Sylvana Simons helemaal door het lint dankzij tokkiepetitie: ‘Schaamteloos stigmatiseren en uitsluiten!’

BIJ1-partijleider Sylvana Simons is vandaag helemaal van slag nadat zij een nogal vreemd verwoorde petitie op internet tegenkwam. Ene Marcel die niet kent wil dat nieuwe woningen in Schiedam niet naar allochtonen gaan. Sylvana windt zich desalniettemin gigantisch op over deze volstrekte nobody met z’n kansloze handtekeningenactie op een gratis website.

Alleen als je wiegje in Nederland stond, kom je in aanmerking voor een huurwoning in Schiedam. Dat is geen officieel beleid (dat mag ook helemaal niet), maar het is een wens van Marcel van de Vooren op Petities.nl, waar hij nu digitale krabbels aan het regelen is voor z’n kansloze projectje. Marcel denkt dat de burgemeester en wethouders van zijn stad een complot hebben gesmeed om te zorgen dat nieuwbouwwoningen alleen nog worden gegund aan vluchtelingen.

Dat is natuurlijk verre van waar; er is sprake van een bepaalde voorrangsregeling voor statushouders, maar die is niet zo uitgebreid dat iedereen behalve vluchtelingen de middelvinger krijgt. Toch beweert feitvrije Marcel dat “burgemeester en wethouders van Schiedam willen dat vluchtelingen kans maken op een opgeleverde nieuwbouwwoning en hierop voorrang krijgen boven de eigen Schiedamse burger.”

Verder nog wat angstzaaierij over “overlast en een nog grotere onvrede onder de bevolking” als het huidige beleid niet wordt gekeerd. En fin, je kent het wel. En ook het resultaat: meer dan 1000 handtekeningen. Voornamelijk van niet-Schiedammers die de plaats vermoedelijk nog niet eens kunnen aanwijzen op een landkaart, maar wel even hun puntje tegen allochtonen wilde maken. Als je het mij vraagt: gaap. Niets te zien hoor, loop lekker door.

Maar die mening is Sylvana Simons niet toegedaan. Zij meent dat deze ene tokkiepetitie symbool staat voor de teloorgang van onze gehele democratie en dat we in een land leven waar schaamteloos wordt gemarginaliseerd, en meer van dat soort dingen:

“Dit schaamteloze stigmatiseren, uitsluiten en marginaliseren krijg je als men denkt dat petities de wetten kunnen vervangen en democratie alleen bij de gratie van de meerderheid overleeft. “

Rustig maar, Syl! Deze petitie gaat echt het woonrecht voor allochtonen niet slopen. Als deze Marcel echt sluw genoeg was om dat voor elkaar te krijgen, besteedde hij z’n tijd wel wat nuttiger dan op de volstrekt consequentieloze boosmensenkrabbelwebsite Petities.nl.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Sabreur

  Deze Marcel zou een stichting moeten oprichten, die claimt namens het algemene belang te praten. Dan kan je zo bij de rechter nieuwe wetten laten maken.

  1. Tuinpaden

   Rechters zijn niet meer onafhankelijk, hun uitspraken zijn steeds vaker politiek gemotiveerd

 2. nu ik

  Als er een persoon is die stigmatiseert , discrimineert , bewust beschadigd , bewust uit elkaar speelt en bewust elke dag ridicuul ander beledigt dan moet deze gekleurde medelander niet verbaasd zjnals ze zelf bestempeld word als pleeborstel , gestoorde kachelpijp of negerin met een nep slavernij syndroom.

  Van slavernij heeft dit gedrocht niets te leiden gehad en toen ze geld nodig had huwde ze een blanke kerel. Zwijg derhalve mispunt op een restzeteltje

 3. Hendrie1963

  Leeft deze heks ook nog steeds.

 4. goedisfout

  Tim is weer lekker bezig om deze haattante een podium te geven. Haattante denkt bedankt voor de aandacht DDS. Wat ze verder te melden heeft is niet de moeite waard daar ook enige aandacht aan te schenken zoals gewoonlijk.

