Video! Walgelijke Peter R. de Vries hemelt terroriste Tanja Nijmeijer op, vergelijkt haar met WOII-verzetsstrijder

devries nijmeijer
Foto: Peter R. de Vries over Tanja Nijmeijer bij OP1. Bron: Screenshot MAX / NPO1.

Bij de aflevering van Op1 van afgelopen woensdag was misdaadverslaggever Peter R. de Vries één en al lof over de FARC-terroriste die uit haar Colombiaanse moordorganisatie is gestapt. De Vries roemde haar ‘goede bedoelingen’ en vergeleek haar met leden van het verzet uit de Tweede Wereldoorlog.

Bij de aflevering van Op1 van afgelopen woensdag heeft Peter R. de Vries in de eerste minuten meteen weer eens aangetoond waarom half Nederland de man niet kan zien of luchten. Meteen na de ‘leader’ mocht De Vries losgaan op de Nederlandse Tanja Nijmeijer, die uit de Colombiaanse terreurbeweging FARC is gestapt. Voor alle duidelijkheid: FARC is een terreurorganisatie die zich tijdelijk even voordoet als een politieke partij, maar in werkelijkheid is het slechts tijd voordat men de wapens weer oppakt.

En toen de wapens werden opgepakt, om te strijden voor een communistisch bewind, heeft Nijmeijer actief deelgenomen aan terreuraanslagen tegen gewone Colombianen. Gewoon, omdat ze weigerden om de terroristen grif geld te betalen voor hun ontwrichtende en gewelddadige acties.

Maar Peter R. de Vries heeft vooral bemoedigende woorden voor de terroriste van eigen bodem. Een vrouw met “op zich goede bedoelingen,” benadrukt de misdaadverslaggever. En gaat daarna nog een stapje verder, door haar lot te vergelijken met dat van verzetsstrijders die tijdens de Tweede Wereldoorlog tegen de nazi’s hebben gevochten. De presentatoren horen de vergoelijking van het extreem-linkse terrorisme aan, maar grijpen niet in bij het bizarre betoog van De Vries.

Prominente mediafiguren waren opvallend stil over het commentaar van De Vries. Telegraaf-journaliste Nausicaa Marbe was één van de weinigen die zich durfde uit te laten: “Laat het aan de weerzinwekkende zwatelaar Peter R. de Vries over om Tanja Nijmeijer van de FARC in één zin te noemen met verzetstrijders uit WOII (want allemaal aan spanning verslaafd),” aldus de vrouw die nog onder het Roemeense communisme heeft geleefd en dus weet waar de links-terroristische aspiraties van Nijmeijer toe leiden: “En de presentatoren van Op1 grijpen niet in bij dit grievende geouwehoer.” Marbe krijgt bijval van NIW-hoofdredactrice Esther Voet, die spottend toevoegt: “Ingrijpen en DE kritische vraag stellen. Dat schijnen ze bij de School voor Journalisiek niet meer te leren zolang het maar politiek correct is. Paar uitzonderingen nagelaten.”

Laat dat Groenhuijsen en Ten Napel in de oren knopen voor de volgende keer dat het borrelpraatorakel Peter R. de Vries weer aan het ‘zwatelen’ gaat aan een talkshowtafel…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

19 reacties

 1.   

  Quote : Voor alle duidelijkheid: FARC is een terreurorganisatie die zich tijdelijk even voordoet als een politieke partij, maar in werkelijkheid is het slechts tijd voordat men de wapens weer oppakt.
  .
  Glazen bol, theeblaadjes, wichelroede of toch koffiedik?

  1.   

   omdat ze nog steeds nek diep in de handel van cocaïne enzo zitten.. Maarja communisten verdedigen graag andere communisten.

   Communisten zijn een kogel nog nieteens waard

  2.   

   EU kok?

  3.   

   Geen van alle. Communisten. Je weet precies wat het op uitloopt: gewelddadige ellende.

 2.   

