Amsterdam blijft smoorverliefd op criminele tuigkrakers: linkse gemeenteraad verzacht kraakbeleid

Wie in de rest van Nederland betrapt wordt op kraken, krijgt een boete of een celstraf. Wie in de linkse dansjes-en-huppeltjesrepubliek Amsterdam wordt betrapt op kraken, krijgt een aai over de bol en twee dikke duimen omhoog. Hartelijke groetjes, de lieverds van PvdA, SP, GroenLinks, BIJ1 en de Dierenpartij.

Terwijl in de rest van Nederland deze 14e februari wordt gebruikt om geliefden nog maar eens te vertellen hoeveel ze betekenen, geldt in Amsterdam een ander motto deze Valentijnsdag: daar krijgt de georganiseerde misdaad een dikke pakkerd. Met name de beroepskrakers, die de plaag zijn van menig huurder en verhuurder. Ze eigenen zich panden toe, en gaan daar dan zitten zonder huur te betalen. Lekker asociaal, ja, en de gemeente Amsterdam gaat er lekker weinig tot niets tegen doen.

Er stond strenger anti-kraakbeleid in de steigers, maar de poeslieve linkse gemeenteraad kon het niet over hun progressieve hartjes verkrijgen om die ongewassen criminelen eens aan te pakken als het werkschuwe bierdrinkende tuig dat het is. En dan is er nog het probleem met de asielkrakers van We Are Here: een soort rondtrekkende tuigkaravaan die zich steeds weer in andere delen van de stad panden onrechtmatig toeëigent, terwijl de deelnemers eigenlijk niet eens recht hebben op verblijf in Nederland.

Allemaal heel zielige slachtoffers van het neoliberale rechtse beleid (heb ik de terminologie zo goed?) En dus was het weer troeteltijd:

“Donderdag werd door alle linkse partijen in de gemeenteraad openlijk getwijfeld aan het verscherpte beleid van de burgemeester, OM en politie. Ze kwamen met meerdere moties.

Zo moet Halsema bij de politie verzoeken om gegevens van ’ongedocumenteerden’ die ’betrokken zijn bij een gewone kraak en die geen aanvullende criminele activiteiten hebben verricht’ niet aan de vreemdelingenpolitie over te dragen. Ook moet Halsema er bij haar ’driehoekpartners’ op aandringen dat er geen extra politiecapaciteit zal worden besteed aan het aangescherpte kraak- en ontruimingsbeleid.

De linkse partijen proberen met het afzwakken van het beleid te voorkomen dat krakers van bijvoorbeeld We are Here opgepakt en uitgezet worden. Halsema schreef echter dat de asielkrakers van We are Here juist zelf structureel opvang weigeren. Door de linkse partijen in de gemeenteraad wordt die lezing van Halsema bestreden. Zij stellen dat kraken ’gebeurt uit noodzaak, vanwege een schrijnend tekort aan huisvesting, opvang en een falend asielbeleid’.”

Dus Nederland: vier vandaag de liefde! En Amsterdam: voor jullie geen liefde maar een grote foei. Ga jullie schamen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Bullshit16

  Hup mensen allemaal naar amsterdam lekkere gratis wonen kan niet mooier
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Lefty

   Heb je een parkeervergunning, sukkel.

 2. hans-e-pans

  Kraken is toch een soort van inbreken.

  1. Bullshit16

   Hans mag in Amsterdam je krijgt geen straf ik zweer het je Halsema heeft gezegd

 3. ko vadis

  Het komt er voor Halsema op aan om goed haar eigen partij in de hand te houden, nu er openlijk getwijfeld wordt aan haar beleid ( ). Feit is wel dat zij beide moties, ingediend door Groene Khmer, van negatief advies heeft voorzien. Zij heeft eigenlijk de knuppel in haar eigen hoenderhok gegooid.

  1. Mikael Blomkvist

   ‘Groene Khmer’

   Wat zou u er van vinden als we zouden spreken over Forum voor Jodenvervolging en Partij voor de Vernietiging?

   1. ko vadis

    O jee, heb ik een zenuw aangeboord?

   2. omniscius

    Het eerste naam is waar en een goede omschrijving van het beleid in Amsterdam,
    de laatste twee zijn zielige pogingen tot fake news. Next.

   3. bifbof

    Dan zou ik zeggen dat U een volslagen waanzinnige (ex?) asielzoeker uit Malmö bent , tenminste aan de naam te oordelen .

 4. Vrijedenkert

  Een overheid moet stadsbesturen zoals in Amsterdam die wetten en regelgeving niet willen uitvoeren an handhaven per direct uit functie zetten en op staande voet ontslaan!

  1. Politiek Profeet

   Als het lente word dan gooien wij bommen op amsterdam….van die kleine….van die grote ….heel die kutstad naar de klote…..als het lente word dan pleuren wij bommen op amsterdam……
   Betekend dus dat allachastan aan de amstel een no go aerea is geworden waar de waanzin regeert…..

 5. lIN-T

  Geweldig dit! Alle pauper krakers verzamelen in Amsterdam. Zijn we mooi van dat luie tuig af.

  1. Politiek Profeet

   Alle deugkneuzen en hun infantiele achterlijke ban verzamelen in gratieszzzz allachastan aan de amstel….alles lekker gratieszzzzzz

 6. Rieks

  Een kraker is een ordinaire huizendief maar deze vorm van diefstal wordt in NL niet bestraft.

 7. Rud56

  Amsterdam: een open riool aangestuurd door totaal zwakzinnigen en compleet geestelijk gestoorden!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.