ChristenUnie-Kamerlid geeft Baudet deels gelijk: ‘Plotseling komen 5 conducteurs binnen. Heel intimiderend!’

Thierry Baudet is momenteel de meest eenzame politicus van het Binnenhof. Niemand durft hem te hulp te schieten nu hij ernstig heeft misgekleund over ‘Marokkanen in de trein’. Toch was er vanochtend een klein beetje bijval te beluisteren voor het flamboyante Kamerlid. Uit onverdachte hoek: van een senator van de ChristenUnie.

De storm rondom Thierry Baudets opmerking over de Marokkanen en de ‘dierbare vriendinnen’ in de trein is nog niet gaan liggen. Ook politici van de ChristenUnie, onder wie partijleider Gert Jan Segers, zijn er nog altijd niet gelukkig mee.

Toch klinkt er ergens een klein puntje van steun voor het verhaal van de ‘goede kennissen’ van de Forum voor Democratie-leider. Want de wijze waarop kaartjes gecontroleerd wordt in Nederlandse treinen gebeurt dikwijls op buitensporige wijze. Niet door één, maar meteen door een vijftal potige conducteurs. ChristenUnie-Eerste Kamerlid Maarten Verkerk maakte het vandaag mee, en twitterde erover. En hij linkte het heel bewust aan het statement over de NS dat Baudet gisteren zelf maakte:

verkerk baudet

Verkerk ondersteunt daarmee dus niet het hele verhaal van Thierry Baudet, maar wel het relaas van zijn vriendinnen dat zij door een hele stoet van conducteurs ‘intimiderend’ om hun vervoersbewijs waren gevraagd. Daarnaast is het de moeite waard om erop te wijzen dat Verkerk meereed met de Arriva-trein, en de Baudet-meiden met de NS. Desalniettemin is het een opvallende steunverklaring.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. Fonz

  Ik begrijp ergens de 5 conducteurs wel, getuige de laatste mishandeling van een conductrice op het perron, maar ja je hoeft niet met 5 man iemand te controleren…

 2. Meriadoc Brandebok

  Er was echter sprake van drie controleurs – aanvankelijk twee – waarbij tevoren was omgeroepen dat de kaartjes zouden worden gecontroleerd en de vrouwen hadden kunnen waarnemen dat de controleurs de kaartjes van de medepassagiers eveneens controleerden.

  Niettemin twijfelden de dierbare kennissen van Thierry aan de echtheid van de legitimatiebewijzen, waarna de controleurs de politie erbij riep. Wie snapt waarom men aan die legitimatiebewijzen twijfelde, mag het zeggen.

  1. JochemX

   Beste Bok, leuk dat je in dezelfde coupé zat. Treffend dat je precies weet hoe het ging. Daarvoor dank. Maakt me allemaal weinig uit, Trump krijgt dagelijks een strontkar over zich heen zo ook Baudet. Mijn stemadvies blijft ongewijzigd: stem FvD om dit verknipte land te redden.

   1. Kidogo

    Top !

  2. Kidogo

   Omdat ze intimiderend over kwamen.

 3. Beukman

  En vanmorgen ging zomaar mijn wekker af… vre-se-lijk intimiderend!

  Leuke grap Maarten. Dat er nog vele mogen volgen.

  1. Blitzkrieg

   Beukman : Ik hoop maar dat je niet de hele dag chagrijnig bent. Eerst een tweet van Thierry, dan Beukman waarbij de wekker to vroeg afging, het is het volgende wereldnieuws? Dat Sylvana Simons Albert Heijn gaat aanklagen voor de vrije verkoop van witte brood?

 4. Watcher

  Hij blijft mooi..

  ” Oh lieve, kinderlijk naïeve Nederlanders! Stem nou toch eindelijk voor verandering. Breek los van politiek correct gelul! Red dit land!”

  1. Beukman

   Thierry heeft al eerder aangegeven ons land te gaan redden. Hij wordt premier. Niet omdat hij dat wil, maar omdat hij het moet.

   1. Blitzkrieg

    Beukman : Het enige dat je moet doen is het goede vakje aankruisen, gaat dat lukken denk je?

    1. Beukman

     Als ik je één goede raad mag geven, @Krieg: stem nooit op messiassen, stem nooit op mensen die geroepen werden om het land te redden.

