Filmpje! Brexit Party-politica maakt gehakt van eurofiele D66-koningin Sophie in ’t Veld: ‘Krijg Brexit gedaan!’

Afgelopen maandag heeft een flinke clash in het Europees Parlement in Straatsburg plaatsgevonden tussen de Britse Brexit Party-politica Ann Widdecombe en de Nederlandse D66-eurofiel Sophie in ’t Veld. In ’t Veld probeerde het zo te draaien dat het leek alsof Brexit iets ontzettends ondemocratisch was. Widdecombe maakte gretig en overtuigend gehakt van dat “argument”.

De D66-fractievoorzitter in het Europese Parlement, Sophie in ’t Veld, heeft afgelopen maandag tijdens een plenaire vergadersessie in Straatsburg een flinke bloedneus opgelopen. In een verhit debat met Brexit Party-politica Ann Widdecombe moest zij het onderspit delven nadat ze volledig terecht een verbaal touwtrekwedstrijdje verloor over hoe democratisch Brexit nu precies was.

Want Sophie in ’t Veld is een aanhanger van een soort eurofiele dolkstootlegende. Eigenlijk wilde het Britse volk heel graag bij de EU blijven, maar omdat de Britse elite een soort samenzwering is begonnen gaat de Brexit er toch komen. De schuld ligt bij Boris Johnson (natuurlijk), maar stiekem heeft een meerderheid van de Britten afgelopen december gekozen voor ‘remain parties’. En dus moet de Brexit van tafel.

In ’t Veld gaat natuurlijk makkelijk voorbij aan het idee dat het Brexit-referendum uit 2016 proportioneel was: het Britse kiessysteem zoals dat geld voor Lagerhuisverkiezingen, met districten, deed daarvoor niet ter zake. Daarnaast waren er bij de laatste verkiezingen, zoals bij elke verkiezingen, voldoende andere issues die kiezers dreven tot hun stem op zogenaamde ‘remain’-parties.

Maar goed, het idee dat Sophie in ’t Veld ooit naar Nederlandse eurokritische stemmen zou luisteren heb ik allang opgegeven. Dus wellicht dat Anne Widdecombe een stukje verder komt. Take it away, Ann!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

83 reacties

 1. Johnsen

  En gelijk heeft ze. Het was een nipte overwinning. Democratie werkt niet in zo een geval. Wat doe je met de 49% die wel in de EU willen blijven.
  En je ziet het land achteruit hollen. Een ieder die beweert dat het een goede keuze was, kent het land niet!

  1. Maurits Dekker

   Ik trek de logische conclusie dat u tegen de democratie bent!

   1. Hard

    Wesley D66 EU Johnsen?

   2. Shadow1100

    Een democratie is de dictatuur van een meerderheid……..

    1. Hard

     “Een democratie is de dictatuur van een meerderheid…”

     Welke democratie? VVD heeft geen meerderheid meer en wordt gedoogd door GroenLinks.

    2. Top

     En Shadow 1100, is de belichaming van de domheid!

   3. Tguard

    Geweldige conclusie!

  2. Joshuak

   Onze vriend Wesley Johnson is er ook weer

  3. Meriadoc Brandebok

   Je hebt volledig gelijk, als de helft + 1 voorstemt noemen we dat zogenaamd “democratie”, en als Schotland – tegen haar wil – wordt meegetrokken, zonder dat zij inspraak heeft, noemen we dat ook democratie. En als de grootste partij een meerderheid haalt met een minderheid aan stemmen, noemen we dat democratie. Want dit is allemaal de wil van het volk, dus voert men slechts de wil van het volk uit.

   Maar als de EVP en PES, met een meerderheid in het EP, een Europese Commissie vormen, is dat geen democratie. Als de EVP een chrustendemocratische commissievoorzitter levert, is dat geen democratie. Als een coalitie van 76 zetels – meerderheid van de kiezers – regeert, is dat geen democratie. Want dat is allemaal niet de volkswil.

   1. Joshuak

    Ja en als tijdens de Europese verkiezingen zetels worden verdeeld op basis van slechts 35 procent van de totale stemmen in Nederland noemen mensen als jij dat ook een democratie..

