Extreemlinks haatkrantje Trouw pusht CETA-verdrag: ‘Eng-nationalistische argumenten voeren de boventoon!’

Als je tegen het CETA-verdrag bent, het grote handelsverdrag tussen de EU en Canada, dan ben je “eng-nationalistisch”. Dat vindt in ieder geval Trouw, die kennelijk te dom is om te zien dat behalve partijen als de PVV en Forum voor Democratie ook GroenLinks en de PvdD tegen deze internationale overeenkomst zijn.

Het CETA-verdrag, dat de EU en Canada in staat stelt om goedkoper te handelen – maar dan door dieren vol te pompen met hormonen en met grote corporatistische rechtbanken die nationale soevereiniteit overrulen – staat op het punt te sneuvelen in Nederland. Dat gaat er niet bij iedereen even goed in, want globalisatie soll sein. Namens de EU en alle D66-achtigen van Nederland heeft Trouw dus een stukje geschreven om dit problematische verdrag te redden. Wie er tegen is, zo houdt de krant het land voor, bedient zich van “eng-nationalistische sentimenten,” zo schrijft het officieuze EU-clubblad:

“Internationale handel is zeker sinds het aantreden van Trump als president van de Verenigde Staten in de verdachtenbank terecht gekomen. De Europese Unie, hoe zwak en besluiteloos ook door toenemend nationalistisch egoïsme, is als handelsblok nog invloedrijk genoeg om daar betekenisvol tegenwicht aan te geven. Het is op zijn zachtst gezegd ironisch dat in Nederland, handelsland bij uitstek, nu eng-nationalistische argumenten de boventoon zijn gaan voeren.”

Dat het duidelijk is: wie niet meedanst op de Brusselse tango, is gewoon een fascist – pardon: ik bedoel een “enge nationalist”!

En wij zijn niet de enigen die deze redenatietrant ronduit onnavolgbaar vinden. Ook Zihni Özdil, voormalig GroenLinks-Kamerlid, noemt deze smeerlapperij “jammer“:


We wachten dus met smart op een rectificatie van deze pulp, @trouw!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Fortiori

  Trump met al zijn handelsvedragen en handelsbeperkende maatregelen bezorgen ons meer last dan comfort. Maar Trumph is mateloos populair hier op DDS. Hoe zit dat dan?

  1. Morgan4321

   Trump heeft de grote broer van CETA, het TTIP verdrag, vrij snel na zijn aantreden afgeschoten. Daar kunnen we hem dankbaar om zijn.

 2. Piet51

  Of Ceta een goed o slecht verdrag is, weet ik niet zo maar. Maar ik weet wel zeker, dat Nederland alleen nooit handel kan drijven met Canada op een niveau zoals in het verdrag wordt geregeld en met betere waarborgen voor dierenwelzijn en voedselveiligheid. Baudet wees er in zijn speech een paar keer op, dat we heel goed in ons eentje handelsverdragen kunnen afsluiten. Dat deden we vroeger immers ook. Hij noemde ook expliciet het VK dat het nu ook zelf doet. Maar dan heb ik iets gemist. Één van de grote risico’s van brexit is de moeite die het het VK zal kosten om in korte tijd goede handelsovereenkomsten te sluiten. Ze hebben er nog geen een, moeten nog beginnen.

  1. Baron von Munchhausen

   Piet51
   Onjuist.
   VK heeft vele verdragen met vele landen. Amerika (wordt nog meer uitgebreid), Japan, China, Canada, Scandinavische landen en de allergrootste Gemenebest (53 landen)! Zal enkele landen vergeten zijn. Op kort termijn ook verdragen met de EU (27 landen).
   En wat Trouw betreft; stelt zich achter het CETA verdrag, wat betekent: landbouw, visserij, technologie e.a. weg uit Nederland! Toekomstig alles invoeren uit o.a. Canada!
   (Linksen: goed voor het milieu toch?). Voorts zoveel mogelijk landbouw gebied (Nederland) gebruiken voor woningbouw en immigratie.

