Wilders gaat los op “puur wanbeleid” Rutte: ‘Bouw op slot met PFAS-waanzin, wel tienduizenden woningen asielzoekers!’

PVV-fractievoorzitter Geert Wilders heeft het helemaal gehad met de non-aanpak van het kabinet aangaande de woningnood. De bouw zit helemaal op slot, dankzij absurd strenge regels op het gebied van stikstof en PFAS. Maar voor asielzoekers wordt wél nog plek gemaakt. Het is echt “puur wanbeleid,” aldus een woedende Wilders die er een debat met premier Rutte over eist.

Toen De Telegraaf vanochtend schreef dat “de jarenlange passieve houding van gemeenten, provincies en de regering de woningmarkt een onheilspellend moeras in duwt,” knapte er iets bij PVV-leider Geert Wilders die zich al tijden ergert aan dit probleem en de wijze waarop het kabinet de problemen wegwuift. Hoe ernstig het is, legt de grootste krant van het land ook uit: “Als de productie van woningen op de huidige manier voortgaat, duurt het nog zeker twintig jaar voor het huidige tekort wordt ingelopen.”

Reden om dit thema niet ergens achteraan een rijtje zogenaamde prioriteiten weg te moffelen, maar dit prominent op de politieke agenda te krijgen. Want de wijze waarop dit kabinet inzake de heersende woningnood totaal de verkeerde prioriteiten handhaaft, is PVV-voorman Wilders een doorn in het oog:

“Schandelijk. Er is een gigantisch tekort aan woningen, het kabinet zet de bouw op slot met stiktof en PFAS-waanzin, maar geeft wel tienduizenden woningen aan asielzoekers. Puur wanbeleid. Snel debat met het kabinet!”

Overigens is niet alleen de PVV van mening toegedaan dat het kabinet zich eens moet verantwoorden voor de steeds groter wordende woningnood in Nederland. Een meerderheid van de Tweede Kamer is inmiddels die mening toegedaan en wil daar Rutte over aan de tand voelen. Wilders reageert opgetogen: “Meerderheid wil snel debat mét premier over gigantische woningnood! Mooi! Eindelijk! Snel betaalbare woningen bouwen bouwen en nog eens bouwen! “


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Fonz

  Natuurlijk heeft Wilders gelijk, Wilders legt immers altijd de vinger op zere plek, niemand in Nederland begrijpt dit beleid van Leugenclown Rutte en co…

 2. Jack Flash

  Het wordt noodzaak dat dit achterlijk kabinet zo snel mogelijk valt,voordat het te laat is.
  Ze zitten tijd te rekken met allemaal verzonnen onzin.
  Stem PVV/FVD

 3. EU kok

  Foto: Geert Wilders in een asiel.
  Quote: Maar voor asielzoekers wordt wél nog plek gemaakt..
  .
  Ook voor Wilders schijnbaar.

  1. nu ik

   voor jou in ieder geval niet , lekker in spanje blijven ,

  2. Rammstein

   De vraag is kokkie, waarom je altijd dwangmatig leuk wilt doen. Ga eens serieus in op de voorgeschotelde problematiek: de woningnood bereikt dramatische hoogten, voor de starters is niets te koop of te huur, maar blijkbaar worden er duizenden woningen beschikbaar gesteld aan inreizende handophouders. Ben jij het daar mee eens en vind jij dit normaal?

   1. EU kok

    Vriend Rammstein.
    Wilt u de buitengewoon slechte fotokeuze niet in mijn slippers schuiven.
    Bij voorbaat hartelijk dank.

    1. Rammstein

     Q.e.d. Je bent en blijft een niet serieus te nemen debiel.

     1. EU kok

      Duizend maal dank voor deze vleiende woorden.

     2. nu ik

      net zoveel verstand van vleiende woorden als van de multi en milieukul.

 4. Jack Flash

  Het blijft lachen met Kok.
  Man man wat een heerlijke onzin kraamt ie eruit.

