Bizar! DENK-dork gaat los op anti-messenplan: ‘Rechts rabiaat schoolwerkstukje, onrechtstatelijk en discriminatoir!’

Beschaving is nog niet iets dat ze onder de knie hebben bij DENK. Dat bewijzen de Kamerleden van de partij iedere week weer, die zowel op Twitter als in de Tweede Kamer er op los staan te schelden. Maar ook gemeenteraadsleden, zoals Stephan van Baarle in Rotterdam, kunnen er nogal wat van.

DENK-politicus Stephan van Baarle is gisteren flink uit de bocht gevlogen toen hij een plan om mesaanvallen te stoppen de grond in boorde. Hij noemde het plan van Leefbaar Rotterdam een “rechts rabiaat schoolwerkstukje”, alleen maar omdat het idee van Joost Eerdmans en zijn fractie een voor DENK en Van Baarle ongemakkelijke waarheid benoemt: veel van de daders hebben een migratie-achtergrond, en beleid dat mesaanvallen wil voorkomen moet dat gegeven dus in het achterhoofd houden.

Maar een waarheid die niet leuk is, die wil je niet zien. En dus gaat het Rotterdamse schildknaapje bij Radio 1 van Kuzu volledig tekeer tegen het plan van Leefbaar. Hij trekt alles uit de kast om het maar in de extreem-rechtse hoek te kunnen trekken. Van Baarle gaat volkomen los:

“Volgens Stephan van Baarle van DENK Rotterdam is het aantal steekincidenten juist gedaald. “Het hele plan is vooral een rechts rabiaat schoolwerkstukje, met veel spierballentaal, geen preventie en bij tijd en wijle zelfs onrechtstatelijk en discriminatoir.”

Stephan van Baarle vindt het “vilein” en “laag” om mensen op basis van afkomst in verband te brengen met criminaliteit. “Waarom moeten we groepen gaan wegzetten en stigmatiseren op basis van afkomst? Terwijl we weten dat het niet om afkomst gaat. Het gaat om uitzichtloosheid, om subculturen in wijken, om wijken waar de overheid is verdwenen. We moeten aandacht hebben voor die wijken. Etniciteit heeft er geen verband mee.””

Van Baarle zou wel eens wat meer op z’n woorden mogen letten. Eerder al stelde hij nota bene zelf een taalpolitie voor, om woorden die hij zelf als te kwetsend (zoals “integratie”) uit de Nederlandse woordenboeken te schrappen. Kennelijk geldt dat alleen voor teksten die de lichtgeraakte DENK-achterban grieven, want anderen mogen er – zoals Van Baarle’s explosieve radio-optreden bewijst – gewoon lustig op los beledigd worden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. FJ

  Blijkbaar weet deze Denk politicus meer dan Leefbaar Rotterdam, want hij schiet zodanig uit de bocht, dat hij misschien vreest, dat toch een verkeerde uitkomst te zien zal zijn.
  Als hij dat weet, waarom hij niet bij zijn achterban te rade om de ouders dit probleem te laten oplossen.
  Het probleem is niet moeilijk “gewoon geen mes in de zakken” en anders consequenties aanvaarden. Boete van minimaal € 2500,00.
  Dit soort aso’s pak je alleen maar in de portemonnee.

 2. CLoVis

  Natuurlijk, bij DENK voelen ze de bui al hangen.
  Stel je voor dat het openbaar wordt van welke bevolkingsgroep de misdaadcijfers het hoogst zijn.

 3. AS210854

  Van veel inteelt kun je ook niet veel verwachten.

 4. Cycle25

  Waarom moeten we groepen gaan wegzetten en stigmatiseren op basis van afkomst?

  Omdat DENK met z’n kop in het zand woont, deze ultra discriminerende groep is pas tevreden als Erdogan hier de dienst uitmaakt.

 5. Adriaen van Bergen

  Die messentrekkende kinderen, met 2 paspoorten, zouden met ouders (de opvoeders) en al richting hun heilstaat moeten worden verscheept.

 6. Peetjoh

  Domme van Baarle weet niet dat het idee uit de PvdA koker kwam van abutaleb. Eerdmans heeft alleen wat extra regels voorgesteld. En even een vraagje aan van Baarle,weet jij wel dat je eruit ziet als een moslim fundamentalist. Ga je scheren eikel.

 7. Duckday

  Laten we misdaadcijfers eens goed noteren en niet weg moffelen.Dus de kop niet in het zand steken dus alle groepen vermelden

  1. Bullshit16

   Duck
   Dat heb ik ook vaker gezegt waarom beestje niet bij naam noemen als blanke bleekscheet of neger of moslim of Marokkaan is niks mis mee
   In dan die moslims de ene keer willen ze moslim zijn de andere keer willen ze Nederlander zijn het is maar net hoe de wind waait bij dat volk
   Stem fvd of PVV uit de eu

 8. Stiek

  DENK is een islampromotor en omdat islam staatsgevaarlijk is moet je die partij per direct verbieden!

 9. Wim Vreeswijk

  Deze nota van 23 pagina’s vond ik een uitstekend plan met tal van wijze bronnen en ideeën. Zeker het overwegen waard want de bewapende jeugd, met name in de grote steden, is een erkend groot probleem. Ouders korten op de kinderbijslag want zij hebben de verplichting om hun eigen kinderen serieus op te voeden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.