    Vertel me, als de referendum in Engeland niet geldig is omdat er geen absolute grote meerderheid voor was. Waren de afgelopen Europese verkiezingen dan ook ongeldig in Nederland omdat de overgrote deel van de mensen niet kwamen opdagen?

    Als de antwoord op de eerste ja is, dan moet dat ook het geval zijn in de 2e.

    1. Hard

     @Joshuak: Doe geen moeite. 😉

     1. Joshuak

      Weet dat het geen zin heeft, maar vindt het gewoon bijzonder dat die mensen zo hypocriet kunnen zijn en zo met dubbele maten meten en dan nog roepen dat de rest het verkeerd heeft..

      Die linkse losers moeten flink hard tegen de muur zijn gegooid om dat niet door te hebben

    2. Top

     Niet reageren op die gereformeerde reetkever. Komt toch alleen maar nonsens uit.

   2. Blitzkrieg

    Meriadoc Brandebok : Democratie en het uitvoeren van de volkswil hebben niks met elkaar te maken, dit is nu juist het grote probleem!

   3. DidiMadloba

    Juristen kennen het fenomeen van “wilsgebreken”. Die kunnen instaan door bedrog en bedreiging maar ook door misleiding.

    Dus de “volkswil” is nog zo duidelijk niet.

  4. Mycase

   Zo werkt democratie lulhannes ,jij bent degene die ons dat altijd voorspiegelt.
   O …wacht het geld niet als links er geen voordeel van heeft is snap het W i m H u t t en
   En nu snel weer naar je flut bedrijfje .

  5. Hard

   Wesley Johnsen?

  6. nu ik

   NEXIT NU !

   13.000.000.000 euris voor een lidmaatschap van een criminele organisatie waarvan de leiders 25.000 euris PER MAAND in hun zakken laten glijden.

   stem sociaal , stem PVV

  7. Top

   Ach gossie! Daar is Blablabla Blaaskaakje weer! Hij heeft zich een aantal dagen rustig gehouden en heeft zijn draadjes enigszins vermomd. Maar een ‘goed verstaander’ heeft slechts een half woord nodig. Dopper, Flopper kelele, Wesley. Maar het duurt niet lang meer hoor. Tiktaktiktak!

 2. AS210854

  Sofie laat weer eens duidelijk ZIEN dat de eurofiele geen enkel democratisch inzicht hebben.
  De meerderheid van de stemmen die de moeite hebben genomen zijn voor de brexit. Punt uit.
  Degenen die niet de moeite hebben genomen om te stemmen, hebben hun stem verloren laten gaan. ZO GAAT DAT IN EEN DEMOCRATIE SOFIE.

 3. Bullshit15

  Het is tuig die d66ers al zou 100 procent voor een brexit hebben gekozen dan nog durfen ze het ontkennen d66 ga zo door in op naar 0 ZETELS in de d66 stemmers raad ik aan stem fvd of PVV in uit de eu

 4. Meriadoc Brandebok

  Je ziet de fanatische glans van populistisch radicalisme gewoon in de ogen. Griezelig. Met het wijzende vingertje en de voorovergebogen lichaamshouding.

  De Brexit is eenvoudigweg een tragedie, bereikt onder leugens en bedrog en bovendien met goedkeuring van de helft van het volk +1. De Schotse wil wordt volkomen genegeerd. Dus ja: de Brexit was de wil van een smalle elite die de helft van het volk heeft meegesleept in haar waanzinnige denkbeelden. En Johnson behaalde qua stemmen geen meerderheid, maar een minderheid, net als Trump, aangezien de publieke opinie aan het keren is,

  1. Joshuak

   Mooie fantasie wereld want zowel de Republikeinen als de Conservatieven doen het uitstekend in de peilingen..

   En waarom doet de wil van de Schotten er wel toe maar verwerp je de wil van de Britten zo gemakkelijk?

   Laat maar zien dat het je helemaal niet om gaat wat de Schotten willen, enkel en alleen om het feit dat je het met ze eens bent.. Als Engeland remain had gestemd en Schotten voor Brexit dan had je geroepen dat de stem van de Schotten irrelevant is..

   Lekker hypocriet maarja dat verbaast me niks van “mensen” als jij

   1. Meriadoc Brandebok

    @Joshuak

    In de peilingen schommelen de Conservatieven ewoon rond hetzelfde niveau en de Republikeinse partij is niet Trump.

