Video! Thierry: ‘Green Deal van Timmermans kost op lange termijn €11.000 miljard, met minuscuul effect op klimaat!’

In een nieuwe video veegt Thierry Baudet resoluut het getal van tafel dat Frans Timmermans noemde dat de EU moet ophoesten om de klimaatcrisis te betalen. Volgens de Nederlandse EU-klimaatchef moeten we €1000 miljard gaan ophoesten, maar Baudet schat de kosten eerder in op €11.000 miljard. “Met minuscuul, onmeetbaar effect op klimaat,” aldus de Forum-voorman.

De klimaathype heeft niet alleen het Nederlandse kabinet vol marionetten van Jesse Klaver bereikt, maar ook de eindeloze ambtelijke vergadertafels van Brussel. Daar heeft Frans Timmermans in zijn eeuwige grootheidswaanzin nu besloten om de leiding te pakken en heel Europa een klimaatbeleid door de strot te duwen waar Greta Thunberg in haar stoutste dromen nog niet over durft na te denken. Maar Timmerfranske doet het gewoon. Kosten? €1000 miljard, te betalen door de Europese belastingbetaler. U dus.

Maar natuurlijk is dat van zichzelf al astronomische bedrag nog lang niet genoeg. De werkelijke kosten liggen vermoedelijk zo’n 1100% hoger, zo schat Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet in. Hij maakte een video over dat absurde bedrag dat de komende decennia uit handen getrokken zal worden van werkende mensen. Het zal het klimaat hooguit een piepklein beetje beter maken. En wie stemden er allemaal voor? Bijna de godganse Nederlandse politiek in Brussel. Alleen FVD en SGP keerden zich af van deze megalomanie. Thierry maakt er een fel statement over:

“Gisteren stemden VVD en CDA in Europees Parlement voor de megalomane “Green Deal” van Timmermans. Heel Europa vol met windmolens. Kost op korte termijn al 1.000 miljard – en uiteindelijk 11.000 miljard. Met minuscuul, onmeetbaar effect op klimaat. Wat bezielt deze partijen?”

Succes…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

52 reacties

 1. ikweetwatikwil

  Ik mis de PVV bij deze stemming.

  1. Watcher

   Proest.

   1. Top

    Ach guttegut, de ‘lafaard’ proest. Bij gebrek aan repliek en een gebrek aan alles.

  2. Stopperspil

   PVV mag in Brussel niet stemmen. Ze hebben daar geen enkele zetel meer.

   1. Stanly2000

    Hetzelfde geldt voor de SP! Proest!

   2. Bullshit15

    O ja vandaar bedankt voor de info.moeten we daar maar weer voor zorgen dat PVV er weer in komt

   3. ikweetwatikwil

    Excuus ik was te voorbarig , met Brexit krijgt de PVV 1 zetel terug.

    1. Bullshit15

     Volgens mij is die zetel al naar die dief otten gegaan

 2. Jack Flash

  Heel Europa een grote armoedige shithole en de rest van de wereld kijkt met verbazing toe met de vraag ; Hoe heeft dat in godsnaam kunnen gebeuren?

  1. DidiMadloba

   Te veel democratie misschien?

 3. C.A.Barstow

  Dat het huidige kabinet een leugenachtig, misleidend links ratten nest is, daar kan niet genoeg de nadruk op gelegd worden, de bewijzen spreken voor zich.
  Daarom ga door Thierry, stel het aan de kaak laat de kiezer in ons land steeds maar weer te horen krijgen (herhaling is de kracht van reclame) dat zij door het huidige linkse ratten nest in politiek Den Haag op een gruwelijke wijze bedonderd en misleid worden blijf dat herhalen en bewijzen het zal een keer doel treffen en dan op naar de vernietiging van politiek links en de EU duwen wij direct mee de afgrond in.

  Laat je niet langer misleiden,
  Stem FvD/PVV.

