Zeeuws partijkartel steekt stokje voor burgemeesterschap oud-PVV’er

Lucas Hartong zat ooit (2010-2014) voor de PVV in het Europees Parlement in Brussel. Nu hij de PVV vaarwel heeft gezegd, kan hij nergens meer aan de bak. Zelfs niet in het Zeeuwse Kapelle, waar ze liever een bestuurlijke crisis hebben dan dat ze een voormalige PVV’er de burgemeestersketting omhangen.

Dat het partijkartel geen fabeltje is uit de boreale ideeënkoker van de Minervaanse uilenfokker Thierry Baudet, dat blijkt in deze eerste dagen van het nieuwe jaar wel weer. Het bestaat, en het is meedogenloos. Tenminste, als je geen partijkaart van VVD, D66, PvdA of desnoods GroenLinks op zak hebt. Wie van buiten de gebaande carrièrepaden komt aangewaaid, zelfs al is het voor het burgemeesterschap van een (in the grand scheme of things) onbeduidend Zeeuws gehucht als Kapelle. De gestaalde kaders van het monopolistische partijkartel kennen geen genade. Daar kwam oud-PVV’er Lucas Hartong maar weer eens achter. Andermaal solliciteerde hij op de functie van burgemeester voor Kapelle. Andermaal werd hij afgewezen.

Zeer dubieus, zo oordeelde ook GeenStijl:

“Oud-PVV Europarlementariër Lucas Hartong wilde, u mag het best weten, burgemeester worden van Kapelle. Hartong, theoloog, journalist, en oud-politicus met ruime ervaring in provincie-, lands- en Europees bestuur,  solliciteerde tweemaal op de ambtsketting van het ruim twaalfduizend zielen tellende Zeeuwse dorpje in het smal van Zuid-Beveland, maar werd tweemaal te licht bevonden door de vertrouwenscommissie. Is het vanwege zijn PVV-verleden? Moeilijk te zeggen: de vertrouwenscommissie te Kapelle heeft in de afgelopen twee jaar al negenendertig sollicitanten te licht bevonden voor de functie. Terwijl het buurdorp van Kloetinge, Biezelinge en Wemeldinge toch niet meteen het hart van bestuurlijk, economisch of strategisch Nederland is – met alle respect natuurlijk.”

Men wil zó wanhopig iemand uit het partijkartel, dat ze zelfs bereid zijn een bestuurlijke crisis in Kapelle te riskeren. De huidige VVD-burgemeester stopt er mee per maart, en een opvolger is er dus nog niet. Sterker nog: men is in paniek en wil per sé op tijd een nieuwe eerste burger hebben gevonden. Hé Kartel-Kapelle: misschien een is ideetje om ook je licht op te steken buiten de traditionele middenpartijen? Who knows: wie weet vind je ook nog wel een bestuurlijk talent!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. C.A.Barstow

  Een mooi inkijkje in een land waar de politiek tot op het merg totaal verrot is en het volk behoudens het betalen van belastingen niet meer meetelt.

  Stem op,
  FvD/PVV.

 2. Anke Moerbei

  Dit is absoluut wereldnieuws. Laat de rijdende rechter hierin een beslissing nemen.

  1. Fonz

   Mijn inschatting is dat je hier niet komt een rechts geluid te laten horen..

   1. Anke Moerbei

    U bent het woordje “om” vergeten. Om een rechts geluid telaten horen. Is dat verplicht? Het gaat om de discussie in onze rijke taal.

    1. Fonz

     “Om een rechts geluid telaten horen.”

     Waarschijnlijk heb je dit expres gedaan..

     “Is dat verplicht?”

     Is wat verplicht?

     Je bent dus een minderheidsstandpuntinnemende reaguurder, die structureel tegendraads reageert en waar mogelijk wat gaat taalnazieën

     1. opabakema

      Ook wel bekend als A.S.S.
      Die is altijd tegendraads .

