Wilders: ‘Noord-Afrikaans tuig teistert ons land al jaren. Tijd voor groot Noord-Afrikanen-Remigratie-Plan!’

Het lijkt erop dat PVV-voorman Wilders een nieuwe manier heeft gevonden om “minder, minder, minder Marokkanen” te zeggen zonder “minder, minder, minder Marokkanen” te zeggen. Wel zo handig, als je nog voor de rechter staat vanwege zo’n tekst.

Als het aan PVV-leider Geert Wilders ligt gaan alle Noord-Afrikanen die in Nederland verblijven terug naar hun landen van herkomst – Marokko, Algerije, Libië, Tunesië en Egypte. De leider van de populistische partij omschrijft mensen uit die landen als “tuig” en wil dat ze remigreren. Daar moest zelfs een groot plan voor worden opgesteld, zo deelt het Kamerlid mee:

“Nrd-Afrikaanse criminelen uit Frankrijk proberen Nrd-Afrikaanse criminelen in NL te bevrijden.

Nrd-Afrikaanse tuig teistert ons land al jaren.

Als we half Nrd-Afrika niet hadden geïmporteerd hadden we dit probleem niet gehad. Tijd voor een groot Nrd-Afrikanen-Remigratie-Plan.”

Voor de goede orde: laten we nog eens benoemen hoe bizar het eigenlijk is, al die teksten die een Nederlands volksvertegenwoordiger die in de peilingen de tweede of zelfs de eerste partij van het land leidt. Het is eigenlijk gewoon compleet van de zotten. Natuurlijk is er niets vreemds aan hard optreden tegen criminelen die uit Frankrijk of zelfs Noord-Afrika komen om hier in Nederland een boef uit de gevangenis te halen.

Maar opmerkingen over “half Noord-Afrika”? Kom op, zeg. Daarnaast kwamen voor die mislukte bevrijdingsactie dus mannen uit Frankrijk. Dus die lui hadden we helemaal niet jarenlang “geïmporteerd” via louche immigratieregels.

Ik heb het eerder gezegd, en ik zeg het maar eens opnieuw: met dit soort dom en schreeuwerig geblaat maakt de PVV zichzelf niet alleen belachelijk, maar ook onmogelijk. Tijd dus voor een groot Geert-Wilders-Terug-Naar-Venlo-Remigratie-Plan. De details kunt u hier lezen. Groetjes!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

65 reacties

 1. nu ik

  Heel goed Geert. minder minder minder , liefst 0

  Het is toch te gek voor woorden dat we gelukzoekers uit alle landen uit de gehele wereld – waarvan vele veilige landen – moeten onderhouden als Nederlandse belastingbetaler !

  Lui volk dat liever hier zijn handje ophoud dan dat het hun geboorteland helpt opbouwen. Gesteund door hypocriete linkse deugmenschen zuigen ze de Nederlandse economie leeg. Gaan op vakantie naar het land van herkomst en hebben schijt aan de Nederlandse samenleving.

  stem sociaal , stem PVV

 2. Ben-NIET-Groen-L

  Half Noord-Afrika…tuig?
  Ik denk zelfs dat meer dan 3/4 van de noord-afrikanen de naam *tuig* niet zal / zal / zullen misstaan.

  Stem PVV !!!

 3. Rammstein

  Tim leest selectief. Wilders heeft het toch uitsluitend over CRIMINEEL TUIG. En hij bedoelt dus ook CRIMINEEL TUIG.

  “Nrd-Afrikaanse CRIMINELEN uit Frankrijk proberen Nrd-Afrikaanse CRIMINELEN in NL te bevrijden. Nrd-Afrikaanse TUIG teistert ons land al jaren. Als we half Nrd-Afrika niet hadden geïmporteerd hadden we dit probleem niet gehad. Tijd voor een groot Nrd-Afrikanen-Remigratie-Plan.”

  In de laatste twee zinnen zegt hij: we hebben veel te veel Noord-Afrikanen geimporteerd; logischerwijs zit daar dus ook veel crimineel tuig bij – Noord-Afrikanen zijn immers al heel oververtegenwoordigd in de misdaadstatistieken.