 5. Response

  Het is natuurlijk ook te gek voor woorden. Gelukzoekers die hier geen cent aan de economie hebben bijgedragen wordt geen strobreed in de weg gelegd en bv ouderen die hier jarenlang wonen en werken en nu eindelijk van hun pensioen kunnen gaan genieten kunnen letterlijk doodvallen.

 6. ikweetwatikwil

  EU stop slaat wartaal uit. Wilders heeft zoals vaak gelijk. Rutte doet wat Brussel wil . En als dat zo doorgaat hangen we helemaal aan de latten. Weg met deze regering. Ons pensioen is gedaald en de prijzen in winkels rijzen de pan uit. Stoppen met de immigratie.
  De slager van kuzu zegt er zijn veel moslims in Nederland dus halal moet. Straks krijgen we , we zijn met veel moslims in Nederland dus allemaal een hoofddoek op. Geen Kerst of Pasen meer. Suikerfeest omdat we met veel moslims zijn. Willen we dat ?? Nee !!!
  Maar pas op , met deze regering krijgen ze alle kansen.Kan een halve Nederlander het voor het zeggen krijgen , met deze regering wel . Uit de EU en grenzen weer bewaken.

 7. nu ik

  Het is toch te gek voor woorden ? Wil je op jezelf wonen is er niets beschikbaar of tegen een krankzinnig bedrag. Wil je ergens studeren is er geen woonruimte of je ouders moeten poen zat hebben iets voor je kopen ( een kast van 30m2 voor 4 ton bijvoorbeeld) Wil je een gezinnetje stichten mag je op de wachtlijst van minimaal 15 jaar. Wil je kleiner wonen dan kun je niets vinden.

  Komt er een gelukszoeker binnen met status mag u nog even wachten in de wachtrij.

  Dus Wilders slaat weer de spijker op zijn kop. Idioten in een parlement lopen ongehinderd door kennis te zeiken en te debatteren over Pfas, nox en co2 terwijl ze geen idee hebben wat dat voor stoffen zijn.

  stem sociaal , stem PVV

 8. RvdBe

  Pfas is nergens een probleem behalve in NL
  Stikstof is nergens een probleem behalve in NL.
  De hele wereld is gek behalve Rutte.

 9. Bockbeer

  In debat gaan met Rutte heeft toch geen zin. Of hij luistert niet, of hij speelt met zijn telefoon.

 10. evil knievel

  Hier in Maastricht krijgen ze zelfs vloerverwarming in t nieuwbakken AZC!?
  Kan t nog mooier!?
  Go wilders n gooi die mafklappers aub uit dit kabinet(n land!!)

  1. nu ik

   uiteraard , kouwe poten aan hun lijf daar rillen ze van.

   de thermostaat wordt ingesteld op gemiddelde temperatuur zandbak

  2. Job Jansen

   Evil,

   Het hoogste rendement voor een energie neutraal gebouw is verwarming met warmtepompen via vloerverwarming, icm zonnepanelen. De ‘bouwers’ zijn dit verplicht door de overheid. Het grappige van energie Neutraal is dat een gebouw dan berekend wordt op een ruimtetemperatuur van 20 graden, maar elke asielaap wil het minstens 23 graden hebben. Dus het energie neutrale verhaal gaat nooit op voor een azc….

   1. nu ik

    QUOTE Het hoogste rendement voor een energie neutraal gebouw is verwarming met warmtepompen via vloerverwarming, icm zonnepanelen. De ‘bouwers’ zijn dit verplicht door de overheid. END

    yep , de idioterie ten top , als de zonnepanelen geen energie leveren (in de avond geen zon of licht) willen de warmte pompen vol gas presteren (sávonds wordt het kouder).

    Wie de energie gaat leveren heeft geen hond over nagedacht. De energietransitie is op voorhand een debacle.

    1. EU kok

     Hoe start uw auto als de dynamo nog niet draait?

     1. Job Jansen

      Kok,

      De techniek heeft nog geen antwoord voor grote opslag van energie, en een thuisbatterij is nog te duur waardoor het rendement wegvalt van de investering.