    Er had niet eens een referendum moeten zijn. Dus over de hypothetische kwestie hoef ik niet na te denken. De rechtspopulisten, die zogenaamd allemaal voor democratie zijn, keuren een leugenreferendum goed en keuren ook goed dat een land als Schotland tegen haar wil uit de EU wordt getrokken.

    Ergo: ze zijn helemaal niet democratisch en het referendum was niet democratisch.

    1. Blitzkrieg

     Meriadoc Brandbok :
     Quote : “Er had niet eens een referendum moeten zijn. Dus over de hypothetische kwestie hoef ik niet na te denken.”

     Quote : “Als een coalitie van 76 zetels – meerderheid van de kiezers – regeert, is dat geen democratie. Want dat is allemaal niet de volkswil.”

     Hoe komt het toch dat als jij het woord volkswil gebruikt iedereen misselijk wordt.

    2. Joshuak

     En waarom mocht die referendum er niet zijn? Heb jij dat even bepaald? En welke democratische of juridische positie heb jij daarbij gebruikt om dat te bepalen behalve

     “De uitkomst bevalt me niet”?

     Want laatste keer dat ik keek was het Groot Brittannië die dat zelf bepaald en niet heer Meriadoc maar kan het fout hebben natuurlijk.

     En weet wel waarom jij niet over die sitiatie wilt nadenken want je weet gewoon dat ik gelijk heb.. Die hele Schotten interesseert jou geen reet.. Alleen wat ze zeggen heb je interesse in omdat je het ermee eens bent

     En daarnaast is Donald Trump als president de sterkste republikein dus hij is praktisch de partij op dit moment zelfde als Elizabeth Warren en Joe Biden de Democraten voorstellen

     1. Meriadoc Brandebok

      @Joshuak

      Het referendum was niets anders dan een gok van Cameron. Hij meende de hardliners het zwijgen op te leggen en dobbelde levensgevaarlijk met de toekomst van het land. Cameron had kunnen weten dat de Brexit een gecompliceerd vraagstuk was – onder meer vanwege de invulling daarvan – dat hij het nimmer had mogen organiseren.

      Ik kan me er nog steeds kwaad om maken dat een smalle elite harde Brexitters vervolgens leugens begon te vertellen. Daarmee trokken ze een groot deel van het volk mee in hun waanzin. De misleiding, inspelend op de NHS, was ronduit verwerpelijk. En dan vindt de Brexit op basis van zo’n referendum, zo’n leugenachtig flutreferendum (wie heeft üperhaupt de vele verdragen met de EU volledig gelezen?), plaats.

      Maar weet je wat nog verwerpelijker is? De wijze waarop Brexitters het referendum schaamteloos begonnen te roemen als het beste referendum en de vertegenwoordiging van de volkswil! Terwijl iets minder dan de helft, waaronder Schotland, had tegengestemd! Meelopers, die alles geloven wat in de rechtspopulistische deuggemeente aan hun wordt voorgekauwd. Zogenaamde democraten, terwijl men een ondemocratisch referendum toejuicht!

      Net als Trump, kreeg Johnson een minderheid van de stemmen. Daarmee wordt het meerendeel van het volk volkomen buiten spel gezet bij de Brexit-onderhandelen. Ook dat is ondemocratisch.

      Dus: het wás een smalle elite die het referendum organiseerde, het wás een smalle elite die slechts iets meerdan de helft kon meetrekken in de Brexit-waanzin en het ís een smalle elite die de Brexit-onderhandelingen runt, terwijl Schotland wordt genegeerd.

     2. Beukman

      Ik kan me er nog steeds kwaad om maken dat een smalle elite harde Brexitters vervolgens leugens begon te vertellen.

      Hear, hear!

      Je zou misschien verwachten dat het DDS-volk, anti-elite als het is, zich wel op de schatrijke elite-boys Johnson en Farage had gestort als verraders van het Volk.

      Helaas. Het DDS-volk is ook anti-EU, en aangezien diezelfde schatrijke kostschoolknullen óók anti-EU zijn, heeft het DDS-volk deze keer gekozen tégen het volk en vóór de elite. “Die Umwertung aller Werte”, noemde Nietzsche zulks.

