Asscher (PvdA) met gestrekt been in tegen Baudet: ‘Je verspreidt extreemrechtse omvolkingstheorie!’

Volgens PvdA-voorman Lodewijk Asscher heeft zijn FVD-collega Thierry Baudet een extreemrechtse theorie gedeeld in de plenaire zaal van de Tweede Kamer, en neemt hem dat kwalijk. Baudet houdt het op een “fundamentele clash” van “twee totaal verschillende wereldbeelden.”

Tijdens een debat in de Tweede Kamer gisteren was er een flinke aanvaring tussen FVD-fractieleider Thierry Baudet en zijn PvdA-tegenhanger Lodewijk Asscher. Over wat er precies gebeurde, zijn twee verschillende lezingen. De Forum voor Democratie-voorman zag vooral hoe twee visies op de wereld met elkaar in botsing kwamen – de opengrenzenideologie van de politieke middenpartijen, versus de soevereine staten van o.a. Forum. Gewoon een ideologische botsing, dus, volgens Baudet:

“Hier de fundamentele clash tussen Lodewijk Asscher en mij van vanavond – twee totaal verschillende wereldbeelden. Asscher voor de EU, voor open grenzen en massale immigratie. Ik ertegen. Oordeel zelf!”

Maar die lezing werd niet gedeeld door de man van 9 PvdA-zetels. Asscher vond vooral dat dit een incident was waarbij een schoolmeester een leerling vermanend toesprak wegens het verspreiden van onzin. Of onzin? Dat is nog voorzichtig uitgedrukt, want Asscher gebruikte een heel wat grievendere term:

“Nee ik sprak je aan op het verspreiden van extreemrechtse omvolkingstheorie in de plenaire zaal van de Tweede Kamer.”

Ging Baudet te ver met zijn betoog in de Tweede Kamer? Is kritiek op de massa-immigratie waar de EU weinig tot niets tegen onderneemt een omvolkingstheorie? Of was Baudet anders wellicht wat te enthousiast in het benoemen van Brussel als de kwade genius? Of Asscher gelijk heeft, is voer van debat. Maar in één ding heeft de FVD’er in ieder geval gelijk: hier clashten totaal verschillende wereldbeelden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

176 reacties

 1. Peetjoh

  Asscher kan dat wel roepen. Maar asscher is druk bezig met ons te vervangen. Met z’n generaal pardons. Christenen zijn de Europese moslims. Stem ze weg. Geloven is zo 1600.

  1. Fonz

   Wie is de leugenaar anders dan hij die loochent dat Jezus de Christus is? Dat is de antichrist, die de Vader en de Zoon loochent.

   1. Vit

    Hoe verzin je het vraag ik me af anno 21ste eeuw.

    1. Fonz

     Nee hoor Vit, dit is niet verzonnen, in het Boek, dat is geschreven over lange periode en nog steeds actueel is gezien de ontwikkelingen in deze wereld, staat precies wat jullie zeggen..

     1. Vit

      Als jij je gelukkig voelt met dat boek, mijn zegen heb je.

     2. Fonz

      Dank je Vit, ik zegen jou ook in Jezus naam natuurlijk..

     3. Jezus van Nazareth

      De grootste Farizeeër van DDS is aan het woord.
      Jammer dat kruisigingen zijn afgeschaft.

     4. Jezus van Nazareth

      Farizeeër Fonz, ik verbied u uit mijn naam te zegenen.
      Uw duivelse vuilpraterij is bekend bij zowel mijn Vader als bij Mij.
      Uw laatste oordeel zal lang en pijnlijk zijn.

     5. Vit

      Als ik de huidige wereld eens bekijk is pappie in een winterslaap.

  2. Winfrida

   Peetjoh, Geloven is tijdloos. Heeft niets met vroeger of tegenwoordig te maken. De mens bepaalt het zelf wel in de loop der tijden.

   1. Peetjoh

    Geloven is niet tijdloos. Geloven is dom. Zeker weten is goed.

 2. Ron

  Baudet verspreid het nieuws, het kabinet voert het al jaren uit.

 3. Meriadoc Brandebok

  “Naar het opzetten van veerdiensten om immigranten vanuit Afrika over te zetten naar Europa om de nationale identiteit te verzwakken zodat er geen nationale staten meer zullen zijn,” zei Baudet.

  Dit is inderdaad dom gezwam en schuurt tegen de extreemrechtse omvolkingstheorie aan. Maar Baudet kletst wel meer in de rondte, zoals over de welbekende vier Marokkanen die geen Marokkanen waren.

  Asscher stelt dit terecht aan de orde en Baudet werpt een rookgordijn op om zijn leugen te verhullen. Het staat echter al zwart op wit in de handelingen: een pure leugen om de Europese samenwerking in diskrediet te brengen en die te demoniseren.

  Overigens zijn de regeringsleiders geen “nuttige idioten”, maar de mensen die de koers uitzetten van de Europese Unie.

  1. Fonz

   Nee hoor dat is de realiteit, de realiteit is dat er geen stop op komt op die stroom niet westerse inboorlingen.
   In de grote steden zie je dit het beste occult fantasietje, een tweetje aanhalen is natuurlijk wat simpel waar het gaat om hele volksstammen die geïmporteerd worden, die zich nauwelijks aan kunnen passen, vrijwel allemaal direct een uitkering krijgen naast vrije zorg ook en een ingericht huis voor een Nederlander die vaak héél lang moet wachten op een huis…
   Baudet is voor Europese “samenwerking” overigens, maar niet de samenwerking in de huidige vorm natuurlijk, dit is een gedrocht van de bovenste plank…

   1. Julian

    Zucht! Wordt echt zo moe van die ongenuanceerde napraterij! Met zaken die maar ten dele kloppen…

    1. Fonz

     Vertel juliaantje wat klopt hier niet?
     Is er migratiestop?
     Zijn er GEEN allochtonen die zich nauwelijks aan kunnen passen?
     Of die vrijwel allemaal NIET direct een uitkering krijgen naast vrije zorg ook en een ingericht huis?

    2. Rompui

     En dan toch nog zo links kunnen denken knap hoor … hou vol knul .

  2. Joshuak

   Jaja of een kern van waarheid want als je puntje bij paaltje kijkt zie je dat de Europese identiteit compleet aan het vervagen is door import culturen en gebrekkige of geen intergratie..

   En dat klopt, die zogenaamde regering leiders zijn zo druk bezig het beleid van Brussel uit te voeren dat ze zijn vergeten voor wie ze daar zitten.. Hun eigen burgers..

   Europa op 1, burgers op 2.. Optimisch gezien tenminste waarschijnlijk zullen de burgers eerder op de 5e of 6e plek van de belangen van Europa staan

   1. Bolkestein

    De EU is niet Europa. En Europa is niet de EU. Europa, dat zijn wij, de Europeanen in onze soevereine Europese naties.

    En die Guus Gelul moet hier oprotten. Ik begrijp die selectieve huisregelhandhaving van de redactie niet. Guus Gelul overschrijdt hier voortdurend rode lijnen en kan en mag ermee weg komen. Terwijl hier realisten die de waarheid hebben gesproken de mond zijn gesnoerd.

    1. Meriadoc Brandebok

     @Bolkestein

     Jij overschreed hieronder een huisregel door lappen tekst uit onfrisse bronnen te plakken, maar ik ga echt niet als een klikspaan bij de redactie om een ban suggereren. Dat is een vieze klikmentaliteit. En waar overschreed ik een “rode lijn”?

     1. Fonz

      Gelukkig!? occult fantasietje zit wél héél dicht tegen perfectie aan…

   2. Meriadoc Brandebok

    @Joshuak

    Baudet stelt nadrukkelijk dat er binnen de EU een samenzwering zou bestaan om Afrikanen opzettelijk binnen te halen en daarmee de nationale identiteiten te verzwakken. Dit is pure onzin. Men kan ook wel zeggen dat er binnen de FvD een samenzwering gaande is om Baudet te vervangen door Otten. Maar ook dat is uit de lucht gegrepen en blijkt nergens uit.

    In die complottheorie zit dus geen kern van waarheid. Immigratie was voor de EU al gaande en is tijdens de EU gewoon doorgegaan.

    1. Fonz

     Nee hoor occult fantasietje, dit is wat feitelijk letterlijk zichtbaar is in onze maatschappijen, maar jij als nedermoslimistische globalist kan niet anders dan dit verdedigen…

     1. Meriadoc Brandebok

      @Fonz

      Nee, een samenzwering vindt plaats tussen een beperkte groep mensen en kan dus niet zichtbaar zijn in de maatschappij.

     2. Fonz

      “Nee, een samenzwering vindt plaats tussen een beperkte groep mensen en kan dus niet zichtbaar zijn in de maatschappij.”

      Oh occult fantasietje gaat woord neuken!
      De omvolking is in volle gang en is zichtbaar, gecreëerd door een (geestelijk) beperkte groep in Brussel (speciaal voor occult fantasietje “de EU”), dus je liegt en misbruikt het woord samenzwering en gebruikt het in de verkeerde context c.q. om je harses in die dikke vette islamstront te stoppen

    2. Joshuak

     Maakt niet uit of het bewust of “onbewust” is, het resultaat is hetzelfde..

     Je kan het zien aan alle feestdagen in Nederland, zelfs Carnaval is ondertussen verkleedfeest en ga zo maar door..

     Enige die profijt heeft bij die massa immigratie zijn multinationals want die kunnen dan goedkoop aan hun personeel komen waardoor ze de lokale lonen kunnen onderdrukken omdat de aanbod per baan hoog is..

     Laag aanbod van personeel betekend hogere lonen, vrijwel onbeperkte aanbod van personeel betekend lagere lonen..

     Zo moeilijk is principe niet. Neem Amerika, Trump HAD migratie met bijna 50 procent terug gewerkt en als resultaat zijn de lonen afgelopen jaren daar bijna 10 procent gestegen.

     En het idee dat het voor de Eu bestond is een idiote vergelijkenis, want je kan zelf de cijfers opzoeken hoe explosief het sindsdien is gestegen en daarnaast waren er ook nog strengere regels rond intergratie en dat soort dingen om nog maar te vergeten dat het daarnaast bestond het toen daadwerkelijk uit arbeidsmigratie..

     Wat betekend dat ze binnen 20 jaar vaak terug waren in eigen land.. Vaak waren het spanjaarden en Italianen die kwamen en die waren altijd weer zo terug.

     Terwijl je sinds de EU ziet dat mensen massaal zich door Europa marcheren en overal maar permanent vestigen en daardoor de druk op eigen sociale voorzieningen aanzienlijk verhogen.

     Jij leeft echt in een fantasie wereld als je dat niet doorhebt

     1. Meriadoc Brandebok

      @Joshuak

      Nederland is inderdaad een multiculturele samenleving. Maar dat was den duur ook onvermijdelijk, vanwege onder meer het tekort aan arbeidskrachten, de economische misére in Afrika (en de weigering van de Afrikaanse regimes kansloze asielzoekers op te nemen), en de vele oorlogen: in het Midden-Oosten of Joegoslavië.

      Maar daar hoeft geen complottheorie omheen worden gespannen. Het is gewoon een logisch gevolg van een aantal externe factoren. En de migratiecijfers waren onder rechtse kabinetten, ook toen we al in de EU waren, juist verlaagd.

      h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2020/02/rutte-absolute-immigratiekampioen-van-de-afgelopen-40-jaar-nieuwkomers-onder-balkenende-het-laagst/

      De VS heeft te maken met een veel minder veelzijdige migratie dan West-Europa.

     2. Original NL

      Q..Fantasietje..Ik heb nergens massa-immigratie toegejuicht…….
      Nee maar je hebt het ook nooit veroordeeld of je er ook maar kritisch over uitgelaten…dat komt op hetzelfde neer.

    3. Joshuak

     Ja, en nu verander jij het onderwerp weer lekker snel in dat zogenaamd zoveel migratie al gebeurde voor de Europese Unie in dat het daarnaast meer externe factoren heeft..

     En al waren er 10.000 redenen, er zijn grote groepen mensen die dat in Nederland niet willen.. Het vervagen van eigen cultuur en dat soort dingen.

     En als het daadwerkelijk een multiculturele samenleving was, waren lopen diezelfde mensen die lopen te janken over Nederlands cultuur nu te schreeuwen dat we die van hun moeten respecteren?

     Of is het weer zo’n straat van 1 richting verkeer en dan alleen van de Nederlandse kant?

     Want nooit hoor je Landverraders als jij roepen dat het sukkerfeest of ramadan inclusiever moet. Of dat Ramadan op publieke scholen moet worden verboden zelfde als Kerst en Sinterklaas nu moeten..

     Heb geen probleem met migratie, want zoals je zelf weet ben ik zelf ook een migrant hier.. Mijn probleem is wanneer je verwacht dat mensen overal in de wereld zich maar aan jou moeten aanpassen als immigrant..

     En daarnaast heb je het ALWEER over economie, en ja.. De economie wilt altijd graag meer mensen want meer mensen betekent meer groei en lagere lonen..

     Maar voor de burger is lage werkloosheid juist het best want hoge lonen en betere arbeidsvoorwaarden als bijvoorbeeld een 32 uur contract of wat dan ook..

     Jij bent het mondstuk van multinationals wanneer jij massa migratie loopt toe te juichen want in jou of mijn voordeel is het op lange termijn zeker niet

     1. Meriadoc Brandebok

      @Joshuak

      Ik heb nergens massa-immigratie toegejuicht.

     2. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok :
      Quote : “Ik heb nergens massa-immigratie toegejuicht.”
      Nee natuurlijk niet, je zou wel gek zijn. De migratiestroom moet doorgaan, toejuigen creëert alleen maar weerstand. Je moet het doen zoals Broekers Knol van de VVD die heeft sinds haar aantreden LETTERLIJK nog niks gedaan. In bijna een jaar tijd heeft ze niks gedaan… niks… nada. noppes… nul.

     3. Mikael Blomkvist

      Er onvoldoende in slagen de immigratie in te dammen impliceert niet een bewust beleid de immigratie te bevorderen.
      Dat is kennelijk de logica die hier wordt toegepast maar die slaat nergens op.

      De veronderstelling dat het voorstander zijn van Europese eenwording impliceert dat je ‘omvolking’ bepleit is evenzeer een redenering die nergens op slaat.

     4. ome

      Mikael Blomkvist etc?

    4. Joshuak

     Ja prima, maar veroordelen of het huidige migratie beleid bekritiseren doe je ook zeker niet. En daarnaast bestempel je mensen die het wel doen als extremisten.

     En dus maakt het niet uit of je het letterlijk toejuicht, het gaat erom dat je er niks aan doet en zelfs stilletjes aanmoedigt..

