FVD-kopstukken pakken euro-Hitler Guy Verhofstadt aan: ‘Brullen, intimideren… hij bereikt jaren ’30-proporties!’

Bij toppolitici van Forum voor Democratie is het niet erg in de smaak gevallen dat de Belgische liberale europarlementariër meent om een Duitse partijgenoot uit te moeten maken voor hedendaagse Hitler. Sterker nog, zowel een europarlementariër als een senator van FVD lichten Verhofstadts doopceel en ontdekken: hij heeft zelf meer weg van nazi-dictator Adolf Hitler dan op het eerste gezicht zou lijken.

De Duitse liberale partij – FDP – is in nationale opspraak geraakt omdat ze in één deelstaat een minister-president kozen met steun van PVV-zusterpartij AfD. Dat was allemaal een soort nazi-machtsgreep, aldus de Belgische eurolover Guy Verhofstadt. De vergelijking is niet alleen onsmakelijk, aldus twee FVD-politici, maar ook nog eens onterecht en hypocriet. Europarlementariër Derk Jan Eppink, die voor zijn tijd bij FVD ook voor een Belgische conservatieve partij een tijdlang in Brussel zetelde, is al decennia bekend met de weinig zachtzinnige wijze waarop Verhofstadt opereert.

Eppink legt uit:

“Ik ken Verhofstadt nu al 25 jaar en we hebben een ‘jubileum’ van 25 jaar ruzie. Hij eist altijd macht voor het niveau waar hij zit. De methode-Verhofstadt: tieren, brullen en intimideren. Ik hoopte dat het minder zou worden met de jaren. Het tegendeel is geval, en hij bereikt nu jaren ’30 achtige proporties.”

Ook in de Eerste Kamer zijn de teksten van ‘Godwin-Guy’ gehoord, en wel door FVD-senator Bob van Pareren. Ook hij vindt dat Verhofstadt wel wat weg heeft van een klein Duits mannetje met een gek snorretje:

“Guy, I understand you like A.Hitler????”

Zo zie je dus maar weer: wat je zegt, ben je zelf. Met je Belgische bonbonbillekes door de helft.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Kidogo

  Nogmaals Guy laat een snorretje onder je neus staan, zet je bril af en kam je haar naar links , kijk in de spiegel en wie zie je ??

 2. Politiek Profeet

  een valse hond kan je laten inslapen, dit soort tuig mag je echter eerst martelen….

 3. Zweedse kok

  Wordt met toppolitici van Forum voor Democratie die baantjeshopper DJM Epping?

  1. arnoud

   wat bedoel jij.

 4. arnoud

  zo is het… laten we de rollen maar is omdraaien.

 5. Cycle25

  2020 telt toch een hoop Hitlers, nazi’s en consorten. Feitelijk is het natuurlijk een zwaktebod, gebrek aan argumenten dus dan maar moddergooien.

  Dankzij links telt de wereld meer en meer Duitsers..

 6. s.a.r.k.o

  Top politici van Fvd, geldwolven zul je bedoelen.
  Fel tegen de EU maar wel vangen.
  De gekozene is al na één dag afgetreden.
  Kon niet leven met de gedachte dat hij is gekozen mede door een extreem rechtse partij..

 7. s.a.r.k.o

  Joris zijn wegen zijn ondoorgrondelijk.

  Oh wacht, Mike 🙂 🙂 🙂

  1. Zweedse kok

   Vrijheid van meningsuiting vraagt vele offers en nicknames/paspoorten.

 8. Bockbeer

  Dat witte spul, wat je soms in de mondhoeken van Mark Rutte ziet, is hoogstwaarschijnlijk afkomstig van Guy Verhofstadt

 9. Westerling 1

  Off Topic

  President TRUMP volledig vrijgesproken.

  1. s.a.r.k.o

   Was de krant verlaat?

   1. Westerling 1

    Geen tijd om te lezen. Ik moet werken om jouw uitkering te financieren!

   2. Bockbeer

    s.a.r.k.o.?

 10. Blitzkrieg

  Geen bokjes en geen beukjes, kennelijk heeft de overheids-propaganda-machine hier geen weerwoord op.