     3. Meriadoc Brandebok

      @Beukman

      Ja, laten we niet vergeten dat de Conservatieven, Johnsons partij, ook de verwezenlijking van het Britse politieke establishment zijn. En de harde Brexitters was inderdaad een smal elite-groepje dat dobbelde met de toekomst van het land. De harde Brexitters behoorden allemaal tot de elite.

     4. Hard

      “Het DDS-volk is ook anti-EU”

      Logisch, er bestaat geen enkele reden om je land weg te geven.

    3. Joshuak

     En helemaal idioot is is je stelling dat rechts maar doet alsof ze voorstanders zijn van de democratie als ze voor democratische standpunten als referendum gaan

     Want links als jij ontkent nieteens meer dat je tegen democratie bent. Voor mensen als jij is democratie de middel en hulpstoffen en niet je doel

    4. Bullshit15

     Brandebok daar hebben ze nog een referendum hier dombo heeft d66 de landverraders het afgeschaft .bang dat het nederlandse volk de waarheid spreekt dus als er een partij is die geen democratie wil dan is het d66 wel ze willen wel de lusten maar niet de lasten wand dan lopen ze weg

    5. Joshuak

     Wat een gejammer zeg.. Trump heeft gewoon gewonnen jij vergeet dat Amerika geen “land” is maar een federatie van 50 gelijkwaardige staten..

     Dus het feit dat Hillary meer stemmen had is irrelevant want het gaat om de aantal behaalde zetels over de gehele federatie..

     En zoals je weet hadden ze daar niet genoeg..

     Zo raar is dat systeem ook niet want zelfde principe zal zijn als je binnen Europa zetels alleen op bevolking aantallen gaat verdelen dan verliezen heel veel zogenaamde gelijkwaardige staten praktisch al hun politieke macht aan een klein aantal staten en dat gaat tegen de kern principe van de hele federatie in..

     Dus enkel wat ik lees is gejammer en geklaag over hoe slecht je tegen je verlies kan.

     Dit is een systeem die werkt daar al 300 jaar zo, maar nu jij hebt verloren ben je boos

     1. Meriadoc Brandebok

      @Joshuak

      Ik noemde Trump slechts zijdelings en had hier verder weinig mee te maken.

      Het gejammer beeld je je dus in.

  2. Hard

   “populistisch”

   Het is weer genoemd, het is weer uitgesproken.

  3. Mycase

   +1 wat ???? 1 persoon ??? of bedoel je 1% van miljoenen mensen leg effe uit zeurnek

   1. Hard

    “leg effe uit zeurnek”

    Voor Guus telt democratie alleen als het wordt bedacht en uitgevoerd door ondemocratische bestuurders.

    1. Meriadoc Brandebok

     @Hard

     Nee, het referendum had niet gehouden mogen worden, maar indien het toch was gehouden had men geen enkele leugenachtig verhaal mogen vertellen en tevens een meerderheid van 60% als drempel moeten invoeren. Als de Brexit dan nog was doorgegaan (twijfelachtig), zou Schotland een aparte status binnen de EU moeten krijgen en had men een brede regeringscoalitie moeten vormen die een meerderheid van het volk besloeg.

     Na een leugenreferendum – bedisseld door een kleine elite – met een minderheid van het volk een Brexit erdoor jagen, tegen de wil van een intern volk, is ONDEMOCRATISCH.

     1. Rammstein

      Je bent een ordinaire zwamneus, een leugenachtige zwatelaar en een draaiende kontkruiper. En je weet het Meriadoc, jij betaalde overheidstrol!

     2. Blitzkrieg

      Rammstein : Zo is het maar net, een betaalde overheidstrol. Zou me niks verbazen als het reageert vanuit Rusland.

     3. Hard

      Maar wie heeft de verkiezingen gewonnen en wat was de uitslag van het UK-referendum?

     4. Meriadoc Brandebok

      @Rammstein

      De zwamneuzen, zwatelaars en kontkruipers waren de leugenprominenten bij het leugenreferendum.

     5. Hard

      Maar wie heeft de verkiezingen gewonnen en wat was de uitslag van het UK-referendum Meriadoc?