     Want ook in je vorige reacties benadruk je constant de noodzaak dat het heeft voor de economie.. Maar nooit dat je het hebt over de arbeidsvoorwaarden of inkomen van de arbeiders..

     En dat maakt jou dus de mondstuk van multinationals wat eigenlijk hilarisch is want je ziet niet vaak dat de extreem linkse kant voor multi nationaal kiezen als hun hoofd doelgroep

     1. Rammstein

      En toen was Meriadoc verdwenen: schaakmat gezet door Joshuak.

     2. Meriadoc Brandebok

      @Joshuak

      Nee, ik bestempel ook geen mensen als extremisten, ik moedig niets stilletjes aan en ik ben geen mondstuk van multinationals. Je legt me woorden in de mond.

      Ik sta in het midden: sommigen zeggen dat men geen migranten meer moet binnenlaten, maar daar ben ik niet voor. Mensen die aankloppen omdat zij worden belaagd door bommenwerpers moeten, in elk geval een tijdelijk, onderkomen krijgen. Sommigen zeggen dat je de grenzen totaal open moet zetten voor migranten, waar ik ook niet voor ben.

      Ik heb altijd benadrukt dat de buitengrenzen goed moeten worden bewaakt en dat men daar bij de Europese migrantencrisis niet goed in is geslaagd. Ook heeft men te maken met regimes die weigeren de kansloze asielzoekers terug te nemen. De werkelijkheid is gecompliceerder dan “sluit de grenzen”. Je hebt te maken met mensensmokkelaars, geopolitiek en een zee waar migranten op gammele bootjes de overtocht proberen te maken.

     3. Rammstein

      Kortom, Meriadoc geeft hetzelfde domme gelul af als de overheid al sinds jaren doet: wiens brood men eet, diens woord men spreekt.

      ‘De immigratie kan niet gestopt worden door …..’ en dan volgen de 32 redenen waarom het niet mogelijk is, varierend van mensenrechten tot getekende overeenkomsten. “Sorry, we zouden wel willen, maar we kunnen niet anders want we staan met gebonden handen met de rug tegen de muur.”

      De zelfde bullshit die al tig jaar gehanteerd wordt en waarin Meriadoc, als betaalde overheidstrol, een meester in is.

     4. Blitzkrieg

      Rammstein : Dat de overheid trollen inzet dat is nagenoeg bekent. Alles aan Meriadoc Brandebok straalt overheid uit, de manier van praten en redeneren… letterlijk alles. Het is ook constant met zichzelf in conflict op een manier waar de VVD jaloers op is

      Quote : “Ik heb altijd benadrukt dat de buitengrenzen goed moeten worden bewaakt en dat men daar bij de Europese migrantencrisis niet goed in is geslaagd.”

      maar dan direct daarna:

      Quote : “De werkelijkheid is gecompliceerder dan “sluit de grenzen”.”

      Dit is precies hoe onze politici de massa-immigratie aan ons verkoopt. Uiteindelijk – Rammstein – is het heel simpel, de grens is net zoals een deur die OPEN en DICHT kan.

      Nu hoor je niks anders als ja maar…, wacht maar op ons nieuwe kabinet onder leiding van Baudet of Bosma. De deur kan prima dicht… wedden?!

     5. Beukman

      De reden dat jij Meriadoc niet begrijpt, @Rammstein, is dat jullie werelden te ver van elkaar verwijderd zijn.
      Meriadoc pretendeert niet een oplossing voor de problemen te hebben; hij is een realist.

      Jij echter bent echter een idealist, en een gemakkelijke prooi voor populistische leiders die het moeten hebben van een vereenvoudiging van de gecompliceerde werkelijkheid, om daar vervolgens een oplossing voor te bieden – een nepoplossing, wel te verstaan, want de werkelijkheid is niet zwartwit, en hetzelfde geldt voor wat goed is en wat fout of slecht.

      Het is nogal goedkoop van je om de immer genuanceerde Meriadoc structureel weg te zetten als een overheidstrol, simpelweg omdat hij niet in jouw straatje praat. Probeer hem voor de verandering eens serieus te nemen, dan ontstaat er misschien nog eens een echte discussie tussen twee scholen.

     6. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “De reden dat jij Meriadoc niet begrijpt, @Rammstein, is dat jullie werelden te ver van elkaar verwijderd zijn.
      Meriadoc pretendeert niet een oplossing voor de problemen te hebben; hij is een realist.”
      Zoals altijd is de waarheid weer eens precies tegenovergesteld van wat jij zegt. Meriadoc Brandebok is hier de idealist, net zoals guy verhofstadt dat is. Mensen als Rammstein zijn juist de realisten, juist door maatregelen zoals een stop op immigratie kunnen we ons land weer een beetje leefbaar maken.

      En ja, uit Meriadoc Brandebok komt alleen maar communistische euro troep, het lijkt wel alsof je tegen een fotokopieerapparaat aan het lullen bent.

      Het is gewoon een betaalde overheidstrol, heeft helemaal niks met standpunten te maken.

     7. Beukman

      @Krieg
      Jouw bewering dat Meriadoc een “betaalde overheidstrol” is fungeert hier als een Godwin: het geeft jou een excuus om niet op zijn argumenten in te gaan.

      Ik en nog een paar anderen worden hier regelmatig voor hetzelfde uitgemaakt. Feitelijk is zo’n beetje iedereen hier die geen mainstream standpunt heeft een overheidstrol. We moeten dan wel erg slechte overheidstrollen zijn, vind je niet? Of denk jij dat we al veel DDS-ertjes hebben omgeluld naar het regeringsstandpunt?

      Maak jij je beschuldiging eens hard, óf trek haar in – als je een vent bent.

     8. Meriadoc Brandebok

      “Ik en nog een paar anderen worden hier regelmatig voor hetzelfde uitgemaakt.Feitelijk is zo’n beetje iedereen hier die geen mainstream standpunt heeft een overheidstrol.”

      Precies.

     9. ome

      Zuigman?

     10. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok : Je loopt in lipsink met guy verhofstadt, logisch dat je voor communistische euro trol wordt uitgemaakt.

    5. Henk Albarda

     en weer directe leugens van computertrol meriadoc! Ga zo door en u zult ook onder het door ue gewenste communistiche regime in een werkkamp verdwijnen.
     De import van illegalen is pas aan het eind van de jugoslavische burgeroorlog begonnen en daarna ook uit Afrika en MO volledig op gang gekomen.
     Waarom illegalen? DE meesten gooien onderweg hun paspoorten weg, hebben nooit een visum aangevraagd en dringen uitsluitend naar Nederland en Duitsland door omdat de europese partijen hen al in Afrika hebben uitgelegd geweld te gebruiken aan de europese grenzen om in Nederland en Duitsland de hoogste gratis uitkering te halen.

   3. DidiMadloba

    Een wezenlijk aspect van de Europese cultuur is dat die van oudsher “weltoffen” was, open naar de wereld. Mensen zijn mensen. Een enge opvatting van “cultuur” past niet bij de Europese cultuur.

  3. Rompui

   Het zijn niet alleen nuttige idioten, het zijn JUDASSEN die zich verkopen voor een leuk bedrag punt .

  4. Blitzkrieg

   Meriadoc Brandebok : Nee hoor, Baudet zegt precies wat de plannen zijn. Ze hebben hebben helemaal niks van de tweede wereld oorlog geleerd, net zoals jij dat niet hebt. Wir haben es nicht gewusst is actueler dan ooit. Baudet wordt steeds weer beschuldigd van “extreem rechtse theorieën” maar hij verteld slechts wat er gaande is. Exact dezelfde tragiek hadden we bij de tweede wereld oorlog, de ellende was niet eens zozeer hitler maar dat hij ongestoord zijn gang kon gaan. Jij hebt bloed aan je handen, de geschiedenis is zich aan het herhalen.

  5. Beukman

   @Thierry Baudet beweert:
   Naar het opzetten van veerdiensten om immigranten vanuit Afrika over te zetten naar Europa om de nationale identiteit te verzwakken zodat er geen nationale staten meer zullen zijn

   Een zeer kwaadaardige suggestie van Thierry.
   Maar sinds het treinincident weten we dat de waarheid bij Baudet van ondergeschikt belang is: het had waar geweest kunnen zijn.

   1. Rammstein

    Deugman, er zit niks kwaadaardigs in de opmerking van Baudet. De waarheid is altijd hard, dat maakt het voor extreemlinkse verdwaalden als jij zo moeilijk om te verteren.

    1. Beukman

     Doe niet net of je dom bent, @Rammstein. Het is helemaal niet de opzet om de nationale identiteit te verzwakken zodat er geen nationale staten meer zullen zijn.
     Als dat wél de opzet is, dan zal Baudet dit hard moeten maken middels documenten of desnoods met geheime afluisterapparatuur vastgelegde gesprekken.

     Net als de heren van DENK spreekt Baudet met gespleten tong. Typisch dat jij als aanhanger van Wilders dat niet ziet of niet wil zien.

     1. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “Het is helemaal niet de opzet om de nationale identiteit te verzwakken zodat er geen nationale staten meer zullen zijn.”
      Dat is het helemaal wel… het naar binnen hengelen van hele continenten heeft een doel, wat dacht jij dan… onkunde?

     2. Beukman

      Ach, onkunde…. je kan het ontstaan van WOI ook wel onkunde noemen. De waarheid is dat de politiek altijd achter de feiten aanholt.

      Maar wat is dan eigenlijk het doel van het naar binnen hengelen van hele continenten, wie zijn de opdrachtgevers, waar liggen de blauwdrukken, en wie verdient eraan?

     3. Blitzkrieg

      Beukman :
      Wir schaffen das
      en nu
      Wir schaffen das 2.0.

      Wie verdient eraan? Ze worden gebruikt om de oorspronkelijke cultuur van landen te verzwakken/vernietigen zodat de eenmaking minder weerstand ondervind. Hele vieze spelletjes, die – als we niet uitkijken – vele miljarden mensen het leven zullen kosten. Kijk naar de geschiedenis! De woorden “w!r h@ben es n!cht gew*sst” zijn gebruikt door mensen zoals jij… ze wisten niet wat er te gebeuren stond. Ook deze mensen zijn ooit ook eens tevergeefs gewaarschuwd, net zoals ik nu bij jou doe.

     4. Beukman

      Je geeft geen antwoord op mijn vragen, @Krieg. Wie verdient eraan? Waar is de blauwdruk, of kom je dan aan met Coudenhoven-Kalergi?

      “Wir haben es nicht gewusst” kan ik net zo goed tegen jou zeggen: als je figuren als Orbán en Putin hun gang laat gaan, is straks de democratie afgeschaft en zitten politieke tegenstanders in de gevangenis. Als Europa straks in puin ligt door de sabotage-acties van Baudet, Putin en die Britse flapdrol, zeg je dan ook: “Wir haben es nicht gewusst”?

      Tenslotte: “Wir schaffen das”: Merkel bedoelde niet: wij gaan Europa even omvolken, maar: wij gaan de vluchtelingen uit Syrië helpen die moeten kiezen tussen platgebombardeerd worden door Assad en onthoofd worden door IS. Zeker is hierbij een drijfveer geweest de verantwoordelijkheid die ze voelde die valt te herleiden tot WOII; zeker is dat de grote steun voor haar hulpplan daartoe ook te herleiden valt.
      Niks complot, niks plan tot omvolking!

     5. Marija

      @Beukman,
      O nee? Leest u dan de Resolutie van Straatsburg eens door, olie in ruil voor immigratie, alsmede De EU ontmanteld?

     6. Blitzkrieg

      Beukman :
      De Wir schaffen das is vooral een lokroep aan heel Afrika, joehoe even hierkomen allemaal.

     7. Beukman

      Voor de duizendste keer, @Marija:
      In die hele Resolutie van Straatsburg komt het woord “olie” nul keer voor. Hetzelfde geldt voor het woord “voedsel”.
      Logisch, want deze resolutie gáát helemaal niet over het uitruilen van deze zaken.

   2. Meriadoc Brandebok

    @Beukman

    Je hebt gelijk, de suggestie is zeer kwaadaardig. Maar het “had kunnen gebeuren”, dus dat is voor Thierry genoeg.

    De boze wolf had ook met Roodkapje kunnen samenzweren om een bank te overvallen, maar dat poneren we ook niet als vaststaand feit.

    1. Beukman

     Ik hoorde overigens van een paar dierbare vriendinnen dat Baudet plannen heeft om een armgroet en een yell te introduceren, die leden onderling moeten gaan gebruiken. Er komt misschien ook een soort van insigne aan, waarmee ze elkaar kunnen herkennen. Het zal mij benieuwen.

     1. Meriadoc Brandebok

      @Beukman

      Inderdaad, zo kun je van alles verzinnen. Je hoeft het slechts een beetje overtuigend te brengen en moeilijke woorden te gebruiken.

     2. Kretoloog

      “Ik hoorde overigens van een paar dierbare vriendinnen dat Baudet plannen heeft om een armgroet en een yell te introduceren, die leden onderling moeten gaan gebruiken. Er komt misschien ook een soort van insigne aan, waarmee ze elkaar kunnen herkennen”.

      Over kwaadaardig suggestie gesproken. Godwin is er niets bij. Je bent een rat Beukman, en een hele smerige ook.

     3. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok : Baudet verzint helemaal niks. In alle officiele stukken staat precies wat het doel van de unie is, EENMAKING. Geen vreemde theorie of wat ook, officiele stukken. Al onze leiders voeren beleid dat erop is gericht om zoveel mogelijk immigranten naar binnen te hengelen. Overal is het Merkel’s wir schaffen das mentaliteit, migratie pomp vol open. Migratie is een methode om de eenmaking van europa te faciliteren, zo simpel is dat.

     4. Beukman

      Als het niet waar is, dan had het wel waar geweest kunnen zijn, @Kretoloog, en dat is waar het om gaat. Vraag maar aan Thierry.

    2. Blitzkrieg

     Meriadoc Brandebok :
     Quote : “Je hebt gelijk, de suggestie is zeer kwaadaardig. Maar het “had kunnen gebeuren”, dus dat is voor Thierry genoeg.”
     Het is alleen geen suggestie, maar een constatering van feiten. De kwaadaardigheid zit in de EU, de geschiedenis is zich aan het herhalen. Zoals ik hier steeds opnieuw schrijf, was de tragiek van de tweede wereld oorlog niet zozeer h!tler maar dat hij vrijelijk zijn gang kon gaan. Vandaar ook de historische woorden !ch h@be es n!cht gew*sst. Elke jaar herdenk ik opnieuw de doden en zeggen we “zoiets mag nooit meer gebeuren”. De parallelen met de tweede wereld oorlog waren nooit sterker als nu, en hier zit ik dan te praten met mensen zoals jij. Jullie zijn ronduit gevaarlijk en als de unie niet gestopt wordt zijn de gevolgen een veelvoud van datgeen we in de tweede wereld oorlog hebben gezien. Kom niet bij me aan met “ik wist het niet”, deze woorden zijn al gebruikt.

