Thierry Baudet heeft genoeg van metro-aanrandingen: ‘Oprechte vraag: wat zouden mensen die dit ervaren gaan stemmen?’

FVD-voorman Thierry Baudet verwondert zich over mensen die aanrandingen en andere vreselijke zaken meemaken in het openbaar vervoer in, over het algemeen, links stemmende steden. Maar dan straks toch weer stemmen voor partijen die lage straffen en open grenzen propageren? De Forum-fractievoorzitter vraagt zich af hoe dat in vredesnaam kan: “Oprecht”.

Het openbaar vervoer is niet alleen een handige manier van A naar B te komen in grote steden, het doet helaas ook dienst als vergaarbak van allerlei lui van twijfelachtige aard. Eva Vlaardingerbroek, voormalig stagiair van FVD en spreker op het congres, deelt op haar social media-kanalen een filmpje van een afgrijselijke aanranding in een metro in Parijs. Eva:

“Zo te zien in Parijs.

Hij zegt (ongeveer):  “Je gaat je hoofd verliezen, val me niet lastig, vuile hoer, kijk me niet aan, de volgende keer zal ik je pijn doen, je gaat ernstig lijden”

Vervolgens eindigt het met “Wallah”. En wacht hij niet tot “de volgende keer”.

Ah, de schoft zat eerst ook nog aan haar. Ze had geen interesse, dus hij zal dit een gepaste straf hebben gevonden. “De hoer”, hoe durft ze.

Het lijkt er trouwens op dat de jongen die haar uiteindelijk verdedigt een onbekende van haar is.”

De beelden zetten de Nederlandse partijleider Thierry Baudet (FVD) aan het denken. De aanval vindt plaats in een min of meer volle coupé, met genoeg andere passagiers die te hulp hadden kunnen schieten. Eén jongen doet dat uiteindelijk, maar de rest blijft zitten. Natuurlijk, niet iedereen is even ad rem en zo’n held. Maar nemen die mensen dan wél de moeite om het overheidsbeleid zo aan te passen dat het aantal van dit soort aanvallen drastisch zal afnemen? Baudet heeft er een “oprechte vraag” over:

“Oprechte vraag: wat zouden deze mensen, die dit ervaren in de metro, nou gaan stemmen bij de volgende verkiezingen? Blijven ze voorstander van open grenzen en de multiculturele samenleving, de Europese Unie, lage straffen, de excuses-cultuur over de Europese identiteit, etc.?”

Wat Parijs betreft, waar de video van Eva opgenomen is, lijkt het antwoord voor Baudet helder. Inwoners van de Franse hoofdstad mogen over anderhalve maand naar de stembus voor een nieuwe gemeenteraad en burgemeester. De linkse partijen liggen vooralsnog aan kop in de peilingen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Hard

  Wat zouden mensen die dit ervaren gaan stemmen?

  PVV/FVD!

  1. EU kok

   Dat gaat zeker helpen in de Parijse metro.

  2. Antihedo

   Ja lekker. We zitten nog steeds te wachten op de 3000 agenten die Greet ons beloofd had tijdens zijn zitting in de regering.

 2. Johnsen

  Doe zelf dan wat! Wat heb je gedaan in die jaren in de 2e kamer? Kijk in de spiegel. Alleen het pluche warm houden omdat je nergens een baan kan vinden?

  1. Hard

   Wesley Johnsen?

 3. Op Koers

  Thierry, ijdeltuit, flamboyante glamour boy. Dansende Pierrot. Wanneer gaat het echt gebeuren, de keuze voor het danstheater? FvD een uit de hand gelopen studentengrap…

  1. Bolkestein

   Inmiddels 42000 leden en daarmee de grootste ledenpartij. PvdA, CDA en VVD kunnen daar alleen maar zuur naar omkijken met al hun grootschalige aanhoudende ledenverliezen. 🙂

  2. Joshuak

   Als FvD een grap is en toch nog stééds de grootste partij word zegt genoeg over het niveau van de rest van de partijen

   1. Antihedo

    Er kijken ook veel mensen naar goede tijden, slechte tijden. Dat maakt het nog geen goed programma. Tante Thierry is leuk in de monoloog. Zijn zwakte is de dialoog. Hij verliest elke discussie omdat hij te weinig inhoudelijke kennis heeft. Hij krijgt niet voor niets bijna een ton belastinggeld. In plaats van een beetje slap te vloggen moet hij zijn kiezers vertegenwoordigen in de politieke arena in plaats van schitteren in afwezigheid.