  1. nu ik

   CORRECT , Rammstein ,

   Crimineel nrd afrikaans tuig uit veilige landen. Terugsturen net zoals turkije momenteel radicalen terugstuurt

   1. Caesar Lion Cachet

    LS…

    Europees tuig terroriseert al jaren de America’s / Australië / Nieuw Zeeland / Indonesië etc. etc. Waarbij de Nederlanders over vertegenwoordigd zijn !

 4. Blitzkrieg

  Tim Engelbart :
  Quote : “Ik heb het eerder gezegd, en ik zeg het maar eens opnieuw: met dit soort dom en schreeuwerig geblaat maakt de PVV zichzelf niet alleen belachelijk, maar ook onmogelijk.”

  Je kan en mag alles vinden van wat Wilders zegt, het feit dat de PVV in de peilingen op een gedeelte eerste plaats staat verandert er niet door. Blijkbaar zijn er een helehoop mensen die er net zo over denken.

  Wat ik echt belachelijk vind is dat er door de politiek niet meer naar de mensen geluisterd wordt. EU, massa-immigratie en klimaat… we moeten het allemaal maar fantastisch vinden. De bevolking past ervoor, zo simpel is het!!!

 5. AS210854

  Mensen uit veilige landen komen niet in aanmerking voor asiel in Nederland. Deze moeten terug gestuurd worden. Hier is niks mis mee. Als deze landen hier aan niet meewerken moeten we financiële sanctie aan deze landen opleggen.

  1. nu ik

   turkije stuurt gewoon mensen terug naar waar zij denken dat ze vandaan gekomen zijn.

   Het kan dus gewoon, ook hiermee zijn we jaren bedondert

   1. Job Jansen

    “Het kan dus gewoon”

    Kunnen of willen…. Dit land wordt bestuurd door zwakkelingen, gekozen door naïevelingen.

 6. Falskorn

  Ondanks dat dit idee denk ik een groot draagvlak heeft onder de bevolking verwoord Wilders in dusdanige tokkie-taal dat hij mensen van zich afkeert. Iedereen ziet de steeds verder uit de klauwen lopende problemen van het Noord-Afrikaanse volk in ons land, maar dit los je niet op met stoere praat.

  Er moet een politieke wil komen om maatregelen om ons land opnieuw op te bouwen in de wet te verankeren: Paspoort intrekken bij ieder misdrijf. Daarnaast moet het Nederlanderschap enkel erfelijk verkregen kunnen worden door etnische Nederlanders.
  Met deze twee wetten ben je over een aantal generaties een heel eind op weg.
  Daarnaast is het wellicht een idee om hun uitkeringen in land van herkomst te laten genieten als dat betekend dat zij vrijwillig weg gaan, als zij namelijk worden verzorgt door de Staat dan liever daar dan hier.

  1. nu ik

   QUOTE verwoord Wilders in dusdanige tokkie-taal END

   Beter tokkie taal wat begrijpelijk klinkt dan heren taal waar niets in gezegd word.

   stem sociaal , stem PVV

   1. Op Koers

    *wordt*

    1. Hard

     Wesley Op Koers?

     1. Hard

      Wesley Quispel Taalnazi Op Koers?

    2. nu ik

     val doodtd

  2. werikke

   Tokkie taal wat is dat nou weer voor belachelijk argument. Ook jou vraag ik dan met een oplossing te komen om dat tuig te laten oprotten . Makkelijk om Wilders en zijn aanhangers te bashen maar je moet de postbode niet afzeiken als die de post komt brengen dus geef even aan hoe jij de oplossing ziet en de Nederlanders gaat beschermen tegen dit tuig.

