia Dijkstra nu eerst al die dru-gsve-rslaafden overhaalt om orgaandonor te worden, dan levert dat wel weer heel veel organen op. Misschien kan D66 ook pleiten voor het legaliseren van moord, mits de organen wel veiliggesteld worden natuurlijk.

   Maar alle gekheid op een stokje; het legaliseren van levensbedreigende en ernstig verslavende middelen is absurd. Waarom niet veel harder inzetten op handhaving, veel en veel zwaarder straffen,, dru+gscriminelen financieel helemaal uitkleden, enzovoort, enzovoort.. Legaliseren is een zwaktebod van een zwakke en slappe partij.

 2. claus

  Vanochtend deed Trump in Davos de volgende uitspraak:
  “Ik beloof radicale socialisten niet onze economie te laten vernietigen.”
  Dat is precies waar de EU Socialisten succesvol en druk mee bezig zijn, met Jetten en Klaver als de meest vooraanstaande Nederlandse gedreven jeugdopruiende goeroe’s !

  1. Tman

   claus:
   De Democrats in de VS zitten echter niet stil, en proberen álles dat rechts en`gevaarlijk’ is te elimineren, in Virginia bijvoorbeeld is het startschot (politieke test) gegeven de wapenwet en zijn lobby te overrulen, tot dusver weinig progressie in hun streven haha!
   Voor sociaal democraten is het natuurlijk uiterst belangrijk dat rechtsgeoriënteerden géén wapens hebben, danwel het wapenbezit streng gereguleerd is!
   Bij een eventuele machtsovername door de Democrats in 2020 is het zeer onhandig dat bij indringende wetswijzigingen de “rechtsen” wapens bezitten.
   Indien gelijke politieke besluiten in de VS worden genomen als in de EU, is er in dat land geheid een burgeroorlog!

   1. Heinrich

    tman/
    Loepzuiver geanaliseerd ++++++

 3. Beukman

  Blijft het ongemakkelijke feit dat Jetten gewoon gelijk heeft. The War On Dr*gs, door Nixon geïnitieerd in ’71, heeft alleen maar geld, politie-uren en celruimte gekost, miljoenen mensen hebben het leven gelaten in de bijbehorende criminaliteit, en het heeft niets opgeleverd. De dr*gsonderwereld wil zelf dat alles illegaal bijft, dat zou sommige mensen toch aan het denken moeten zetten.

  Los daarvan is er de principiële vraag waarom het tamelijk onschuldige goedje xtc verboden is, terwijl de zeer schadelijke dr*gs alcohol en tabak gewoon verkrijgbaar zijn.

  Het hele dr*gsbeleid moet radicaal op de schop, wie dat niet ziet heeft een bord voor z’n kop.

  ps redactie, doe toch eens iets aan het spamfilter hier. Zorg ervoor dat je gewoon “dr*gs” kan schrijven, zonder sterretje.

  1. Ben Venuti

   Criminaliteit is zo oud als de wereld, jouw redenatie doortrekkende kan je de gehele bestrijding ervan wel stopzetten, het zet totaal geen zoden aan de dijk, criminaliteit is blijkbaar niet uit te sluiten.

   1. Beukman

    Wat is er dan crimineel aan een pilletje slikken, @Ben, wat voor kwaad doet de gebruiker daarmee? Dat is toch wel een verschil met bushokjes slopen of inbraken plegen.

    1. Ben Venuti

     Je houdt een hele criminele industrie in leven!

     1. Beukman

      Nee, door dr*gs te legaliseren, draai je die criminele industrie juist de nek om. Bovendien kan de staat dan accijnzen gaan heffen, gaat de handel vallen onder de Warenwet, en weet de consument dus wat hij koopt.

     2. Ben Venuti

      En jij denkt dat die criminelen ineens normaal gaan werken dan, bovendien is 80% bestemd voor de export dus die gaat ook dan gewoon door, dat vrijgeven van dr*gs zullen de landen om ons heen niet op prijs gaan stellen neem dat maar van mij aan.