     1. Meriadoc Brandebok

      @Blitzkrieg

      Nu maak je ‘m helemaal mooi. Feiten?? Een feit is iets waarvan men de werkelijkheid met de grootste zekerheid kan vaststellen. Van deze theorie is geen enkel bewijs en wordt evenmin door feiten ondersteund.

      Het zou goed zijn als ook jij dat zou erkennen.

     2. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok :
      Quote : “Nu maak je ‘m helemaal mooi. Feiten??”
      Feiten ja, keiharde feiten. De fuhrer guy verhofstadt is na de Brexit in alle staten, alle rechten en soevereiniteit moeten nog sneller worden afgenomen van de lidstaten. De EU is anti-democratisch en moet zo snel mogelijk gestopt worden, voor het te laat is.

     3. Meriadoc Brandebok

      @Blitzkrieg

      Zucht. Geef nu eens een snippertje bewijs dat de EU heeft samengezworen opzettelijk migranten binnen te laten om de “nationale identiteiten” te “verzwakken”.

     4. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok :
      Quote : “Zucht. Geef nu eens een snippertje bewijs dat de EU heeft samengezworen opzettelijk migranten binnen te laten om de “nationale identiteiten” te “verzwakken”.”
      Zucht… Kijk om je een! We stofzuigen heel Afrika naar binnen, hoe duidelijk wil je het hebben.

     5. Meriadoc Brandebok

      Wederom levert Blitzkrieg geen bewijs voor de stelling.

      Het valt ook niet te bewijzen, want het is een lrugen.

     6. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok : Het bewijs is dat al de politici om ons heen pro immigratie zijn. Volgens sommige politici is immigratie nodig vanwege Europese inc*st. Je hoort en ziet het over om je heen, Rutte, Merkel en Macron… Luister… steeds maar weer beweren dat iets niet waar is zal je niks opleveren. Heel Nederland – inclusief immigranten – is migratie moe. Je zal echt met een antwoord moeten komen, zo niet wordt de overwinning van het FvD en de PVV alleen maar groter. Maar prima hoor… stop de kop maar lekker diep in het zand.

     7. Meriadoc Brandebok

      @Blitzkrieg

      Je levert weer geen bewijs. Als politici om ons heen pro-immigratie zijn – voor zover dat al zo is – betekent dat niet automatisch dat er een samenzwering is bekonkeld om zo veel als mogelijk immigranten binnen te laten. Dat slaat nergens op. Het betekent slechts dat meerdere politici min of meer overeenkomstige standpunten hebben.

  6. Henk Albarda

   Meriadoc, oude computertrol, ik heb u al vaker aangeraden genuanceerd te reageren omdat u uitsluitend op joop.nl en nu.nl geloofwaardig bent, onder WELdenkende mensen zoals hier bent u niet geloofwaardig.
   Zowel in de EU als in de europese landen lid EU proberen LINKSE partijen koortsachtig de termijn waarop afrikanen en MO’ers die hier ZONDER paspoort of VISUM binnendringen, hetgeen ieder normaal mens ILLEGAAL noemt, te verkorten. Italie wil het naar 2 jaar brengen zodat feitelijke ILLEGALEN straks hun linkse kiezers worden.
   Benoem dat maar eens anders dan omvolking.
   U zwamt, leutert, en bent kennllijk een islamitisch communist.

   1. Meriadoc Brandebok

    @Henk Albarda

    De stelling was dat de Europese Unie opzettelijk migranten binnenhaalt om de “nationale identiteiten” te verzwakken. Dat heeft Baudet gezegd en konden hij noch diens aanhangers – en kennelijk ook jij niet – staven met bewijzen.

    Jij zwamt derhalve.

    1. Fonz

     Baudet heeft gelijk, net als Wilders overigens die al jaaaaren waarschuwt voor de satanische ideologie islam en je ziet nu wat er gebeurd in onze maatschappij…

 4. JBoul

  ‘Debat’ gezien, Meneer de pvda er komt niet veder dan mensen weer betichten van ‘rechts extremisme’ , inhoudelijk gaat meneer zoals gewoonlijk weer nergens op in

 5. yellow thread street

  Baudet heeft gewoon gelijk, we worden overlopen door gelukszoekers en ander spul die de Nederlandse normen en waarden ondermijnen.

  Wij mogen niets meer zeggen, zie maar als voorbeeld de kwestie Ron Jans, humor is aan dit soort figuren niet besteed omdat ze lange tenen hebben.

  En elke keer als ik het gezicht van Asjer zie en hem hoor praten, wat een droefheid, het lijkt wel of hij continu in een zware depressie zit.
  Hij toont geen enkele expressie van een echte leider, en zal ook nergens ter wereld serieus genomen worden.

  1. Robert75

   Dat is gewoon een constatering van de feiten. Worden we overspoeld door gelukszoekers uit vreemde culturen? Ja dat is waar.
   Komt dat door Europees beleid ? Ja dat is ook waar, en dat is ook niet gezond voor de culturele verhoudingen. Dus die migratiestroom moet stoppen.

   Maar Baudet gaat een stap verder door te beweren dat de EU dus bewust is opgericht om Europa te vervangen. Dat is wat die zegt. Maar dat is onzin. Dat zou je zelfs een stap verder kunnen gaan door te beweren dat de 2e wereldoorlog een bewuste oorlog is geweest om die politieke situatie te creëren waardoor zoiets als de Europese unie mogelijk werd. Want zonder 2e wereldoorlog zou de Europese Unie nooit hebben bestaan want dan zou daar nooit een animo voor zijn geweest.

   Zo zegt die bv dat Hitler Europa wilde verenigen. Nee is niet waar. Hitler wilde bv helemaal geen oorlog met west Europa. Hitler wilde altijd de Sovjet Unie veroveren maar Hitler was bang voor een tweede front waardoor hij eerst West Europa veroverde om daarna pas de Sovjet Unie binnen te vallen. En waar die dus bang voor was gebeurde uiteindelijk door D-Day waardoor hij dus dat tweede kreeg wat die eigenlijk wilde voorkomen.

   En gelukkig dat D-Day is geslaagd want als dat was mislukt was heel Europa veroverd door de communisten en hadden we nog een veel groter probleem. Zo wordt wel eens aangenomen dat D-Day was opgezet om de nazi’s te verslaan. Maar dat is niet waar.
   D-Day is gebeurd niet om de Duitsers te verslaan maar om de opmars van de Sovjets te stoppen. Duitsland had de oorlog al verloren namelijk in Rusland dus daarvoor hoefde D-Day niet plaats te vinden.

   Geografisch gezien was Europa na de 2e wereldoorlog helemaal veranderd. En we hadden na Adolf Hitler nog een veel groter probleem. Wij waren ineens de buurman geworden van het grote communistische Sovjet rijk.

 6. Paardenmiddel

  Ja ja, de verkiezingsretoriek is van start gegaan.

  Als asscher nu eens eerlijk kijkt naar de immigratie, dan moet hij toch toegeven dat er meer achter zit. En de smoezen die ons verteld worden; tegen de vergrijzing (ze werken niet eens) we hebben arbeidsmigranten nodig (terwijl er vele Nederlanders thuis zitten zonder werk).
  En de stroom is niet gestopt; maar gaat gewoon door…
  Mede mogelijk gemaakt door pvda.
  Dus, laat hij nu maar eens een eerlijk antwoord geven op de vraag WAAROM?

 7. Bolkestein

  De diversiteit van Frans Timmermans is niet de oplossing

  Verpersoonlijking van het multi-culti fabeltje

  26 mei 2019 – Katiana Kayvantash

  Wie denkt dat multiculturaliteit, diversiteit en massamigratie de magische sleutel zijn voor een succesvol Europa, ziet het gevaar niet. Volgens de linkse hysterische Europa-guru Timmermans moeten de Nederlandse normen en waarden en dus de identiteit van het land plaatsmaken voor zijn eigen perverse ambitie en hebzucht naar macht.

  Dit terwijl zijn partijgenoot Maarten van Rossum meent dat een Nederlandse identiteit niet eens bestaat, want “Amsterdammers, Urkers en Maastrichtenaren verschillen hemelsbreed van elkaar”. Een kortzichtige uitspraak die ervan uitgaat dat een land met meerdere plaatselijke culturen geen vorm van collectieve identiteit kan hebben, met de absurde conclusie dat die dus nooit in gevaar kan worden gebracht.

  Cyrus de Grote

  Mijn moeder was een noordelijke Perzische Turkse Azeri getrouwd met een westelijke Perzische Khan, een Bakhtiari Lur. De helft van mijn familie is moslim en de andere helft bestaat uit nuchtere levensgenieters die de islam openlijk bekritiseren, pertinent afwijzen en er grapjes over maken. Qua cultuur en gewoontes liggen zij ook enorm uit elkaar.

  Maar in tegenstelling tot wat Maarten van Rossum beweert, is hetgeen wat hen verbindt juist hun collectieve Perzische identiteit waar zij hun kinderen nog altijd mee opvoeden; een grote mate van zelfreflectie, zelfspot en gezond verstand, flexibiliteit en realisme. Een identiteit die grotendeels is vormgegeven door Cyrus de Grote, stichter van het Perzische Rijk, toen hij ruim 2500 jaar geleden voor het eerst in de geschiedenis van de mensheid het mensenrechtenverdrag introduceerde.

  Collectieve identiteit

  Als zijn erfgenamen is het vreedzaam leven met mensen van andere culturen en het leven naast mensen met andere gewoonten voor ons de normaalste zaak van de wereld geworden. We hebben geleerd dat het belang van de gemeenschap altijd hoger staat dan dat van het individu.

  Cyrus leerde Iraniërs tolerantie, begrip en respect voor andersdenkenden te tonen, maar stelde er tegelijkertijd een duidelijke grens aan die je niet mocht verbreken. Terwijl je vrij was je eigen geloof en cultuur te behouden en uit te oefenen, mocht je de waarden en normen van de Perzische identiteit niet onderdrukken in het belang van je eigen overtuiging of comfort. Waar zij zich ook in de wereld bevinden, zullen Iraniërs deze collectieve identiteit als leidraad in hun harten met zich meedragen en koesteren. We komen alleen in opstand wanneer deze collectieve identiteit bedreigd wordt door een dwangmatige oplegging van een cultuur, geloof of gewoonten.

  Iran

  Maar als je mij vandaag vraagt wat de identiteit van Iran als land is onder het huidige islamitische bewind, dan heb ik een totaal andere omschrijving; intolerant naar de Perzische identiteit en tolerant voor barbaarse islamitische waarden, hoogmoedig, hypocriet agressief, inhumaan, crimineel, corrupt, vrouwonvriendelijk, gewelddadig, kindonvriendelijk, en achterhaald. Dit bewind heeft niets te maken met Iran en alles te maken met de islam. Het woord Iran nemen ze alleen in de mond als zij de patriottistische emoties van de burger willen aanwakkeren tegen het Westen. Voor de rest is Iran ondergeschikt gemaakt aan de islam. Dezelfde stijl zie ik terugkomen wanneer Frans Timmermans zijn hadith over diversiteit aan het preken is.

  Diversiteit in Europa: 497 doden, 3660 gewonden. Dat is alleen terreur, niet slachtoffers van roofovervallen, mishandeling, seksueel geweld. En dan toch Timmermans. Wie stemt er op zo’n beleid? Wie wint ermee?
  — Anne Jongeling (@AnneJongeling) May 24, 2019

  Politieke vluchteling

  Toen ik 32 jaar geleden als uitgenodigde politieke vluchteling naar Nederland kwam was het voor mij totaal niet moeilijk om mijn eigen weg te vinden in Nederland. Het voelde alsof ik in een provincie van “mijn” Iran terecht was gekomen waar Nederlands als voertaal werd gesproken. De provincie waar mijn eigen vader bijvoorbeeld vandaan kwam was net als Friesland; zij spraken een totaal andere taal. Dat gold ook voor mijn moeder, die een nazaat was van een Russische soldaat die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Iran was gestationeerd en verliefd was geworden op mijn Perzische Azeri overgrootmoeder. Mijn moeder was blank, blond en had ogen de kleur van honing en mijn vader was donker, met dik zwart haar en donkere ogen.

  Mijn integratie

  Voor mij was het destijds dus alleen een kwestie van zo snel mogelijk de taal leren en aan de slag gaan. Binnen anderhalf jaar was ik aan het werk en verdiende ik mijn eigen brood zonder een taalcursus of een zogenaamd inburgerings- of integratietraject te moeten doorlopen. Een perfecte match die gemaakt was door middel van in eerste instantie een zeer zorgvuldige voorselectie door de UNHCR en vervolgens door een goede screening door een delegatie uit Nederland. Een match die zowel mij als Nederland die onnodige tweestrijd en spanningen waar de politiek al decennia lang over aan het debatteren is heeft bespaard. En dat is precies waar het Forum voor Democratie voor pleit.

  Het was inderdaad mijn nuchtere Perzische identiteit die zo dichtbij de Nederlandse identiteit stond van “niet zeuren, maar poetsen” en me ervan weerhield om mezelf te zien als een zielige vluchteling, een slachtoffer met noodzaak voor perverse barmhartigheid, aandacht en eindeloze overtrokken empathie. Één die mij de kracht gaf om als alleenstaande werkende moeder het voor elkaar te krijgen om mezelf te ontwikkelen, 60 uur per week te werken en twee zelfstandige, succesvolle, hoogopgeleide werkende meiden aan de Nederlandse maatschappij te leveren, die tot de dag van vandaag nooit de weg naar een uitkeringsinstantie hebben gekend.

  Ruimdenkend land

  Het was mijn gedeelde Perzisch-Nederlandse identiteit waardoor ik in de meest kwetsbare momenten van mijn leven een beroep deed op het liedje Bloed, Zweet en Tranen en de stem van André Hazes, of het liedje van Ramses Shaffy waarin hij zo mooi de universele diepe wens van ieder mens verwoordt in één van zijn meesterwerken: Laat me! Of, als ik heimwee had naar mijn lieve vader, mijn troost zocht in de emotionele woorden van Stef Bos – Papa! Ik heb vele nachten onder het genot van een paar glaasjes wijn of pilsjes met die drie heren doorgebracht.