     6. Stanly2000

      Guus,
      Je neemt het zo voor de Schotten op maar hoe was uw standpunt bij het referendum van de Catalanen. Of past dit niet in uw Eu-beleidsopvatting?

     7. Mycase

      Haha jammernek befenkt ter plekke verhalen zijn hopeloze fantasie gaat met hem op de loop .Het is bijna te genant voor woorden .man man

     8. Meriadoc Brandebok

      @stanly2000

      De Catelanen organiseerden een illegaal referendum. De kwestie van de onafhankelijkheid heeft inderdaad indirect te maken met de manier waarop het land werd genegeerd.

     9. Beukman

      Als Rammstein begint te schelden, betekent dit meestal dat hij de discussie verloren heeft. Zo ook hier.

     10. Stanly2000

      Guus,
      Het referendum was goedgekeurd door het Catalaanse Parlement, maar door Madrid verboden. Toch gehouden 90% voor afscheiding.
      In Schotland was een referendum voor onafhankelijkheid, 55% tegen.
      Nu willen ze een nieuw referendum om de royale subsidies uit Brussel te behouden (o.a. uw geld), maar nu zegt Londen nee.
      Trouwens als echt Eurofiel dient u tegen nationalisten te zijn, ook Schotse nationalisten.

     11. Meriadoc Brandebok

      @Stanly2000

      Het punt is, inderdaad, dat de Schotten afhankelijk zijn van EU-subsidies en dienovereenkomstig deel willen blijven uitmaken van de EU, maar in politiek opzicht ook progressiever zijn dan Engeland.

      Men had het nationalistische sentiment bij voorbaat kunnen indammen door de Schotten nauw bij de Brexit te betrekken (en hen wellicht, gezien de uitslag van het referendum, een aangepaste status te verlenen). Het mogelijke toekomstige referendum van de onafhankelijkheid is dus het regelrechte gevolg van het handelen van Londense politici. Wederom bewijs van de incompetentie van politici in Westminister.

      De Catelaanse oproerkraaiers schreven een illegaal referendum uit, iets dat de Schotse nationalisten dus niet doen.

  4. Kretoloog

   Fanatische glans? Die vrouw is gewoon betrokken bij de zaak die haar aan het hart gaat. En die zij met veel inzet en enthousiasme bepleit. Wat een verschil met die koude, technocratische pose van In ‘t Veld. Die op een arrogant toontje de Britten wel even denkt te kunnen vertellen hoe ze hun eigen referendum moeten duiden. En als ze niet kan winnen, niet verder komt dan wegwerpgebaren. Wat een sof, die Sophie.

   1. Top

    Ach, die klitkleuvende hedonist van D666, is zelf een dief en oplichter, in de ruimste zin van het woord.

  5. Agios

   “…Je ziet de fanatische glans van populistisch radicalisme gewoon in de ogen. Griezelig. Met het wijzende vingertje en de voorovergebogen lichaamshouding.”
   Ja, precies hetzelfde als bij die Belgische eurofiel, wiens naam ik niet meer over de lippen kan krijgen.

   1. Meriadoc Brandebok

    Ja, hetzelfde vingertje.

    1. Hard

     Maar wie heeft de verkiezingen gewonnen en wat was de uitslag van het UK-referendum Meriadoc?

     1. Mycase

      Doe geen moeite @Hard daar gaat die geloofs fanaat jouw geen antwoord op geven dat past niet in zijn straatje

 5. Bullshit15

  Ongelooflijk wat een gelul
  Weet je zo als jullie de kiezers weg zetten in Engeland zo doen jullie dat hier ook kiezers die op PVV hebben gestemd bijna de grootste is geworden net als fvd zetten jullie bij het grof vuil .jullie die zo democratisch willen zijn. als het jullie uitkomt maar als het jullie niet uitkomt dan willen jullie ineens niet meer democratie zijn stelletje laf bekken accepteer dat jullie dik verloren hebben dan doen jullie een keer iets goeds in deze wereld
  Stem fvd of PVV in uit de eu

  1. Kees

   Gelukkig zullen steeds meer mensen PVV en PvD gaan stemmen, gelukkig zal Trump worden herkozen en gelukkig gaan de Britten als 1e uit de EU, mogen er nog veel volgen. Links weet dat en dat doet zeer.