   2. Seneca

    @fonz
    Dds pretendeert een rechts blog te zijn. jammer dat de hoofdredactie bestaat uit een moslim (rechts?) en een D66 of VVD adept bestaat!

 3. Abraham50

  Minervaanse uilenfokker Thierry Baudet, creatieve woorden Tim.

 4. Bullshit15

  Zo zie je maar weer die linkse ratten willen alles Naar hun hand zetten ze hebben liever een zwakeling zo als die kut van Halsema die de groei van die gelukszoekers maar blijft verwelkomen het word tijd voor een gekozen burgemeester dan hebben we geen COA meer nodig in ook geen gelukszoekerscentrum probleem opgelost in ons eigen volk heeft weer een huis stem dit zootje weg stem fvd of PVV in brexit

  1. Op Koers

   Daar hoort een zware jongen de baas te zijn. Duidelijk! Boterbabbelaars niet welkom!

  2. EU kok

   Quote: stem fvd of PVV in brexit
   .
   Tuurlijk.

   1. Bullshit15

    Taalneuker

   2. Bullshit15

    Ja taalneuker

 5. Jack Flash

  Wilders is al eens eerder geweigerd in zo’n Zeeuws stadje om een werkbezoek.
  De burgemeester weigerde hem,het was net de Donald Duck.Deze burgemeester leek als twee druppels water op walgbak Hans Alders.

  1. Kretoloog

   Klopt Jack, dat was Jan Lonink, burgemeester van Terneuzen, PvdA (natuurlijk, zou ik bijna zeggen).
   Wilders wilde daar een zwembad bezoeken dat last had van klierende Marokkanen. Dit speelde afgelopen zomer in diverse zwembaden, bv. ook in Ridderkerk.

 6. JFU

  Links fascisme op zijn best.

 7. Edwin_Oss

  Geen kartelpolitiek, gewoon gezond verstand! Je wil toch niet gezien worden met een PVV’er, laat staan dat je zo’n malloot burgemeester maakt! pVV weg ermee!

  1. Bullshit15

   Taalneuker

  2. Fonz

   Edwin Oss?

   1. opabakema

    rien noppes mag ook

  3. Tony Faas

   Edwin_Oss!

   1. Fonz

    Edwin_Oss!

 8. Jack Flash

  “Je wil toch niet gezien worden met zo’n
  PVV’er””

  Dat noem ik nog eens karakter schijtlijster.

  1. Edwin_Oss

   Wil ook niet met jou gezien worden!

   1. Bullshit15

    Taalneuker

   2. opabakema

    je bent een misselijk sujet W.I.M H.U.T.T.E.N
    Maar ik ga het over een andere boeg gooien .
    Als men jouw naam goochelt dan zullen ze zien op jouw site wie je bent e waar je woont .
    Daarbij wordt op jouw naam ook jouw twitter account getoond alwaar men kan zien dat jij de trol bent die hier elke dag aanwezig is en nogal aardig geil van zichzelf is en waarschijnlijk zoals ik het kan zien de boel aardig overdrijft .
    Dus hopende dat er iemand actie tegen jou wil ondernemen kl**tzak .
    Want ik kan het net zoals jij weer een nieuw accountje aanmaken smerige p*dofiel .

 9. CLoVis

  Wat Tim niet in zijn artikel vermeldt is dat er al eerder 39 (zegge negenendertig!) kandidaten voor het ambt zijn afgewezen. Een lijstje van het aantal kandidaten per politieke partij zou misschien een ander zicht op de situatie geven.

  Ik hoop dat we ons niet gaan spiegelen aan de -helaas- nog steeds groeiende groep van allochtone geestelijk beperkten die bij het minste of geringste al over discriminatie beginnen te schreeuwen.

 10. Sergeant Monty

  Moslims en Pvv-ers, ze schieten meteen in de slachtofferrol.

  1. Bullshit15

   De waarheid komt hard aan voor die linkse ratten WANEER erkennen ze het een keer dat het landverraders zijn stem fvd of PVV in brexit

 11. Zero

  De hoogste tijd voor de gekozen burgemeester!