  Het Nederland van toen was een ruimdenkend land met een identiteit die niet ver af stond van de Perzische, waar respect voor vrouwen en de Nederlandse kernwaarden nog niet werd onderdrukt, vrijheid van meningsuiting en rechten nog niet uit hun verband waren gerukt en niet waren gemanipuleerd, én gezond verstand de rode draad was in het doen en denken van mensen.

  Multi-culti fabeltje

  De identiteit van Nederland anno 2019 daarentegen is in mijn optiek gegijzeld door Eurofiele politici. Als een stelletje sekteleden verblind door hun drang naar meer macht, hebben zij zich gevormd tot een soort clusterbom die midden in de Nederlandse samenleving tot ontploffing is gebracht. In plaats van de collectieve Nederlandse normen en waarden te koesteren en te versterken, zijn ze die van alle kanten aan het bestrijden, marginaliseren en aan het verwoesten. Mensen die dit sektarische multi-culti fabeltje van meer migratie, meer vluchtelingen, meer verrijking aanvechten en loyaal blijven aan de Nederlandse kernwaarden worden gelijk bespot, verdacht gemaakt en als vijand van Europa neergezet, gesanctioneerd en zelfs geboycot.

  Het Nederland van nu is wat mij betreft een onderdrukt, verward, zelfhatend masochistisch bang vrouwtje dat zich heeft laten wijsmaken dat zelfliefde een zonde is. Een die de fouten van haar agressor verdoezelt met de hoop een aaitje over haar hoofd te krijgen. Een vrouwtje dat in paniek raakt als ze een dag niet door haar misbruiker wordt mishandeld. Een vrouwtje dat erin is gaan geloven dat zelfstandigheid, ongehoorzaamheid, liefde en respect voor haar eigen persoon en lichaam een onvergeeflijke zonde is waar een eeuwenlang verblijf in de hel tegenover staat.
  Bende van Timmermans

  Dit alles is mede veroorzaakt door de megalomane, hebzuchtige, factofobe Frans Timmermans en zijn bende, die ongegeneerd voor de camera beweert dat antisemitisme niet bij de islam hoort. Dat zij al ‘2000 jaar’ in Europa bestaat en dat islam het verleden, het heden en de toekomst is van Europa.

  Onder het mom van multiculturaliteit en diversiteit hebben dit soort politici in de afgelopen twee decennia het paard van Troje binnengehaald. Terwijl deze Trojaanse migranten de riante mogelijkheden en middelen in Nederland aan het benutten waren, waren zij zich tegelijkertijd in alle stilte, gesteund door de linkse gekken, aan het voorbereiden en klaarstomen om te zijner tijd de Nederlandse normen en waarden aan te vallen.

  Provocaties Kuzu

  Dezelfde normen en waarden van dezelfde “witte racistische Nederlander” die hen wegwijs heeft gemaakt, zodat ze zich kunnen ontwikkelen, ontplooien en doorgroeien tot een Nederlandse parlementariër genaamd Kuzu. Mensen die uit ontevredenheid over gebrek aan vrijheid, economische tegenspoed en veiligheid naar Nederland zijn geëmigreerd of gevlucht, om dan vervolgens van Nederland een kloon van hun eigen land van herkomst proberen te maken.

  Wat zijn politieke ambities betreft had Kuzu het in zijn thuisfront niet verder geschopt dan hofnar van dictator Erdogan en was hem de mogelijkheid niet gegeven om schaamteloos te bijten in de hand die hem heeft gevoed en groot heeft gebracht, door haar uit te maken voor islamofoob, xenofoob, slavenhandelaar en extreem-rechts. Als wij in Nederland een zorgvuldiger migratiebeleid hadden gehandhaafd, hoefden we ons als land ook niet te schamen voor een clown die met een Palestijnse vlag in de hand een gecalculeerde PR-stunt uithaalt om opzettelijk de Israëlische politie te provoceren.

  Ware identiteit

  Maar we moeten de hoop niet opgeven. De Nederlandse identiteit is gelukkig nog alive and kicking, evenals de Perzische identiteit. Dezelfde identiteit die de moedige vrouwen en mannen in mijn geboorteland kracht geeft om onvermoeid telkens op te staan tegen de grootste islamitische tiran ter wereld. Als er één tegenstander uitgeschakeld, geliquideerd, ‘gezelfmoord’ of monddood is gemaakt, steken weer tien anderen hun nek uit om te vechten voor de ware identiteit van Iran.

  Dezelfde identiteit die de burgers en politieke partijen in Nederland inspireert zich te verzetten tegen de tyrannieke wacko’s als Timmermans en Kuzu, die de weg vrijmaken voor totstandkoming van een islamitische staat van Europa en daarmee de collectieve Nederlandse identiteit in gevaar brengen. Dezelfde identiteit die mij inspireert wederom aan de goede kant van de geschiedenis te gaan staan en op te komen voor de ware identiteit van mijn Nederland. En daar ben ik als Iraans-Nederlandse vrouw enorm trots op!

  Om in de woorden van Farah Diba, De Iraanse Koningin, moeder van alle Perzen af te sluiten: “Light will prevail over darkness, as long as we refuse to give in to the wickedness that has been forced upon us all”.

 8. Bolkestein

  Zijn Europeanen abnormaal?

  We leven in een tijd waarin datgene wat voorheen normaal werd genoemd nu constant in twijfel wordt getrokken en in steeds snellere vaart gedeconstrueerd wordt. Het afbreken van wat traditioneel en empirisch gezien als natuurlijk of normaal is, gaat nu zover dat tegenwoordig alleen al het gebruik van het woord ‘normaal’ – gebruikt in een politiek incorrecte context – bijna hysterische aanstoot kan opwekken bij deugmensen. Het woord ‘normaal’ heeft zich daarom ontwikkeld tot een zeer geladen, emotionele en politieke term.

  Auteur: @Freddie_100 – Vertaling: ‘Rommel’

  Iets dat me onlangs deed denken over de manier waarop het woord ‘normaal’ gewoonlijk wordt gebruikt in het hedendaagse debat was toen ik luisterde naar een programma van de Zweedse Radio (SR), Lichaam en Ziel, van een paar jaar terug, wat handelde over de uitwerking van zuivelproducten op de bevolking en de toename van lactose-intolerantie in de samenleving. Uitgenodigd als expert was een kinderarts van het Södertälje ziekenhuis, die al meerdere jaren de stelling verkondigde dat er een aanzienlijk aantal verkeerde diagnoses van lactose-intolerantie in de Zweedse samenleving plaatsvindt, tien minuten later in het programma ontwikkelt de dokter zijn gedachtegang aan de programmaleider en er ontstaat een interessante uitwisseling:

  Kinderarts: Er zijn veel kinderen die eigenlijk deze diagnose onnodig krijgen, zoals ik al eerder zei komt het steeds vaker voor dat men lactose-intolerant is, maar niet alle kinderen die deze diagnose krijgen hebben deze toestand in werkelijkheid.

  Programmaleider: Dus u bedoelt dat ze geen lactose-intolerantie hebben?

  Kinderarts: Nee, vaak denk ik van niet. We hebben zogezegd een ziektelabel geplakt op een gesteldheid die eigenlijk normaal is, want 70 procent van de wereldbevolking verdraagt geen lactose als volwassenen. Het zijn wij, in Europa, die gewend zijn geraakt om melk te drinken en dit heeft met evolutie te maken. We hebben onder zware omstandigheden geleefd en hebben ons toen aangeleerd om koemelk drinken, en degenen die voor ons geboren zijn, laten we zeggen 10 tot 15 duizend jaar geleden, hebben een mutatie ondergaan die het mogelijk maakt om koemelk te drinken, en hadden een zeer betere overlevingspotentieel en daarom hebben we een mutatie gekregen die we nu als normaal zien, want de meesten van ons tolereren melk als volwassenen, maar in de meeste delen van de wereld drinken ze geen melk als volwassenen.

  Programmaleider: Dus in dit geval zijn wij abnormaal en alle anderen normaal?

  Kinderarts: Ja, dat kan men eigenlijk wel zeggen.

  Programmaleider: Maar wat is het nut om geen koeienmelk te kunnen drinken, het is toch nog steeds nuttig?

  Kinderarts: Absoluut, het is zeer nuttig, en dat is de reden waarom we zo goed geslaagd zijn – we hebben deze mutatie ondergaan die ons in staat om koemelk te drinken – maar de lactose-intolerantie waar we over praten begint nooit tijdens de kindertijd, het begint bijna nooit voor de schoolleeftijd, en de test die men kan nemen is een gentest, en het laat zien of je de genetische aanleg hebt om een lactose-intolerantie te ontwikkelen als volwassene.

  Het gesprek tussen de radiojournalist en de arts is op meerdere manieren tot nadenken stemmend. Een aspect is de definitie van de gebruikte woorden, zowel wat abnormaal en normaal genoemd wordt, maar ook wat is geclassificeerd als “wij”. Impliciet worden tijdens het gesprek alle Zweden en Europeanen “wij” genoemd, wat anders altijd iets is wat door Zweedse journalisten, en in bijzonder die van de Zweedse radio, in vraag wordt gesteld. Wanneer bijvoorbeeld Jimmie Åkesson (partijleider Zweden Democraten) in de studio zit en hij zegt “wij”, dan duurt het niet lang voordat de reflexieve tegenvraag komt, “wie zijn wij, hoe definieer je wij?”. Eigenlijk is wat deze arts tijdens het gesprek zegt beduidend radicaler dan welke verklaring dan ooit van een prominente Zweden Democraat. Hij beschrijft openlijk hoe de natuur de fysiologie van verschillende etnische groepen heeft gecreëerd en ze verschillend heeft maakt.

  Het andere opmerkelijke commentaar is de reactie van de programmaleider wanneer de arts uitlegt dat Noord-Europeanen in feite een positieve genetische eigenschap hebben die is gebaseerd op etnische gronden, en dat het relatief uniek is in vergelijking met alle andere volken, de rubberenwervelkolom reactie is dan om te concluderen dat het de Zweden zijn die abnormaal zijn. Trouwens, het kan gezien worden als een onbewust politiek correct antwoord – om direct de noodzaak te voelen de Zweden te kleineren omdat een deskundige precies heeft uitgelegd waarom Zweden in een bepaald gebied genetisch superieur zijn aan andere mensen, maar het opent ook een heel voor de hand liggend, maar vandaag controversiële bevinding: Wat normaal is voor een etnische groep is niet normaal voor een andere.

  Als we terugkomen op de verklaring van de SR-programmaleider, dat de Europeanen als abnormaal moeten worden beschouwd als gevolg van onze eigenschappen, kan men een omgekeerde gedachte-experiment doen, ik lees nu dat de diagnoses van DAMP en ADHD toenemen in Zweden, en dat steeds meer scholieren worden geplaatst op speciale scholen, als gevolg van verschillende vormen van ontwikkelingsstoornissen (en dat kinderen met niet-Europese achtergrond oververtegenwoordigd zijn in deze context), kan in dit geval ook de theorie van de kinderarts worden toegepast, zijn bijvoorbeeld ADHD en andere neuropsychiatrische disfuncties die wij als ziektetoestanden classificeren ook verkeerd en overgediagnosticeerd? Als het programma in plaats daarvan zou gaan over ADHD en de dokter spreekt over hoe kinderen in de migrantenwijk Rosengård verkeerd worden gediagnosticeerd, en in plaats daarvan zegt:

  “Programmaleider: Dus u bedoelt dat de meeste kinderen in Rosengård geen ADHD hebben?

  Kinderarts: Nee, vaak denk ik van niet. We hebben zogezegd een ziektelabel geplakt op een gesteldheid die eigenlijk normaal is in Afrika en het Midden-Oosten. Het zijn wij, in Europa, die onze impulsiviteit hebben aangepast op basis van onze omstandigheden, en dit heeft met evolutie te maken. We hebben onder zware omstandigheden geleefd en hebben ons toen aangeleerd om onze consequentiedenken en impulsbeheersing op een andere manier te controleren.”

  Eigenlijk is er in logische termen niet veel verschil in de verklaringen, met de redenering die werd gegeven ten aanzien van lactose-intolerantie bij 70 procent van de wereldbevolking moet het ook als redelijk worden beschouwd dat problemen betreffende impulscontrole, concentratie en hogere mate van geweldgeneigdheid – alle drie gedocumenteerde eigenschappen die oververtegenwoordigd zijn onder niet-Europeanen in Zweden – niet gerelateerd kunnen worden aan ziektetoestand van niet-Europeanen, maar zoals de dokter het verklaarde: We hebben zogezegd een ziektelabel geplakt op een gesteldheid die voor hen eigenlijk normaal is. Hetzelfde principe geldt voor intelligentie quota, waarschijnlijk belandt niet het grootste deel van de pas aangekomen kinderen uit Somalië in speciale scholen omdat ze in Zweden zijn gecategoriseerd als zwak begaafd en lijden aan een handicap, maar omdat het de normale toestand van hun etnische groep kan zijn.

  Eén ding is zeker, normaal is een fluctuerend concept, vandaag meer dan ooit. Maar als wij Noord-Europeanen echt abnormaal zijn, dan is misschien heel Europa met al haar geschiedenis en beschaving ook abnormaal, het normale is misschien om geen ruimteraketten, auto’s, vliegtuigen en computers te bouwen – in dit geval is de vraag of het niet zo is dat juist het abnormale iets goed is, dat het uniek, wenselijk en goed is, misschien moet het abnormale om die reden worden bewaard. Zodat de Europese eigenschappen binnenkort abnormaal zijn in Europa.

  Laten we dit niet echt hopen.

 9. Bolkestein

  De dolgedraaide diversiteitspraat van Frans Timmermans

  ‘Timmermans lijkt wel dronken geworden door de lyriek van het postmodernisme’

  Door: Paul Cliteur , 14:16, 02 oktober 2018

  Geen oproep onzinniger, geen woord vager en nietszeggender dan het modewoord ‘diversity‘. Diversity, diversity, diversity. Neem eurocommissaris Frans Timmermans, een verklaard pleitbezorger van ‘diversity‘. Hij zegt in een kort fragment van 1:30 minuten dat op YouTube is voorzien van de titel Europe will be diverse, or war! dat Europa ‘diversiteit’ zou moeten accepteren. Ook zegt hij dat in sommige delen van Europa men tegenwoordig ‘diversity‘ als een bedreiging ziet (‘threat‘). Maar ‘diversity comes with challenges‘, zegt hij dan. En ook: ‘diversity is humanity’s destiny‘. Er is geen enkele natie in deze wereld die niet in de toekomst met ‘‘ te maken krijgt. Het is ‘where humanity is heading‘.