  3. Bolkestein

   Sommige wetten zijn er al en hoeven alleen maar te worden toegepast. Een kwestie van beleid (uit)voeren. Maar deze regering van verraders voert soms liever het eigen voorgenomen beleid niet uit. En een motie daar wel toe over te gaan en het beleid kracht bij te zetten door drukmiddelen toe te passen wordt dan slechts ondersteund door FvD, PVV en SGP. De rest (inclusief VVD) verwerpt de motie het eigen voorgenomen beleid uit te voeren. Lees dit nou eens:

   Plannen terugsturen asielzoekers niet waargemaakt[

   Meer uitgeprocedeerde asielzoekers terugsturen naar hun land van herkomst is tot nu toe mislukt, meldt Nieuwsuur op basis van onderzoek. Drukmiddelen die in het regeerakkoord staan om andere landen te bewegen onderdanen terug te nemen, zijn in de afgelopen kabinetsperiode nooit toegepast.

   Ook is nauwelijks werk gemaakt van het streven greep te krijgen op de grote groep vreemdelingen die jaarlijks in de illegaliteit verdwijnt. De Adviesraad voor Migratie zegt naar aanleiding van het Nieuwsuur-onderzoek dat op deze manier het asielbeleid wordt ondergraven.

   Ongeveer een derde van de vreemdelingen die Nederland per jaar verlaten, keert daadwerkelijk terug naar het land van herkomst. Een kleiner deel wordt teruggestuurd naar het eerste EU-land waar de asielzoeker een aanvraag deed. Maar de helft laat Justitie volgens Nieuwsuur uit het zicht verdwijnen; deze mensen duiken vaak onder in de illegaliteit.

   Weigering

   Groot probleem is dat herkomstlanden weigeren mee te werken aan de terugkeer. In het regeerakkoord werd daarom afgesproken om drukmiddelen te gebruiken, zoals het intrekken van ontwikkelingsgeld, landingsrechten of weigeren van visa. Geen van die maatregelen is echter uitgevoerd, bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Een van de oorzaken, vertellen bronnen rond dit ministerie, is dat handels- en diplomatieke belangen zwaarder wegen.

 7. werikke

  Nee Tim hij zegt niet dat alle noordafrikanen tuig is maar hij zegt noordafrikaans tuig dat is een groot verschil. Jij wil weer Wilders afzeiken ipv in te gaan op het probleem zelf .

  1. Top

   Ach ja,Tim, de “objectieve” journalist ‘pur sang’! Hahahahaha!

  2. Bolkestein

   Weer Wilders bashen. Weer Trump bashen. En dan weer gekrab achter de oren hoe het kan de verkiezingsuitslag niet te hebben kunnen zien aankomen. L’histoire ce repet.

 8. Bolkestein

  Misdaad stijgt in Frankrijk: meer moorden, vechtpartijen en verkrachtingen

  Het Frans ministerie van Binnenlandse heeft net voor het weekend de misdaadcijfers voor 2019 vrijgegeven. En die zijn verontrustend. Gewelddadige misdaden zijn fors toegenomen in Frankrijk, met 12% meer aanrandingen en 8,5% meer moorden. Dat brengt Le Figaro.

  De minister van Binnenlandse zaken van Frankrijk, Christophe Castaner heeft in alle luwte de criminaliteitscijfers vrijgegeven via zijn statistische dienst van SSMI. Dit in de hoop dat er weinig ruchtbaarheid aan gegeven zou worden. De gemeenteraadsverkiezingen zijn niet ver af meer in Frankrijk.

  Nadat 2018 al een verslechtering kende van de criminaliteitscijfers, zet die trend zich in 2019 nog verder. Men stelt bovendien vast dat die verslechtering over het hele land vast te stellen is. Frankrijk zakt opnieuw tot het niveau van 40 jaar geleden. Volgens een rapport van de Franse gerechtelijke politie, is het aantal moordpogingen de laatste 10 jaar met 79% toegenomen.

  Alle regio’s slechter

  Alle Franse regio’s kennen stijgingen in het aantal verkrachtingen, geweld en seksuele aanrandingen, maar vooral Corsica, Centre-Val-de-Loire, Auvergne-Rhone-Alpes, en Nouvelle-Aquitaine springen in het oog.

  Opvallend, ondanks de voortdurende betogingen van de ‘gilets jaunes’ en het record aan in brand gestoken wagens op nieuwjaar, is het vandalisme met 1% gezakt in het land.