  1. Blitzkrieg

   C.A.Barstow : Het FvD is enorm goed bezig door deze en andere zaken in de openheid te brengen. Bewustzijn creëren is zo ontzettend belangrijk.

 4. Jack Flash

  “minuscuul effect op klimaat” moet zijn ;

  Geen effect op klimaat.

  1. Blitzkrieg

   Jack Flash : De juiste bewoording is minuscuul. We stoten CO2 uit en dat is een broeikasgas. Broeikasgassen houden nu eenmaal warmte vast en dus heeft onze uitstoot weldegelijk invloed op het klimaat. Het effect is weliswaar verwaarloosbaar, maar niet nul. Het is belangrijker dan ooit om je bij de feiten te houden, geef anderen niet de gelegenheid je verwijten te kunnen maken.

 5. Bullshit15

  Baudet heeft gelijk in ik mag hopen dat Wilders toch ook tegen is .
  Baudet laat dit zootje wanbeleid vallen op naar nieuwe verkiezingen deze landverraders moeten wij zo snel mogelijk van af
  Succes
  Stem fvd of PVV in uit de eu

  1. Ben Venuti

   Ja de foto van het fvd is zo gemaakt dat het stemgedrag van de PVV niet zichtbaar is.

   1. EU kok

    Slaap lekker.

   2. Tguard

    De pvv zit net meer in Brussel dus valt er weinig te stemmen maar iedereen weet toch dat Wilders tegen is.

  2. DidiMadloba

   Wilders en klimaat? Dan begint hij meteen over islamisering. Gaap.

 6. Piet51

  Het artikel beloofde veel, namelijk een uitleg van die door Baudet verwachte € 11.000.000.000. Maar het blijft gewoon een getal wat opgeworpen wordt, zonder enige onderbouwing. Ik wil natuurlijk niet uitsluiten iets gemist te hebben, maar ik zou graag een uitleg willen lezen of horen. Ook die 1 biljoen vraagt enige uitleg over wat die schattingen voorstellen.

  1. Blitzkrieg

   Piet51 : Dit zijn gewoon de getallen die er rond gaan en hebben met Baudet niks te maken. Wereldwijd gaan er vele tientallen, meer waarschijnlijk honderden biljoenen aan klimaat worden uitgegeven. Uitleg kan je beter niet vragen, je krijgt dan slechts het gedeelte te horen waarvan je mag weten dat het aan klimaat wordt uitgegeven. Interne fondsen, fluxen en transfers worden nu eenmaal niet openbaar gemaakt.

   1. Piet51

    @Blitzkrieg
    Ik kan dat bedrag van 11 biljoen nergens vinden. Ik neem aan, dat Baudet daarmee de noodzakelijke investeringen (daar gaan we weer: investeringen en/of kosten?) in Europa bedoelt. Dat verbaast me da niets, want als het in Nederland al 1 biljoen zou zijn, zal het voor heel Europa wel meer dan 10x zoveel zijn. Maar hoe komt hij eraan?

  2. nu ik

   hahahaha , domme malle pietje zegt nu weer dat timmerfrans geen fonds van 1 biljoen wil optuigen voor armlastige landen. Elke dag ontkent deze mafklapper de feiten met zijn subjectieve verbale diarree

   1. Piet51

    @nu ik
    Als ik jou was, zou ik eerst goed lezen alvorens te reageren. Dit kost je veel tijd.

    1. nu ik

     ik heb erg goed gelezen mafklapper , heb jij je cursus al voltooid ?

     De achterlijke voorgestelde energietransitie gaat vele biljoenen eurotjes kosten en dat kan jij blijven ontkennen maar daarmee verdwijnt het sommetje niet dombo. Ga lekker preken tegen je hoog opgeleide gelukszoekers legioen. Misschien kan je het hun wijsmaken

 7. EU kok

  Dat Nederland het uitverkoren land is waar Baudet zijn reddende werk verricht is een ons gegund geluk.
  Kan niet wachten tot deze man, die samen met Hiddema echt overal verstand van heeft, al reddend Nederland uit het Europese moeras zal trekken.