   2. Zweedse kok

    Thierry redt, Thierry redt, alle mensen opgelet.
    h**ps://www.youtube.com/watch?v=qw4u1p41fIk

   3. Rammstein

    Het grappige is dat Beukman nu aan zijn water voelt dat hij gisteren en eergisteren volkomen fout zat met zijn hetze tegen Baudet en zijn vriendinnen. De hele situatie werd volledig uit zijn verband gerukt en gigantisch opgeblazen. Daar hebben alle rechtse idiootjes op dit blog hard aan meegewerkt.

    Alle normale mensen kunnen zich de situatie waarin de meiden verzeild raakten en het intimiderende optreden van de ‘controleurs’ heel goed indenken en geven hen dus gelijk.

    Deugmans kon er niet genoeg van krijgen om Baudet de grond in te trappen. Geheel onterecht, zoals steeds sterker blijkt.

    1. Rammstein

     Hihi, haha: ‘rechtse idiootjes’ moet natuurlijk zijn ‘extreem linkse idiootjes’

    2. Zweedse kok

     Rammpie stelt: Geheel onterecht, zoals steeds sterker blijkt.
     .
     Inderdaad, Baudet is reeds met de borst vooruit gesignaleerd op het binnenhof.
     Strijdlustig staat hij de pers te woord.

    3. Beukman

     Hoe kom je daar nou bij, @Rammel? Baudet heeft glashard staan liegen met zijn “vier Marokkanen”. Bovendien heeft Pinokkio niet gemeld dar de heren controleurs waren.
     En intimidatie? Daar was volgens de getuige geen sprake van. Die “dierbare vriendinnen” van Baudet (later waren het opeens “kennissen”) zijn aanstellers. En jij ook.

     1. Blitzkrieg

      Beukman : Het is verdorie een maar een tweet, heb je werkelijk niks anders om te boos over te maken. Jonge jonge, een tweet van Baudet is dagen lang voorpagina nieuws. Waar hebben we het eigenlijk over.

      MarokkanenTerreur in Nederland
      h**ps://www.youtube.com/watch?v=MJ_TNL9mAmk

      Ga maar lekker verontwaardigt lopen doen, intussen loopt dit tuig gewoon rond.

     2. Blitzkrieg

      Beukman : Wie is hier nu precies een aansteller?!

     3. Vit

      @Beukman

      Hou jij jouw oogkleppen voor maar want dat is goed voor je, maar vergeet niet die krokodil bijt echt.

     4. Beukman

      Kan je niet lezen, @Krieg? Die “dierbare vriendinnen” zijn aanstellers, en dat heb je nog niet kunnen weerleggen.

      Het is ook niet “alleen maar een tweet”: Pinokkio richt zich met zijn hetzerige leugenberichtje tot vele duizenden volgers.

      Jouw pijnlijke kritiekloosheid richting je Leider deel je met vele leden van FvD. Die link van jou om hem uit de wind te houden slaat ook weer nergens op. Wat hebben twee controleurs en een agent te maken met “Marokkanenterreur” en met “dat tuig”? Kom je nu soms ook nog met de Holocaust aanzetten?

     5. Beukman

      Ook @Vit is blind van liefde voor die activist van Forum. Vit vindt het inmiddels doodnormaal dat zijn Leider leugens verspreidt.

     6. Vit

      @Beukman

      “Die “dierbare vriendinnen” zijn aanstellers, en dat heb je nog niet kunnen weerleggen.”

      Deze meiden hebben alleen hun ervaring verteld meer niet.

     7. Beukman

      @Vit
      Die meiden hebben hun “dierbare vriend” geappt dat ze ernstig zijn lastiggevallen door vier Marokkanen.
      In werkelijkheid waren het drie mannen waarvan één Marokkaan, en deden ze gewoon hun werk: plaatsbewijzen controleren.

      Óf deze dames hebben gelogen, of Pinokkio zelf heeft dit ervan gemaakt.
      Jij bent BLIND, @Vit, blind van liefde.

     8. Vit

      @Beukman

      Er zit in ieder geval een grond van waarheid in, ik kan me best voorstellen dat deze meiden zich geïntimideerd voelden, misschien is het een idee om controleurs herkenbaar te maken.

     9. Blitzkrieg

      Beukman : Het is een tweet, een soort SMS. Het hele land kwittert en tettert de meest grote onzin, maar oh oh Baudet.

      Baudet heeft het over crimineel aso tuig, terecht punt. Ja maar polarisatie hoor ik je zeggen, ach sodemieter toch op man. De mensen die nou het hoogst van de toren blazen zijn de grootste bedrijvers van identiteitspolitiek de echte splijtzwam van Nederland.

      Ondertussen heeft er geen Marrokaan er een seconde minder op geslapen. Een grote media hype, niks meer en niks minder.