 6. JohanDijk

  Goed gezegd, referendum afschaffende democratie schuwe Sophie nee schuddend bah. Accepteer nou eens een meerderheid 2x stemde Engeland voor Brexit. Wie stemde voor Sophie in de europeesche parlement. D D dan D66 staat niet voor Democtatie maar voor Domineren.

 7. Agios

  Er wordt weer gemuggenzift wat in een democratie een overwinning is. Het valt op dat degenen die zeuren dat een nipte overwinning geen overwinning is en daarom als zeer ondemocratisch gezien moet worden. De mensen die zo denken, vonden het goed dat een Nederlandse volkspartij die een groot deel van de stemmers achter zich kreeg, helemaal niet mee mocht doen. Kartelvorming is blijkbaar wel democratisch. Er heersen merkwaardige gedachten over het karakter van een democratie. Dit is niet anders dan de democratie koppelen aan je eigen manipulaties. Volksverlakkerij dus.

 8. Anti Idioten

  Brexit referendum, kleine meerderheid stemt voor.

  3 jaar lang horen we van de media dat ze daar spijt van hebben

  Europese verkiezingen, Brexit Party bij ver de grootste partij.

  Media blijft beweren dat ze de Brexit niet willen.

  Verkiezing in het VK, conservatieven grote overwinning.

  Toch blijft links en de media beweren dat het ondemocratisch is en dat volk daar niet voor gestemd heeft. Ongelofelijk.

 9. Tman

  Als over twee jaar de Brexit een daverend succes is geworden, zullen de linkse stemmen verstommen!
  Dat is dan ook de de grote angst van Brussel en de opper eurofielen, een succesvolle Brexit wordt meteen de ondergang van de EU!
  Het electoraat zal gaan jaloers gaan nadenken, indien de Britten gelukkiger en welvarender zijn zonder EU bemoeienis!

  1. DidiMadloba

   Mijn voorspelling: de Engelsen gaan Zwitserland en Noorwegen achterna, dwz volgen zonder inspraak.
   Tegen die tijd heeft Boris J. al een goed heenkomen gezocht: niets meer te ruziëen

 10. lIN-T

  Valse D66 heks. Zij is net zo gestoord en gevaarlijk als die Timmermans gek.

 11. J.Rademaker

  Democraten 666 hebben het altijd nogal moeilijk met democratie.

 12. nu ik

  NEXIT is een feest om de kretologie van de pvda aan te houden.

  stem sociaal , stem PVV

 13. Bullshit15

  Ik mag hopen dat het eerder gebeurd anders is het te laat
  Dit jaar duwen ze er alles doorheen in ja dan zitten we er mee nu ook weer alles word duurder ozb belasting vuil op halen word duurder noem maar op in alles voor die gelukszoekers te onderhouden ja het moet toch ergens vandaan komen
  Stem fvd of PVV in uit de eu

  1. nu ik

   tja , d666 is druk bezig om de wijziging van de grondwet voor de verkiezingen er door heen te rammen. ” Lidmaatschap EU verplicht volgens de grondwet. ” Ik vrees dat we al te laat zijn

   stem sociaal , stem PVV

   1. Marija

    Voordat wij verkiezingen krijgen moet ons de mond zijn gesnoerd.
    Zouden wij het lef hebben om in opstand te komen dan staat het EU leger al klaar om de opstandelingen in de pan te hakken.
    Men heeft veel te verliezen, dus de radertjes staan gezamenlijk op scherp, daar kunnen kiezers nietvan winnen.
    Zelfs als PVV en FVD de grootste worden hebben ze in Brussel de maatregelen al klaar liggen.
    Het moet en het zal doorgedrukt worden wat men heeft afgesproken.
    Ja, we zijn veel te laat.

   2. DidiMadloba

    Het Duitse lidmaatschap van de EU is vastgelegd in de Duitse grondwet – in een lang artikel dat precies regelt wat er moet gebeuren in het geval dat de EU te veel macht nasr zich toe trekt.

 14. Cootje

  Heeft deze mevr ‘t veld haar teveel gedeclareerde onkostenvergoeding al terug betaald . Of zit ze daar met haar grote mond gewoon ordinair haar zakken te vullen ?? .