 9. Bolkestein

  Nijmegen oftewel Havanna aan de Waal van burgemeester Billie Bruls (U weet wel, die bolle die voorop liep in de aangifteprocessie in de inquisitie tegen Geert Wilders) wordt leeggeroofd door criminele asielzoekers.

  Nijmegen geteisterd door rovende jonge asielzoekers uit veilige landen

  Updated 44 min geleden
  2 uur geleden in BINNENLAND

  NIJMEGEN – Uitgaanspubliek en treinreizigers die Nijmegen bezoeken, moeten hun oren en ogen flink openhouden. De Gelderse stad gaat namelijk gebukt onder zakkenrollers die zich ophouden in het stadscentrum. „Het is een hardnekkig probleem.”

  Zo erkent burgemeester Hubert Bruls in De Gelderlander. Volgens het regionale dagblad kwamen er in december en januari bij de politie in Nijmegen 64 aangiften over zakkenrollen binnen. De politie spreekt daarom van een forse piek. Tot nu toe werden er veertien aanhoudingen verricht. Daarbij ging het telkens om jonge asielzoekers zonder perspectief op een verblijfsvergunning.

  Burgemeester Bruls legde bij vijf arrestanten een gebiedsverbod op. Dat houdt in dat zij zich voorlopig niet in het stadscentrum van Nijmegen mogen vertonen.

  Listige trucs

  De jonge asielzoekers gaan doordacht te werk. Ze vormen kleine groepjes en botsen tijdens hun rooftocht bijvoorbeeld tegen treinreizigers aan. In de nacht pikken ze bewust de dronken mensen in het uitgaanspubliek eruit. Ze omhelzen de slachtoffers vriendelijk en nemen vervolgens onbewust hun bezittingen af.

  Van de veertien jonge mannen die werden aangehouden, bleken er acht te verblijven in opvangcentra Grave en Overloon. Zes hadden geen vaste woon- of verblijfplaats en reizen illegaal door Nederland. Een aantal bleek zelfs al eerder voor diefstal te zijn gepakt.

 10. Bolkestein

  Vluchtelingen die van het gastland eisen dat het zich aanpast, dat zijn geen vluchtelingen, maar bezetters.

 11. Sergeant Monty

  “Tijd voor een groot Nrd-Afrikanen-Remigratie-Plan.”

  Goed plan Wilders, hoe ga je dit uitvoeren.
  Laat je dit aan de fantasie over van je adepten of wacht je tot dat je minster president ben en laat dan een uitgewerkt plan zien.

  1. werikke

   Monty… vertel hoe zou jij het aanpakken of zit jij alleen maar op je stoel en zeikt elk voorstel af. Das makkelijk en zeer arrogant om zelf buitenschot te blijven. Vertel ons eens hoe jij al dat tuig kan weg krijgen mischien is het wel een goed idee .??”??

   1. Bolkestein

    Dat tuig of liever gezegd dat vuilnis verwijderen is sowiezo een goed idee.

   2. Sergeant Monty

    “hoe zou jij het aanpakken”

    Ik heb geen flauw idee.

    Maar ik ben ook geen volksvertegenwoordiger die dit plan opperd.
    Ik ben wel benieuwd hoe Wilders dit plan wil uitvoeren.
    Als hij verteld hoe, zou hij ook sceptisch mensen over de streep kunnen trekken.

    1. Top

     Ik weet het! We pleuren jou er eerst uit! Gewoon een domme Nederlander waar we niets aan hebben. Dan volgt de rest vanzelf soldingetje!

     1. Sergeant Monty

      “Ik weet het! We pleuren jou er eerst uit!”

      Jij als genaturaliseerde Nederlander heb hier niks te zeggen in mijn land.

  2. DidiMadloba

   Wilders kennende overweegt hij concentratiekampen. Die hebben een slechte naam, maar misschien ten onrechte.

   Concentratie hebben we nodig.

   1. Blitzkrieg

    DidiMadloba : Hoe haal je het in je botte hersens. De concentratie kampen komen van links. Gore insinuaties en anders niks, hier is bewijs in beeld en geluid van de denkbeelden van het links facisme. Heel erg graag een reactie!!!

    h**ps://www.youtube.com/watch?v=gnurDjxzlFM&t=1658

    1. Caesar Lion Cachet

     LS…
     De Zio Nazi kampen waren Rothschild kampen die niet door het Rode Kruis mochten worden bezocht.

