Bedankt, Femke Halsema! Onder haar bewind werd Amsterdam een antisemitisch nachtmerriehol

We mogen Femke Halsema wel dankbaar zijn voor zoveel gebrek aan optreden en zo weinig zin om een probleem op te lossen dat binnen de muren van de stad die ze bestuurt steeds groter wordt, als een etterende zweer. Amsterdam wordt steeds antisemitischer, maar burgemeester Halsema kijkt vrolijk de andere kant uit. Het is onbestaanbaar.

Eerder vandaag bracht het CIDI een rapport uit waaruit blijkt dat het antisemitisme in Nederland niet alleen springlevend is, maar ook nog eens groeit. Joden hebben het in dit land steeds moeilijker, met kaalkopjes, haatbaarden en ongewissen hippiefiguren die allemaal om hen moverende redenen aan jodenhaat doen.

En de moeite waard om uit te lichten: nergens is dat probleem zo groot en zo snel groeiend als in het GroenLinks-afvoerputje genaamd Amsterdam:

“Recordaantal meldingen antisemitisme in Amsterdam

Het aantal incidenten van anti-Joodse discriminatie is in de ruim dertig jaar dat het Centrum Informatie en Documentatie Israël (Cidi) zijn Monitor Antisemitische Incidenten uitbrengt, nog nooit zo groot geweest. In 2019 zijn 182 incidenten geregistreerd, een toename van 35 procent ten opzichte van 2018, toen er 135 meldingen waren. Uitingen op internet zijn hier niet meegeteld. Van de 182 incidenten zijn 53 afkomstig uit Amsterdam. Hier is de stijging nog hoger dan landelijk, namelijk 51 procent. Een jaar eerder zijn hier 35 antisemitische meldingen genoteerd.”

Is het toeval, dat juist in dit jaar het antisemitisme in Amsterdam zo’n enorme vlucht heeft genomen? Het eerste volledige jaar dat GroenLinks en Femke Halsema de scepter hebben gezwaaid over Amsterdam? Wellicht. Maar wellicht ook niet, en heeft het kersverse radicaal-linkse stadsbestuur het probleem met jodenhaat wel actief ontkend, gebagatelliseerd of – erger nog – stilletjes aangemoedigd. Who knows? GroenLinks heeft een nare Israëlhatende vleugel (Mohammed Rabbae, Arjan El Fassed) die de Femke Halsema’s van deze wereld ongetwijfeld niet voor het hoofd hebben willen stoten.

Wellicht dus alleszins de moeite van het onderzoeken waard, het verband tussen het explosief gestegen antisemitisme in Amsterdam en de gure, radicale ecologisch-socialistische wind die er nu al een tijdje waart in die poel des verderfs aan de Amstel.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

78 reacties

 1. Mar

  53 uit Amsterdam

  52 zondagen in een jaar

  Op de Dam staat elke zondag een persoon.

  1+1=2

  1. toetssteen

   @Mar
   Doet u eens wat beters dan dit amateuristische.

 2. Kretoloog

  Op 26 februari moet de man van Halsema voor de rechter verschijnen. Wegens overtreding van de Wet wapens en munitie. De burgemeester van Amsterdam is niet eens in staat haar eigen kleine gezinnetje op het rechte pad te houden (vorig jaar stond haar 15 jarige zoon voor de rechter vanwege 2 inbraken). En dan zijn er nog mensen die denken dat deze GroenLinkse politica geschikt zou zijn om een stad met 800.000 mensen te besturen? Wat een giller!

 3. Beukman

  Femke Halsema begint zolangzamerhand een soort van Jezus Christus te worden die alle zonden van Amsterdam op haar schouders neemt: ze is verantwoordelijk voor de verzakte kades, voor het debacle met de nieuwe vuilverbrandingsinstallatie, voor het feit dat kinderen tegenwoordig met vuurwapens rondlopen, en nu dus ook voor het groeiende antisemitisme.