 15. Original NL

  In elk bedrijf had sophietje hooguit de koffie mogen rondbrengen….wat een afgang dat dit nl vertegenwoordigd.
  1 Biljoen euro gaat dat andere linkse lachnummer timmerfrans over de balk mikken….opdat ook uw laatste financiele reserves aangeboord/ geroofd kunnen worden.
  Ze lijken wel krankzinnig in brussel.

  1. Top

   Zou ze, wat ze gejat heeft, al terug betaald hebben?

 16. Rosasolis

  De VK gaat nu al snel achteruit. Binnenkort zal Schotland kiezen om uit de VK te stappen, als de Brexit doorgaat: de harde Brexit zoals Johnson wil, of een zachtere vorm.
  De mat is vol in Schotland. Te veel onderdrukking van de Britse parlement, en extreem
  armoede zijn de belangrijkste redenen. Dan zal de andere VK landen achter elkaar uit de VK stappen. Zodat uiteindelijk binnen 2-4 jaren alleen Engeland blijft overeind met het Brexit.

  1. nu ik

   de pond stijgt harder dan jij wenst 🙂 🙂

   Schotland is deel van het UK of het je bevalt of niet. Denk je dat we weer een mooie veldslag gaan krijgen zoals in braveheart

  2. DidiMadloba

   Voor zo’n Boris J. om te smullen: dan blijft een land over van uitsluitend politici.

 17. M. Brandenburg

  Het is altijd wel.prachtig om te zien dat er heel veel mensen zijn die niet begrijpen dat een systeem met kiesdistrictren veel democratischer isndan keepte stemmen gelden. Immer je niet de meeate districten winnen. Op deze fantastische manier voorkom je dat een plaats.met eeneiige concentratie burgers voor het hele land gaan kiezen. In Amsterdam hebben ze geen flauw idee wat voor andere mensen in het land belangrijk is, met keepte stemmen gelden krijg je wel die kunnenngaan bepalen voor die andere mensen iers dat je nooit moet willen.

 18. jorisxl

  Sophie linkse landverrader is om de oren geslagen.

 19. Lay down your souls to the gods rock and roll

  Het is overduidelijk dat Sophie In ’t Veld al jaren zit opgesloten in het Europees dictatoriaal parlement en is vergeten wat democratie betekend. Deze slappe reactie geeft maar weer eens aan wat de EU in feite is : een zelfingenomen poppenkast met een extreme verslaving aan macht en bemoeizucht. En dan heeft het Verenigd Koninkrijk besloten om uit deze Europese Clan met engnekken te stappen en ze hebben groot gelijk. Een nipte meerderheid IS!!! een meerderheid. Maar Eurofielen zijn -net als democraten- slechte verliezers. Nog 16 dagen en dan is de lijdensweg voor het Verenigd Koninkrijk definitief ten einde. Dan kunnen de EU vlaggen worden verbrand. Dan is het zaak om de economie weer op de rails te krijgen op korte of lange termijn. Voor Nederland betekend dat Frans “Fred Flinstone”Timmermans op 1 februari voor de deur staat van Rutte omdat het abonnementsgeld voor de EU duurder is geworden. Later komen er vluchtelingenbootjes die aanmeren aan de Hollandse kust. Voor Sophie in ’t Veld geld hetzelfde als Herman van Rompuy : “You have the charisma of a damp rag and the appearanceo of a low grade bank clerk” Het zal op 1 februari stil worden in het Europees dictatoriaal parlement, hebben de parlementariërs hun rust terug en kunnen ze verder in het saaie grijze parlement.

  1. DidiMadloba

   Een dictatoriaal parlement is héél errug!

 20. DidiMadloba

  Van Sofie is bekend dat ze lesbisch is, en als deze feeks niet lesbisch is eet ik mijn sokken op.

  Een apart gevecht.

  1. nu ik

   Lekker belangrijk of ze lesbisch is of niet. het ontbreekt mad lola weer eens aan argumentatie.

   1. Ron

    Dat is standaard bij links.
    Geen argumentatie dan over de persoon beginnen.

  2. Ron

   Ben jij nu homofobisch?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.