      MarokkanenTerreur in Nederland
      h**ps://www.youtube.com/watch?v=MJ_TNL9mAmk

     10. Vit

      @Beukman

      Over blind van liefde gesproken, ik hoop dat dat jij ook zo eerlijk bent als jij negatief geconfronteerd wordt met gespuis en daarover bericht, kan nooit lang duren in Amsterdam.

     11. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “Kom je nu soms ook nog met de Holocaust aanzetten?”
      Ik ben wel de laatste die hiermee aankomt. Ja, ik vind het bizar dat een tweet dagenlang in het nieuws is, om iets waar werkelijk niemand van wakker ligt, echt helemaal niemand. Grote media hype om niks behalve het pleasen van de linkse gutmensch.

     12. Beukman

      Die controleurs máákten zich kenbaar, @Vit.
      En de Leider? Die liet in zijn tweet weg dat het om een controle ging, en maakte er “vier Marokkanen” van (wat ook al niet klopte). waarna wat slap gelul over naïeve Nederlanders.

      ik ken maar 1 partij die met net zo’n gespleten tong praat als Baudet, en dat zijn de jongens van DENK.
      En nee: dat is géén compliment.

     13. Beukman

      Waarom zou ik de Holocaust er niet bijslepen, @Krieg? Jij zou dat toch heel normaal moeten vinden. Jij sleept immers als een volleerde dramaqueen “Marokkanenterreur” bij een kaartcontrole door twee controleurs.

      Opvallend: jouw Leider heeft zelf inmiddels een terugtrekkende beweging gemaakt, maar de volgelingen kunnen het niet meer volgen.

     14. Vit

      @Beukman

      “Die controleurs máákten zich kenbaar, @Vit.”

      Het gaat om het hoe en daar zal vast een kern van waarheid in zitten, de rest buiten beschouwing latend.

      Nogmaals, misschien is het een idee om controleurs al dusdanig herkenbaar te maken, voor mijn part waren het Finnen.

     15. Blitzkrieg

      Beukman : Het is een tweet, kom op man. Zijn we zo laag gezakt dat dit het nieuws is, een tweet van een politicus. De normale Nederlander kan de tweet van Baudet geen ene malle rotmoer schelen. De meeste mensen hebben het niet zo op met Marrokanen (netjes gezegd) en die zal het dus ook verder een worst wezen. Peter R. de Vries gaat uit z’n plaat, ik snap dat je je daaraan moet conformeren.

     16. nu ik

      het bekmannetje blijft zijn aperte leugens profileren in plaats van zijn energie steken in waarheidsvinding

      vandaag weet het bekmannetje nog steeds niet wat er is gebeurd
      gisteren wist het bekmannetje niet wat er is gebeurd
      eergisteren wist het bekmannetje niet wat er is gebeurd

      En de kip blijft maar kakelen net zoals bij de massa migratie , energietransitie en klimaatonzin.

      Ongehinderd door enige kennis ka kk elt het bekmannetje dag in , dag uit als een kip zonder kop. Erg triest zo een inhoudsloos adept

     17. Blitzkrieg

      Beukman : Ik wil helemaal niks ergens bijslepen, ik vind het een totale non issue. Deze hele discussie is wat mij betreft overbodig, ik vind deze tweet te pietluttig om een discussie over te voeren.

 5. Ben-NIET-Groen-L

  Verkerk ondersteunt daarmee dus niet het hele verhaal van Thierry Baudet, maar wel het relaas van zijn vriendinnen dat zij door een hele stoet van conducteurs…en dan ook nog Marokkanen, waar de gevangenissen van vol zitten, plofkraken plegen, lid van de Macrro-bendes zijn, homo’s mishandelen afijn,u weet wel ‘intimiderend’ om hun vervoersbewijs waren gevraagd.

 6. Zweedse kok

  Heeft iemand Hysterische, Hilarische Henk Albarda al gezien, gehoord of gelezen?
  Maak mij ernstig zorgen om hem.

 7. Dias

  Dus als je potig en gespierd bent als conducteur dan vorm je al een bedreiging
  Godverdomme
  In wat voor land leef ik nou waar de vorm belangrijker is dan inhoud
  Baudet moet gewoon eerlijk zijn tegen zichzelf zijn en zich afvragen als zelfs mijn dierbare vriendinnen mij in zulke omstandigheden brengen dan heb ik geen vijanden nodig want hij heeft hier wel mee bewezen dat zijn mensenkennis van laag niveau is

  1. Ron

   Onzin het totaalplaatje klopt niet.
   9 van de 10 conducteurs komen bars vragen om “kaartje” op dezelfde toon als 75 jaar geleden ook om je ausweis wedt gevraagd.