  Er zijn politici die denken dat ze een natie kunnen inrichten van mensen ‘composed of one culture‘. Maar dat kan niet, want ze baseren zich op een ‘past that never existed’. ‘Europe will be diverse‘, zegt Timmermans. Maar ook: ‘All other parts of the world will be diverse‘. De vraag is alleen maar: ‘How do we deal with that diversity?’. Zijn antwoord is dan: ‘By ensuring that our values determine how we deal with diversity and not giving up our values to refuse diversity’. Want: ‘That will bring us down as a society’. Als we dat vergeten dan zal Europa niet het Europa zijn dat we hebben gebouwd. En ook: ‘Europe will not remain a place of peace and freedom for very long‘.

  Er zit in Timmermans’s verhaal een vreemde spanning. Enerzijds benadrukt hij dat de door hem als wenselijk geachte toestand van ‘diversity‘ onvermijdelijk is, anderzijds lijkt hij zich grote zorgen te maken dat sommige politici roet in het eten komen gooien. Dan denk je: waar maakt hij zich druk over? ‘Diversity‘ is toch ‘destiny‘? Maar goed, deze filosofische inconsistentie is niet het belangrijkste probleem met wat Timmermans voorstelt. Het belangrijkste lijkt mij het ongedifferentieerd diversiteitsbegrip. Laat ik daar iets dieper op ingaan.

 10. Bolkestein

  De grootste vijand van het westen uitnodigen om te praten over de toekomst van Europa.

  Ken uw verrader:
  @TimmermansEU

  Talked about the #FutureOfEurope today with ten European Imams around the table. The Muslim community is part of our past, it is part of our present and it will be part of #Europe’s future. It was great to hear their voices and perspectives.

  h**ps://twitter.com/ducom99/status/1229910644260032513

 11. liefdevol rechts

  D66 en groen links hebben een voorstel op tafel liggen om migranten wegens huisvestinggebrek onder te brengen bij gezinnen waarvan de kinderen reeds uit huis zijn en waarvan dan slaapkamers vrij komen alsook gezinnen met geen kinderen met meer dan één slaapkamer zodat de migratie niet kan stilvallen.

  1. Fonz

   Nou sta er niet vreemd van op te kijken als dit opgelegd wordt, immers “verplicht vaccineren anders geen kinderopvang” verplicht in het donorregister, geregistreerd als ja-donor etc etc

  2. Vit

   De prinses Juliana kazerne in Den Haag staat nog leeg, dat is bij Rutte in de buurt.

 12. Hendrie1963

  Als ze op links geen weerwoord meer hebben dan gaan ze maar schelden. Als heel Nederland op de pvv of fvd stemmen dan is heel Nederland extreem rechts. Dan moeten ze zelf eens uit die linkse bubbel komen want ze weten niet eens wat er aan de hand is met deze regering.

 13. Cootje

  Het electoraat heeft de partij van de thee drinkers tot een goed klaverjas clubje terug gebracht , als zelfs in het verleden je verkiezing programma in het Arabisch en het Turks niet tot klantenbinding heeft geleid en die zijn voor zich zelf begonnen is je verhaal niet erg geloofwaardig geweest , en de afbraak socialisten is een Europees fenomeen , en de massa immigratie heeft geleid tot een zuivere tweedeling in Nederland , het waren de zelfde socialisten die Hans Janmaat en Fortuyn Wilders en nu Baudet wegzetten en daarvoor de rekening hebben gehad en nu wild om zich heen slaan , het wegkijken en niet benoemen Rechtvaardig de tweedeling

 14. Bolkestein

  3 Afghanen hebben 11-jarig meisje met geestelijke stoornis meerdere keren verkracht. Het proces tegen twee van de drie zedendelinquenten is stopgezet omdat ‘daders niet wisten dat ze minderjarig was’.
  Ze is 11!!!!
  Het slachtoffer is suïcidaal van miserie.

 15. Bolkestein

  Zweedse politica: Verkrachting door migranten is niet zo erg

  Barbro Sörman, politica van de Zweedse Links partij, heeft gesuggereerd dat het “erger” is wanneer Zweedse mannen vrouwen verkrachten, dan wanneer immigranten dat doen.
  “De Zweedse mannen die verkrachten doen dat ondanks de groeiende gendergelijkheid. Zij maken een actieve keuze. Dat is nog erger imo [naar mijn mening],” tweette Sörman.
  Sörman, een zelfverklaard socialiste en feministe, reageerde op wat zij beweerde dat er in de media te veel aandacht wordt besteed aan het feit dat de meeste verkrachtingen in Zweden worden gepleegd door immigranten.

  Ze legde uit dat Zweedse mannen worden opgevoed in een samenleving die gelooft in gendergelijkheid en daarom aan hogere normen moet worden gehouden dan migranten, die afkomstig zijn uit culturen waar vrouwen worden behandeld als tweederangsburgers.

  Toen ze geconfronteerd werd met een storm van verontwaardiging, probeerde ze haar opmerkingen af te zwakken en gaf toe dat ze haar gevoelens “onhandig had uitgedrukt”.

  Later verwijderde ze haar Twitter-account helemaal.

  ‘Verkrachtingshoofdstad’

  Zweden staat algemeen bekend als de verkrachtingshoofdstad van Europa. Geconstateerd is dat moslim-migranten massaal oververtegenwoordigd zijn in de officiële verkrachtingsstatistieken.

  Zweden heeft de snelst groeiende bevolking van Europa, bijna volledig te wijten aan de instroom van Afrikanen en moslims uit het Midden-Oosten. Tegelijkertijd is de criminaliteit astronomisch toegenomen: In 1975 werden 421 verkrachtingen aangegeven bij de politie; in 2014 was dat 6.620.

  “77,6 procent van de verkrachters in het land wordt geïdentificeerd als ‘buitenlanders’ (en dit is belangrijk omdat ‘buitenlander’ in Zweden over het algemeen synoniem is met ‘immigrant uit moslimland’)”, schreef conservatieve columnist Selwyn Duke. En zelfs dit onderschat waarschijnlijk de kwestie, omdat de Zweedse regering – in een poging om het probleem te verdoezelen – moslimdaders van de tweede generatie simpelweg als ‘Zweden’ registreert.

  Conservatieve politici die de aandacht op dit probleem proberen te vestigen, zijn beschuldigd van haatdelicten, terwijl sommige Zweedse verkrachtingsslachtoffers naar verluidt terughoudend zijn om aangifte te doen van seksueel geweld bij de politie omdat ze vrezen dat het de daders “beledigt”.

  Ingrid Carlqvist – hoofdredacteur van Dispatch International – heeft geschreven dat “Zweden is snel aan het ineenstorten is. Steeds meer gemeenten maken zich zorgen over het feit dat als de migranten dit tempo blijven aanhouden, de overheid de normale dienstverlening aan haar burgers niet langer kan garanderen… Als de migrantengolf blijft, zullen de Zweden over tien tot vijftien jaar een minderheid in hun eigen land zijn”.

  1. Vit

   Als Zweedse allochtoon schaam ik me diep voor mijn afkomst.

   1. Brenda Welsh

    ? U bent toch niet verantwoordelijk voor wat Olleke Bolleke hier opsomt?

    1. ome

     Hoe ongekend pathetisch en gênant is het wanneer je met vier tot acht verschillende nicks tegelijk op een reactieplatform verschijnt omdat iedereen je heeft uitgekotst en niemand fatsoenlijk met je in gesprek wil of kan gaan.

     Op internet heb ik zo’n volledige doorgedraaide psychomalloot nog niet meegemaakt.

     1. Rammstein

      Ome, naar de stijl te oordelen is Brenda Welsh voorheen Pauline Kummer. Maar waarvoor deze een ban zou hebben gekregen is me een raadsel. Hoewel rabiaat en achterlijk links, was ze toch altijd netjes in haar bewoordingen.

      Misschien vond ze het tijd voor een verse nick.

     2. ome

      @Rammstein: Zou kunnen, één ding staat voor mij vast, de eeuwig gebande is momenteel actief met talloze nicks.

 16. Kretoloog

  Eerste Brexitmaatregel: “Het VK sluit grenzen voor kansloze migranten“.

  De lijn van Australië en de VS dus.
  Simpel en doeltreffend!

 17. Cootje

  We zijn blij dat Ron Jans weer terug is in Nederland , gisteren avond opsporing verzocht gezien . Dan is hij in Nederland toch goed geïntrigeerd in de cultuur verrijking

 18. Stopperspil

  Iedereen die hier bij dit item reageert is aan te raden eerst eens de discussie van dinsdagavond tussen Baudet en zijn ambtgenoten in de Tweede Kamer te bekijken. Heb het rechtstreeks gevolgd. Hij had een gloedvol betoog waarna zijn tegenstanders met modder begonnen te gooien. Ze legden hem meningen in de mond die hij helemaal niet had verkondigd. Baudet won op alle fronten.

  1. Meriadoc Brandebok

   @Stopperspil

   Nee, de kamerleden – met name Omtzigt – vroegen hem de theorie hard te maken, maar daar was hij niet toe in staat, omdat het gelul is.

 19. Cootje

  In Zweden gaat Jimmy AkESSON op een Been de volgende verkiezing winnen , hoe zou dat komen in zo beschaafd land meneer Asscher ??

 20. Piet51

  Baudet heeft er echt helemaal niets van begrepen of, ben ik bang, hij begrijpt het hee;l goed en is met zijn eigen ontwrichtende acties bezig. Hij zou het nooit over een geheim complot hebben gehad, zegt hij zelf. Wel over een samenzwering. Maar wat is een niet-geheim complot of samenzwering??? Dat noemen we in het Nederlands van Baudet een contradictio in terminis. Complotten en samenzweringen zijn per definitie geheim, anders zijn het geen complotten of samenzweringen, maar gewoon open plannen. Baudet noemt dergelijke plannen complotten en samenzweringen om de negatieve connotatie van de termen te misbruiken. Mensen schrikken daarvan en helaas heeft hij veel aanhangers die in zwijm vallen als hij weer eens één van zijn foute uitspraken doet. Geheime complotten en samenzweringen zijn, wederom in Baudets taal, pleonasmen, net als ronde cirkels, uiterste limiet en zwarte steenkool. “Misleidende Baudet” begint trouwens ook veel op een pleonasme te lijken.

  Dat er plannen zijn om Europa te ontwikkelen bevestigt zelfs Asscher min of meer. Ik zou zeggen, gelukkig zijn er plannen en spreekt menig Europees politicus er open over. Want alleen dan kan het debat erover gevoerd worden. Misschien wordt dat debat wel te weinig gevoerd en wat houdt Baudet of zijn Europese fractie tegen om dat aan te zwengelen? Zou de EU, Timmermans bijvoorbeeld, die plannen geheim houden, er dus complotten of samenzweringen van maken, dan zou dat pas echt verwerpelijk zijn. Want complotten en samenzweringen zijn geheim en blijven buiten bereik van parlementen en pers.

  Baudet is echt heel fout en vies bezig met zijn anti-EU propaganda. Hij liegt gewoon en we kunnen ervan uitgaan dat hij dat weet, intelligent als hij is. Zijn opmerkingen over het ontstaan van de EEG in 1957 kloppen feitelijk en controleerbaar niet. Lees het verdrag er maar op na, zie: officielebekendmakingen.nl/trb-1957-91.pdf. De EEG was een handelsverdrag dat heel ver ging, tot de werkomstandigheden bij de productie van handelswaar toe. Het woord “politiek” komt er heel vaak in voor, maar vrijwel altijd als “handelspolitiek” of “sociale politiek” in de hiervoor genoemde betekenis.

  1. Mikael Blomkvist

   Het uitdragen van absurde complottheorieën, zoals de bizarre bewering dat de EU een bewust beleid voert om de blanke bevolking te vervangen door mensen uit andere culturen, lijkt me in een nuchter land als Nederland geen effectieve electorale strategie.

   1. Piet51

    @Mikael Blomkvist
    Ik ben bang, dat je je vergist. Er zijn onderzoeken gedaan die laten zien dat het geloof in complottheorieën het meest verbreid is onder FvD en PVV-aanhangers, en trouwens ook bij 50+. Vooral FvD-aanhang is vaak hoog opgeleid.
    Een overzicht van vaak geloofde complottheorieën is verbijsterend absurd en lachwekkend. Sommige van die theorieën doen al heel lang de ronde. Het “complot” van Baudet kun je je in ieder geval voorstellen en juist dat maakt het zo gevaarlijk.

    1. Mikael Blomkvist

     We zullen het moeten aanzien. Ik constateer dat Baudet de afgelopen tijd steeds verder radicaliseert met dit soort ongeloofwaardige fantasieverhalen en hem dit electoraal geen goed lijkt te doen.

     1. Piet51

      @Mikael Blomkvist
      Ook bij je laatste zin heb ik helaas vraagtekens. We kunnen er tenslotte niet omheen, dat hij razendsnel is gegroeid van 2 naar 15 à 20 kamerzetels in de peilingen vandaag. Maar ik heb er toch alle vertrouwen in dat de kiezers tegen de verkiezingen tot bezinning komen en dat Baudet door zijn collega’s en media fors zal worden aangepakt. Inmiddels heeft hij zoveel onwaarheden ongestraft kunnen verkondigen dat daar voldoende stof voor discussie aan te ontlenen is. Wat dat betreft is Wilders misschien niet zo belezen en intelligent, maar wel heel veel slimmer. Omdat ze bovendien elkaar maar met de grootste moeite lijken te verdragen, kunnen we daar nog veel spanning verwachten.

     2. Blitzkrieg

      Mikael Blomkvist :
      Quote : “Ik constateer dat Baudet de afgelopen tijd steeds verder radicaliseert”
      Baudet verteld slechts wat de plannen van de EU zijn, niks meer en niks minder.

     3. Mikael Blomkvist

      Het is een politieke constante dat rond 20% van het electoraat ontevreden is in de politiek (en wellicht het leven in het algemeen) en in verkiezingen (in peilingen toont dit negatieve sentiment zich vaak wat hoger) bereid is op populistische partijen te stemmen. Of dat soort partijen onwaarheden dan wel onzin verkopen lijkt die kiezers nauwelijks te deren.

      Ik voorzie voor Baudet geen hogere uitslag van verkiezingen dan nu wordt gepeild en dat is op de keper gezien slechts een minderheid die voor het bestuur beperkt relevant is.