  Allemaal kinnesinne van de boze rechtse mannen in de provincie, die het niet kunnen hebben dat zo’n topburgemeester ook nog eens én vrouw is én van Groen Links. Als Femke ook nog eens zwart was geweest, waren die mannen een voor een ontploft van razernij.

  1. Willem Bever

   He he je begint het te begrijpen

  2. CLoVis

   @beukman

   Een Jezus?
   Eerder een Judas die voor dertig zilverstukken verraad pleegt.

 4. Brenda Welsh

  Tim moet elke dag bergen werk verzetten om tot een verhaaltje te komen. Ik ben er niet jalours op! “Radicale ecologische socialistische wind” Hoge school journalistiek. Doe voor mij maar Sinan Can.

  1. CLoVis

   Iets als “elke dag bergen werk verzetten” staat jou uiteraard tegen.
   En vertel eens wat ik moet met kreten als

   “Radicale ecologische socialistische wind” Hoge school journalistiek. Doe voor mij maar Sinan Can.

   Is één ervan een instituut waar je leert hoe je ‘jaloers’ spelt?

   1. Brenda Welsh

    Die tekst heb ik uit het artikel. Maar heeft u dat dan niet gelezen? Jalours komt van jalouzie.

    1. CLoVis

     “Jalours komt van jalouzie.”

     Alweer onzin; jalouzie is afgeleid van ‘jalous’, wat in het Nederlands ‘jaloers’ betekent en ook zo al tijden zo gespeld wordt.

  2. Original NL

   EU cock??

  3. ome

   Brenda Welsh Johnsen?

   1. Rogul

    Ome Lul!

    1. Rammstein

     Roggel is welzeker Brenda Welles. Alles duidt op een W.i.m.-DNA

     1. ome

      Exact!

     2. Rogul

      Ome Lul?

   2. Brenda Welsh

    @Ome Onbenul. OO

    1. Fonz

     brenda lampik, rocholsnot, canta

     1. Rogul

      Domme Fonz?

 5. Lambieck

  DDS verwijt Halsema niets tegen het groeiende antisemitisme te doen.
  maar…
  Dat valt toch onder de hier zo gerespecteerde Vrijheid Van Menings Uiting?
  Of geldt dat ineens niet meer ?

  1. Bockbeer

   Lambieck?

  2. ome

   Lambieck?

   1. Rogul

    Ome Lul?

    1. Luu Gar

     Nee, ome.

  3. CLoVis

   De notie van het verschil tussen iets zeggen en iets doen ontbreekt bij jou;
   iets wat typerend is voor het beleid van de huidige regering en voor ‘links’ in het algemeen.

  4. Rammstein

   Kleine sukkel Lambieck, special voor jou omdat je zo’n domme lamlul bent: je mag alles zeggen, dat is de VVMU.

   Maar fysieke bedreigingen, intimidaties en geweld vallen daar dus niet onder. Zul je dat nu eens proberen te onthouden en trachten het onderscheid te maken? Dank je.

   1. Lambieck

    Daar hebben we weer die rotmof(VVMU)Rammstein met zijn NSB harsens(VVMU), zijn gekweekte bloksnor(VVMU), zijn 2e tands gouden vullingen(VVMU), met zijn dikke braadworstpens (VVMU)in een zwart overhemd met bijpassende broek en glimmende laarzen van zijn vader(VVMU).
    Heb je je “spastische “rechterarm al een beetje onder controle (VVMU)?
    Verkoop je nog steeds die door je vader buitgemaakte, originele gestreepte shirts met rugnummer en “Michelin” ster erop(VVMU)?

    1. Fonz

     LAMPIK?

     1. Rogul

      Domme Fonz?

    2. Bockbeer

     Lambieck?

     1. Rogul

      Bocklul?

     2. ome

      Roglul?

     3. Rogul

      Domme Lul?

    3. Rammstein

     Bravo EU kokkie, je begint het te leren! Zo moeilijk is het toch niet, dat merk je zelf nu ook. Jij komt er nog wel – ga zo door.

