ZIEN! We gaan allemaal hartstikke blub-blub verzuipen als we niet NÚ Rutger Bregmans nieuwe boek lezen… help!

Leuk hoor. Correspondent-pipo Rutger Bregman is klaar met z’n speeltje het basisinkomen, en heeft zich nu vol gestort op het volgende probleem: heel Nederland staat binnen een eeuw onder water als we niet snel de klimaatverandering stoppen en meer dijken gaan bouwen.

Ja mensen, “het komt”. En dat dan lichtelijk fysiek gespannen uitsprekend. Ik weet het, dat zei je vrouw ook gisteravond. Maar daarnaast is dat ook de kreeg van Rutger Bregman vanochtend. Bregman heeft enkele jaren geprobeerd om de Nederlandse Piketty te worden door stad en land af te zeulen op zoek naar een podium om het basisinkomen te promoten. Hij mocht bij Davos komen, maar wist vooral een reeks media-optredens in de VS en het VK te verpesten.

Het was voor Bregman dus tijd om over te schakelen op een nieuw verdienmodel. En nu Greta Thunberg de progressieve held is geworden die Bregman zo graag had willen zijn, moet hij zich dan ook maar met klimaat-gerelateerde problemen gaan bemoeien. En vanochtend zagen we daarvan het resultaat: een hoop paniek over de zeespiegelstijging die binnen een eeuw half Nederland zal verzwelgen. Pluspunt: decadente GroenLinks-republiek Amsterdam verdwijnt. Nadeel: ook de rest van de Randstad leert dan slapen met de visjes. Bregman:

“Rutger Bregman schreef een nieuw boek: ‘Het water komt.’ In deze brief aan alle Nederlanders luidt Rutger de noodklok: net als voor de Watersnoodramp in 1953 waarschuwen experts dat we grote delen van Nederland kunnen verliezen aan het water. Toch komen we niet genoeg in actie.

Maar nu kunnen we het tij nog wél keren.”

En hoe we dat kunnen doen? Nou, eenvoudig: gewoon Bregmans laatste pennenvrucht lezen en dan zijn we daarna altijd voor de eeuwigheid gered.

Ah, wat kan het leven soms toch ook kinderlijk eenvoudig zijn! Heerlijk!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Agios

  Mooi geschreven Tim. Bregmans voorspelling is net zo onzinnig als de talloze voorspellingen dat de wereld zou en zal vergaan. Dat zal best ooit eens gebeuren maar nu nog even niet.

  1. hans-e-pans

   Aan alles komt een eind, dus ook aan de aarde maar dat zullen wij allemaal niet meer meemaken.

   Maar zeer zeker niet op de manier waarop het door oa. R. Bregman zo bloemrijk wordt omschreven.

   Als je dus zoekt op het internet naar de achtergrond van deze R. Bregman dan vindt je het volgende.

   “C. Bregmanis een Nederlands geschiedkundige en opiniemaker.”

   Totaal geen deskundige op het gebied waar hij zich nu met deze videoboodschap op begeeft als Nederlands geschiedskundige.

   De tweede omschrijving kleeft dus aan zijn filmpje op het internet.

   Volgens mij is meneer R. Bregman een enorme aandachttrekkende ijdeltuit

 2. Grote Trek

  Waarom zou dit niet kunnen gebeuren? Als je in de bijbel gelooft, het paradijs, waarom zou dit onmogelijk zijn. Dijk ophoging in het rivierenland, Deltawerken, Duinverbreding in N.Holland, onzin? “de kreeg van” ?

  1. Hard

   Grote Trek Grote Bek Johnsen?

 3. Jack Flash

  Met onheilsprofetie heeft de mens altijd al geld weten te kloppen,dus die onzin zal wel nooit voorbijgaan.

