Sylvana’s BIJ1 wil dat illegale asielzoekers méér gratis zorg krijgen: “Wordt vervolgd!”

Er moet meer geld beschikbaar worden gesteld om illegale migranten en uitgeprocedeerde asielzoekers van alle gemakken van de Nederlandse gezondheidszorg te voorzien. Dat vindt BIJ1, de partij van Sylvana Simons. Ze hebben tijdens een debat in de gemeenteraad van Amsterdam de verantwoordelijke wethouder opgeroepen om te zorgen dat ook degenen die niet legaal in Nederland verblijven in de medische watten worden gelegd.

Amsterdam gaat meer doen om illegalen van gezondheidszorg te voorzien. Dat is de conclusie van een debat in de gemeenteraad van onze hoofdstad gisteren, toen BIJ1-vertegenwoordiger Jazie Veldhuyzen het voor elkaar kreeg dat hij wethouder Groot Wassink (GroenLinks) zo ver kreeg te zeggen dat hij er “geen bezwaar” tegen heeft dat inwoners van Amsterdam de portemonnee trekken om de zorgkosten van illegale ingezetenen te financieren. Het enige wat nog rest is wat uitzoekwerk, maar daar heeft de GroenLinks-pief natuurlijk wel z’n mannetjes voor

BIJ1, geleid door Sylvana Simons, viert hun succes op social media:

“Vandaag besprak de commissie Algemene Zaken medisch-noodzakelijke zorg aan ongedocumenteerde vluchtelingen, dankzij de agendering hiervan door ChristenUnie-raadslid Don Ceder. Het college was in eerste instantie in de veronderstelling dat de toegang tot zorg voor ongedocumenteerden vrij goed geregeld is. BIJ1 hoort echter van zorg-professionals dat huisartsen regelmatig weigeren om zorg te verlenen aan ongedocumenteerden.

De wethouder antwoordde dat hij op dit moment niet kan beoordelen of een zorgcoördinator bij iedere opvanglocatie een oplossing is, omdat hij nog niet weet hoe groot het betreffende probleem daadwerkelijk is. Tegen de tweede suggestie had de wethouder geen bezwaar, hij gaat dan ook uitzoeken of ongedocumenteerden in de toekomst ook bij de GGD terecht kunnen voor huisartsenzorg. Wordt vervolgd.”

Amsterdammers die wél legaal in het land bivakkeren kunnen zich echter opmaken voor hogere gemeentelijke lasten en langere wachtlijsten. Voor hen lijken BIJ1 en GroenLinks dan weer geen oplossing te hebben.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. nu ik

  Ik wil dat illegalen het land uitgetrapt worden. Als het die pleeborstel niet bevalt mag ze gewoon mee

  stem sociaal , stem PVV

  1. rujoleki

   Ik ook .
   Ik stem op de PVV.

 2. Bullshit15

  Die pleeborstel leeft haar hele leven al van de staat hoe moet ze dan weten wat geld verdienen is met werken in die uitgeprocedeerde gelukszoekers naam zegt het al uitgeprocedeerd dus schop ze het land uit willen ze niet weg prima dan stop ze maar de bak in maar niet nog meer geld bij die hardwerkende burger weg halen die pleeborstel heeft makkelijk praten
  Stem fvd of PVV uit de eu

 3. Politiek Profeet

  Tim heeft een zwak voor die deugkut ss.
  Geen normaal mens die aandacht besteed aan ss,behalve tim…..

  1. Joshuak

   Dat dom wijf heeft zojuist ervoor gezorgd dat illegalen gezondheidszorg krijgen.. Dus groot gelijk dat zij aandacht krijgt want dat krijgt ze ook van groenlinks en D66 en de media.

   Je moet wel laten zien wat zij zegt want wat zij zegt wordt uiteindelijk door de media enzo overgenomen

 4. JFU

  Illegaal is verboden, nergens recht op, binnen 24 uur uit zetten. Klaar.!

 5. Hendrie1963

  Er is er maar eentje die zorg nodig heeft en dat is deze heks. Geestelijke zorg in een inrichting.

 6. DennisEijs

  Terwijl 300.000 huishoudens in de problemen zitten, door het niet kunnen ophoesten van de zorgprenies, moeten illegalen het gratis krijgen
  Moeten politici niet eens een psychische keuring ondergaan voordat ze de politiek in mogen. Een beetje gek, okay, maar krankzinnigen?

  1. Fonz

   Black privilege

 7. Freewheeler

  Zolang Pinokkio, Robot, Yasser en die thee drinkers er zit, zal er niet veel gebeuren.

 8. Vraagtekentje

  Kan ze misschien wat donaties aan Johnny de Mol vragen, die vind dat: “Johnny de Mol denkt dat het onze eigen schuld is als vluchtelingen zich beginnen te misdragen na hun aankomst in Europa” volgens de MediaCourant.