 11. Cootje

  Gelukkig hebben ze in de politiek alle mensen maar vooral jongeren goed uit elkaar gespeeld , hebben ze niets van te duchten is geen machtsgroep . Dus buiten dat de criminaliteit geweldig floreert en jongere aantrekt , die als ze het goed doen en het boompje en het beestje gescheiden kunnen houden wel een huis kunnen kopen, en de hogere opleiding jongeren zeg de PECHTHOLD aanhangers daar zitten er bij die zich verrijken met de subsidie stromen zorg en aanverwanten instellingen , daar is ook geld te verdienen want de controle is verwaarloosbaar want die instellingen hebben het al moeilijk zat , gemeentes En andere instellingen zijn zo zwaar gekort dat zij hun doelstellingen niet kunnen waar maken. Dus gewoon bij moeder thuis blijven wonen of toe treden tot het old boys netwerk van de politici het is en blijft een bananen republiek

 12. Bockbeer

  GRAVE – Buschauffeurs op de lijn tussen Uden en Nijmegen, lijn 99, voelen zich al weken onveilig. De chauffeurs worden bij Grave door een groep van ongeveer vijfentwintig asielzoekers belaagd en geïntimideerd. De busmaatschappijen Connexxion en Arriva, die de buslijn samen exploiteren, hebben inmiddels maatregelen genomen: er rijden regelmatig beveiligers mee op de bus.

  De kleine groep zorgt regelmatig voor problemen bij het instappen. ‘”Ze willen niet betalen, discussiëren over het tarief of zijn agressief tegenover de buschauffeur”, vertelt Herman de Gooijer van Connexxion. De overlast is vooral in de middaguren en in de avond.

  1. Job Jansen

   Bockbier,

   Heb het artikel ook gelezen. Het meest opmerkelijke aan het verhaal vind ik de laatste zin;

   “Politie, COA, de busmaatschappijen en gemeente gaan binnenkort om de tafel om naar een oplossing te zoeken”

   Nederland is werkelijk van de pot gerukt.

   1. Willem Bever

    Idd Job

    De autochtoon in zon setting krijgt gewoon een acceptgiro vh incassoburo vd overheid.
    Zal het de volgende keer ook eens voorstellen om de tafel gaan zitten met gemeente politie en wie dat maar wil om aangetoonde overtreding ter discussie te stellen en uiteraard de sanctie weg te lullen.
    Linkse theedrinkers bah

 13. Bullshit15

  Allereerst Wilders heeft al jaren gelijk
  Ten tweede schop dat tuig het land uit laten ze gvd hun eigen land weer opbouwen maar daar zijn ze te lui voor laat staan dat ze hier wel willen werken
  Ten derde als dat tuig weg is zijn alle problemen opgelost
  Er zijn weer huizen
  De ziekte kosten worden weer betaalbaar
  Ziekenhuizen gaan niet meer failliet omdat die gelukszoekers die nu gratis verzorging krijgen niet meer hoeft.
  In de straten worden weer veiliger
  Het is een win win situatie
  De ellende is. wij zitten met die linkse ratten die willen het niet in daarom gebeurd er ook niks
  Stem fvd of PVV in uit de eu

 14. fusilier

  Vergelijk Nederland maar met een nest mooie jonge vogels, waar een koekoek zijn ei in gelegd heeft.

  1. Sergeant Monty

   Vreemde vergelijking.
   Met wie moeten we Wilders dan vergelijken?
   Ook met een van die vogeltjes die het nest wordt uit gewipt?

   Je suggereer dat Nederlanders niet strijdbaar zijn.
   Misschien zou je de vele reacties eens beter moeten lezen. Hieruit blijkt dat velen zich niet uit hun nest laten gooien.

 15. ikweetwatikwil

  “Politie, COA, de busmaatschappijen en gemeente gaan binnenkort om de tafel om naar een oplossing te zoeken” Inderdaad dat lees je altijd . net als de geschokte kamer.

  Ze weten geen oplossing en rond een tafel zitten helpt niet . Echt aanpakken durven ze niet en dat weten die gelukzoekers.
  Stem PVV voor het te laat is.