 4. Bullshit15

  Het zijn allemaal blazers die proberen een slaatje te slaan van dit probleem wat geen probleem is ik ga zijn boek niet kopen in iedereen met gezond verstand raad ik aan het ook niet te kopen wand van deze kwakzalvers moet ik steeds meer op de pot dus koop het niet daar verdiend híj alleen maar aan in dat is het laatste wat ik deze rand mobielen gun
  Stem fvd of PVV UIT de eu

  1. Piet51

   @Bullshit15
   Mocht je het hieronder gemist hebben, het boek is gratis.

   1. nu ik

    das een zware belasting voor het milieu die gratis propaganda mafklapper

   2. Bullshit15

    Piet Ja dat heb ik gemist maar dan nog hoe durft die idioot nog te schrijven over het milieu terwijl hij de grootste milieu vervuiler is met zijn boek wat niks bijdracht in dat het gratis is zegt al genoeg dat je die onzin door je strot word in gedaaut .is het niet gratis of je betaald er voor genaaid word je toch

    1. Piet51

     @Bullshit en “nu ik”
     Jullie betrokkenheid bij ons milieu doet me echt genoegen. Dan bestel je toch gewoon, net als de meeste mensen, de e-book of de luisterboekversie, beide ook gratis?

     Dat het boek gratis is, zegt niet veel. Zo is bijvoorbeeld ook het boek van Martin Bosma, “Schijn-Elite van de valsemunters”, gratis te downloaden. Ik ga er voorzichtig van uit, dat dat boek wel jullie waardering krijgt.

     1. Ben Venuti

      Deug Josti51 denkt dat weldenkende mensen een flutboek van Rutger Bregmans gaan lezen, nee, en ook niet wanneer het gratis is.

     2. Piet51

      @Ben Venuti
      Wel of niet lezen, het maakt me allemaal niet uit. Maar hoe mensen een boek dat ze niet hebben gelezen een “flutboek” kunnen noemen, is mij een raadsel. Ik lees ook flutboeken, achteraf geconcludeerd, en ik kan het je aanraden, want het maakt je een stuk wijzer.

 5. Rammstein

  Dominee Bregman grossiert in dezelfde zalvende ondergangs- en zondepraat die alle calvinisten door de eeuwen heen met succes over de hoofden van hun zondaars uitsproeiden. En zijn kerk telt heel wat volgelingen. Op DDS is Piet51 helemaal in de Heer: Bregman’s boek ‘Bijna alle mensen deugen’ is de bijbel waaruit hij steeds tot tranen toe geroerd uit citeert.

  Kwakzalvers en charlatans hebben op kermissen altijd hun geld verdiend met Haarlemmer Wonderolie. Er is nog weinig veranderd.

  1. Rammstein

   Bregman’s boektitel ‘Bijna alle mensen deugen’, moet zijn ‘De meeste mensen deugen’.

  2. Piet51

   @Rammstein
   Ik citeer uit het boek van Bregman? Noem eens een paar zinnen die ik heb gebruikt. Nee, laat ik niet flauw doen, één enkele zin is genoeg. En over een boek schrijven of dezelfde mening uitdragen is geen citeren. Want dan zijn weinig mensen, ook hier, origineel.
   Het is trouwens helemaal niet zo gek om te citeren uit een boek dat op diverse verkoopranglijsten van Nederlandse boeken in de top-5 staat, op een paar van die ranglijsten zelfs op de eerste plaats. Het boek barst van het optimisme en zou alleen daarom al gelezen moeten worden, ook door DDS-zuurpruimen.

 6. Piet51

  Ik weet, dat hier weinig supporters van Bregman, klimaatbeleid en geïnteresseerden in waterstijging zijn. Maar als er iemand is die toch wel eens over die “idiote” ideeën wil lezen, maar er geen geld aan wil uitgeven, is dit boek gratis te downloaden als luisterboek, e-book of pocket bij de Postcodeloterij en de Correspondent. Zie:

  hetwaterkomt.postcodeloterij.nl/kiezen?utm_source=direct&utm_medium=com_url&utm_content=url_hetwaterkomt#formstart

  Het bespaarde geld kan dan gebruikt worden om het boek over klimaatverandering van Bart Verheggen, “Wat iedereen zou moeten weten over klimaatverandering” aan te schaffen. 😉

  1. Rammstein

   Ze kunnen natuurlijk ook op een echt wetenschappelijke en objectieve site als ht*ps://www.climategate.nl gaan kijken, in plaats van al die eenzijdige propagandashit te moeten consumeren.