   1. Piet51

    @ Baron von Munchhausen
    Ik druk me wat onvolledig uit. het VK moet nieuwe handelsakkoorden sluiten, zonder de steun van dat grote EU. Het is de vraag hoe gemakkelijk dat nu gaat. baudet suggereerde dat ze dat al aardig gelukt is, maar ze moeten nog beginnen of zijn net begonnen. Ze zijn als zelfstandig land gewoon minder aantrekkelijk om handelspartner te worden dan als onderdeel van die grote EU.
    Die verdragen zullen er wel komen, ook met de EU. Al die landen hebben daar immers belang bij. Maar hoe die verdragen eruit gaan zien is de grote vraag. Doet het VK er zijn voordeel mee, nu als zelfstandig land? En ook de bestaande handelspartners kijken of die verdragen nog voldoen of dat Engeland toch zwakker ie geworden dan bij de afsluiting van een akkoord.

    1. Blitzkrieg

     Piet51 :
     Quote : “Doet het VK er zijn voordeel mee, nu als zelfstandig land?”
     Lijkt me dit het VK hele andere belangen heeft als Letland of Roemenie!

     1. Piet51

      @Blitzkrieg
      “Lijkt me dit het VK hele andere belangen heeft als Letland of Roemenie!”

      Waarschijnlijk wel, maar er zijn ook overlappemde belangen. De EU-landen hebben elkaar nodig om sterker te staan dan als geïsoleerd land. Één plus één is hier meer dan twee.

     2. Brenda Welsh

      De Europese markt is groter dan GB zal China en India toch wel beseffen. In de praktijk hebben de meeste burgers van Commonwealth-landen geen enkel idee waarom ze nog tot het Gemenebest behoren.

     3. Rammstein

      Piet tjilpt: “De EU-landen hebben elkaar nodig om sterker te staan dan als geïsoleerd land. Één plus één is hier meer dan twee.”

      Dat is absolute flauwekul en kinderlijke nonsens. De aantrekkelijkheid van een land -hoe groot of klein het ook is- wordt uitsluitend bepaald door dat wat het te bieden heeft: Taiwan, Singapore, Quatar en andere kleine staten hebben een sterke positie omdat ze veel te bieden hebben. In een wereld die door economie geregeerd wordt is dit de belangrijkste factor.

      Als Nederland op alle belangrijke punten hoog weet te scoren en veel te bieden heeft, kunnen we ons buitengewoon goed redden zonder de EU, die heel vaak alleen maar een stoorzender is. En geld kost.

     4. Blitzkrieg

      En ISDS niet te vergeten, die onze soevereiniteit overhevelt naar een stelletje technocraten. CETA moet er koste wat het koste niet komen, CETA is alles behalve een handelsverdrag.

     5. Piet51

      @Rammstein
      Merkwaardig, je gebruik van het woordje “tjilpt”. Het komt op mij over alsof je er iets kwetsends of neerbuigends mee wilt uitdrukken. Als ik dat fout zie, excuus. Als ik het wel goed zie, dan mijn vraag. Wil je een gedachtewisseling of eigenlijk liever niet?

      Je kwalificatie als “absolute flauwekul en kinderlijke nonsens” lijkt me wat aanmatigend. Ik ben bepaald niet de enige. Sterker nog, het CETA verdrag maakt grote kans door de Tweede Kamer aangenomen te worden. Bij afwijzing zal het op het nippertje zijn. De Eerste Kamer is nog wel een uitdaging, maar we moeten de vaardigheden van Rutte niet onderschatten. Kortom, er is veel steun.

      Je commentaar blijft maar een beetje zweven. Zo krijg je altijd gelijk, omdat je in feite niets zegt. Ik heb het helemaal niet over grote of kleine landen. Ik doelde op gewone landen, niet groot of klein, niet met uitzonderlijke of unieke producten. Allemaal heel gewoon, zoals 90% van de handelslanden en niet die paar uitzonderingen die jij schetst. Zulke “gewone” landen kunnen heel veel profijt hebben van samenwerking. En dat is precies wat de EU beoogt. Samen handelsovereenkomsten sluiten biedt handelspartners een grote markt, waar veel te halen valt, mits …………. precies, mits de ander ook het e.e.a. biedt.

      Je schrijft “Als Nederland op alle belangrijke punten hoog weet te scoren en veel te bieden heeft, kunnen we ons buitengewoon goed redden zonder de EU”. Mee eens, maar zover is Nederland niet t.o.v. de grote handelspartners. Kijk maar naar concerns als Philips, Shell, Unilever en andere. Er zijn geen multinationals van zuiver Nederlandse aard. We hebben partners hard nodig.