 12. Beukman

  Merkwaardig.
  Hartong is dus inmiddels kandidaat nr 40 die voor deze functie werd afgewezen.
  Maar die eerdere negenendertig kandidaten, allen behorend tot het zgn “partijkartel”, werden een voor een afgewezen omdat ze inderdaad te licht waren bevonden, terwijl Hartong het niet werd omdat hij bij de verkeerde partij zat? Maak dat maar eens hard.

  Hoe weten we trouwens dat Hartong had gesolliciteerd? Zijn van de andere negendertig sollicitanten ook de namen bekend?

 13. DidiMadloba

  Volkomen logisch. Een (oud-)lid van een partij die probeert stemnen te winnen door haat te zaaien naar moslims is ongeschikt voor het openbaar bestuur.
  Dat is geen kartel, dat is gezond verstand.

 14. Bes Tolen

  Het is te moeilijk om nu de capaciteiten van één zo’n sollicitant naar het burgemeesterschap van hieruit te beoordelen. In vrij kleine gemeenten zitten vaak nog mensen met enige voeling met de werkelijkheid wat nog al eens in de grote steden wordt gemist. Dus mis ik niet dadelijk het vertrouwen in daar. Ik heb geen oordeel over de sollicitatie. Mogelijk hebben ze daar in Kapelle wel gelijk. Een dorpje is Kapelle niet. Het is een dorp. Het verkleinende ”je” is niet van toepassing.

 15. Michael M

  Dat is wat er bedoeld wordt. Je hebt elke keer dezelfde partijen die allemaal elkaar achterna lopen. GL, VVD, PVDA, D66, ze hebben allemaal geen eigen mening meer. Dat is wat er bedoeld wordt met partijkartel en dat was 40 jaar geleden toch echt wel anders.

 16. Franklin Ake

  Waarschijnlijk wachten ze tot een beetje geschikte SGP-kandidaat zich meld.

 17. claus

  Lucas Hartong burgemeester in Kapelle?
  Stel je eens voor, dat deze man Kapelle vrijwaart van kansparels en links milieutuig!
  Een vreselijke gedachte voor de inwoners??!!

 18. Duckday

  Breek het PARTIJ KARTEL

  Stem PVV of FvD

 19. Johnsen

  Hij zal wel niet capabel genoeg zijn.

 20. Politiek Profeet

  Zeeland is de fietsenstalling van zuid -holland, een afvalputje, asfaltparkeerplek.
  Laat nou net de PVV zijn nom nog enige leefgemeenschap te kunnen waarborgen daar….helaas… dus zeeuwen…de mazzel en bekijk het lekker….

 21. Bes Tolen

  Afvalputjes zijn er genoeg in Zuid Holland. Daarom is een groot deel van de nijvere autochtone bevolking zich ook politiek bewust en staan ze achter partijen als de PVV en eerder ook aanverwante. Afvalputten, die er onnodig zijn wat komt doordat er altijd al ondernemers rondlopen, die het al sinds begin zestiger jaren doen met illegale werknemers, van buiten dus. Meest CDA stemmers die ondernemers, veel tuinbouw en techniek, hardwerkend en vaak tot ze er dood bij neer vallen maar de maatschappelijke kant wordt niet behartigd. Het is allemaal te dicht op het eigen belang. Dat is gecultiveerd door CDA politiek om de kiezersgunst te behouden. Zo kortzichtig. Bescherming van het kwade, dat geen uitbreiding verdiende maar wel kreeg met al dat ondoordachte. Wat heet. Problemen. Vreemdelingen in overvloed. Slechte politiek.
  Zeeland is toch niet het afvalputje van Zuid Holland? Nee, dat is Zuid Holland van zichzelf. En de Zeeuwen baden in weelde, zijn wel net te pinnig en net al te zuinig. Niet het ergste en ze doen dat zichzelf aan. Zeeland op zichzelf. Je hoort ze weinig.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.