  1. ZiggyStardust

   En deed Tim dan tenminste nog maar z’n best om er iets zinnigs over te schrijven. De gemiddelde bootvluchteling die een jaar in Nederland is beheerst de Nederlandse taal beter dan de meeste DDS redacteuren begin ik het idee te krijgen. Als je ondernemertje wil spelen, en je krijgt kritiek, dan doe je daar normaal gesproken iets mee. Maar niet de redacteuren van DDS, die modderen lekker verder door en kloppen binnenkort aan bij het UWV lijkt mij.

 5. Fonz

  ss vindt dat het andersom dus wel mag

 6. ZiggyStardust

  Wat kent Marcel niet?

 7. lIN-T

  Marcel is een verzetsheld. 🙂

 8. Tuinpaden

  DDSylvana

 9. ZiggyStardust

  Quote van Tim: Dat is natuurlijk verre van waar; er is sprake van een bepaalde voorrangsregeling voor statushouders, maar die is niet zo uitgebreid dat iedereen behalve vluchtelingen de middelvinger krijgt. Toch beweert feitvrije Marcel dat “burgemeester en wethouders van Schiedam willen dat vluchtelingen kans maken op een opgeleverde nieuwbouwwoning en hierop voorrang krijgen boven de eigen Schiedamse burger.” pfffffffffffff!!!! Lees je rotzooi aub een keer door voordat je het publiceert. Je spreekt jezelf tegen. Is het echt zo moeilijk Tim?

  1. Ron

   Lees zelf nog eens. Hij spreekt zich nergens tegen, hij verhaalt wat die Marcel beweert.

 10. Agios

  …..meent dat deze ene tokkiepetitie symbool staat voor de teloorgang van onze gehele democratie en dat we in een land leven waar schaamteloos wordt gemarginaliseerd, en meer van dat soort dingen:….
  Wel, het woord tokkiepetitie bevalt mij niet, vooral niet als je dat afzet tegen het voortdurende gedram van links; een sectarisch clubje dat niets anders doet dan beïnvloeding en manipulatie. En vertegenwoordigers hiervan maken zich druk over een ‘tokkiepetitie,’?
  Links maakt zich zo belachelijk dat steeds minder mensen deze waanzinnige sector nog serieus neemt.

 11. Hard

  Sylvia wie?

 12. Doperwtje

  De voorrangsregeling voor statushouders. En de bouwstop door de stikstof. De vooruitzichten voor mensen als Marcel zijn ook niet geweldig. Gelukkig wordt straks alles beter, wanneer we 100 gaan rijden. Bedank Rutte, good job.

 13. rexm

  Stuur dat mens eens een weekje op vakantie naar Bautersen in Paramaribo.

  1. musicmaniac

   Die hebben haar zelf het land uit gepleurd.

 14. Limburgse Separatist

  Marcel heeft ook gelijk. Ik kan me nog een moeder herinneren die met haar kind in de private sector kon gaan huren. Haar buurman uit Somalie had die woning al binnen een jaar.

 15. ikhouvanallochtonen

  Sylvana for president

  1. Racerfirst

   President is niet gender neutraal!
   Dictatores?

 16. Racerfirst

  Sylvana, democratie leeft nu ook bij gratie van de meerderheid!
  Anders zou er ook geen streng klimaatbeleid zijn!

 17. shidaian

  S.S. ziet door de bomen het bos niet meer. Als ze al eens het bos heeft kunnen zien Zij wordt een steeds “zieliger”figuur

 18. Baron von Munchhausen

  SS weer op pad.
  Ze loopt wel eens van t’padje.
  Als groot-breed-bek-brildragend wezen is het moeilijk om je als mens te gedragen.

 19. 1234vijf

  Sylvia heeft natuurlijk gelijk. Deze tokkie is totaal gestoord.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.