  2. Ron

   Waarom Piet zou er zonder papier minder handel bedreven kunnen worden?
   Voor de EU waren Nederland en een paar andere gigantisch sterke handelslanden sterker dan nu.
   En nu zou dat zonder zo’n wurgcontract onmogelijk zijn volgens jou..

   1. Piet51

    In een handelsverdrag, dat stuk papier, leg je handelsafspraken voor een langere tijd vast, producten, heffingen, handelssaldi en andere voorwaarden. Dat doe je nadat je intensief onderhandeld hebt, zodat de overeenkomst ontstaat die een maximaal resultaat biedt. De partij die het meest te bieden heeft, bijvoorbeeld een heel grote markt (denk aan de EU) kan natuurlijk meer eisen om een ander land toegang te geven.
    Nederland was vóór de EU niet sterker dan nu. Geen enkel EU-land was toen sterker.
    Die contracten zijn geen wurgcontracten, als er tenminste goed wordt onderhandeld. Voor het CETA duurden die onderhandelingen 7 jaar.

  3. Meriadoc Brandebok

   Handelsverdragen zijn evengoed een machtsspel. Nederland had waarschijnlijk zelf een voor haar slechter handelsverdrag afgesloten. “Vroeger” was een andere tijd.

 3. Fortiori

  Trump met al zijn handelsverdragen en handelsbeperkende maatregelen bezorgen ons meer last dan comfort. Maar Trumph is mateloos populair hier op DDS. Hoe zit dat dan?

 4. Goudlijster

  “extreemlinks haatkrantje” …

  Trouw is van oudsher een gerespecteerde kwaliteitskrant; eentje met veel journalistieke integriteit en een aantoonbaar grote mate van objecticlviteit. Door het als een extreemlinks haatkrantje te bestempelen terwijl de Dagelijkse Standaard keer op keer feitelijke onjuistheden publiceert is voor mij een blijk van totale ontvreemding van de realiteit bij de heer Engelbart. Misschien toch maar weer terug naar “artikelen” schrijven over vermeend overspel van NPO medewerkers; U deed het beter in de roddelpers.

  1. Bullshit16

   Goud luletje
   Ik heb een tip voor jíj kijk FVD journaal daar is alles mee gezegt maar jij bent net zo jij wilt Nederland verkopen

  2. Kretoloog

   12 jaar lang lag dagblad Trouw iedere morgen (m.u.v. zondag) bij mij op de deurmat. En ik kan bevestigen wat Engelbart schrijft: Trouw is een uiterst links krantje geworden. Soms bekroop mij het gevoel dat ik op het clubblad van GroenLinks was geabonneerd. Vorig jaar was ik het zat en heb mijn abonnement opgezegd. Scheelt ook weer bijna 400 euro!

   1. Bullshit16

    Kreto
    Vertel dat goud luletje maar

   2. Brenda Welsh

    Ik vind het dagblad sterk verbeterd met wat het was 12 jaar geleden. Ik zou niet weten wat u dan mist.

   3. Rosasolis

    Kretoloog. Ik ben ook jarenlang lid van Trouw, en zie niet hoe deze dagelijkse volle, informatieve krant “Links” is. Want dat is het niet. Trouw is een open en eerlijke krant, vooral voor Denkers…maar inderdaad niet voor eenzijdige schapen die de mode volgen… omdat dat zou moeten. Intelligente mensen blijven Trouw waarderen, en de afvallers volgen de Exteem-rechtse meute alleen omdat zij dat moeten doen om hun gezicht te blijven houden binnen al die domme Extreem-rechts volgers van guru Baudet. Van Trouw kreeg ik onlangs een leuke cadeau.
    Mijn man belde enkele weken geleden op en vroeg als wij een abonnee verkorting konden krijgen. Ja, dan kon als wij ons abonnement vast zet voor 3 jaren.
    Dat hebben we gedaan,
    en nu is ons maandelijkse abonnement bijna 6 euro per maand goedkoper.
    Maar dan kwam een week later de post met een mooie plant en een doos met 6
    heerlijke wijnen. Deze ouderwetse manieren van waardering voor klanten, zien we tegenwoordig zeer zeldzaam. Maar nog steeds is onze dagelijks Trouw vol
    met zoveel kanten van onze Nederlandse samenleving. Deze bekende modern, vol gevulde intelligent krant behoord niet als Linkse Vuil behandeld te worden door domme Extreem-rechts aanhangers!
    Wil je bewust dom blijven, word je dan geen abonnee van welke krant dan ook.
    Je heb dan alleen maar internet nep berichten nodig zoals deze van vandaag.
    Waarvan geen enkele bewijs is dat Trouw een “links krant” is!!!
    Zou Dandy Baudet ooit durven schrijven:
    een Offciele Document voor onze Tweede kamer: waarin al zijn eigen eisen voor de regening van Nederland zou moeten komen?

