Zet 21 maart maar in de agenda! Nieuw grootschalig boerenprotest aangekondigd op wel 40 locaties

De boeren blijken volhardend te zijn in hun protestcampagne! De graszaadjes op het Malieveld zijn te vroeg gezaaid, want boerenactieclub Agractie heeft maar liefst 40 ‘goed zichtbare’ locaties op het oog voor hun nieuwste actie: de Boerderijprijzen.

Met de nieuwe actie willen de boeren van Agractie de consument een lesje leren. Letterlijk, want het idee is om onbewerkte producten aan de man te brengen, voor de gemiddelde prijs die een boer ervoor ontvangt. Daarmee willen ze aantonen hoe erg de boer eigenlijk wordt uitgeknepen en hoeveel andere partijen eigenlijk van zijn werk profiteren. Ook proberen ze hiermee te laten zien welke producten nou wel of niet ‘duurzaam’ zijn. Dus al die overdreven zelfbewuste ‘ik eet alleen biologisch’-consumenten worden met die actie ook de ogen geopend.

De actie begint weliswaar op 21 maart maar het idee is dat het mogelijk wel maanden door kan gaan. Agractie probeert namelijk een zo groot mogelijk bereik te creëren en bij diverse supermarkten langs te gaan om bewustwording bij de klanten erin te stampen.

Op zich is dit een slim idee (als het niet escaleert natuurlijk). Want als het echt zo erg gesteld is met de prijs die een boer voor z’n product ontvangt in Nederland, snapt iedereen direct waarom er zoveel geëxporteerd wordt. Want dat lijkt juist één van de tegenargumenten te zijn waardoor boeren de sympathie verliezen. Of het dan ook verstandig is om meteen zo’n actie voor maanden achter elkaar te doen, vraag ik me af. Als er op één middag twee studenten voor de ingang van een supermarkt staan om kranten(-abonnementen) te verkopen, vind ik het al irritant worden. Maar goed, dat ben ik…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Jack Flash

  Rijd het binnenhof maar plat met de inhoud plat beste boeren.
  Alleen even kijken of Thierry en Geert met aanhang niet binnen zijn.
  Stem PVV/FVD.

 2. Politiek Profeet

  Alleen de boeren kunnen met hun massa en voertuigen dit kabinet laten vallen…..daarom zijn ze nu druk bezig de boerenorganisaties tegen elkaar op te zetten en uit te spelen.

 3. EU kok

  Daarmee willen ze aantonen hoe erg de boer eigenlijk wordt gesubsidieerd en hoeveel andere partijen eigenlijk meebetalen aan hun werk .
  .
  Mooi.

  1. nu ik

   dat spaanse vuilnis wordt ook al niet meer opgehaald

 4. Battersbridge

  500 varkensboeren willen stoppen, die hebben gekozen voor een zak met geld. Daar gaat het om. De rest zorgt voor overproductie. Die overproductie betaalt de burger tenslotte ook. Als een frietboer meer bakt voor zijn kraam dan dat het publiek koopt is hij dan goed bezig?

  1. Blitzkrieg

   Battersbridge : Als hij zijn patat naar het buitenland kan exporteren wel ja. Waarom zou hij zijn product afzetten op slechts een klein gedeelte van de markt?

   1. EU kok

    Waarom bij supermarkten een zielig verhaal ophangen terwijl het grootste gedeelte wordt gesubsidieerd en naar het buitenland verdwijnt?

    1. Blitzkrieg

     EU kok : Je bedoelt en realistisch verhaal.

  2. Fortiori

   Ik kan mij nog een tijd herinneren waarin de boeren hun melk de sloot inkieperden. Overproductie.

 5. Battersbridge

  Laten die Boeren deze dag niet verpesten.
  Sinds 2006 wordt er op 21 maart wereldwijd ‘Wereld Downsyndroomdag’ (World Down Syndrome Day) gevierd. Op deze dag wordt er aandacht besteed aan mensen met deze afwijking, maar ook aan de mensen die aan hen zorg verlenen.
  Dat zou deze pummels sieren om hun geplande acties af te blazen.

  1. Fonz

   Het is wat met jouw speciale dag

  2. ZiggyStardust

   Ik had er nog nooit van gehoord, maar ook ik gun jou je dag. Het valt toevallig ook samen met het begin van de lente. Ik zal de lente en de boeren wel even vragen of ze het een dag willen verplaatsen, zodat jij van jouw speciale dag kunt genieten. Geef anders even je adres, dan zal ik ze vragen of ze je ook een kaartje willen sturen. Gefeliciteerd alvast, want als het zover is ben ik jouw dag waarschijnlijk al vergeten.

  3. Bockbeer

   Battersbridge?

  4. nu ik

   quote Op deze dag wordt er aandacht besteed aan mensen met deze afwijking, end

   We hebben twee kamers vol ermee

 6. C.A.Barstow

  Heel goed!
  Gewoon doorgaan boeren en boerinnen.
  En niet zo soft a.u.b, schop dat linkse land en volksverraders tuig in Den Haag van hun pluchen zetels af.

  Stem FvD/PVV.

 7. Fonz

  40 locaties is veel te weinig

 8. Bullshit15

  Wij moeten allemaal demonstreren om dit kabinet te laten vallen deze landverraders moet weg van mij mogen ze heel den Haag plat walsen
  Ik zal zeggen zet hem op
  STEM FVD OF PVV in uit de eu

 9. Gewoon werken

  Kost me 350 eu per dag en ik sta volledig achter onze boeren al kost het me een week!!!

  1. Op Koers

   Onze boeren zorgen ervoor dat een deel van de woningbouw wordt vertraagd vanwege de stikstofnorm waarvoor zij de verantwoording dragen. Ga dat maar eens vertellen tegen de jonge starters, nog even een paar jaartjes wachten.

   1. Filthje

    Ik ben een starter en het kan mij geen moer schelen wat de boeren doen, sta compleet achter de boer en woon niet eens op het platte land.

 10. Filthje

  Als ik boer was geweest had ik mij een gruwlijke Bull-bar voor mijn trekker gebouwd, de motor een beetje omgebouwd en dan op een hoekje staan wachten totdat er een DIKKE VETTE AUDIA A8 met een vreemd kenteken aan komt rijden………………………………….

  Duurt een beetje lang voordat er weer actie word ondernomen, maar vind het idee prachtig alleen wil links niets van harde feiten weten tenzij het begint met “Er was eens”!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.