 12. fusilier

  Rijkste vrouw van Afrika Isabel dos Santo met een vermogen van twee miljard, dochter van voormalig president van Angola. En de eigen bevolking ligt te creperen. En ons de witte man een schuldgevoel aanpraten.

 13. musicmaniac

  Tim is al voor de zoveelste keer van het padje af. Ook geïndoctrineerd door het domme linkse gepeupel, met een IQ van een zure oorwurm. Zijn bijdragen zijn nul komma nul.

 14. Jehoeda

  In het verleden is er al eens een idee geopperd om een deel van de Europese bevolking aan te sporen te migreren. Klinkt dit bekend in de oren?

 15. Rosasolis

  Ieder land kan illegale migranten terug naar eigen land sturen…. binnen uren nadat zij aan de grens komen, of verborgen in een vrachtwagen ontdekt worden. Zoals de 2 mannen met 2 jongens uit Iran en Iraq die ontdekt werden enkele dagen geleden in een rustige dorp in Groningen. Vracht vliegtuigen kunnen gebruikt worden om deze illegalen terug te sturen. Ook uitgeprocedeerde illegalen die maar rondhangen in kraakpanden kunnen uitgezet worden. Maar dat kan niet met LEGALE migranten die inmiddels de Nederlandse nationaliteit hebben met paspoort, en ook andere vormen van de Nederlandse identiteit.

 16. Vit

  @Tim

  Je let niet goed op wat er echt wordt gezegd en dat is jammer voor een hoofdredacteur, ik begrijp dat je hem niet mag want hij is net zo’n rare snuiter als Trump maar hij spreekt wel de waarheid, psychologisch is het ook te verklaren alleen het negatieve van zo’n iemand te zien én horen.

  Dat laatste heb ik niet van mijzelf maar van mijn vriendin, een psycho-analiste.

  1. Vit

   Ps, Lees dit nou eens opnieuw zou ik zeggen.

   ““Nrd-Afrikaanse criminelen uit Frankrijk proberen Nrd-Afrikaanse criminelen in NL te bevrijden.

   Nrd-Afrikaanse tuig teistert ons land al jaren.”

   1. Vit

    Conclusio: hij heeft het over noord afrikaans tuig en dat is helaas sterk oververtegenwoordigd onder dat volk.

   2. Vit

    Het echte volk van goede wil blijft ook daar om hun land op te bouwen.

 17. Duckday

  Wederom heeft deze man gelijk!!!!! Maar de troetelaars zullen wel weer een andere kant op kijken en het voorstel verwerpen.En straks zijn ze weer vrbaast verast ongeloof.

  Stem gewoon PVV of FvD misschien dat Nederland weer Nederland zal worden

 18. Bullshit15

  Tim je bent een Wilders hater ik ben wel blij dat er twee partijen zijn die wat willen doen alleen deze twee krijgen geen poot aan de grond als ze een motie indienen van wantrouwen van dit kabinet dan krijgen ze daar toch geen meerderheid voor .dus tim maak je geen zorgen ze gaan de rit uitzitten in dan zullen we wel zien wie gelijk heeft Wilders of jij tim.
  Maar er zijn te veel linkse ratten net als jij tim die de kop in het zand steekt
  Onthoud mijn woorden Nederland is binnen 1 jaar een moslim staat
  Stem fvd of PVV in uit de eu

 19. DidiMadloba

  Wilders is een gehaaide populist. Hij signaleert terecht een probleem, maar brengt de oplossing geen centimeter dichter bij.

  Integendeel, hij saboteert haalbare oplossingen. Want de PVV kiezer is ontevreden en moet dat ook blijven.

  1. Bullshit15

   Didi Wilders doet genoeg maar krijgt nóóit meerderheid van die linkse ratten wand dat kunnen ze niet hebben dus nu ben je weer aan het lullen wat ben jij toch een lul
   Stem fvd of PVV in uit de eu

 20. Kretoloog

  Een van de steden die het meeste last heeft van Noord-Afrikaans tuig is Nijmegen. Dat betreft dan asielzoekers uit veilige landen als Marokko.