    4. Blitzkrieg

     Lambieck : Je hebt het er wel moeilijk mee hè? VVMU is toch dat ding waar je vrijelijk mag zeggen wat je wilt, klinkt als een fantastisch concept. Jij bent zeker in opleiding bij de gedachten gestapo van guy verhofstadt.

     1. Rogul

      Ik zie dat Obersturmbahnführer Blitzkrieg weer wild om zich heen slaat.

     2. Rammstein

      Roggel kwat weer een brok onzin uit. Blitzkrieg is de coherente kalmte zelve en stipt op vriendelijke wijze precies aan waar het om gaat.

      EU LambieckCock begrijpt het basisconcept van de VVMU niet, terwijl het hem al veelvuldig en omstandig is uitgelegd. Liever ziet hij dat ieder de mond wordt gesnoerd, wat precies past bij de linkse neofascist die hij is.

     3. ome

      Ik zie WH!

     4. Rammstein

      Helemaal correct Ome! W.H. is in volle glorie terug. Het is te hopen dat de moderatie dat ook in de gaten heeft en hem permanent bant tot hij het echt opgeeft.

      Voor de rest is het devies: negeren. Daarmee verdelg je trollen – het werkt.

     5. Rogul

      Ome Lul?

     6. ome

      Uiteraard Rammstein, dat is voor mij een koud kunstje! 😉

     7. Rogul

      Ome Lul!

   2. Rogul

    Rammelsteen?

 6. Bullshit16

  Na ros
  Hier heb je weer een voorbeeld van een vallende vrouw die denkt dat ze wat kan weer een voorbeeld dat dat niet zo is dus zo’n burgemeester moet op staande voet ontslagen worden omdat ze hun eigen burgers niet kan in wil beschermen overigens onze hele vallende overheid ook niet maar dat terzijde vrouwen aan de macht kijk wat er van komt zelfde met d66 blok nog zón vrouw die niks wil doen dan op haar luie reet kan zitten maar wel dik wil verdienen
  Stem fvd of PVV uit de eu

 7. Timber

  Dat probleem begon al in de jaren 80. Ga maar kijken in de rivierenbuurt/Rai. Het probleem is dat ze er niet van leren!
  Nou ja, ze zijn hardleers. lol

 8. Falskorn

  Dit is wat je krijgt wanneer je een stad verruïneerd door deze vol te zetten met untermenschen uit de Derde Wereld. Negers en Noord-Afrikanen met een gemiddeld IQ van 85 die nu en masse in de Randstad krioelen en daar overduidelijk niet kunnen mee komen in onze kenniseconomie en zich dus als een stel apen gaan gedragen en teren op die verschrikkelijk softe verzorgingsstaat die volledig failliet is. In de 19e eeuw in eerste instantie opgezet om hulpbehoevende een helpende hand te bieden, is nu HET motief voor de Derde Wereld om hier massaal naartoe te trekken. In feite betaald de Nederlandse belastingbetaler ongewild voor de omvolking en uitwissing van zijn volk en gemeenschap. Vaak onwetend of laf wegkijkend, want men leeft in een soort hypnose van degeneratie terwijl Nederland en haar geschiedenis langzaam in vlammen op gaan.

  Wat de Joden betreft, degene die in Amsterdam wonen, in tegenstelling tot zij in Israël, ervaren nu de consequenties van de totale destabilisatie van de Gaza strook door het Israëlische regime. Antisemitisme vanuit de islamitische hoek is een natuurlijke consequentie van dat beleid. In het verlengde van dat beleid en alle indirecte gevolgen daarvan, geaccelereerd door figuren als Soros, mogen een hoop Europeanen zich ook wel eens achter de oren krabben of dat zij nou wel echt zo achter onze “enige bondgenoot” in het Midden-Oosten staan.

  1. Sharktyricon

   En deze compleet racistische post is een zeer goed uithang bord voor mensen met een joodse achtergrond, Jezus man!

   1. Rammstein

    Probeer het eens inhoudelijk, Sharky. Dat moet toch een eitje voor je zijn: kom met argumenten en ontkracht Falskorn’s verhaal. En nu even niet verzuipen in zijn krasse taal – gewoon de onderliggende boodschap onderuit halen.