   1. Piet51

    @Rammstein
    Inderdaad Climategate kan ik ook iedereen aanraden. Ik lees het zeker eens per week en dat geeft veel inzicht in het denken van klimaatsceptici. Ik ben niet zo enthousiast van de gekozen vorm: Climategate wordt het GeenStijl voor klimaatsceptici genoemd.

    1. nu ik

     ik lees graag de onzin van klimafoob malle pietje , je gaat werkelijk helemaal krom van het lachen hoe dit adept achter de aantoonbare leugens van het IPCC aanrent .

     1. Piet51

      @nu ik
      Toon eens drie bewezen onwaarheden van het IPCC. Een klimaatonwaarheid is voor mij aannemelijk gemaakt als verschillende klimaatwetenschappers dat bevestigen. Zo moeilijk moet dat dus niet zijn.

     2. nu ik

      ach schei toch uit mafklapper , als ik je verwijs naar rapporten , onderzoek en wereldkundige publicaties is je antwoord “die onzin lees ik niet ”

      Een klimafoob als jij staat niet open voor discussie meneer de narcist

     3. Piet51

      @nu ik
      “… die onzin lees ik niet”
      Dat zou ik geschreven hebben? Je citeert jezelf, zie hierboven. Ik lees namelijk alles, van voor- en tegenstanders van mijn overtuigingen. Zo blijf ik op de hoogte en hoef ik geen feitelijke onzin te schrijven, zoals jij regelmatig doet.

     4. Ben Venuti

      ‘@Rammstein
      Promotie van de eigen Geenstijl-site: GEENSTIJL Tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend. Ik lees het dus niet.’

      Deug Josti51 weet zelf niet meer wat hij schrijft.

     5. Piet51

      @Ben Venuti
      Ik druk me inderdaad wat onzorgvuldig uit. Wat ik bedoelde te zeggen was: “Promotie van de eigen Geenstijl-site: GEENSTIJL Tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend. Ik lees het dus niet MEER.”
      Dank voor de gelegenheid om dit nog even onder de aandacht te brengen.

  2. Rammstein

   BREGMAN-SPECIAL VOOR PIET51:

   “Rutger Bregman is het beste voorbeeld van hoe valse profeten met collectieve psychose het paniekcentrum in het brein aantasten, met zorgwekkende gevolgen. Hedenmorgen predikt de deugdominee des vaderlands (bijgestaan door de grootste spammende oplichtersbende van het land, de Postcodeloterij – die als geen ander weten hoe je de buren schuld en respijt moet aanpraten als ze niet meedoen aan het spel) met zijn vale klerkensmoel het miljoenmiljardste zondvloednarratief, en dat we allemaal DEAUD gaan als we zijn boekjes niet lezen.

   Maar Dominee Deugmans predikt helemaal geen Deltawerken, hij predikt onderwerping. Onderwerping aan een groter verhaal, van een grotere overheid, tegen het kapitalisme en de vrije markt, want we are in the beginning of a mass extinction, and all you can talk about is money and fairy tales of eternal economic growth. How dare you!

   Nou nou nou, rustig aan menneke. Dit land was ooit een stuk nuchterder dan de huidige klimaathysterie en bouwde al waterwerken in de tijd dat valse profeten nog met pek en veren buiten de stadsmuren werden gejaagd. De eerste wierden stammen al uit de IJzertijd (600 jaar voor die andere profeet). Zoals Schiphol ook een prachtig Nederlands wonder van de moderne vooruitgang is, zo is onze strijd tegen het water dat ook – en in tegenstelling tot Rutjes gereutel, zijn we daar nooit mee opgehouden.