  Dit is toch wel een fraai stukje karma. Want de burgemeester van Nijmegen, dat is Hubert Bruls. Deze CDA-er liep voorop bij het doen van aangifte tegen Geert vanwege zijn ‘minder, minder’ uitspraak. Hubert wilde niet minder, en ondervindt nu de gevolgen. Bitch!

 21. Pescador

  goed gezien Geert oprotten die gasten

 22. Heras

  Zo zie ik ook veel afrikanen bij de stations staan, joints te roken. De vieze walm komt je tegemoet.
  En maar hangen en vervelen. Vroeger werkten we gewoon op die leeftijd.
  Wat moeten we toch met al die laag-opgeleide jonge mensen.

 23. jvkc.stema

  Nederlanders moeten zich desnoods met een kakofonisch georkestreerde achtergrond muziek bezig houden met de vraag hoe het komt dat een achtergestelde en tot het level van ” gastarbeiders ” gereduceerde bevolkingsgroep zich heeft weten te verheffen tot een voorname bevolkingsgroep in Nederland. In vergelijking met Surinamers die uit een Nederlandse kolonie afkomstig zijn, heeft men in Nederland, de slechte reputatie van de Marokkaanse bevolkingsgroep ten spijt , een groter respect voor Marokkanen dan voor Surinamers.
  Komt het doordat Marokkanen donker oewwit zijn en Suriname licht soewwart?? Hollanders doen veel meer met de huidskleur dan wat men durft prijs te geven!!!! Surinamers zijn weliswaar gepromoveerd tot gewone Nederlanders maar als het om gunning gaat dan gaan Marokkanen voor op Surinamers. Surinamers op zich zijn ook van die Ka-olo’s die eerder op elkaar letten dan op de mechanismen rondom hen heen. Elkaar dwars liggen vinden zij veel gemakkelijker en praktischer dan vijandige bedrijvigheden die de Surinaamse zaak nadeel kunnen doen berokkenen, een halt toe te roepen.
  Hierdoor vind ik Nederland eerder Multi Clitoriaal dan Multi Cultureel.

 24. claus

  Uitstekend idee Geert, alleen al de gedachte aan praktisering ervan, schept vreugde en een glimlach op het gelaat van normale mensen!

 25. janszm

  Het is je aardig gelukt, Tim.
  Wij vergeten dit niet.

 26. Jack Flash

  Tim Timmie toch,het begint een beetje simpel te worden..

 27. janh1968

  Tim, wat ben je toch weer selectief in je bewoordingen. Jammer en een gemiste kans om zo objectief mogelijk te journaliseren. Welterusten en slaap lekker !

 28. Jannes46

  Geert Wilders heeft gelijk, zeker wat dat criminele tuig betreft. Daarnaast is deïslamiseren ook een uitstekend idee want die ideologie van die achterlijke doctrine past niet in ons democratische systeem. Democratie en islam? Water en vuur!
  Onze vriend Erdogan zei destijds niet voor niets: “de democratie is de trein die wij (de islam) nemen tot ons doel bereikt is” en nog meer van die tot nadenken stemmende beeldspraken.

 29. Arafat

  @ nu ik
  Hoeveel van de PVV stemmers zuigen de Nederlandse economie leeg? Duindorpers etc. Allemaal tuig en een uitkering? Ik bedoel maar……

  1. Hard

   Arafat?

  2. nu ik

   hahaha, u kunt dat vast onderbouwen of spreekt u islamitische onderbuik ? Ik bedoel maar

   stem sociaal , stem PVV

 30. Lex

  Geert Wilders moet toch wat als het woord Marokkaan heel gevoelig ligt.

  Het is toch belachelijk je het beestje niet gewoon bij zijn naam mag noemen. Dat je Noord afrikanen moet gaan benoemen in plaats van Marokkanen om niet aangeklaagd te worden.