 4. Bolkestein

  Het multiculturele drama is nog nooit zo groot geweest

  h**ps://www.telegraaf.nl/nieuws/2098880968/het-multiculturele-drama-is-groter-dan-ooit

 5. Bolkestein

  Stockholm: bomterreur bereikt salonsocialisten

  Geplaatst op 26 januari 2020

  De niet verklaarde oorlog – 236 bomaanslagen van januari tot november 2019

  Bomaanslagen zijn in het nieuwe Zweden aan de orde van de dag . “Afgelopen nacht in Zweden”, twitterde Donald Trump in 2017, en werd (niet alleen) door het Zweedse establishment belachelijk gemaakt. In het nieuwe Zweden vinden inmiddels iedere nacht vreselijke dingen plaats. Hij had alleen “Elke nacht in Zweden” moeten zeggen. De massa-immigratie, islamisering en het enorme multiculturalisme verandert Zweden – straat voor straat, wijk voor wijk, stad voor stad. Men weet dat de daders uit immigrantenfamilies afkomstig zijn, maar de herkomst van de daders wordt niet genoemd.

  De migrantenterreur bereikt de salonsocialisten in het nobele stadsdeel
  Tot nu toe vond de bom-terreur in de voorsteden of in Malmö plaats. Deze keer, op 13 januari, plaatsten migranten-bendes een bom in het nobele stadsdeel Östermalm. Daar, waar veel linkse journalisten en de andere “elite” wonen, die het migrantengeweld verzwijgt, in de doofpot stopt of zelfs veroorzaakt heeft. De meerderheid van de bewoners in Österhalm stemt op partijen die opkomen voor massa-immigratie en multiculturalisme.

  De bom ontplofte heel dicht in de buurt van de publiekrechtelijke omroep SVT en de woning van de bekende journalist Alex Schulman, die onlangs de politicus van de ZwedenDemocraten, Matthias Karlsson, met de fascistische moordenaars in de jaren-30 heeft vergeleken.

  Politie wil hulp van het leger
  Slechts ongeveer een kwartier later explodeerde er nog een bom in Uppsala. De bom in Österhalm kreeg meer aandacht dan de bommen elders. Wellicht, omdat veel mediamensen in de binnenstad van Stockholm wonen. De nationale chef van de politie, Anders Thornberg, zei dat de hulp van de strijdkrachten nodig zou zijn, omdat Zweden zou worden getroffen door een escalerend grijs gebied probleem. Hij denkt dat de grens tussen oorlog en vrede diffuus is.

  De geëvacueerde bewoners spraken van een oorlogsgebied; het zou aan een wonder grenzen dat er niemand gewond of gedood werd. Maar de aanvallers hebben met succes verschrikking in hun harten gezaaid: (Koran, bijv. soera 3,51; soera 8,11; soera 8,60).

  Twee nieuwe bomexplosies en plunderingen
  Een week later, op 21-01-2019, ontploften er binnen 14 minuten in de nacht naar dinsdag bommen in Kista en 500 meter verderop in Husby in het noordwesten van Stockholm. Deze keer vielen er enkele gewonden, een persoon moest opgenomen worden in het ziekenhuis. Minstens 50 bewoners van de sterk beschadigde meergezinswoningen werden geëvacueerd. De schade is immens en herinnert aan Beiroet, en intussen doen dieven hun best om de na de explosie leeg staande woningen binnen te komen. Ze deden zich voor als schoonmaaksters en beweerden voor een reinigingsdienst te werken. Ook valse handwerkers plunderden woningen.

  Volgens informatie van de “Preventieraad Criminaliteit” vonden alleen al in de eerste elf maanden van het jaar 2019 in Zweden 236 bomaanslagen plaats. De ontwikkeling in Zweden is in de westerse wereld (nog!) uniek en lijkt op landen die zich in een burgeroorlog bevinden.

  Zweden wil nu verder “onderzoeken”
  Na de herhaaldelijke bomaanslagen in Zweden wordt er nu een nationaal zogenaamd “bommen-datacentrum” opgericht, waarin de politie, de Zweedse strijdkrachten en de veiligheidspolitie (Säpo) zullen samenwerken. Het is opnieuw een voorbeeld van het nieuwe zwakke Zweden, net zoals bijvoorbeeld bij ons: observatie, registratie, documentatie en onderzoek. Blijkbaar is het voldoende om de ontbinding van een land te documenteren.

  1. Pronounce

   Hoeveel linkse mensen wisten ons de afgelopen decennia niet te melden dat de terroristische (bom)aanslagen gepleegd door moslims het gevolg zijn van westerse bemoeienis met het midden-oosten? Welnu, Zweden bemoeit zich niet met het midden-oosten – het is zelfs geen lid van de NAVO.

   Zou het – héél misschien – tóch aan de islam kunnen liggen? Want het zijn voor zover ik weet niet de lokale Vietnamese loempiabakkers die dit doen.