 16. Tuinpaden

  Ouderenzorg op een nog lager pitje zetten dan komt vanzelf
  Woonruimte vrij

 17. JFU

  Wachtlijsten van 5 tot 10 jaar voor de eigen bevolking op een dan onbetaalbare woning is nu al de norm. Oficieel hebben asielzoekers geen voorrang op een woning, maar dat is voor de buhne. In de praktijk gaan ze gewoon voor, en krijgen mooie woningen compleet ingericht. Gemeenten hebben de plicht een minimaal aantal status houders te vestigen per jaar, afhankelijk van de grootte van de gemeente. Wij hebben dat onlangs weer meegemaakt in onze kleine gemeente. Voldoen ze niet aan die eis, dan volgen er boetes. Ook de woningbouw verenigingen staan met de rug tegen de muur.

 18. StanleyC

  Alle (linkse) politici, rechters, ambtenarren, hoogleraren en journalisten moeten systematisch uitgemoord worden, en al die Crimigranten trouwens ook.

  1. Sergeant Monty

   Dat is nog eens duidelijke taal.

   Maar van wie ga je dit verwachten te doen, ‘Rechts’ verafschuwd geweld.

  2. Fonz

   mooi woord crimigranten, echt een “fout” deugwoord maar waar.

  3. ikweetwatikwil

   StanleyC . Hier schaar ik mij niet achter

 19. yellow thread street

  Voor onze jongeren zijn er geen betaalbare huizen meer, de middenklasse wordt stelselmatig uitgehold, en onze ouderen worden als oud vuil aan de kant van de weg gezet.

  Voor gelukzoekers die hier niets te zoeken hebben is niets te gek.

  Ze krijgen alles gratis, en op de koop een mooi ingerichte flat toe.
  Ondertussen spreken ze nog geen woord Nederlands en hebben lak aan onze normen en waarden.
  Ze hebben geen enkele toegevoegde waarde voor onze maatschappij, werken zullen ze nooit, wel jatten ze als raven en ze teisteren de maatschappij.
  Ik zie het ook bij ons, de jonkies uit Afrika doen waar ze goed in zijn, ze zijn al druk bezig met zich te vermenigvuldigen op hele jonge leeftijd.

  Nederland gaat totaal kapot, met dank aan Rutte, Timmermans, Klaver, Jette.
  Voor de Nederlanders is Nederland Nederland niet meer.
  Het is de waanzin ten top, alles hebben ze verkwanseld.

  Fortuyn zei het al, Wilders ook, ons land raakt overvol, wat willen we, meer is werkelijk stompzinnig, stuur ze maar met gezwinde spoed richting het land van origine.
  In de vakantie gaan ze namelijk ook al een maand op onze kosten op vakantie bij hun familie, maar dit mogen we helemaal niet weten.

  1. Job Jansen

   “onze ouderen worden als oud vuil aan de kant van de weg gezet”

   Vergeet niet dat een groot deel van deze ouderen zelf verantwoordelijk zijn voor het binnenhalen van de asielmigranten. Zij hebben destijds massaal op de PvdA, CDA en VVD gestemd. De zogenaamde midden en rechtse partijen. Ook de VVD heeft destijds flink meegewerkt met het massaal binnenhalen van arbeidsmigranten uit Turkije en Marokko.
   Het zijn met name de kinderen en kleinkinderen van deze ouderen die de prijs mogen betalen voor het naïeve stemgedrag van hun ouders.

   1. Fonz

    Jobje vergeet even dat onze ouderen ons land hebben opgebouwd, jobje klinkt als ernstig ondankbaar en schuift het eventjes in de voeten van de ouderen

    1. Job Jansen

     Fonz(je)

     Deze zielige ouderen van nu, hebben vooral heel goed voor zichzelf gezorgd. Deze ouderen stemmen nog steeds massaal op dezelfde partijen die Nederland in de uitverkoop hebben gedaan. De meeste ouderen die Nederland na WO2 hebben opgebouwd zijn al een hele tijd de pijp uit. Het zijn met name de babyboomers die nu de ouderen vertegenwoordigen. Dezelfde babyboomers die wel een ruime hypotheek konden krijgen, geen achterlijke regelgeving omtrent milieu en klimaat kenden. Zelf 30 peuken per dag rookten zonder daar constant mee geconfronteerd te worden. En toen ze merkten dat ze vieze handjes kregen door vies werk, massaal allochtonen naar binnen haalden. En door met name een overvolle arbeidsmarkt er zelfs vut regelingen in het leven werden geroepen, om voor de babyboomers ruimte te creëren op de arbeidsmarkt.