   De Afsluitdijk: Straks weer klaar voor de toekomst. Rijkswaterstaat pleegt onderhoud aan de Oosterscheldekering. Verbeteringen tegen “superstormen” tussen Den Oever en Den Helder. Versterkte dijk tussen Eemshaven en Delfzijl ‘kan zeker weer 25 jaar mee’. En niet alleen aan zeezijde: de dijken rond Marken zijn ook in onderhoud. Diverse projecten “Ruimte voor de rivier” om water te ruimte, en Nederland toekomstbestendige veiligheid te geven.

   Op de site van de Waterschappen: “Nederland kent 17.691 kilometer waterkerende dijk. Om ervoor te zorgen dat deze dijken de gevolgen van de klimaatverandering het hoofd kunnen bieden, worden ze 1 keer in de 2 jaar allemaal getest.” En kent u het hoogwaterbeschermingsprogramma al? Een alliantie van de waterschappen en Rijkswaterstaat voor ‘versterking van de dijken voor een waterveilig Nederland in 2050″ – zie de kaart boven dit topic.

   Dus vergeet die vale vroegkale klerkenbek van Dominee Deugmans. Rutger is eeuwen te laat met zijn valse profetenpraat. Verlos ons van de paniekzaaiers met dubbele agenda’s van socialisme en eternal personal worship zoals Greetje Tuindwerg, verlos ons van het moralistische miljoenmiljardenbal van de papperige klimaatpaus Timmerfrans, en bevrijd ons van de dramwaanzin van Trutje Bregman, de landelijke woordvoerder en supporter van Extinction Rebellion, een bende doldwaze koekwauzen met collectieve klimaatpsychose, an upper-middle-class death cult.

   Wat we echt nodig hebben, en wat Dit Land al lang heeft, zijn mensen die iets kunnen en iets dóen. Maar ja, die komen niet op TV om argeloze burgers met hel en verdoemenis op hun knieën te preken. Die zijn dijken aan het bouwen zodat we allemaal fier rechtop kunnen blijven lopen. Vergeet die kutdboekjes van Dominee Deugkanker, lees eens een echte waterbijbel!”

   Geleend van GeenStijl.

   1. Piet51

    @Rammstein
    Promotie van de eigen Geenstijl-site: GEENSTIJL Tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend. Ik lees het dus niet.

    1. nu ik

     malle pietje loopt achter een wiskundige aan van het subsidie clubje urgenda. Wat echte wetenschappers schrijven, zeggen en bestuderen zegt malle pietje helemaal niets.

     De klimafoob malle pietje houdt van horror verhaaltjes en leest daarom graag in de doem scenario’s van leken. Hij vindt het prachtig die fantasieën over 7 meter zeespiegel stijging

    2. Rammstein

     Nee, stel je voor dat je iets leest buiten je eigen bubble, Piet51!

     Harde satire uit de boze buitenwereld – dat kan je tere zieltje helemaal niet aan.

 7. Rammstein

  Gratis Bregman-boekjes om jezelf goedkoop een schuldgevoel aan te praten.

 8. Heras

  Wat een asociaal type. Schadelijk. Waarom? De jeugd wordt nodeloos bang gemaakt voor iets dat nooit zal gebeuren.
  Alleen maar voor GELD.

 9. Hendrie1963

  Die leugenaar van de weersvoorspelling van de staats televisie (gerrit Hiemstra) en deze hebben de zelfde kleur. Zal het daar aan liggen dat ze leugenachtig corrupt zijn. Hieronder een onafhankelijk onderzoek door mensen die er verstand van hebben.
  https://www.deltares.nl/nl/nieuws/nauwkeuriger-inzicht-huidige-zeespiegel-langs-de-nederlandse-kust/

  1. Piet51

   @Hendrie1063
   Er zijn ook veel onafhankelijke onderzoeken van mensen die er verstand van hebben, die vele meters zeespiegelstijging niet onwaarschijnlijk vinden.Het hangt sterk af van de temperatuurstijging op aarde, die weer sterk afhangt van de broeikasgasuitstoot. Maar er zit duidelijk, volgens alle grafieken, een versnelling in de stijging.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.