 8. ko vadis

  Het rupsje-nooit-genoegmentaliteit van Brussel is dus eigenlijk mooi uitgelicht in de volvreet film van de SP.

 9. Julian

  Je ziet 80% van de Nederlandse bevolking is voor de Green Deal… Ik zou bijna zeggen… het volk is voor!

  1. Rammstein

   80% van de Nederlandse bevolking heeft in de verste verte geen flauw idee wat de Green Deal voor maatregelen omvat, noch wat het totaalbedrag is dat er mee gemoeid is. Het zijn schapen die graag in de kudde lopen en het heerlijk vinden om te deugen – het klimaat redden, ja dolletjes! Jij bent er een van.

   1. Blitzkrieg

    Rammstein : Mensen kunnen nu nog niet bevatten hoe hun leven er in de toekomst uit zal gaan zien. Als nu nu bekijkt wat er gebeurd is met betrekking tot stikstof en daarbij bedenkt dat we in 2050 geen CO2 meer mogen uitstoten is het alleen maar een kwestie van logisch nadenken om te zien wat de gevolgen hiervan zijn. Wat alles nog erger maakt is dat het probleem niet opgelost mag worden, alleen ineffectieve bronnen als zon en wind mogen worden gebruikt die slechts een klein aandeel hebben in de totaal oplossing. Is het zo moeilijk om te kunnen zien dat we op termijn een gigantisch tekort aan energie hebben en we dan letterlijk aan de goden overgeleverd zullen zijn? Zien mensen werkelijk niet wat er gaande is?

   2. EU kok

    Maar gelukkig brengt een wijze uit het oosten de verlichting voor Nederland.

    1. Blitzkrieg

     EU kok : Gelukkig wel!

  2. Bockbeer

   Wesley Julian?

   1. Veteraan

    Yep

  3. nu ik

   hahaha 99 % weet niet eens wat speelt.

 10. DidiMadloba

  Dan zit Baudet precies op de goede plek: hij kan die plannen in de Kamer aan de orde stellen, want uiteindelijk kan Timmermans ook niets zonder de instemming van de lidstaten.

  Laat hem maar komen met zijn vragen. Alleen vrees ik dat hij ze zo hufterig stelt dat hij allerminst het inhoudelijk debat bevordert.

  1. Bullshit15

   Gans

 11. Johnsen

  Baudet je doet je naam eer aan.
  Baudet betekent EZEL.
  Nooit was een naam toepasselijker!

  1. Bockbeer

   Wesley Johnsen Op Koers?

   1. Hard

    Wesley Op Koers & Grote Trek, actief met minimaal 4 verschillende nicks.

 12. Florissa

  Een domme Belg en een oliebol socialist plegen een beroving die zijn weerga niet kent,onder de ogen van heel Europa,en iedereen laat het toe.
  Schaf aub de scholen maar af,stommer als zo kan je niemand meer krijgen .

 13. Kristalix

  Tijd dat de burger keihard ingrijpt.

 14. Response

  De rekening gaat naar de burger die daar niet om heeft gevraagd via allerlei heffingen, belastingen, etc. Het wordt je door de strot gedrukt!

 15. Dropje

  Wel ja Thierry, waarom niet meteen een triljoen triljard of zo
  Ik roep ook maar wat hoor

  1. nu ik

   tja jij roept maar wat maar de begroting van timmerfrans is toch echt 1 biljoen opgebracht door “rijke”landen ter besteding in de “arme” landen.

   De rijke landen moeten dan ook hun eigen energietransitie nog bekostigen

 16. Eertienator

  Teveel geld voor te weinig effect klimaatverandering is namelijk iets natuurlijks dus dat is niet te stoppen dit geld is puur door globalisering en om ons rijkere landen zo diep in de schulden te steken zodat we er niet meer onderuit komen.