     4. Blitzkrieg

      Piet51 :
      Quote : “Ook bij je laatste zin heb ik helaas vraagtekens. We kunnen er tenslotte niet omheen, dat hij razendsnel is gegroeid van 2 naar 15 à 20 kamerzetels in de peilingen vandaag.”
      Het FvD en de PVV worden de grote winnaars van de volgende verkiezingen, het huidige potentieel is veel groter als dat van de 1e kamer verkiezingen. Let op mijn woorden… monsterzegen. Voorlopig is jullie antwoord vooral, Baudet… EU… doe niet zo raar… racist… Het is vooral deze houding die partijen als FvD en PVV doen groeien als kool. In heel Europa heerst een overdonderend anti-eu sentiment, het antwoord van de EU, MEER… MEER… MEER EU, SIE SOLLEN DAS VERSTEHEN!!!

   2. Blitzkrieg

    Mikael Blomkvist : Wir schaffen das, en nu wir schaffen das 2.0. Hele continenten worden naar binnen gehengeld, nog steeds de kop stevig in het zand. We moeten zo snel mogelijk uit de EU, de geschiedenis leert ons dat de eenmaking van Europa gruwelijke consequenties heeft.

  2. Blitzkrieg

   Piet51 : Ik weet niet af en hoeveel je gisteren hebt gezien van het debat, maar hij heeft sinds in het begin gezegd dat het woord complot meerduidig is. Hij heeft het woord later vervangen door “plan”, het plan van de Europese unie is… Er is helemaal niks geheims aan, ze zijn bezig met het creëren van een federaal Europa (een Europees zijk), precies eender als h!tler. De grote tragiek van de tweede wereled oorlog was niet zozeer h!tler maar dat hij vrijelijk zijn gang kon gaan. vandaar ook de historische woorden !ch h@be es n!cht gew*sst. Op dit moment is de geschiedenis zich bezig te herhalen, de situatie is precies eender. Wat zullen jouw woorden zijn na de derde wereld oorlog, “!ch h@be es n!cht gew*sst” is reeds in gebruik.

   1. Mikael Blomkvist

    Voor dat ‘plan’ bestaat echter geen enkel bewijs en de mogelijke logica er achter is evenmin te ontwaren.

   2. Beukman

    Zoals wel vaker spreekt Baudet met gespleten tong; zijn volgelingen gaan hier kritiekloos in mee.
    In zijn boekie Oikofobie gebruikt Baudet de term op sluipende wijze. Dichterbij een complot kun je niet komen.

    Hieronder de wartalige passage uit Oikofobie; pak ook Thierry’s tirade aan het eind over moderne kunst even mee.

    Na de Tweede Wereldoorlog werd de nationale soevereiniteit hersteld – eens te meer was immers duidelijk geworden wat de gevolgen kunnen zijn van de ambitie Europa te verenigen.
    Maar vreemd genoeg werd tegelijk het idee dominant dat die soevereine staat niet langer houdbaar was. Vanuit een houding die alleen als oikofobie kan worden gekenschetst, begon men op sluipende wijze aan zijn ontmanteling. Via supranationale instanties zoals de Europese Unie, het Mensenrechtenhof in Straatsburg, de Wereldhandelsorganisatie en het Internationaal Strafhof; en via systematische verdunning van de homogene bevolking door golven van massa-immigratie, open grenzen en multiculturalisme.
    Een internationale ‘stijl’ van vormloze, modernistische bouwsels en abstracte, betekenisloze ‘kunst’ vernietigt ondertussen het thuisgevoel van de mensen – en de vele oude steden van het continent hebben hun schoonheid en vermogen geborgenheid te bieden verloren.

   3. Piet51

    @Blitzkrieg
    Je herhaalt wat ik beweer. Hij heeft het heel vaak over complot en samenzwering en dat zaad is gezaaid. Door dat te corrigeren haal je die connotatie niet zomaar weg bij de aanhang. Termen als “bewuste omvolking”, “amalgaam”, homeopathische verdunning houden het ooit geschetste beeld levend.

    Adolf H. wilde helemaal geen federaal Europa. Hij wilde één Groot Germaans rijk. En dat is in ieder geval iets heel anders dan het beeld wat Baudet schetst met zijn omgevolkt Europa. Adolf H. wilde Europa niet OMvolken, maar juist heel uniform BEvolken. Hij wilde andere landen omvolken met echte germanen. Dat is gewoon een onjuiste voorstelling van zaken. Door die link te leggen, wordt de EU in een heel verkeerde hoek getrokken en daardoor aanhang trekken.

    De grote tragiek was natuurlijk juist wel Adolf H., waaraan toegevoegd dat men hem ook gewoon zijn gang liet gaan en ruimte gaf. Daar speelde o.m. mee, dat de verhalen over de verschrikkingen in de kampen zo onvoorstelbaar waren, hoewel dit geen enkel excuus mag zijn. Die verhalen zijn op geen enkele manier vergelijkbaar met wat er aan ongewenste effecten van de EU te noemen zijn. Alleen de vergelijking al laat zien hoe fout de discussie gevoerd wordt. En Baudet voedt dat en dat doet hij bewust.

    1. Blitzkrieg

     Piet51 :
     Quote : “Termen als “bewuste omvolking”, “amalgaam”, homeopathische verdunning houden het ooit geschetste beeld levend.”
     Ik zie om me heen politiek die erop is gericht om immigratie zoveel mogelijk te bevorderen, niet om deze aan banden te leggen.
     WIR SCHAFFEN DAS… en nu opnieuw… WIR SCHAFFEN DAS
     Ook in Nederland is de immigratie nog nooit zo massaal geweest. Nederland piept een kraakt letterlijke in zijn voegen maar de migratie pomp moet en zal vol open blijven staan.
     Ondertussen kan ik niet eens meer een moorkop bestellen, anders ben ik racist… en neo-nazi.

     Kijk even dit fragment, paar seconde zijn voldoende. De geschiedenis herhaalt zich!!!
     h**ps://www.youtube.com/watch?v=oz6FPnufqWQ&t=1035

     Quote : “Adolf H. wilde helemaal geen federaal Europa. Hij wilde één Groot Germaans rijk. En dat is in ieder geval iets heel anders dan het beeld wat Baudet schetst met zijn omgevolkt Europa. Adolf H. wilde Europa niet OMvolken, maar juist heel uniform BEvolken.”
     Kijk Piet, het nieuwe Europese ras is homogeen, amalgaam en niet meer herkenbaar. Ik ben de moderne “jood” het sentiment is anti-blank, alles wat enigsinds Nederlands is moet en zal uit het straatbeeld verdwijnen, van witte-de-wit tot Sinterklaas.
     Deze onzin wordt allemaal gefinancieerd door onze overheid, de lange arm van Brussel.

     Quote : “Hij wilde andere landen omvolken met echte germanen. Dat is gewoon een onjuiste voorstelling van zaken. Door die link te leggen, wordt de EU in een heel verkeerde hoek getrokken en daardoor aanhang trekken.”
     Het is precies wat er nu aan de hand is, ik voel me werkelijk onderdrukt in mijn eigen land. Alles vanwege overheids-beleid.

     Quote : “De grote tragiek was natuurlijk juist wel Adolf H., waaraan toegevoegd dat men hem ook gewoon zijn gang liet gaan en ruimte gaf. Daar speelde o.m. mee, dat de verhalen over de verschrikkingen in de kampen zo onvoorstelbaar waren, hoewel dit geen enkel excuus mag zijn.”
     Ook jij zwelgt in de grote goedheid van de EU. Ik vraag me werkelijk af, zie je het werkelijk niet of wil je het niet zien. De parallelen zijn zo duidelijk.

     1. Piet51

      @Blitzkrieg
      Je voelt je onderdrukt. Dat spijt me, omdat het op geen enkele manier nodig is. Maar je emoties kan ik niet met een paar woorden wegnemen. Dat probeer ik dan ook niet.
      Maar ik ben ook blank, woon in een stadje met allochtonen, met zelfs een AZC op loopafstand, heb moslim vrienden en collega’s. Maar het grote verschil met jou is, dat ik me niet bedreigd voel en zelfs kansen zie. En ik ontken niet dat het concept ras inhoudelijk voortdurend verandert. Dat gebeurde altijd al en zal niet veranderen.
      En ik zie heel veel gelijkgestemden om me heen.

     2. Blitzkrieg

      Piet51 :
      Quote : “Je voelt je onderdrukt. Dat spijt me…”
      Ik heb er alleen niks aan… De identiteitspolitiek is pas dan geslaagd als er niks herkenbaars meer is in Nederland. Het enige wat ik doe is met mensen in discussie gaan zoals jij.
      joepie… geen zwarte piet meer
      joepie… dag moorkop
      joepie… ik schaam me voor mijn blanke huidskleur, helemaal trendy
      joepie… weg kerst, lichtjes feest
      joepie… pasen, rot weg voorjaarsfeest
      joepie… carnaval, verkleed feest
      joepie… witte de wit straat, laan van mohammed
      joepie… gouden eeuw, fouten blanken met hun slaven
      joepie… u krijgt deze baan niet, we hebben een allochtonen quota
      joepie… nee sorry deze huizen zijn voor immigranten

      Dit is het land waar ik me volgens jou thuis en op mijn gemak moet voelen.

   4. Fortiori

    Soms is het een bijzondere ervaring om van een andere mening kennis te nemen @Blitzkrieg. Zoals de uwe. Uw omschrijving over de grote tragiek en het niet geweten te hebben. Het lijkt er op dat u zelf meegehobbeld hebt. En dan als slotstuk de 3e wereldoorlog! Je moet er maar opkomen, Blitzkrieg!

    1. Blitzkrieg

     Fortiori : Wat jij hebt met mijn woorden heb ik met de werkelijkheid. Shit, het gebeurd echt!

   5. Piet51

    @Blitzkrieg
    Ik heb zijn eerste termijn inderdaad gezien, maar was niet onder de indruk. Mij viel vooral op, dat hij een paar onverwachte blunders maakte. De rest van zijn verhaal kende ik en is complete onzin. Hij rekende met een netto bijdrage van 13 miljard. Ik hoor altijd dat dat in 2018 7,9 miljard was, waarvan 1,1 miljard als subsidies terugkwam. Een substantieel verschil. Maar dat kan ik fout hebben. Wat ik niet fout heb is zijn rekenwerk met dat netto bedrag. Hii noemde eerst die m.i. foute 13 miljard, later had hij het over 1300 miljoen, dat volgens hem hetzelfde is, maar in werkelijk slechts 10% daarvan. Later had hij het weer over 1300 miljard, waarmee hij weer hetzelfde bedrag bedoelde. Kortom, Baudet had zijn dag niet.

    Ook zijn visie op natiestaten, nota bene zijn promotie-onderzoek, was onzin. Een natiestaat garandeert niet het uitblijven oorlog. Vroeger, toen “natiestaat” nog de enige staatsvorm was, waren er veel meer oorlogen. Binnen de EU was nog nooit oorlog. Alleen mensen als Orban en de Polen voeren de druk soms op.

    En als laatste zijn opmerkingen over een door hem vermeend complot/samenzwering. Een ander woord, bijvoorbeeld plan, mag natuurlijk. Maar als hij vervolgens een aantal heel duidelijke plannen noemt, waarin hij blijkbaar allerlei geheime doelen leest, is de afstand met complot/samenzwering nog maar heet subtiel.

    1. Piet51

     @Blitzkrieg
     Ik heb nog even gezocht naar de herkomst van die 13 miljard. Die heb ik gevonden en dat geeft meteen aan op welke manier Baudet zijn visies inhoud geeft. Die 13 miljard is niet de netto afdracht in de nabije toekomst, maar de bruto bijdrage die over 7 jaar werkelijkheid zou kunnen zijn geworden, afhankelijk van de nog te voeren onderhandelingen.

    2. Blitzkrieg

     Piet51 :
     Die 13 miljard komt helemaal niet van Baudet, dit zijn gewoon de geldende cijfers.

     Hier een link naar het gehate nu.nl (in de handen van Brussel)

     Nederlandse EU-afdracht dreigt te stijgen naar 13 miljard euro per jaar
     h**ps://www.nu.nl/economie/6007358/nederlandse-eu-afdracht-dreigt-te-stijgen-naar-13-miljard-euro-per-jaar.html

     De VVD laat Nederland steeds meer aan de EU betalen
     h**ps://www.youtube.com/watch?v=ZWk2q68fIvc

     1. Piet51

      @Blitzkrieg
      Die 13 miljard kan ik nu ook plaatsen, maar dat bedrag is nu onderwerp van de onderhandelingen en nog geen werkelijkheid. Verder meen ik me te herinneren, dat Baudet 13 miljard als te betalen bedrag noemt, per huishouden €1600 i.p.v. €1000 nu. Dat is dus de netto bijdrage en daarmee zijn de subsidies (à plm, 2,5 miljard) buiten beschouwing gelaten. Het bruto bedrag is interessant, maar niet bepalend, want het gaat natuurlijk om het netto bedrag: wat betaal ik en wat krijg ik daarvoor terug? En verder liet hij de andere voordelen volledig buiten beschouwing. Dan weet je precies wat je aan de EU hebt en of die bijdrage goedbesteed geld is. Dat buiten beschouwing laten van die andere voordelen is niet zo vreemd, omdat hij die helemaal ontkent. Andere sprekers noemen vele euro’s verdiensten van elke euro EU-bijdrage.
      Zijn gegoochel met 13 miljard, 1300 miljoen of 1300 miljard blijft toch wel grappig, vind je niet? Ook voor Baudet is het soms moeilijk, al die nullen.

 21. Brenda Welsh

  Tegenover Jetten :: “Ik neem afstand van deze bizarre kenschetsing. (-) Wij staan voor de gelijke rechten en kansen van iedereen ongeacht je afkomst, kleur, religie, wat dan ook maar. (-) Ieder Nederlands staatsburger heeft precies dezelfde rechten, plichten en kansen en daar maken we geen onderscheid in.”
  Maar wie sprak er ooit over *homeopatische verdunning* ? Voor de Moslim gemeenschap een opsteker. Baudet als stemmentrekker, een geniale tacticus.

  1. Mikael Blomkvist

   Baudet sprak uit dat hij wil dat “Europa blank blijft zoals het is”.

   Zijn racistische agenda is wel helder, zijn complottheorie over de ‘omvolking’ is echter ongeloofwaardig en onbewezen.

   1. van Urk

    Baudet en Wilders zijn juist de grootste barrieres voor de Europese globalisten. Daarom zijn de elitairen bezig de wereldbevolking met hulp van de media te hersenspoelen zodat men achter de opheffing van grenzen gaan staan, om zodoende ieder nationalistisch gevoel te vernietigen.

  2. Blitzkrieg

   Brenda Welsh :
   Quote : “Maar wie sprak er ooit over *homeopatische verdunning* ?”
   Op dit moment jij en ik, we praten nu namelijk over de plannen van de EU. Homeopatische verdunning, allicht klinkt het niet mooi. Wat zijn die EU machtswellustelingen toch eigenlijk een gore beesten he?

