Trek de portemonnee maar! EU-zonnekoning Timmermans: ‘1 biljoen euro voor klimaat? Da’s pas het begin!’

We mogen allemaal diep in de buidel tasten om zogenaamd het klimaat te redden. Als het aan onze eigen EU-commissaris Frans Timmermans ligt, gaan we voor maar liefst een biljoen euro steken in ‘groen’ beleid. Zomaar, zodat Europa straks zichzelf arm spendeert terwijl het klimaat toch wel opwarmt vanwege de Verenigde Staten, China en India. Top, man.

Yo, u dacht dat het door GroenLinks bestuurde Kabinet-Rutte III pas weet wat geld uitgeven is voor allerlei zinnige en, vooral, minder zinnige klimaatmaatregelen? Haha. Dat was nog niets. Want de ambities van dit kabinet vallen echt in het niet bij het megalomane bedrag dat de Brusselse eurocraten nu vragen om zogenaamd ons klimaat te redden. Niet alleen gaan we in Europees verband maar liefst €1 biljoen spenderen aan klimaatbeleid (dat is, voor de goede orde, dus €1000 miljard), maar ook is dat pas “het begin”. Yikes.

En voordat deze cijfers weer bangmakers uit de koker van Thierry Baudet worden genoemd, kijk maar eens even waar dit vandaan komt. Van niemand minder dan Frans Timmermans himself. Vice-president van de Europese Commissie het de aankomende vijf jaar Chef Klimaat. In die positie ziet de PvdA’er zich kennelijk genoodzaakt om een absurde hoeveelheid geld over de balk te gooien:

“In het kader van de Green Deal wil de Europese Commissie de komende tien jaar in totaal 1 biljoen (1000 miljard) euro vrijmaken. Hiermee moet de Europese Unie het eerste klimaatneutrale handelsblok ter wereld worden.

Dat heeft de Commissie dinsdagavond bekendgemaakt. Hoewel Commissaris Frans Timmermans van Klimaat erkent dat het om veel geld gaat, is het bedrag ‘pas het begin’ om de EU volledig CO2-neutraal te maken, zei hij in het Europees Parlement. Volgens hem is jaarlijks een bedrag van wel 300 miljard euro nodig.”

Haal de broekriem dus maar weer eens aan. We gaan ons blauw betalen, niet alleen aan het eigen warmtepompbeleid van ons kabinet. Maar ook aan al die peperdure klimaat-fata morgana’s van Frans Timmermans en zijn kornuiten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Bullshit15

  Heeft fvd toch gelijk in toch ontkennen die linkse ratten het nog steeds
  Heb jensen.nl gekeken zitten ze in Brussel gewoon wijn of whisky te drinken. ja dan weet je het wel dan kan er niet veel zinnigs uitkomen dan alleen maar bullshit die miljarden steken ze zelf in hun zak om de boel nog meer op te lichten.
  Man man hoe komen we van dit zootje granaten af het is nog erger dan een bom die op springen staat
  Stem deze landverraders weg
  Stem fvd of PVV in uit de eu
  Het wordt nu of nooit

 2. Dropje

  “ Zomaar, zodat Europa straks zichzelf arm spendeert terwijl het klimaat toch wel opwarmt vanwege de Verenigde Staten, China en India”

  Het bekende en sleetse alt right excuus om zelf niets te doen
  Bij ALLES wijzen naar een ander
  Elke vorm van eigen verantwoordelijkheid is hen vreemd

  1. Blitzkrieg

   Dropje : Ten eerste is er niets bijzonders aan de hand met het klimaat. Ten tweede doet de rest van de wereld niet mee. Oh ja, en de branden in Australie zijn aangestoken. Zou me niks verbazen als soros hier achter zit met extintion rebellion. Op 24 plekken in australie is het kouder dan ooit, maar ook vele plekken in amerika is het extreem koud. Ook stijgt de zee-spiegel met ongeveerd 1.2 mm per jaar. Met de koralen gaat ook alles prima en er zijn meer ijsberen dan ooit tevoren. Met het klimaat gaat alles prima, je houdt vol tegen beter weten in.