   2. Rammstein

    Aanvulling: ik heb te snel en kortstondig Falskorn’s reactie gelezen en beoordeeld. Met de laatste alinea ben ik het volslagen oneens. Dat is pure onzin.

    1. Sharktyricon

     Iemand die zijn relaas tegen anti semitisme begint met de term untermensch, daar moet ik inhoudelijk op reageren? Echt waar??

     1. Beukman

      Een woord als “Untermensch” valt hier op DDS amper nog iemand op, vrees ik.

     2. Rammstein

      Er zijn anders genoeg Untermenschen Beuk. Maar jij vertaalt het altijd die ene Godwin-kant op.

      Ik vind bijvoorbeeld alle criminelen, ongeacht hun ras of afkomst, Untermenschen. Tuig, dat andere mensen belazert, bedondert en bedriegt. Of mishandelt en vermoord. Op hen vind ik de term Untermensch helemaal van toepassing.

      Als het wordt toegepast op algemeen raciale kenmerken vind ik het walgelijk. Dat is kortzichtig en stompzinnig.

     3. Beukman

      @Ramm steint:
      Ik vind bijvoorbeeld alle criminelen, ongeacht hun ras of afkomst, Untermenschen.

      Dat is er eentje uit de categorie “Sieg Heil betekent gewoon leve het geluk, hoor.”
      Waarom noem je oplichters, boeven en criminelen niet gewoon schorem of tuig? Waarom nou weer “Untermenschen”? Niet alleen Nietzsche draait zich om in zijn graf.

     4. Rammstein

      Ik was duidelijk dacht ik Beuk. Maar voor jou niet duidelijk genoeg. Schorem of tuig, zoals jij het blieft te noemen, vind ik Untermenschen. Tot de meest basale menselijke regels behoort dat je elkaar niet bedriegt, belazert of misleidt. Als je dat wel doet bent je een ‘minder waardig’ mens. En die noem ik dus Untermenschen.

      Zoals gezegd: jij volgt je gutmenschelijke Gotwin-impuls weer eens. Wie kijkt daar nog van op?

     5. Rammstein

      Gotwin…..hahaha. Godwin natuurlijk.

     6. Rogul

      Vergeet niet het schuim van je lippen te vegen, Rammelsteen.

     7. Fonz

      beukhol kan zijn nazi sympathie maar niet onder controle krijgen

     8. Ron

      @ beukman even gewoon een vraagje hoor, maar untermench vind jij niet kunnen want dat classificeert iemand als minderwaardig volgens jou.
      Op zich een goede mening maar dan vervolgens vraag je hier aan Rammstein waarom hij criminelen dan niet classificeert als schorem of tuig.

      Ben je dan hypocriet of ben je dan hypocriet.

      In jouw gedachte is schorem minder erg dan untermench maar zijn jouw gedachte leidend?
      Want dan vind ik dat je hier niet meer de peter de vries kunt uithangen als iemand stinkzwarte zegt want hé dat is simpel classificatie en in zijn gedachte niet erg.

      Elk reaguursel van je staat steeds bomvol met tegenstrijdigheden en als je dan erop aangesproken wordt ga je steeds verder het moeras in.

     9. Beukman

      @Ron vraagt:
      In jouw gedachte is schorem minder erg dan untermench maar zijn jouw gedachte leidend?

      Nee Ron, mijn gedachten zijn niet leidend, we discussiëren juist op grond van verschillen in gedachten.
      Mensen degraderen tot iets lagers dan mensen door ze ongedierte te noemen, of ratten, of Untermenschen, daar zal ik me tegen verzetten, omdat deze termen het uitroeien ervan legitimeert. Zo deden de nazis het heel bewust met de joden.

      Maar degenen waar we het over hebben blijven gewoon mensen. Zelfbenoemde Übermenschen zoals Rammstein en anderen proberen zich dmv hun taalgebruik ver te verheffen boven de genoemde groeperingen. Daar prik ik graag even doorheen, want iedereen is als mens geboren en iedereen zal als mens sterven, niet als Untermensch.