 22. van Urk

  Achter al die honderdduizenden asielzoekers die in Europa overspoelen zit een plan. Het is het plan van de globalisten Europa in chaos te veranderen en straks de hele wereld. Een van de belangrijkste mensen die gewerkt hebben aan de ontwikkeling van het vernietigingsplan van de Europese bevolking is Richard Coudenhove-Kalergi (1894-1972). Er verschijnen de laatste tijd met regelmaat artikelen op internet waarin de plannen van deze figuur uitgebreid worden toegelicht. De schrijvers worden echter in de media weggezet als rechts-populisten, aanhangers van complottheorieen en verspreiders van fake-nieuws. Maar wat Coudenhove-Kalergi heeft verkondigd laat echter niets aan duidelijkheid ten wensen over. Zo schrijft hij in zijn boek “Praktischer Idealismus (1925)” dat een toekomstig Europa niet alleen maar bewoond zou moeten worden door de oorspronkelijke bewoners, maar door een mengras van Europese, Aziatische en Afrikaanse volkeren. Niks complottheorieen want een deel van de Europese leiders voeren zijn plannen exact uit! Waarom bestaat er ook zoiets als een Europaprijs? Een prijs dat onlangs werd uitgereikt aan Angela Merkel DOOR de Europese vereniging Coudenhove-Kalergie!

  1. DidiMadloba

   Intussen worden we opgekocht door de Chinezen. Die ik er van verdenk moslimangst en islamofobie op te stoken want dan kunnen zij rustig zaken doen.
   Baudet zal het wel toejuichen dat de Chinezen een broertje dood hebben aan milieubeleid, maar ze hebben ook schijt aan onze soevereiniteit. Zeker als mensenrechten een beletsel vormen geld te verdienen. De Chinezen hebben geleerd van de VOC.

  2. Mikael Blomkvist

   Coudenhove streefde inderdaad naar een verenigd Europa. Een ‘plan’ tot rassenvermenging had hij echter niet en hij streefde daar ook niet naar. Hij voorzag het wel als een onvermijdbare beweging in de wereldgeschiedenis en daarin heeft hij uiteraard gelijk.

   Deze weergave van zijn ideeën is heel wonderlijk en zelfs lasterlijk.

   1. van Urk

    Je krijgt toch automatisch rassenvermenging als je de grenzen openhoudt voor migratie en door vereniging? Of had Coudenhove verwacht dat een blanke vrouw misschien niet in zwijm zou vallen op een mooie Afrikaanse man? Kijk maar eens rond in de stad hoeveel mengelingen er al zijn.

    1. Blitzkrieg

     Beukman :
     Quote : “Deze leugen zit diep in de haarvaten van Forum, moeten we helaas concluderen.”
     Het is alleen geen leugen, kijk maar om je heen.

     1. Beukman

      @Krieg
      Het is een keiharde leugen van deze FvD-er dat Kalergi het plan had om via massaimmigratie de Europese mens te mengen tot een volgzaam soort.

      Als het géén leugen is, kom dan eens met een primaire bron, dus van CK zelf, waarin dit staat. En kom niet aan met: “Ja maar, het had waar kunnen zijn.”

     2. Blitzkrieg

      Beukman : Luister Beukman, ik ga echt niet de hele dag voor je lopen zoeken waarna ik één of ander lullig antwoord krijgt zoals, ja maar dat wordt niet zo bedoeld. Ik kan jou niet overtuigen net zoals dat bij Meriadoc Brandebok niet gaat lukken.

      Ik hoop erop dat mensen door dit forum heen scrollen en de discussies volgen en op basis daarvan een mening vormen. Hoewel ik je op dit moment geen citaat kan geven, is dat ook niet waar de gemiddelde scroller op zit te wachten. Deze mensen hebben echt andere vragen, zoals wat de oorzaak is van massa-immigratie. Ik kan dit gewoon uitleggen, Kalergi is gewoon plain logic en niks moeilijks aan. Wat is jouw antwoord… nou zoek eens een citaat. Mensen willen geen citaat, mensen willen een antwoord op de vraag waarom er massa-immigratie plaatsvind en waarom er mensen zijn zoals jij die niks anders doen als het verdedigen en promoten.

      Twee seconden googlen leverde dit op, wat denk je ervan
      VN ROEPT NU: APOCALYPTISCHE OMVOLKING EUROPA MOET VERSNELLEN!
      h**ps://jo*stniemoller.nl/2017/01/vn-roept-nu-apocalyptische-omvolking-europa-moet-versnellen/

      * = o

     3. Mikael Blomkvist

      “Ik kan dit gewoon uitleggen, Kalergi is gewoon plain logic en niks moeilijks aan. ”

      Als dit met geen enkele uitspraak van hem kan worden onderbouwd is dit een zwaktebod van iemand die weet dat hij ongelijk heeft.

     4. Beukman

      Test

     5. Beukman

      @Krieg

      Het verschil tussen jou en mij is dat ik C-K wél heb bestudeerd en jij niet. Lees “Wij Europeanen”. Hierin een beschrijving tot in detail van de plannen e van C-K om te komen tot een Pan-*uropese unie. Na het lezen van dit boek ben je verlost van alle rechtse c*mpl*ttheorieën die er de ronde doen over CK. Aanrader!

      bol.com/nl/f/wij-europeanen/9200000045904465/

      Dat stuk van Nie**ller kan je toch niet serieus nemen? De man verwijst naar een in het geheim opererende eliteclub . Leuke manier om The World Economic Forum te framen. Complot!!!

      Dan Swing in The Guardian. Swing schrijft een gebalanceerd opinieartikel. Dat doet hij op basis van feiten. Je hoeft het niet met hem eens te zijn, maar het is dan ook een discussiestuk. Het bevat vele vervelende waarheden, zoals deze: Mass migration to Europe isn’t going to end – not for decades.

      Jo*st, die overigens lang geleden nog redelijk evenwichtige stukken schreef voor DDS, maakt een karikatuur van Swings stuk, door zinsdelen out of context the citeren, zoals deze:

      We can start by abetting regular migration. Out of context, dat blijkt wel als je het Guardian-stuk er zelf bijpakt.

      Je schrijft:
      Mensen willen geen citaat, mensen willen een antwoord op de vraag waarom er massa-immigratie plaatsvind en waarom er mensen zijn zoals jij die niks anders doen als het verdedigen en promoten.

      Die twee zaken hebben uiteraard een relatie tot elkaar. Het helpt dan wel om de discussie te voeren op basis van feiten en niet van verzinsels.

     6. Blitzkrieg

      Beukman : Luister Beukman, laat ik het persoonlijk houden. Ik weet dat ik waarschijnlijk heel wat trollen over me heen ga krijgen… want zo gaat dat hier. Ik ben serieus van plan om weg te gaan uit Nederland, op straat neemt het aandeel buitenlanders enorme proporties aan. Het straatbeeld is zo enorm verandert. Alles wat Nederland herkenbaar en uniek maakte moet weg. Steeds weer hebben we exact dezelfde discussie. Neem nu zwarte Piet… het is slechts een voorbeeld. Tja mensen zijn erdoor gekwetst… het is toch slechts een kleine moeite. Ik hoor dit bij alles, dit argument wordt steeds opnieuw gebruikt. Ik voel mezelf een euro-vluchteling, weggepest uit mijn eigen land. Steeds meer mensen gaan op de vlucht voor de euro, mensen die nog iets van eigenheid zoeken, maar ook boeren en vissers. Herhaal het nog maar vaak, het is slechts een kleine moeite. Ik ben één van de weinige gelukkigen, als ik wil kan ik over een paar jaar weg uit Nederland.

     7. ome

      “Ik ben serieus van plan om weg te gaan uit Nederland, op straat neemt het aandeel buitenlanders enorme proporties aan.”

      Past exact in het D66-idee dat Nederland slechts een stad op aarde is. Maar er is hoop Blitz, FVD gaat hier wel degelijk een flinke stok voor steken!

     8. Blitzkrieg

      ome : Begrijp me goed, ik zal knokken en vechten voor dit land. Maar Baudet heeft een terecht punt, mensen moeten ook beseffen dat het ook kapot kan. De strijd om ons land is nu, en duurt geen eeuwigheid meer. De komende tijd gaat heftig worden, maar als het moet kan ik weg en dat geluk hebben weinig mensen. In Nederland schijnt alles en iedereen maar op te moeten schuiven voor andere culturen, als ik ergens anders naar toe ga zoek ik juist de geborgenheid van de nieuwe cultuur.

     9. Beukman

      Dank voor je persoonlijke bericht, @Krieg. Misschien is dat wel een betere basis om van gedachten te wisselen.

      Je directe omgeving speelt uiteraard een belangrijke rol inje perceptie van migratie. Ikzelf woon in een oorspronkelijk lagere middenklassebuurt in Amsterdam. Ik schat dat de helft van de bewoners nog autochtoon Nederlander is; een nog veel kleiner deel is geboren Amsterdammer. Er wonen veel nationaliteiten, er is een redelijke cohesie, mijn buurt wordt ironisch genoeg bedreigd door het feit dat ze zeer geliefd is bij expats. Dit drijft de huurprijs op.
      In mijn buurt is vrij weinig criminaliteit. Wél wordt er nu en dan een moord gepleegd in het criminele circuit, zoals dat heet.

      Aan de overkant van het kanaal waar ik vlakbij woon, is een buurt waar tot toen jaar geleden veel overlast van crimineel tuig: een mengsel van Nederlandse en Marokkaanse jongeren. Aanvankelijk deed de gemeente niks, maar op een dag is daar verandering in gekomen. De betreffende jongeren hebben zware begeleiding gekregen met ook zware sancties als ze zich niet aan de afspraken hielden. Sindsdien is het weer een prima buurt.

      Ik werk heel veel met mensen waarvan de ouders elders zijn geboren, of zijzelf. Veel Marokkanen ook. Met hen zijn er steeds minder problemen. Ze zijn steeds beter geschoold en geïntegreerd en praten ABN. Vroeger was er nog wel eens een religieuze mafketel met de bijbehorende problemen met vrouwen en bidruimtes. Ook dat is grotendeels verleden tijd. Gelukkig maar, want inderdaad: er komen nieuwe problemen op ons af met integratie.

      Ik zie mijn stad en mijn land veranderen, maar zoals je uit het bovenstaande begrijpt, heb ik geen behoefte om te emigreren, al zou ik daar – net als jij – binnen een paar jaar tijd wel de mogelijkheid toe hebben. Ik zou bijvoorbeeld best in Genua of Rome-zuid willen wonen. Sommige dingen worden slechter, andere dingen worden beter. Nee, eerlijk gezegd moet ik er niet aan denken om langer dan een paar maanden ergens anders te zijn dan in Amsterdam.

    2. Blitzkrieg

     van Urk : Mijn comment was voor Beukman bedoeld.

   2. Beukman

    Overigens: het was voormalig adviseur van FvD De Haze Winkelman die ooit twitterde:

    Plan van Kalergi was om via massaimmigratie de Europese mens te mengen tot een volgzaam soort, komt erg dichtbij?

    Deze leugen zit diep in de haarvaten van Forum, moeten we helaas concluderen.

    1. ome

     Zuigman is massa-immigratieontkenner.

    2. ome

     Zuigman is een leugenaar en een fantast.

 23. DidiMadloba

  Hier wordt echt alles door elkaar gehaald.

  De “omvolkingstheorie” veronderstelt dat moslims de bedoeling hebben de oorspronkelijke Nederlandse bevolking in getal en macht te overvleugelen. Wie welke bedoeling heeft is moeilijk na te gaan, maar wel is bekend dat dat nog geen 6% van de Nederlanders moslim is, waarvan een aanzienlijk deel weinig meer doet aan de islam. Dus als er al een snood plan is schiet het niet erg op met de uitvoering.

  De tegenstelling tegen een opengrenzenbeleid en nationale soevereiniteit is al helemaal onzinnig.

  Soevereiniteit gaat over de vraag wie het voor het zeggen heeft. Een land dat met andere landen samenwerkt geeft een stukje zeggenschap af, want je moet wel afspraken nakomen. En de EU mag zich volgens afspraak niet bezighouden met aangelegenheden die de lidstaten net zo goed zelf kunnen regelen. Doet de EU dat toch, dan geeft bijv. de Duitse grondwet precies de procedure die moet worden gevolgd. Maar in Nederland verzuimen we dat te regelen.

  Het woord “opengrenzenbeleid” betekent iets anders. Bovendien bestaat zulk beleid helemaal niet. Mensen van buiten de EU hebben het recht om asiel aan te vragen, maar dat wordt alleen verleend aan vluchtelingen. Dat er allerlei gespuis meekomt dat zich soms moeilijk naar huis laat sturen is vervelend, maar natuurlijk niet de bedoeling. Er komen vooral veel kansloze asielzoekers uit sub-Sahara Afrika. Een groot aantal landen heeft in het Marrakech pact afgesproken samen te werken om dergelijke vraagstukken bij de bron aan te pakken. Maar dat pact wordt door Baudet c.s. gesaboteerd. Het lijkt wel of juist zij voor een opengrenzenbeleid zijn.

  1. van Urk

   Het Marakesh verdrag is een vervloeking. Het gaat in deze overeenkomst niet over vluchtelingen die ten gevolge van een oorlog moeten vluchten naar de landen die het verdrag hebben ondertekend, de grenzen moeten openen voor migratie. VN-lidstaten moeten niet alleen hun grenzen openstellen voor migranten, maar moeten hen zelfs helpen hun toekomstige land uit te kiezen door uitgebreide informatie te verstrekken over elk land waarin zij zich willen vestigen. Vluchtelingen en migranten hebben recht op universele mensenrechten en fundamentele vrijheden, die ten alle tijden gerespecteerd, beschermd en nageleefd moeten worden. Alle vormen van discriminatie dienen te worden geelimineerd, en alle uitingen, daden en manifestaties van racisme, geweld, xenofobie en daarmee samenhangende onverdraagzaamheid tegen alle migranten in overeenstemming met de internationale mensenrechtenwetgeving dienen te worden veroordeeld en bestreden. Kritiek op immigratie en Islam wordt een haatmisdrijf. Daarom heeft ons land het ook niet meer in eigen hand om bijv. overbevolking een halt toe te roepen. We kunnen het niet laten stoppen maar we kunnen migranten ook niet meer terug sturen. Krijg je ervan door op internationale verdragen overal je handtekening er achter te zetten.