  Zolang er mensen als de Vries op TV mogen wordt het niets met Nederland. Je hebt daar een naam voor die ik niet neerzet maar ieder rechtgeaarde Nederlander begrijpt wat ik bedoel.

 3.   

  Tanja is een vies mens die te vergelijken valt met de landverraders van W2.

 4.   

  Niets gemist dus!

  Peter de Vries en de NPO komen er bij mij niet in.

  1.   

   Peter r zat bij jenek in die zit nu bij RTL jawel die lul kom je overal tegen

 5.   

  Peter r wie is dat

 6.   

  Vergelijk haar maar met een kamp commandant bedoeld die snotneus zeker

 7.   

  Peter R. de Vries is berekenend en pragmatisch van aard, hij ziet alweer een eventuele mogelijkheid een gratis wipje te maken, als die aandachtsgeile terroriste binnenkort in ons land verschijnt, om de Heilige Madonna te spelen!

 8.   

  Huis werk doen voor de mensen die een positieve mening hebben over Tanja deze tiran is zware terroriste.

 9.   

  Het is typisch links om slechte resultaten weg te relativeren als men maar Goede Bedoelingen heeft. En dat het met de goede bedoelingen van de FARC al vrij snel na de oprichting in 1964 gebeurd was, doet al gauw niet meer ter zake. In 2002, toen Nijmeijer zich aansloot, was de FARC allang verworden tot een moordende, bedreigende, cocaïne dealende terreurorganisatie. En dát onwelgevallige feit laat de domlinkse roeptoeter Peter de Vries natuurlijk maar eventjes weg. En de heus-niet-linkse NPO zegt er natuurlijk niets van. Nijmeijer is gewoon het extreemlinkse equivalent van een neo-nazi, met bloed aan haar handen.

 10.   

  Peter R de Vries

  Och.

 11.   

  Peterrr ERRor, wanneer wordt deze bug verwijderd?

 12.   

  Peter R. de Vries heeft zichzelf hiermee ontmaskerd als een waardeloos en ongeloofwaardig figuur.

 13.   

  Tanja Nijmeijer: Geen seconde spijt van dood kind

  Tanja Nijmeijer heeft meegedaan met een dodelijke aanslag van de FARC, waarbij een jong kind om het leven is gekomen. Ze heeft er geen seconde spijt van gehad, vertelt de Groningse vrijheidsstrijdster aan journalist Jorge Enrique Botero.

  Ali Haselhoef 04-05-11, 09:54 Laatste update: 16-02-16, 21:02
  In het nieuwe boek ‘Life is not Easy, Dad’ van Botera wordt beschreven hoe Tanja transformeert van een naïeve lerares Engels naar een meedogenloze strijder voor de Colombiaanse Marxistische beweging. Dat meldt het persbureau AFP.

  De Groningse geeft in het boek toe dat ze meegedaan heeft aan een bomaanslag op een middenstander uit Bogota. De man werd afgeperst door de FARC en weigerde te betalen. Bij deze aanslag kwam een klein kind om het leven en 16 mensen raakten gewond. Nijmeijer heeft er geen seconde geen spijt van gehad. ‘De bomaanslag was voor de goede zaak, de middenstander weigerde de belasting voor de revolutie te betalen.’

  Nijmeijer vertelt dat ze in Colombia geconfronteerd werd met het grote verschil tussen arm en rijk. Dat heeft er toe geleid dat ze haar gezapige leventje in Nederland inruilde voor een rebellenbestaan in het oerwoud. ‘Ik zei tegen mezelf: zo mag de wereld niet zijn, er moet iets veranderen’, aldus Nijmeijer. Tanja is voor zover bekend de enige Europese binnen de FARC.

 14.   

  Hadden ze deze misgeboorte maar in dat gedolven graf hier in Maastricht geschopt n beton dr overheen gepleurd!
  Geen haan die dr nog na kraaide n weer n malloot minder in de maatschappij!

 15.   

  Peter R de Wie? Zeldzaam dom stuk vreten. Hij begrijpt er niets van.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!