      Vraagje. Vind jij het ok om met een grote swastika op je borst rond te lopen als je houdt van oude sanskriete symbolen?

     10. Rammstein

      Deugmans, ik heb het woord Übermensch niet in mijn mond gehad. Noch zie ik mezelf als zodanig. We hadden het uitsluitend over Untermenschen. De rest verzin je er met je smerige linkse verdachtmakingen weer bij.

      Misdadigers, criminelen die gewetenloos geweld plegen, moorden, andere mensen oplichten, belazeren en bestelen, vind ik inderdaad voluit Untermenschen. Ze hebben de basale menselijke omgangscodes doorbroken en aan hun laars gelapt en zijn daardoor ‘minder waardige’ mensen. Ik zie ze niet als ratten of ongedierte, maar als minderwaardige mensen.

      Jou zie ik, doordat je alles aan elkaar liegt en mensen woorden in de mond legt, ook als een minder waardig mens.

     11. Ron

      Beukman Quote Waarom noem je oplichters, boeven en criminelen niet gewoon schorem of tuig?:

      En nu zeg je dit quote:Mensen degraderen tot iets lagers dan mensen door ze ongedierte te noemen, of ratten, of Untermenschen, daar zal ik me tegen verzetten;

      Je doet zelf precies hetzelfde, jij degradeert op gedachten en ook daden.
      Iets wat heel gewoon is een iedereen doet, maar andere of duurdere woorden doet niets af aan het feit dat jij het ook doet, maar dat wil jij niet zien blijkbaar.
      Ik veroordeel het niet want ik ben me bewust dat ik mens ben en dit ook doe, maar jij zet bewust of onbewust een toon dat je jezelf als ubermensch classificeert omdat je mensen terecht wijst maar in dezelfde terechtwijzing je zelf schuldig maakt aan hetzelfde feit.

    2. Beukman

     Natuurlijk @Rammstein. Precies zoals Sieg Heil gewoon leve het geluk betekent, en een swastika een oeroud sanskriet symbool is, leuk voor op een t-shirt of zo.

     1. Rammstein

      Lul toch niet zo stom, Deugmans. Dit is echt beneden jouw niveau.

     2. Ron

      Beukman, je blijft steeds, en velen met jou, terugvallen op woordgebruik want Hitler heeft dat woord gebruikt.
      Hitler heeft veel woorden gebruikt namelijk de complete Duitse taal, moet daarom Duits maar in de ban?
      Wat roepen de moslims aan het begin van een gebed en bij een aanslag?
      Waarom pas je daar geen censuur toe ipv alleen op sieg heil en dat soort uitspraken?

      Heel simpel omdat je selectief te werk gaat om zaken te verdoezelen die het hele utopiaanse gedachtegoed wat de linkse dictatuur ons probeert op te dringen genadeloos onderuit haalt als je eerlijk zou zijn.

     3. Ron

      Irritant H#tler kan je niet eens schrijven zo het is, doorgeslagen censuur.

      Maar anyway wat ik dus schreef is waarom jij, beukman, zo krampachtig woorden die H#tler gebruikte probeert te censureren?
      Hij gebruikte de hele Duitse taal dus zullen we dat maar compleet censureren?

      De moslim gebruikt dezelfde woorden voor het gebed als dat ze bij een aanslag gebruiken en dat censureer jij niet, sterker dat wordt verdedigt.

      Waarom?
      Simpel omdat als jij en heel links uitkomt voor wat ik schrijf en het deugen achterwege laat, dan komt naar boven dat jullie ongelijk hebben en dondert de hele linkse dictatuur in elkaar. Want de selectieve verontwaardiging is totaal misplaatst, elk woord wat bestaat is uiteindelijk negatief te beladen

    3. Beukman

     Je kan me wat, @Rammstein. “Untermensch” is een term die door de nazis is bedacht als tegenhanger van Nietzsches “Ubermensch”. De laatste zou zich in zijn graf hebben omgedraaid. Derhalve bestaan er geen Untermenschen zonder Übermenschen.
     Jij shopt wel erg selectief in het nazi-jargon. Dat gaat niet, vriend.
     Ook anderen “minderwaardig” noemen duidt erop dat je jezelf meerderwaardig vindt. Alles is per slot relatief. Daarmee bestempel je jezelf tot de politiek correctie Gutmensch waar je zo’n hekel aan zegt te hebben.