   1. Rosasolis

    @Blitzkrieg. Wat een onzin!. Er zijn grote problemen over de hele wereld wegens klimaat verandering. Nee, de branden in Australie zijn door extreem droogte aangestoken. Het is een enorm grootte continent, en behalve de extreem droogte, zijn de dagelijkse temperaturen tussen de 45 – 50 graden. In Groenland zijn er ook rijzende temperaturen. Wanneer heeft Nederland ooit zo’n zachte winter gehad?…Tot nu toe geen sneeuw in de kop van Noord-Holland gedurende deze winter, en ook tot nu toe alleen 1 keer geringe nachtvorst. Terwijl ik dit schrijf,
    is het heel donker vanmiddag 2:00 uur. Het heeft dagen en nachten zwaar geregend…en nog steeds. Normaal gedurende deze tijd van de jaar WAS er dagelijks een helder lucht met dagelijks veel zon. Hier in de Noord-kop lijkt het nu een tropisch moesson gebied. In mijn tuin heb ik nu al krokussen in volle bloei en narcissen in de knop. Mijn ouderwetse geurende rozen lopen nu uit. Normaal gebeurt dit eind februari- begin maart. En de trek-vogels komen nu al terug. Kortom: om klimaat-verandering rond-uit de ontkenning, en de problemen te negeren is dwaas. Maar ook moet er geen groot schaal paniek gekweekt worden. Wetenschappers werken samen met politieke leiders en medewerkers om problemen op te lossen, of zoveel mogelijk te verminderen. Geleidelijk veranderingen moeten toch komen. Voordat de problemen snel verergeren.

  2. 75

   Met windmolens redden we het echt niet.
   China is van plan om nog eens 300 kolencentrales te bouwen die het equivalent van alle kolencentrales samen in de 28 landen van de Europese Unie zullen produceren.
   Kunnen wij straks stroom uit China kopen, om ons van energie te voorzien.

  3. Mycase

   links regeert net zolang tot dat andermans geld op is dan is het feestje over .

  4. Mycase

   Ik vindt het prima als jij en je linkse rakkertjes dat gaan betalen kijken wij van rechts wel toe hoe dat gaat aflopen oke ??????

 3. Buzz68

  … zucht …
  De gewone mens kan maar amper het hoofd boven water houden met de almaar stijgende lasten en deze mensen lopen almaar verder proletarisch te winkelen in mijn portemonnee.

 4. JFU

  De aanvragen voor emigratie buiten Europa is de laatste maanden fors toegenomen.
  Vooral de jonge vee boeren houden het in Europa voor gezien…Prima beleid van onze landverraders. Top!

  1. Bullshit15

   Dat is precies wat ze willen
   Kunnen ze huizen bouwen voor die gelukszoekers die landverraders ze denken dat we gek zijn in daarom zal dit kabinet ook niet vallen wand dan gaat hun plannetjes niet door geloof maar dat er nog een hoop door gedrukt word voor de nieuwe verkiezingen dus het word nu zaak dat ze moeten op donderen voor dat het te laat is
   Stem fvd of PVV in uit de eu

 5. Anti Idioten

  En Baudet werd voor gek verklaard nog geen jaar geleden. Tijd voor verandering.

 6. Rammstein

  Aldus GeenStijl: “Het stond in geen enkel verkiezingsprogramma. Er werd door niemand campagne voor gevoerd. Er kon geen kiezer op stemmen. Toch kostte het maar 1 geprogrammeerde Greta en een paar maanden drammen & doodliggen op kruispunten om van een nuchtere kijk over duurzame energietransities naar een versnelde klimaatkoorts te klimmen. En nu mag de Europese Belastingbetaler & Koopconsument 1000 miljard ophoesten op het met steak en spijzen gevulde buffetbord van hysterische hofpopulist Hans Brusselmans (met zijn twintigkoppige staf een carbonfootprint van een klein Afrikaans land). Aan zijn zijde staat Diederik Dramsom, die “nog steeds de planeet wil redden” en de kosten van zijn heilige gelijk aan de kiezer (die dus niks kon kiezen) doorberekent.”

  Een zeer geldige reden voor revolutie. Maar de dociele Hollander blijft liever achter zijn 80-inch televisiescherm hangen met een zak borrelnootjes.

  1. Marija

   Helemaal gelijk.
   Als we in opstand zouden komen, staat een nieuw Europees leger i.o. al klaar om opstandelingen een kopje kleiner te maken.