 9. Florissa

  Hoeveel geld gaat mevr brulaap inleveren ,denk geen cent,inleveren moet de bevolking,dat geld niet voor de luizen in de politiek,die zitten er alleen maar om te delegeren ,anders kunnen ze helemaal niks .

 10. Duckday

  Trap die ilegalen gewoon het land uit.
  De normale mensen moeten voor die gasten betalen weg er mee.
  De ouderen krijgen de schuld dat de zorgkosten zo hoog zijn .Nee het zijn de ouderen niet maar dat stel ilegalen.Ze komen hier om de duurste behandelingen Stop met dat inport. Geluks zoekers niet welkom in dit land Dit hele kabinet doet er niks aan .

  Stem gewoon PVV of FvD en direct uit de EU en EURO.
  Wat voor voordeel hebben we nu van de EU en EURO gehad Wat zijn we er op vooruit gegaan
  Stop die open grenzen en zorg dat dit waardeloos kabinet een valt
  Stem PVV of FvD

 11. Tuinpaden

  DDSylvana..

 12. crimson1960

  Ze moeten eerst de gezondheidszorg voor de Nederlandse burger is op orde hebben. Ik loop al 5 maanden met een allergie op mijn luchtwegen en ze weten nog niet precies waardoor het komt. 5 fucking maanden op de bank slapen schuin omhoog omdat ik niet plat kan leggen. Nee de gezondheidszorg is hier super.

  1. Jehoeda

   Er is toch wel een longarts die klaarheid kan brengen. Second opinion?

   1. Ron

    Seconde opinion in Nederland houd in dat ze de bevindingen van de eerste arts opvragen en vervolgens deze opnieuw aan je voorlezen.
    En zeker niet tegen de bevindingen van de eerste arts ingaan want dan komt er aan het licht dat hij zijn werk niet heeft gedaan.

    Nederlandse zorg is niet meer voor de patiënt maar er wordt een raming gemaakt wat je kost, wordt je te duur kunnen ze het niet vinden.

    Ga maar naar Antwerpen daar vinden ze het wel althans grote kans

 13. Jack Flash

  De linkse ziekte woekert maar door.
  Johnny de mol is ook al besmet door die pleeborstel blijkbaar.

 14. Toverkol

  Ik vind dat ze meer gratis zorg moeten krijgen ! De zorg om ze uit dit land te verwijderen ! We hebben al te veel sprinkhanen die ons sociale systeem leeg vreten…..

 15. Willem Bever

  Tim…..
  Ben je verliefd ofzo??

  Hou der nou eens mee op dat domme wijf een podium te geven.

 16. Ralnov

  14 jaar geleden toen ik 18 was betaalde je zo’n €50,- p.m. voor je zorgverzekering , als ik nu zo hoor wat sommige mensen moeten betalen ben ik blij dat ik in België ben verzekerd.

 17. DeDenker

  Ik ben voor ben en het helemaal met haar eens , Maar alleen als zij voor die kosten wil opdraaien via haar portemonnee en niet die van mij <

 18. Michael M

  Sylvana Bij1 met haar clubje lekker gaan emigreren en de boel opdoeken !!!

 19. Rogerio

  Wat een ongelooflijk dom wijf is die kachelpijp toch! Illegalen zoals ” we are here ” kosten de gemeenschap al miljoenen terwijl het bijna allemaaluitgeprocedeerde criminelen zijn… gewoon uitzetten die hufters. De schade die ondernemers aan hun gekraakte panden hebben wordt niet vergoed en dan zou dat tuig wél alles gratis moeten krijgen? Idioterie

  1. Politiek Profeet

   Punt 50 is de meest goedkoopste optie, wel even op een rijtje zetten…

 20. Hard

  Sylvia wie?

 21. Broodnuchter

  En ik wil de negerzoenen terug.

  1. Fonz

   #metoo

 22. Wim Vreeswijk

  Laat die asielzoekers maar gewoon zoeken en illegaal laten, dus ook geen gratis bad & broodregeling. Dan gaan ze vanzelf wel weg, hopelijk….

 23. Veteraan

  Pil van Dryon uitdelen misschien. Nooit geen problemen meer voor de zielige immigrant die hier niet hoort te zijn. En voor ons ook niet dus WIN WIN.

 24. ReneR

  SS is geschift, gewoon dood negeren

 25. Vliegenvanger

  Die SS is compleet van de potgerukt, hoeveel Nederlandse mensen kunnen de zorgkosten niet betalen. Daar geeft ze geen zak om, maar wel hier lopen zeuren voor asielzoekers.
  Die alles voor niks krijgen. Er rijden hier in het dorp asielzoekers/gelukszoekers rond in auto’s die ik niet kan betalen. Dat kan allemaal hier in Nederland, al die linkse gekkigheid helpt Nederland naar de kloten.
  Stem FVD OF PVV, oprotten met die graaiers waarvoor wij tot ons 67 kunnen werken.
  Zelf brengen.ze niks in, alleen profiteren ze overal van. Tijd voor een massale opstand in Nederland voor gerechtigheid. Eigen volk eerst.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.