    1. Ron

     Domme domme Rosa toch, blijf je zoveel onzin schrijven of kom je nog met mijn lijstje.

    2. Rammstein

     Rosasolis (erenaam Tante Betje) leeft in een parallel universum. Hoewel …… parallel? Twintig heelallen verderop is waarschijnlijker.

     1. Ron

      De klantenservice van Trouw was het gewauwel zat van haar en haar man en hun snel een 3 jaar vast contract aangeboden zodat ze 3 jaar geen telefoon krijgen van haar

  3. Rammstein

   Goudvink oreert: “Trouw is van oudsher een gerespecteerde kwaliteitskrant; eentje met veel journalistieke integriteit en een aantoonbaar grote mate van objectiviteit.”

   Dat deze Golden Shower het woord ‘objectiviteit’ in combinatie met Trouw gebruikt is een gotspe en kan alleen uit de mond van een gehersenspoelde linkse cultuurmarxist komen: woord voor woord wordt zijn eigen mening bevestigd waardoor hij meent dat dit ‘objectief waar’ is.

   Trouw is een rabiate linkse krant. Nog erger dan de Volkskrant. Ieder artikel wordt vanuit een voorgekookt links standpunt behandeld – de linkse insteek walmt uit elke zin en komt grotendeels overeen met het propagandastandpunt van de overheid. Kritische artikelen over islam, immigratie en integratie zul je er tevergeefs zoeken.

   1. Ron

    Ik zat zojuist een artikel te lezen van ww2 over hoe mensen hun leven waagde door de verzetskrant verstopt onder hun kleren verspreiden.
    Ook hadden ze het daar over hoe collaborateurs aan het eind van de oorlog te schande werden gemaakt ter afwachting van hun te wachten veroordeling.

    75 jaar later en we zijn weer aan de vooravond van dezelfde gebeurtenissen en er is niets van geleerd. Nederland is weer in handen van dezelfde types die ons land zo weggeven.

    1. Rammstein

     Ja Ron, daar heb je gelijk in. Maar de ‘types die ons land zo weggeven’ zien zichzelf als de behoeders, herders en redders van de beschaving en van ons land.

     Dat Nederland op knappen staat door een explosieve bevolkingsaanwas, instroom van niet-compatibele ideologie en een wurgende woningnood wil niet tot ze doordringen.

  4. Rosasolis

   Goudlijster. Ben ik met je eens. Ik ben jarenlang een trouwe abonnee van Trouw.
   Ieder ochtend krijg ik rond 6 uur mijn volle krant, met zo veel interessants te lezen over binnenlandse en buitenlandse echte nieuws. Zonder sensatie. En behalve wereld nieuws
   is er zo veel meer te lezen over een actuele rapport, nieuwe ontdekkingen in het wetenschap, meer over filosofische denken, over maatschappelijke problemen in onze samenleving, etc.
   Af en toe krijgen we van onze krant bezorger een extra. Vandaag was er de Telegraaf.
   Wat een verschil met onze Trouw! Een dunne krantje met enorme sensatie hoofdletters, met eronder heel korte beknopte nieuws berichten of een korte rapport.
   De Telegraaf is een krantje dat je snel even kan lezen in de trein of in de metro voordat je uitstapt om naar je werk of studie gaat. Wat een verschil met onze volle Trouw,
   die veel meer bied voor de intelligent lezer. Niet voor niets werd enkele jaren geleden
   Trouw uitgeroepen als de beste krant van Europa. En vorige jaar werd Trouw.nl uitgeroepen als de beste online krant van de EU…Wellicht is deze recente onderscheiding de reden dat alle Extreem-Rechtse Populisten proberen onze zeer gewaardeerde Trouw krant kapot te maken. Het zal jullie niet lukken.

