West-Europa anno 2020: klimaatterroristen vrijgesproken na wangedrag want ‘klimaatdreiging is zo nijpend’

Een kleinkende overwinning vandaag voor klimaatactivisten die het nodig achten om de wet te overtreden om hun klimaatactivistische puntje te maken: het maakt allemaal niet uit, want de rechter is toch wel bereid je vrij te spreken. Althans, dat is het zeer opmerkelijke signaal dat vanuit Zwitserland nu gestuurd wordt. Daar is een groep klimaathooligans die een bank stond af te tuigen vrijgesproken. Niet omdat wat ze deden niet illegaal was, maar omdat de dreiging van het klimaat zo immens is.

De rechter heeft gesproken: je mag nu dus vrijelijk de wet overtreden, als je dat maar doet in dienst van het klimaat. Dus als je een bank binnenvalt en daar personeel en klanten intimideert en er één grote puinzooi van maakt door overal tennisballen in de rondte te slaan? Dat mag allemaal, van een magistraat in Zwitserland. Want het klimaatprobleem is zo verschrikkelijk ernstig, dat de rechtbank wel bereid was een oogje dicht te knijpen:

“Een Zwitserse rechtbank heeft twaalf klimaatjongeren die bij de bank Credit Suisse binnenvielen vrijgesproken. Hen valt niets aan te wrijven ‘omdat de klimaatdreiging zo nijpend is’, aldus het opmerkelijke verdict dat de wereld rondgaat.

Omdat de activisten de boetes weigerden te betalen die ze kregen omdat ze geen vergunningen hadden voor het protest en omdat ze verzet boden tegenover de politie, kwamen ze voor de rechter. Maar die schaart zich nu achter het argument van Lausanne Climate Action dat “fossiele brandstoffen blijven verbranden vandaag een concrete bedreiging voor de planeet is.” Wereldwijd omarmen klimaatactivisten dat verdict.”

Maak je borst dus maar nat. Want vandaag is het in Zwitserland. Volgende week wellicht in Nederland? Wie zal het zeggen…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
   

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Blitzkrieg

  Het zijn dezelfde soort activisten die de branden in Australië hebben aangestoken.

  Australia and the truth behind the fires!
  h**ps://www.youtube.com/watch?v=xGsl3JdX1qY

  Voor de waarheid geldt tegenwoordig zelfs ook een leeftijdsbeperking!

  1. EU kok

   Doordat enkele milieubewuste aboriginals de regendans hebben uitgevoerd, is er nu wateroverlast in Australië.
   Stelletje linkse overlastgevers.

   1. Blitzkrieg

    EU kok : Blij dat we dat aan de aboriginals kunnen toeschrijven, is dat alvast een “klimaat probleem” minder.

 2. Bullshit15

  Die hufters laten ze maar gaan werken hebben ze ook geen tijd om te protesteren die klootzakken

 3. Jack Flash

  Het komt de facisten allemaal goed uit.Ik zei weken geleden al dat ze de branden in Australie hebben aangestoken.Ze vernielen nog liever de planeet dan dat ze hun ongelijk toegeven.
  Welkom in de linkse wereld.

  1. Nestor Makhno

   Je kunt dat natuurlijk wel zeggen. Dat de fascisten ( en niet facisten ) de branden hebben aangestoken. Maar het zou interessant zijn als je deze diarree kunt bewijzen. Kun je dat? Neen, dat kun je niet want er is geen bewijs dat je diarree waar is. Ga naar de dokter om een pil tegen het poepen te halen.

   1. Fonz

    Bewijs jij het tegenovergestelde eens nestorretje

   2. nu ik

    dom wicht , inmiddels 158 arrestaties en een al quida cel opgepakt.

    Wie er dringend een pilletje moet hebben is duidelijk stront vlek

 4. Job Jansen

  Zeer opmerkelijk dat de islamisering vele malen gevaarlijker is voor een veilige samenleving. Indien men tegen Islam en haar aanhangers is, wordt dat Islamfobie genoemd. Elk beetje tegengas wordt benoemt als gewelddadig of discriminatie, met de diverse problematiek en rechtsvervolgingen.
  Vergroening is synoniem voor islamisering. Met minder tot geen afname van olie, komen al die geitenn.e.u.k.e.r.s in nog veel grotere maten naar Europa.
  Links is het echte gevaar wat Europa volledig ten gronde richt. En zelfs met aantoonbaar bewijs van cijfers, en een overdaad aan geweld, worden klimaat terroristen en islam terroristen in bescherming genomen, of zo laag gestraft dat de straf niet gelijk is aan de daad. Gewoonweg triest.

 5. Watcher

  -Maak je borst dus maar nat. Want vandaag is het in Zwitserland. Volgende week wellicht in Nederland? Wie zal het zeggen…-

  Valt wel mee hoor, Nederland zit in de EU en Zwitserland niet 🙂

 6. Heras

  En wie moeten vernielingen enzo betalen? Juist de bevolking.
  Alle schade; op welke manier dan ook aangericht, wordt verhaald op de burger.

 7. Blitzkrieg

  Dit is natuurlijk een gerechtelijke dwaling van je welste.

 8. Bockbeer

  Al die ritjes naar het politiebureau, zijn natuurlijk slecht voor het klimaat.

 9. nu ik

  klimafoben zijn levens gevaarlijk anarchistisch fascistisch tuig !

  1. Nestor Makhno

   Kent u het verschil tussen anarchisme en fascisten? Ik meen van niet. Ga dat eens bestuderen voordat je weer diarree uit je mond laat lopen

   1. Fonz

    nestor is het beide + diaree

 10. Nestor Makhno

  Ach, inmiddels is bekend dat 72% van de Nederlandse bevolking van mening is dat er sprake is van klimaatverandering. 67% van de bevolking is van mening dat dit is veroorzaakt door menselijk handelen. Daar doet het stemmingmaken van de Dagelijkse Standaard ook niet meer aan. Geef het maar toe. Nog langer ontkennen dat het klimaat verandert is een verloren strijd. Oók voor de Dagelijkse Standaard. Ga eens wat anders verzinnen.

  1. Fonz

   Nee hoor dit is pertinent een leugen, aldus onze ontkenner van gezond klimaat

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.