     3. Beukman

      Lijkt me bij uitstek iets om in EU-verband te doen.
      Die dr*gscriminelen zullen ongetwijfeld grommend op zoek gaan naar een nieuw verdienmodel.
      Maar je gaat me toch niet vertellen dat we de illegaliteit van dr*gs in stand houden om de bijbehorende criminelen te gerieven?

      Legaliseren heeft enorm veel voordelen. In het geval van xtc komt daar ook nog bij dat de producenten dan het chemisch afval niet meer illegaal zullen lozen en aldus het grondwater verontreinigen.

     4. Ben Venuti

      Dat in EU-verband kan je helemaal wel vergeten, gaat nooit gebeuren, wist je trouwens dat de Nederlandse Staat zo’n 100 jaar geleden tot aan de nek in de opium productie zat?

     5. Beukman

      Ik weet wel dat de Britten ergens rond 1900 de Chinese opiumhandel in handen hadden, en er ook met enige dwang voor zorgden dat de Chinezen het spul ook afnamen. Maar Nederland? In Indonesië of zo?

     6. Ben Venuti

      ‘Nederland runde eeuwenlang een dr*gskartel (en betaalde er zijn oorlogen mee)’

      h**ps://decorrespondent.nl/7514/nederland-runde-eeuwenlang-een-dr*gskartel-en-betaalde-er-zijn-oorlogen-mee/2864549513826-9cf3bcd8

     7. Beukman

      Ah. Juist.
      Mooie foto’s ook.

    2. Bullshit15

     Dat komt door dat pilletje die tast je hersens aan kijk naar jetten

     1. Top

      Vergeet niet, dat alle linksdraaiende landverraders hier op het forum, zelf, nooit iets gepresteerd hebben. Zitten nu dood te gaan drie hoog achter en haten een ieder, die het beter gedaan hebben dan wat zij zelf hebben gedaan in hun armetierige leventje. De haat en jaloezie, is zo duidelijk, dat ze eigenlijk opgeborgen moeten worden. Ik zet ze voorlopig nog onder de noemer ‘verwarde personen’. Jammer, dat er voedselbanken zijn, dat zou het probleem, versneld op kunnen lossen.

     2. Beukman

      Misschien moet je eens wat minder gaan zuipen, @Shit.

    3. Joshuak

     Ja, dus door speed en xtc te legaliseren denk je dat het export van die rommel aan de lat wordt gelegd?

     Tuurlijk niet juist tegenovergestelde.. Want omdat het legaal is wordt het krijgen van grondstoffen voor die rommel makkelijker en daarnaast het gebruik ervan genormaliseerd..

     Om nog maar te vergeten dat eens dealer jij meer en sterkere rommel kan geven voor vaak minder geld.. Juist omdat zij geen belasting, huur en weet ik veel wat betalen en her daarnaast ook nog brengen..

     Een legale dealer kan daar niet tegen op dat weet je net zo goed als ik..

     En ik weet het heel goed want had toen ik jong was die rommel jaren verkocht in Chili

    4. Sabreur

     Het slikken van een pilletje is niet zozeer crimineel. Iedereen mag van mij gerust een overdosis nemen hoor. Het probleem is dat de gebruiker veel te makkelijk over gaat in crimineel gedrag doordát ze dat pilletje hebben geslikt. Daar zit het probleem. En dan de eerste de beste D666-rechter die het slikken van het pilletje als verzachtende omstandigheid betiteld voor een lage straf. Daarom moeten psyche-beïnvloedbare middelen zoveel mogelijk uitgebannen worden. En ja, dat geldt dus ook voor alcohol.

 4. Bullshit15

  Ik zal zeggen jetten neem er nog een pilletje
  Op naar 0 ZETELS
  Stem fvd of PVV in uit de eu

 5. Kretoloog

  druks
  Druks
  druks
  Druks
  druks
  Druks
  Druk druk druk
  Druks
  Druks
  Druks
  Druks
  Druks
  Druks
  War on Druks

  Wat maken wij ons toch druks.

 6. RvdBe

  Denk dat jetten bepaalde druks wil legaliseren welke een verdovende werking hebben op bepaalde seksuele handelingen tussen vooral mannen.
  Zou hij wellicht een vriend hebben met Afrikaanse roots?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.