 5. Arafat

  Dan lezen jullie toch gewoon de Telegraaf als deze linkse krant jullie niet bevalt! hahaha
  Dat is pas een kwaliteits krant en nog RECHTS ook! hahaha

 6. Arafat

  Het VK moet zich ook nog steeds aan de EU regels houden nu ze uit de EU zijn. anders kunnen ze deze afzetmarkt vergeten. Net zoals Zwitserland en Noorwegen deze regels moeten accepteren!

 7. Bullshit16

  Er zijn geen rechtse kranten meer maar ja dat wisten jullie nog niet maar de kranten hebben België alle kranten opgekocht en alle journalisten in dienst van Brussel

 8. Mikael Blomkvist

  ‘Extreemlinks haatkrantje Trouw’

  Vanuit het perspectief van extreem-rechts krijg je kennelijk al snel een extreem-linkse indruk.

  1. Rosasolis

   @M. Blomkvist. Ja zo gaat het nu met de Extreem-Rechts Populisten: Je moet altijd precies denken als deze schapen, je MAG nooit een eigen mening hebben. Als je durft anders dan hun te denken, dan krijg je een etiket opgeplakt dat je “Links” bent. En nu zijn kranten en radio-TV zenders aan de beurt. Deze Extreem-rechts lui zijn zeer bekrompen. Ze willen alleen maar de hele macht overnemen en ons land gaan heersen.
   Als zij niet worden gestopt, zullen deze massa Alt-Right Zombies Nederland tot een
   zeer bekrompen, geisoleerde land gaan maken.

 9. Cycle25

  Och jeetje, daar komen de enge nationalisten weer, globalisten tellen zeker al 1.000.000.000 Duitsers. Op naar 2.000.000.000 ?

 10. Timber

  Trouw is eigendom van mediaconcern. Deze wordt gefinancierd met Belgisch overheidsgeld. Belgische overheid is PRO-EU.

  1. DidiMadloba

   Maar hoe staat de EU tegenover CETA?

 11. Rosasolis

  Trouw een “extreem-links haat krantje”?! Terwijl de Telegraaf sensatie nep nieuws geeft dat onze regering binnenkort gaat vallen?! Wat een hoop onzin rond een handelsverdrag met Canada. Trouw heeft veel informatie hierover gegeven. Als Nederland bezorgd is over welke gif stoffen dan ook, dan kunnen onze voedsel inspectie strikte eisen stellen…
  Maar intussen gaat zowel Albert Heijn en Jumbo gewoon door met NIET-scharrel kip vlees en eieren. En lang niet alle Nederlandse groente, fruit, granen en zuivel producten zijn afkomstig uit BIO boerderijen. Met de varkens industrie in Brabant is het voor 99% Een grote nachtmerrie. De CDA en CU zijn voor betere controle voor
  alle import voedsel producten. Van alle landen. Maar er moet nog ook veel in ons land gebeuren.
  In tussen is Canada een van de gezondste landen in de hele wereld. Dit land heeft nog steeds jaarlijks de meeste Nederlandse emigranten. Velen zijn boeren, en hebben nu prachtige boerderijen in Ontario en Manitoba, meestal groente/fruit, granen, en zuivel producten. Ik heb jaren geleden opgetreden als vocalist in een paar barok muziek concerten in een Nederlandse Kerk. Na de concert kwam ik altijd terug naar nijn studenten kamer in Toronto met behalve een bosje bloemen ook een tas vol heerlijke groenten, met vaak een grote doos aardbeien.
  Kortom: geen Ceta gedrag zou beteken dat ons land zou duizenden boeren in Canada, van Nederlandse afkomst helemaal moeten vergeten. En ook dat ons land verder wordt geisoleerd…Terwijl AH en Jumbo gewoon doorgaan met al hun slechte dieren
  producten, en hun dagelijkse reclames in kranten en op TV.

 12. DidiMadloba

  Nu zie je hoe ingewikkeld de links-rechts indeling is.
  Volgens mij ben je hardstikke links als je tegen CETA bent, want linkse mensen haten multinationals.
  Dat de bezwaren tegen CETA voor een deel reëel zijn doet daar niet aan af.
  Hoe dan ook, dit onderwerp vraagt nuance en daar is DDS niet zo goed in.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.