 24. Adriaen van Bergen

  Links is waar ook ter wereld overal mislukt.
  Het wordt ofwel een dictatuur: Sowjet-Unie, China, Noord-Korea, Cambodja, Irak en/of het eindigt in hongersnood en burgeroorlog: Venezuela, Peru zijn de meest recente gevallen.
  Precies hetzelfde geldt voor Islam naties.
  Het enige dat ze op de been houdt is de olie, die het Westen voor ze oppompt.
  Voor de rest is het een en al geweld en ellende in die staten.
  Dat moeten we tegenhouden en terugdringen.
  Dat is de taak van het Westen én opkomende grootmachten als China en India, anders gaan we met zijn allen kopje onder.

 25. Fortiori

  Baudet wordt beheerst door een obsessie Een obsessie is dwangmatig denken, een geestestoestand waarin een persoon bezeten is van een specifiek idee. Een persoon die ergens door geobsedeerd is, kan de gedachten niet uit zijn hoofd zetten, hoewel hij of zij dit meestal wel wil. Het dwangmatig denken leidt vaak tot dwanghandelingen, ook wel compulsies genoemd. (Wikipedia) in alles is dit terug te vinden. In lichaamstaal, mimiek.
  Hij niet ervan om aan het woord te zijn. De kiezer is nog niet instaat dit te doorzien.

  1. Cootje

   Mooi al dat roomse gelul van een hoop lui hier , Gewoon een harde brexit en een harde recessie door het coronavirus en aan het einde van het jaar hebben Baudet en Wilders er een onverwachte percentage polderde Nederlanders bij , bij een hoop Nederlanders moet het eerst zeer doen om te veranderen , dus dan maar gelijk goed , plus de juiste ingrediënten om het ondemocratische gedrocht in Brussel te slopen , want bij een recessie gaan de zuiderlijke landen koppie onder bij de financiële markten , en dat moeten wij gaan betalen via de garantstellingen , maar als het bij een Nederlander zeer gaat doen in zijn financiële situatie . Dan trekt Wilders en Baudet ze over de streep einde van Europa in zicht

  2. ome

   De heer Jetten staat voor een dominant gekleurd Europa waar geen plek is voor mensen met een een nationale afkomst, een blanke kleur of mensen die op een andere manier tegen de wereld aankijken. De heer Jetten wil een Nederland dat volledig voldoet aan zijn wereldbeeld en dat is een hele enge ideologie.

   1. Piet51

    @ome
    O.k., duidelijk. Maar leg me dan eens uit wat het voordeel voor Jetten dan is. Waarom zou hij dit willen? Als hij zoiets zou wensen, is hij toch volledig de weg kwijt.
    Ja, ja, die bal ligt voor het doel. Trap hem er maar in. Maar geef ook even antwoord op mijn vraag hiervoor.

    1. Blitzkrieg

     Piet51 :
     Quote : “Als hij zoiets zou wensen, is hij toch volledig de weg kwijt.”
     Inderdaad, zwaar gestoord en kompleet van het padje af.
     Waarom Jetten dit wil, Jetten geloofd in een federaal Europa.

     1. Piet51

      @Blitzkrieg
      Ik hoopte met die bal voor het doel de energie wat af te leiden. Maar je trapt er niet en hem er wel in. De rest van je bijdrage is een wijdopen deur, voor jou en je geloofsgenoten tenminste. Maar ik begrijp er niets van.

      Stel, dat Jetten gelooft in een federaal Europa, ik ben ervan overtuigd dat hij daar een heel eind in meegaat, dan moet hij toch niet streven naar een dominant gekleurd Europa waar geen plek is voor mensen met een nationale afkomst, een blanke kleur of mensen die op een andere manier tegen de wereld aankijken? Dan zet hij toch zichzelf als eerste buiten spel? Je ziet Jetten niet zitten, maar ik neem aan dat je zijn intelligentie niet betwijfelt (nu s.v.p. proberen niet flauw te reageren en zeggen, dat je dat eigenlijk wel doet). Daarom nu al een paar keer mijn vraag: “Wie heeft er belang bij de z.g. bewuste omvolking?”

     2. Blitzkrieg

      Piet51 : Ik voel een nogal grote ping pong hier.
      Quote : “Wie heeft er belang bij de z.g. bewuste omvolking?””
      Simpel, de Eurofederalisten!
      guy verhofstadt roept keer op keer dat de soevereiniteit moet worden overgedragen aan europa. De oude naties moeten kapot en alles moet één federale staat worden, waarin niks meer mag herinneren aan de oude staten. Niet de culturen, niet de oude tradities, niet de oude volklore, en niet de autochtone bevolking. Het sentiment is anti-blank, de nieuw trend is je schamen voor je blanke huidskleur.

      Wat er voor terug moet komen is wereld burgerschap in een wereld die overal hetzelfde is. Net zoiets als een stad waarin elk flatgebouw op elkaar lijkt. Steriel… monotoom… symetrisch… fantasieloos… triest…

     3. Rammstein

      Piet51, je vraag is verkeerd. Iemand die ideologisch bevlogen is hoeft niet per se een belang op het oog te hebben. Het realiseren van de ideologie als eindpunt van de geloofsijver, is de ultieme beloning en daarmee hun gediend belang.

      Veel D66’ers zien zichzelf vooral als open minded, liberale en progressieve intellectuelen die denken dat met hun globalistische toekomstvisie de wereld het best gediend is. Een ver doorgevoerde multiculturele samenleving is er daar een van. Dergelijke linksegodsdienstwaanzin heeft geen economisch of politiek belang nodig: het zegevieren van het ‘wij weten wat goed voor u is’ is voldoende.

     4. Piet51

      @Rammstein
      Jij bent de eerste die mijn vraag schijnt te begrijpen. Ik ben het natuurlijk niet eens met het antwoord, omdat het bereiken van het ideaal dan samenvalt met zelfvernietiging. Dat komt natuurlijk voor, maar zo zou ik de meeste van onze politici niet willen inschatten. Er moet een zichtbaar belang zijn, naast natuurlijk iets van een ideaal, dat ook aan anderen over te dragen is. Zou het kunnen zijn, dat men bij D66 en andere partijen de risico’s van migratie gewoon heel andere inschat en misschien zelfs wel helemaal niet herkent? Dat geldt in ieder geval min of meer voor mij.

  3. Rosasolis

   @Fortiori. Groot gelijk heb je. Het is een bekende stoornis, vaak bekend als een
   “idee fixe”. Normaal hebben we allemaal onze voorkeuren om het leven, en ook enkele die we liever vermijden. Dat is vrijheid en democratie. Maar soms kan een afkeuring groeien tot een fobie. Dan is er sprake van haat, die tot grote problemen kunnen leiden.
   Helaas kunnen weinig mensen in deze tijd het verschil merken van gewoon voorkeur,
   of van een veel diepere kwaad-aardige Idee-Fixe syndroom. Dan slaat de vonk over,
   en de schapen worden ook bezeten door dezelfde haat syndroom. Hopelijk, als Dandy Baudet doorgaat met zijn Extreem-rechts racistisch opmerkingen, dat de schapen eindelijk wakker worden…voordat het te laat wordt.

 26. dijkbende

  Omvorming is een empirisch proces, geen rechtse theorie maar een links project!

  1. Piet51

   @dijkbende
   “Omvorming is een empirisch proces, geen rechtse theorie maar een links project!”
   Kom nu na zulke beschuldigingen eens met iets wat een heel klein beetje op bewijs lijkt. Ik bedoel dus, dat je zou kunnen aantonen dat er omgevormd wordt en dat dat een project van links is. En voor alle duidelijkheid een project is een verzameling acties met een duidelijk doel, realisatiedata, tussen resultaten, duidelijk management en meer van dergelijke kenmerken.
   Alleen dat begrip omvolking (want dat bedoel je waarschijnlijk i.p.v. omvorming) al. Welke leidinggevende Europeaan zou daar nu welk belang bij hebben. Wie ziet er voordeel in om de witte Europeaan bewust te vervangen door zwarte?

  2. Beukman

   Tja @bende, om te komen tot “een links project” is het natuurlijk wel noodzakelijke om alle partijen muv PVV en FvD te framen als “linkse” partijen.
   Zo kan ik het ook!

  3. Blitzkrieg

   Beukman : Tja, alle snelwegen in Nederland omdopen tot autowegen is nu niet echt een rechtse maatregel. Ook de Noordzee voor een kwart volbouwen met windmolens is niet echt een rechtse maatregel. Inderdaad, de VVD is linkser dan groen links. Het hele zooitje is inderdaad links, EXTREEM LINKS wel te verstaan.

 27. Rosasolis

  Dandy Baudet houd van sensatie, en heeft een grote bek. Vorige week heeft de meeste partijen, w.o. de P.v.d.A., ingestemd dat immigratie moet beperkt worden. Steeds minder immigranten uit midden-oosten en Afrikaanse landen. Het is niet mijn partij, maar P.v.d.A. wil ook werknemers uit Oost-Europese landen beperken. Net als de andere Kamerleden. Dus waarom de leugens van Baudet?…Laat er nog meer komen, dan hopelijk worden steeds meer schapen wakker.

  1. Adriaanv

   Rosalis, Wellicht heb je het debat niet begrepen, Baudet legde slechts de standpunten uit van de EU.
   Als u tegen verdere immigratie bent is uw tegenstander de E.U. en niet Baudet.

   1. Rosasolis

    @Adriaanv. Er zijn nu vele werkende Britten in ons land die nu de Nederlandse
    Nationaliteit hebben, en nog vele die het binnenkort zullen krijgen. Ook zijn er een aantal uit andere EU landen. Maar er hoeft geen goedkope arbeiders uit het
    Midden-oost toegelaten worden.

 28. Roughwood

  Hoe diep kun je zinken Asscher met dit schaamteloze ‘Van Dammetje’! De wanhoop aan de linkerzijde van het NL’se politieke spectrum begint zo langzamerhand weer verontrustende en ernstige vormen aan te nemen. De bashing en framing gaat gewoon 24/7 door. Voor links is één dode politicus met een hun onwelgevallige mening zo vlak voor de Tweede Kamerverkiezingen blijkbaar nog niet voldoende. Deze walgelijke demoniseerders hebben geen enkele lering getrokken uit 6 mei 2002. Sterker nog, er wordt een tandje bijgeschakeld. En wanneer één of andere useful idiot de daad, god verhoede, wederom bij het woord voegt dan buitelen ze weer over elkaar heen om ´een gevoel van afschuw en ongeloof over de verschrikkelijke gebeurtenis´uit te spreken. Terwijl ze zelf verantwoordelijk zijn voor het scheppen van een aanslagklimaat. Wat een stelletje misselijkmakende hypocrieten!

 29. Heras

  Wat heeft pvda toch in de afgelopen jaren voor elkaar gekregen?…niets.
  Weer geschreeuw voor de buhne. De stoelendans is begonnen.

 30. harte385

  PvdA de partij de grootste verraders van de Nederlandse arbeiders. Wil zich ook laten geleden, maar helaas voor hen heeft Baudet gelijk en is de EU de Boos doener en degene die de omvolking heeft georganiseerd

 31. Filthje

  En in mijn ogen heel goed bezig Thierry, Nederland omvolken voor Nederlanders

 32. Racerfirst

  Politiek is heden 100% marketing net als bedrijfsleven! Kijk maar hoe makkelijk ze van standpunt veranderen bij Ceta!!!
  Pvda(ristocraten) wil aansluiting of liever kiezers van D66 en GL pikken!
  Hoe makkelijk is het op de zwakke plek van Fvd te drukken, (na 2 jaar zoeken en vooringenome uitspraken),na onterechte marokanen uitspraak Fvd in extreem rechtse hoek te zetten!
  Helaas zien Fvd stemmers de nuance ook wel EN geeft Ascher hiermee alle FVD sympatisanten en stemmers een stempel die ze niet willen en verdienen!!!
  M.a.w. kan pvda ook stemmen kosten!?

 33. Adriaanv

  Wie een kuil graaft voor een ander valt er zelf in. Asscher graafde de kuil, maar Baudet was zeer scherp en duidelijk. Hierdoor kwam Asscher onnozel en hypocriet over.

 34. Kleurloze Politiek

  Baudet is echt zijn eigen graf aan het graven in de politiek..
  Met dit soort onzinnige gestoorde uitspraken
  Maakt hij zich zelf en zijn partij kompleet ongeloofwaardig en zet hij zichzelf op een eiland dat ver staat van de echte realiteit.

  Zo lang hij openlijk geen afstand neemt en doet van zijn Borieale gedachtes zoals
  Het streven naar de Europese superieure Blanke ras.
  Blijft het een extreem-rechts tikkende tijdBom ..
  De veteranen van 1940 weten hier alles van

  1. ShaoKahn

   In tegenstelling tot…..

 35. ervi

  Natuurlijk heeft Baudet gelijk. Het aloude socialistische credo “Alle Menschen werden Bruder” moet worden verwezenlijkt. Grenzen opengooien dus en de nivellering komt dan ook vanzelf. Iedereen even arm.
  Behalve de linksfascistische elite natuuurlijk. De argeloze massa besturen moet worden beloond

 36. Peetjoh

  Ja en al die linkse mensen roepen maar dat ’t niet zo is. Het rare is dat deze linkse mensen ook voor al die immigranten zijn en voor 1 Europa. En tegen zogenaamd (extreem) rechts die dus tegen 1 Europa en immigranten zijn. Beste links adepten Hitler wou 1 Europa. Hitler wilde socialisme. Hitler wilde 1 Uber staat. Hitler wilde de Duitsers overal heen emigreren(dus immigranten). Waarom hebben jullie linkse mensen niks geleerd van 40/45. 1 Europa is slecht. Socialisme is slecht. Imigratie is slecht. 1 Uberstaat is slecht. Wees is wijzer en kies voor vrijheid, kies voor je land, kies voor je cultuur. En vergeet nooit waar je vanaf stamt. Wij zijn Nederlanders wij horen niet te buigen voor een Duitse premier. Wij horen niet te zingen wij zijn van Duitse bloed. Wij horen niet te luisteren naar een Duitse koning. Wij zijn republikeinen en geen monarchisten. Dat monarchisme is een leugen. Hier ingevoerd door de Franse koning die ons onderdrukte.

 37. Duckday

  Stem PVV of FvD breek het kartel Daarna snel uit de EU en Euro
  Kijk wat UK doet loopt als een trein .Grenzen dicht Stop ook eens met dat generaal pardon

 38. ShaoKahn

  Dat asscher die mening niet deelt, en hoogstwaarschijnlijk dus ook niet snapt zegt precies waarom links of het midden dus ook niet werkt.
  Nog een reden voor al die meuk om op te nokken

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.