   En die vette volgevreten Timmermans die een maandelijks inkomen heeft waar je u tegen zegt, heeft makkelijk lachen.
   Er zijn gezinnen en dat worden er rap veel meer, die steeds armer worden.

 7. Tman

  De inwoners van Verenigde Staten, China en India en Rusland komen over enkele jaren op vakantie in het groene, omgevolkt, verarmd, economisch 100 jaar in de tijd terug geworpen Europa!
  Twee weekjes genieten van de stilte, lege begroeide snelwegen, géén industrie geluiden, CO2 neutraal, weinig fijnstof en stikstof, behalve dan de binnen gewaaide vervuilde lucht uit het oostblok en verdere grote werelddelen!

 8. nu ik

  feitelijk geeft de zonnekoning nu openhartig toe dat de 1000 miljard genoemd door Baudet en Wilders een druppeltje op de gloeiende klimaatplaat is. Feitelijk zou een excuus van de linkse klimaatkerk daarom alleen al op zijn plaats zijn.

  Eerst belachelijk maken en dan met gelijkwaardig verhaal komen.

  stem sociaal , stem PVV

 9. Jack Flash

  Dus geen stroom meer,
  geen gas meer
  geen voedsel meer,

  Het zal ze duur komen te staan.

 10. Original NL

  Baudet werd uitgelachen toen hij met dit soort absurde bedragen op de proppen kwam, het was allemaal niet waar en hoe komt u erbij zei links.
  In plaats dat we kerncentrales gaan bouwen en ons voorbereiden op eventuele gevolgen van de klimaat verandering (Dijken verhogen, rioleringen aanpassen op meer neerslag, airco’s in huizen aanleggen tegen hittegolven) …gaat europa vol op windmolens en zonnepaneel parken waarvan we de invloed op het klimaat niet eens kunnen meten.
  Wat zullen de Britten lachen na de brexit.

 11. Xskuseme

  Was dat niet ongeveer het bedrag waarover Baudet werd uitgelachen?

 12. Ad Fundum

  Onze afhankelijke opstelling t.a.v. olie heeft alles doen veranderen, maatschappelijk en economisch. De zware wissel die getrokken wordt op de natuur en klimaat door op deze voet door te gaan moet gestopt worden. Dat is simpelweg de boodschap. Je kan er filosofisch over doen, hunnie doen er niks aan, dat lost allemaal niets op. Nu handelen, aanpakken!

  1. nu ik

   quote Onze afhankelijke opstelling t.a.v. olie heeft alles doen veranderen, end

   Afhankelijk van de beurs net zoals met alle beurs genoteerde zaken. Voor de rest is er GEEN ENKELE afhankelijkheid. Olie is over de hele wereld verkrijgbaar in grote hoeveelheden en elke dag worden nieuwe velden ontdekt.

   Welke zware wissel trekt olie op het milieu ? U bedoelt waarschijnlijk de verspilling van fossiele brandstoffen aan zonnepanelen en windmolens

   1. Ad Fundum

    Ik bedoel het gebruik van geen enkele fossiele brandstof voor de energie voorziening, met uw welnemen.

    1. nu ik

     onmogelijk met uw welnemen

     perpetuum mobile bestaat niet dus wees een kerel en toon respect voor de wet van behoud op energie.

  2. Original NL

   Ad fundum……m.a.w. postbus 51, leeft in een linkse bubbel.
   Wat miljarden anderen doen maakt niet uit..droom maar verder.

  3. Kristalix

   Ad Fundum

   Lulkoek.

 13. Kristalix

  Deze idioot Timmerfrans is een gevaar voor elke samenleving. Hij heeft in zijn waanzin ook nog eens Diederik de Viezerik Zwamzoom ingehuurd als persoonlijke billenmaat.

 14. Cycle25

  Al gooi je er 10000000 biljoen euro tegen aan, klimaat kun je niet afkopen.

  Links zie ik ooit nog eens een euthanasie balletje opgooien, met name ouderen want die zijn niet progressief genoeg. Conservatieve mensen zijn niet meer welkom op deze wereld, dus gewoon tot aan je 67-70e en dan ophoepelen van moedertje Aarde omdat een misbruikt meisje sprookjes vertelt over CO2 moleculen.

  Links gelooft namelijk dat je moleculen kan zien…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.