  Stem fvd of PVV voor een nexit

 17. Rosasolis

  Bovenstaande beeld van de partij stemmingen die de Green Deal van Timmermans steunen geeft een duidelijk signaal. De meeste partijen vinden dat er wel veel aandacht aan de klimaatcrisis moet besteed worden. Anders zullen de huidige problemen nog veel ernstiger worden. Omdat de klimaat problemen te negeren voor welke reden dan ook, is dwaasheid. Dan wordt het nog veel erger, en zullen er nog vele nieuwe problemen ontwikkelen. Baudet praat alleen over de hoge kosten…maar zoals altijd heeft hij niet verdiept in de ernstige klimaat problemen. En de SGP oude mannetjes partij, verliest veel leden (vooral vrouwen), en denkt dat als zij Baudet steunen, dat er een coalitie zouden kunnen gevormd worden met FvD, PVV, en SGP. Dat gaat nooit gebeuren. Waarom kijkt Dandy Baudet altijd zo pijnlijk zielig in ieder foto, de laatste tijd?!

  1. Seneca

   @rosasolis
   hoe weet u dat? heeft u bewijzen voor de stelling: ‘om de klimaatproblemen te negeren, wordt het veel erger’ ? of praat u maar wat na, een praatje van iemand die zegt er alles van te weten? het klimaat is onvoorspelbaar mevrouw Rosasolis. de ‘deskundigen’ zijn niet in staat om voor volgende week het weer juist te duiden. en diezelfde ‘deskundigen’ beweren dat over tig jaar het weer/klimaat zo of zo te zijn. gelooft u dat werkelijk? indien zo, dan gelooft u nog in sprookjes. sprookjes zijn leuk maar de wereld heeft feiten nodig en anders niets. al het overige is luchtfietserij over de ruggen van de burgers.

   1. Ron

    Als je Rosa moet geloven is iedereen deskundig en expert.

    De pizzabezorger is een meesterbakker.
    De meteropnemer een energieexpert.
    En de man bij media m@rkt een computerexpert.
    Maar de leukste is nog steeds dat de weerman op tv een meteorologische deskundige is die zoals ze gelooft exacte wetenschap predikt.

    Ik roep ook al langer dat ze het weer van morgen niet fatsoenlijk kunnen voorspellen, maar dit soort mensen geloven waarschijnlijk dat als de weerman zon voorspeld en het blijkt te regenen dat Trump, Wilders of Baudet ervoor gezorgd hebben dat het regent.

    Voor de rest typt ze veel maar nog steeds mijn gevraagde lijstje niet gezien.

    1. Rosasolis

     @Ron. Wat een hoop onzin van u! Heeft u niets beter met uw tijd te doen?
     Wie heeft interesse in wat u eerder had geschreven, of nog steeds schrijft?
     Mijn lijst groeit nog steeds…maar het is niet voor u bestemd!

 18. Joost mag het weten

  Tegelijkertijd bouwt China 1.000 kolencentrales die net zoveel uitstoten als alle 28 landen in Europa samen. Op zich goed dat veel Europese landen overstappen van kolen naar gas want dat scheelt een hoop vervuiling.
  Nederland, dat voorop wil lopen, gaat helaas volledig de mist in door over te stappen van gas op hout dat nog vervuilender is dan bruinkool. Dan heeft geheel Europa over een aantal jaren nog het probleem van een enorme berg afval van afgeschreven windmolens, zonnepannelen en accu’s.
  En dat allemaal omdat een aantal mensen er ten onrechte van overtuigd is dat je met CO2 de thermostaat van de Aarde kunt regelen.

 19. Pescador

  Ik had al uitgelegd hier wat maffe frans moet doen om ons te plezieren, maar FB heeft dat verwijderd want fransje mag het niet weten geloof ik 🙂 🙂

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.