 11. Response

  Guy is een van de vele zeer enge EU-fanatici met fascistische trekjes die met je jaren heftiger zijn geworden. Laat maar komen die Nexit.

 12. gargamel

  Als ik deeze kreatur zou met Hitler vergelijken, beledige ik Adolf

 13. Ralnov

  Nog altijd liever een nazi dan een vieze NSB’er als Guy Verhofstadt.

 14. Meriadoc Brandebok

  Morgen huilt Eppink tranen met tuiten over een jaren ’30-vergelijking met Baudet, mits hij dan niet weer eens is verkast naar een andere partij. Verhofstadt is weliswaar een radicale eurofederalist, maar geen Hitler. Ik denk dat Eppink niet zo dom is dat hij werkelijk gelooft wat hij beweert, maar je weet nooit.

 15. Bullshit15

  Wat wil je België heeft al jaren geen regering meer ze worden geregeerd door Brussel maar dat ter zijde
  Nu hebben we nog meer reden om op PVV of fvd te stemmen in uit die smerige vuile eu te stappen mensen laat je niet meer voorliegen door deze landverraders nu beloven ze weer van alles in nog wat maar als ze eenmaal weer gewonnen hebben gaat het op de zelfde voet door wat er ook gebeurd Nederland zal in moet kapot gemaakt worden door deze landverraders
  Stem fvd of PVV uit de eu

 16. Meriadoc Brandebok

  Eppink lult maar wat. Ik ben bereid te geloven dat hij niet zo dom is dat hij gelooft wat hij zegt. En waarom is mijn laatste reactie verdwenen?

  1. Hard

   Omdat je stinkt en glibbert?

 17. Michael M

  Guy Verhofstadt is geen wereldverbeteraar maar een vernietiger. Hij blijft net zo lang de wereld adopteren naar Europa tot een vol Kruidvat en dan nog even wachten tot het lontje wordt aangestoken.

 18. Michael M

  Verhofstadt Verhaubtstadt

  1. Politiek Profeet

   De eu is onze nagel aan de nederlandse doodskist, al jaren bekend, helaas ziet een deel van onze ooit eens blanke(!) bevolking dit niet in..waarom vraag je je dan wel eens af..
   Tja,.. simpel antwoord…alles buiten de grens van Zwolle,..Swoll is gewoon ten DODE opgeschreven….ze lezen en horen het wel..alleen in hun achterlijke breintjes begrijpen ze het niet….de sukkels….en loosers bye bye en zwaai zwaai….

 19. Westerling 1

  Als de vader van Guy Marcel heette, dan weet men ook hoe Guy aan die extreem linkse trekjes komt.

 20. C.A.Barstow

  Deze vuilak is een links fascistoïde hersenloze idioot waar wij zo snel als mogelijk vanaf moeten, het is een levensgevaarlijke ondemocratische gek.

  Stem FvD/PVV.

 21. DidiMadloba

  Wat je ook van de opvattingen van Verhofstadt denkt, de man heeft een internationale visie. In tegenstelling tot de verschrikkelijke baantjesjager Eppink.
  Waar in Nederland al gauw Godwin ten tonele wordt gevoerd als iemand vergelijkingen maakt met de nazi’s, ligt dat in Duitsland allemaal veel gevoeliger.
  Hoewel niemand meer in leven is die de nazi-tijd zelf nog bewust heeft meegemaakt, gaat een groot deel van de Duitse bevolking nog steeds gebukt onder een nationaal schuld- en schaamtegevoel over die tijd.
  En die zien dat de AfD schrikbarend dicht bij de nazi’s staat.

  Toen de muur viel grepen veel Oost-Duitsers de kans in het westen, maar er waren ook sneue lieden zonder initiatief die in het failliete oostelijke deel van Duitsland bleven wonen, en die losers kregen hun eigen mopperpartij, de AfD.
  Nog een geluk dat de AfD geen aansprekende leider heeft, anders dan de echte nazi’s destijds.

  Wij denken bij racisme aan Zwarte Piet, maar er zijn delen van het oosten van Duitsland waar zelfs donkerblonde mensen met argwaan worden bekeken.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.