   Maar goed, het zou natuurlijk ook aan het lokale bestuur kunnen liggen. Want in Zweden is een links-feministisch bestuur aan de macht die vrijwel volledig uit vrouwen bestaat. En wat doen links-feministische vrouwen? Die de-masculiniseren hun eigen mannen door ze valse schuldgevoelens aan te praten en soms zelfs normaal mannelijk gedrag strafbaar te stellen om tegelijkertijd de grenzen wagenwijd open te zetten voor uiterst conservatieve en patriarchale machomannen uit niet-westerse culturen.

   Het feministisch bestuur gaat de islamitische bomaanslagen in Zweden niet stoppen. Maar de islamisering gaat het wel het feministische bestuur in Zweden stoppen.

 6. Pescador

  Schoften zijn het gewoon opdonderen hier.

 7. Agios

  Dat dat linkse trollengajes nog de euvele moed heeft hier spitsvondig op te reageren. Laagbijdegronds volk. Zum kotzen!

  1. EU kok

   Ik heb ook 3 x angstig om mij heen gekeken voordat ik de “Plaats reactie” knop durfde in te drukken.

  2. DidiMadloba

   Vrijheid van meningsuiting graag alleen voor correcte meningen!

 8. Jack Flash

  Je wil niet weten hoeveel mensen op het kartel blijven stemmen terwijl men jankt over de klimaatonzin en het migratieprobleem.

 9. Scheve Tinus

  De reden dat die dwazen op die partijen blijven stemmen is omdat hun wijs gemaakt wordt dat wanneer zij anders stemmen het hele land de afgrond in gaat.

  Het tegendeel is echter waar.

 10. Beukman

  Die knaap heeft zeker dat boek van Thierry gelezen waarin deze beweert dat je soms een beetje moet aandringen als een vrouw “nee” zegt.
  Ik wist trouwens niet dat het in het Frans is vertaald.

  1. DidiMadloba

   Kortom Baudet heeft ook wel respect voor het doorzettingsvermogen van verkrachters.

 11. Bullshit15

  Baudet heeft gelijk
  Die linkse ratten verander je niet zomaar ondertussen helpen ze ons land wel naar de kloote maar dat hebben ze niet in de gaten zo dom zijn ze
  Stem fvd of PVV UIT de eu

  1. DidiMadloba

   Uit de EU want de EU is voor verkrachtingen. Of vergis ik me nu?

 12. Dropje

  De geesten worden rijp gemaakt voor, een maal de macht, de “grote schoonmaak”

 13. DidiMadloba

  1. Lage straffen: sharia-strafrecht is pas streng! Maar milde straffen horen al sinds de Verlichting bij de Nederlandse (en westerse) cultuur, die Baudet een andere keer weer met verve verdedigt, als hem dat zo uitkomt. Zoals de wind waait zo waait mijn jasje.

  2. Open grenzen: het probleem zijn vooral illegale migranten die geen asiel krijgen (of dat niet eens aanvragen), en het verdommen te vertrekken. Het is de bedoeling dat er een samenhangend internationaal beleid wordt ontwikkeld om dit probleem bij de bron aan te pakken. Daar zijn afspraken over gemaakt: Marrakech. Maar dat saboteert Baudet. Als een echte populist wil hij niets oplossen. Want hij weet dat vooral ontevreden mensen op hem stemmen. DUS moeten die niet tevreden worden gemaakt want dan is hij ze kwijt. Wel oppassen natuurlijk dat hij de schuld niet krijgt, maar Jan met de Pet snapt Marrakech toch niet.

  1. Adriaanv

   Wij snappen het heel goed marrakech. Verdeel en heers. U weet niet eens welke God je aanbidt in de Islam.

  2. Fonz

   1 De sharia valt onder de satanische ideologie islam dat zijn anderen straffen.

   2 Je l*lt steeds over “sinds de verlichting” wat versta jij daar precies onder?

   3 Marrakesh moet van tafel en grenzen dicht

 14. Adriaanv

  Eu kok.
  De wereld is een gevaarlijke plaats om te leven door degenen die het kwaad doen, maar ook door degenen die er niets aan willen doen.
  Albert Einstein.

 15. Michael M

  Waarschijnlijk nog niet voldoende linkse groepjes met geiten wollen sokken, trutterig gedrag dat nog niet met dit geweld nog te maken hebben gehad. Dus ook zij moeten dat nog ondervinden aleer ze het lukt te denken.

 16. Michael M

  Kruiswoordpuzzel: Open Grenzen = Paard van Troje

 17. kees cup

  Dit voorval komt ,vrees ik, natuurlijk never nooit in de nederlandse msm wegens linkse baasjes in hilversum.
  Dus effect op stemgedrag minimaal, helaas.

  Hier in Nederland, met ons huidige rechtssysteem, zou waarschijnlijk de aanrander vrijuit gaan want “is zielig”, maar degene die actie ondernam om de vrouw te ontzetten zou een aanklacht van de (graties) nederlandse advocaat van de aanrander kunnen verwachten.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.