  Maar dat tuig gaat wel gewoon door met zijn criminaliteit. En ze blijven komen en gaan niet vrijwillig weg gaan dat doen ze bijna nooit. Op het vliegveld tegenhouden en terug sturen dat gebeurd ook niet.

  Ik vind dat de wet veranderd moet gaan worden, dat iedereen gescreend word en als ze geen duidelijke bestemming hebben dat ze meteen weer terug gestuurd kunnen worden naar land van herkomst. Ze kunnen via ticket vlieggegevens achterhalen waar ze vandaan komen.

  Mocht dit nog niet goed genoeg geregeld zijn aanpassen zou ik zeggen.

  Moet je kijken via korte tijd is het afgelopen.

  1. Jannes46

   In WNL op zondag was het een onderwerp van gesprek. Opvallend was hoe Mona Keijzer ineens voor een immigratiequotum was. Er werd heftig ja geknikt maar dergelijke irritante taferelen spelen zich iedere keer af als er binnen afzienbare tijd verkiezingen zijn.
   Ik zou Geert Wilders willen adviseren om eens tot de tanden gewapend zijn opwachting te maken in dit programma. Hij is best in staat om die Rick Nieman van repliek te dienen als deze weer eens het woord verkondigt van zijn broodheer, de NPO.

   1. Fuster

    @Jannes: Wie nu nog VVD, CDA, D66, CU, PvdA stemt die begrijpt het niet.

 31. RvdBe

  Tim is hoofdredacteur van DDS, is dus gebaat bij discussie en niet te beroerd om af en toe de knuppel in het hoenderhok te gooien.
  Eigenlijk meent hij er dus niets van.

 32. Joost mag het weten

  Los van hoe je naar al die immigratie kijkt; een verrijking van onze cultuur of de import van een stel, deels criminele, profiteurs staat vast dat de bevolkingsgroei die hierdoor gerealiseerd wordt vooral negatieve effecten heeftop ons sociale stelsel, toenemende woningnood, meer uitstoot, toenemende spanningen tussen bevolkingsgroepen, …

 33. Drollevanger

  De grootste vraag is natuurlijk, is het goed voor Nederland als het Noord-Afrikaans tuig net als alle islamieten worden teruggestuurd naar hun geliefde islamitische vaderland?
  Houd ons land daarna meer uitkeringen in de eigen zak? Zakt dan de criminaliteit? Wordt de woningnood dan opgelost. Krijgen we betere schoolprestaties?
  Dat moeten we toch eens laten uitrekenen.
  Misschien heeft Wilders wel gelijk. Het zou maarzo kunnen.

 34. Drollevanger

  Mijn dochter volgde 30 jaar geleden een wiskunde cursus in een Frans Alpenkasteel. Daar konden de meisjes toen al niet s,avonds naar het dorp, omdat het onveilig werd gemaakt door N-Afrikaans opgeschoten gajus.
  Dus toen al kon je de huidige criminaliteit, beschermd door Links, zien aankomen.
  Als je dit soort criminaliteit niet in de kiem smoort wordt het onbeheersbaar, zoals de dappere burgemeester van Nijmegen al kan zien. Terug naar de tijd van afgesloten stadjes is de oplossing.
  Dus nu kunnen we nog twee dingen doen, meehuilen met de crimminele scores, of met je gezin in versterkte, verdedigbare dorpen gaan wonen. Net als in Z-Afrika.
  Bovenstaande situatie ligt dichter bij het heden dan je denkt.
  Had iemand net na de oorlog, in het verleden ooit gedacht dat zijn vrouw/dochter in 2020 s,avonds niet meer alleen over de straat zou kunnen? Zeg het eens eerlijk.

 35. Jannes46

  Deïslamiseren dient tevens prioriteit te krijgen. Die islam kost u en mij klauwen met geld, d.w.z. uitkeringen, toeslagen, bijslagen, ja zelfs soms een gratis woning met inboedel.
  Mijn kleinzoon zou zeggen “ze moeten wegzouten” (een contaminatie van wegwezen en opzouten).

 36. ervi

  Tim laat zich weer door zijn vriendin Sylvana opstoken om Geert af te branden

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.