     Deze ouderen van nu zijn niet de mensen die Nederland op hebben gebouwd, nee het is de doelgroep rupsje nooit genoeg, en na mij de zondvloed.

 20. Chauvinist

  “Als de productie van woningen op de huidige manier voortgaat, duurt het nog zeker twintig jaar voor het huidige tekort wordt ingelopen”

  Elk jaar komen er tienduizenden (laag ingeschat) indringers ons land binnen die allemaal met voorrang een huis krijgen. Tel daarbij op onze eigen mensen die al vele jaren op een huis wachten en ook dat aantal groei. Niet over 20 jaar maar over 200 jaar hebben we dit probleem nog niet opgelost, simpelweg omdat we enorme massa’s indringers binnenlaten die allemaal een huis in hun schoot geworpen krijgen. Daarnaast is Nederland een klein land en is er niet veel ruimte meer voor nog meer woningbouw… of mogen we dat kleine beetje ‘natuur’ dat we nog hebben alsmede boerenbedrijven welke stukken land hebben om hun beroep uit te oefenen ook niet meer behouden? Moet Nederland dan werkelijk overal volgebouwd worden?

  Dat er woningnood is, is het gevolg van het slappe beleid van onze regering. Het probleem is dat we teveel indringers ons land binnenlaten, hen ook nog eens het recht op gezinshereniging te geven terwijl ze er ondertussen op los fokken en dat we hen, zodra hun land veilig is, niet ons land uit zetten maar dat we ze belonen met een definitieve verblijfsvergunning en er dus jaarlijks tienduizenden huizen extra (!!!) nooit meer vrij zullen komen voor onze eigen mensen!
  Ondertussen zoekt het COA naar nieuwe opvanglocaties want we kunnen alweer een tsunami aan nog meer indringers verwachten.
  En uiteraard zullen deze indringers ook weer een mooi huisje aangeboden krijgen en mogen Nederlanders die al jaren op een wachtlijst staan nog iets langer wachten.

  In mijn gemeente worden zelfs huizen weggegeven aan ‘vluchtelingen’ die op dat moment nog niet eens in Nederland zijn (weet ik uit de eerste hand). Deze huizen worden niet eens online gezet zodat onze eigen mensen er niet eens op kunnen reageren!

  In plaats van te spreken over woningnood of een tekort aan huizen ben ik van mening dat we voortaan zouden moeten spreken over een overschot aan indringers, ook bekend als zogenaamde ‘vluchtelingen’, welke naar Europa/Nederland komen (soms zelfs opgehaald!) om de omvolkingsagenda in sneltreinvaart door te drukken!

  Wat mij betreft zetten we alle indringers per direct het land uit, allemaal! Niet alleen wat er de afgelopen jaren ons land is binnengedrongen maar ook alles dat islam aanhangt. Dan is de woningnood snel opgelost en tevens is ons land meteen een stuk veiliger…

 21. Michael M

  Niet alleen de PVV weet dit, ook ontiegelijk veel mensen om ons heen. Dit is niet van anno 2020. Dit speelt al tientallen jaren. !!!!

 22. Michael M

  Alles wat hier woont en wacht op een woning zal langer moeten wachten, want zolang de grenzen wagenwijd blijven openstaan zal het CDA, PVDA, GL, VVD, D66 SGP, CU eindeloos de hele wereld naar hier halen om ze te voeren. Men zou het ook niet verbazen dat in de toekomst uw AOW, pensioen lager uitkomen en de rekeningen hoger. De eindeloze miljarden aan belastinggeld moet ergens vandaan komen !!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.