     Ik ben blij dat je de mensen waarover we het hebben geen “ratten” en “ongedierte” noemt zoals sommige anderen hier dat wél doen. Wat is het dan nog voor moeite om je ook verre te houden van het nazi-woord “Untermensch”? Associaties tellen bovendien ook mee. Ik heb het voorbeeld van een swastika al gegeven. Prachtig symbool, tot de oorlog was er zelfs een doodnormale Nederlandse uitgeverij die het in zijn logo had. Waarom denk je dat die daarna failliet is gegaan?

 9. Sharktyricon

  Grappig dat men hier zo tegen anti semitisme is maar de partij die hulp kreeg van de NVU en gezellige onderonsjes heeft met alt right denkers krijgt hun volledige steun. Maar goed als iemand ontkent c. Kusters te kennen (ookal blijkt achteraf dat ie ‘m wel degelijk kent) is daarmee de kous afgedaan en was het gewoon een gezellig fotootje.

  1. Ron

   Mag je dus niet met iemand op de foto omdat zijn gedachtegoed niet correspondeert met de jouwe?
   Discriminatie ten top, en wat erger is omdat het ook nog eens een aanslag op het vrije woord is dat ook jij zo selectief verdedigt.

 10. Bullshit16

  Waar is rosali in dit verhaal heb ik haar schaakmat gezet

 11. Vrijedenkert

  GroenSlinks aka Groene Khmer heeft niet voor niets fans in het MO o.a. Hamas…

  ht*ps://www.dagelijksestandaard.nl/2019/03/bizar-palestijnse-terreurclub-hamas-maakt-propagandafilmpje-om-groenlinks-de-hemel-in-te-prijzen/

  ht*ps://www.dagelijksestandaard.nl/2019/03/terreurgroep-hamas-prijst-groenlinks-om-anti-israel-standpunt-bram-van-ojik-wil-afstand-nemen-maar-faalt-hard/

 12. inert

  Mevrouw `we gaan niet handhaven’ Valsema, gaat dagelijks naar de moskee om hartstochtelijk gebeden aan mohammed te richten, voor het islamitisch welzijn van A’dam!

 13. Gewoon werken

  jongens julie hebben dat mens zelf de burgermeester ketting gegeven dus nou niet gaan lopen janken.
  Femke was al ziek toen ze in de kamer zat en als nog burgemeester maken hahah niet femke de schuld geven maar de Amsterdammers.

 14. DidiMadloba

  Halsema is zelf een (seculiere) jodin. Heb ik haar zelf eens horen zeggen.

 15. Pjotter

  Hals ze maar, is glibberig, al eens geprobeerd een paling uit een emmer snot te halen, nou halsje is nog gladder.

 16. Showdown2k1

  En de voetbal supporters maar de schuld geven over de marokanen word niets gezegd terwijl 90% van het antisemitisme hier door dat tuig veroorzaak word

 17. Rud56

  Halsema en haar linkse kliek is zonder meer verantwoordelijk voor het wegrotten van Amsterdam.
  Maar …. de basis voor dit wegrotten is w

 18. Rud56

  Dat die Halsema en haar evenzo achterbakse linkse kliek verantwoordelijk is voor het wegrotten van dat Amsterdam staat zonder meer vast!

  Maar …. verlies niet uit het oog dat de basis hiervoor is gelegd c.q. uitgebreid is door ‘oh zo fijne’ burgemeesters als een Cohen en een Van der Laan, kortom de PvdA dus!

 19. C.A.Barstow

  Verachtelijk en smerig links staat gelijk aan islam knuffelen en omhelzen, antisemitisme en Jodenhaat,
  dat is niet van de laatste tijd alleen.

  Stem FvD/PVV.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.