   Iedereen kan tegenwoordig legitimatiebewijs namaken.

   Maar bovenal wat is de meerwaarde om in burger te controleren als je bij binnenkomst je jezelf bekend maakt.
   Dan krijg ik ook argwaan inderdaad.

 8. Dias

  Zeg mij wie jouw dierbare vrienden zijn
  Dan zal ik je zeggen wie jij bent

 9. Dropje

  “ Verkerk ondersteunt daarmee dus niet het hele verhaal van Thierry Baudet, maar wel het relaas van zijn vriendinnen dat zij door een hele stoet van conducteurs ‘intimiderend’ om hun vervoersbewijs waren gevraagd”

  Ja nou en ?
  Alt right wil toch altijd overtreders en criminelen keihard aanpakken
  Doen ze een nuttige actie om zwartrijders op te sporen, lopen ze weer te janken dat het wel erg intimiderend is op deze manier
  Keihard aanpakken betekent dat je zelf ook wel eens aan de beurt bent ook al blijk je onschuldig
  Jammer dan

  1. Ron

   Onzin zwartrijders oppakken hoef je niet in burger te zijn want ze stellen zich meteen voor.

 10. Dias

  Weetje wie enorme mensen kennis had .Jozef Stalin want op de Groot Seminarie heeft hij geleer dat een mens onbekwaam is tot enig goed en beteid is tot alle kwaad
  Dat geloof heeft hij nooit losgelaten terwijl zijn alle communisten en humanisten en remonstranten geloven dat een mens van nature goed is en onschuldig werd geboren

 11. Mar

  De tweet van Maarten J. Verkerk heeft een heel hoog gehalte ironie/sarcasme/cynisme.

  1. Rammstein

   Dan heeft Verkerk zijn ironie/sarcasme/cynisme goed verstopt.

   1. Beukman

    Jij hebt gewoon geen gevoel voor humor, @Rammel. Maar dat wisten we al.

 12. Dias

  Het zou Baudet sieren en excuses aanbieden en voortaan voorzichtiger te zijn en niet gelijk op los twitteren verootmoediging doen alleen grote mensen en mensen met een groot hart
  En nou kijken of hij door de Christlijke test slaagt
  En kijken of hij voor de joods christlijke cultuur echt hoog heeft zitten ofdat hij die term alleen misbruikt om vhridtenen te lokken
  Sorry dat ik het moet zeggen maar de meeste christenen of katholieken zijn gewoon slaven van hun dominee patoortje en verloochen hun HEER elke keer

 13. rexm

  De verkiezingen komen er aan, ze begrijpen niet dat het aantal stemmen hierdoor gaat stijgen voor Baudet.
  De rest van de coalitie zouden voor een tribunaal moeten komen omdat ze Nederland langzaam naar de vaantjes zijn aan het helpen.
  We zullen de komende maanden nog meer rookgordijnen gaan zien.

 14. Sharktyricon

  “intimiderend” ja dat is de bedoeling ook als iemand weigert z’n kaartje te laten zien, ookal is er omgeroepen dat er controleurs in burger rondlopen, wat ik zelf overigens al vaker heb meegemaakt, en dan komen er inderdaad meerdere controleurs aan te pas. Soms ook de spoorwegpolitie danwel de reguliere politie. Baudet had sws eerst het verhaal moeten checken voor hij iets post.
  En voor alle mensen die het eens zijn met de reactie van zijn “dierbare vriendinnen” Nederland roept om de haverklap dat er harder moet worden ingegrepen en als het dan gebeurt is het ook weer niet goed, want natuurlijk roepen vele om harder optreden maar alleen tegen mensen met een “niet westerse achtergrond”.
  En voor het CU Kamerlid, bij het CU zijn ze al “geïntimideerd” door n T-shirt met n doodshoofd, laat staan door 2,3 of 5 controleurs

 15. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Niet slim van Baudet ! Nog minder slim en een ondoordacht personeelsbeleid om 5 Marokkanen samen op patrouille te sturen… Of was het provocatie om een rel uit te lokken ???

 16. rujoleki

  PVV of het FvD. De rest van de partijen zijn verraders van Nederland. Zij zijn voor de islam en voor de asielparasieten.
  Stem op de PVV of het FvD. Einde islam en de asielparasieten.

 17. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Pitbulls zijn hele lieve honden maar je moet niet met vier Pitbulls de trein inkomen…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.