Geert Wilders en Dion Graus willen minder, minder, minder walgelijke slachthuizen en doen aangifte: ‘Woedend!’

De rollen zijn eens omgedraaid. Zijn het normaalgesproken allerlei boze burgers die aangifte doen tegen PVV-leider Geert Wilders, is het ditmaal juist Wilders zélf die zich meldt op het politiebureau om een strafbaar feit te melden. Samen met fractiegenoot en dierenvriend Dion Graus pakken ze een slachthuis in IJsselstein aan dat varkens een beestachtig einde bezorgt. Ze willen gevangenisstraffen voor de dierenmishandelaars.

De werknemers van een slachthuis in IJsselstein kunnen uitzien naar een leventje zonder vleselijke lusten, maar vooral veel water en brood. Tenminste, dat is wat de lui te wachten staat als het aan PVV’ers Geert Wilders en Dion Graus ligt. Ze zijn zich kapotgeschrokken na een undercover-filmpje van de toko waar wordt getoond hoe varkens stelselmatig mishandeld worden voordat ze tot worsten en speklappen verwerkt worden. De twee doen aangifte bij de politie en eisen dat er gevangenisstraffen worden opgelegd voor iedereen die hier mee te maken had. RTV Utrecht:

“Ik ben woedend over wat ik gezien heb. Dierenmishandeling is onacceptabel. De daders mogen hier niet mee wegkomen en moeten keihard worden gestraft”, zegt Wilders. Uit de undercovervideo bleek dat de varkens in slachterij Westfort in IJsselstein worden geslagen, aan hun staart worden getrokken en worden opgejaagd.

Tweede Kamerlid Dion Graus spreekt zich vaker uit tegen dierenmishandeling. Hij zegt: “Ik wil naast een levenslang houdverbod van dieren, ook een beroepsverbod en gevangenisstraffen voor de daders.”

De PVV’ers nemen duidelijk geen genoegen met de maatregelen die minister Schouten (Landbouw) al aankondigde. Zij wil vooralsnog alleen de slachtsnelheid omlaag brengen, zodat controleurs beter in de gaten kunnen houden wat er precies gebeurt in het horrorhuis in IJsselstein. Maar dat gaat Graus en Wilders dus niet ver genoeg.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. nu ik

  Kom maar linkse adepten ,
  1 verkiezingsstunt
  2 aandacht
  3 wel gemeend

 2. Kretoloog

  Politici die aangifte doen: daar heb ik niet zo veel mee. Of ze nu links of rechts zijn, maakt me niet uit. Politici hebben immers een podium (= de vergaderzaal) waar zij hun ongenoegen kunnen verwoorden. Aangifte doen en gelijk een persbericht erbij, of camera: dat is enkel voor de PR.

  1. nu ik

   Ik vraag me af waarom er geen voorbedrukte aangifte formulieren geleverd zijn door de deirenclubjes die hier ook tegen ageren in hun fondsen wervings acties.

 3. ikweetwatikwil

  Een goed idee van Wilders en Graus om aangifte te doen . Die slachthuizen zijn barbaars.

 4. Jack Flash

  De partij van de dieren zullen nu toch wel heel blij moeten zijn.
  Ik verwacht nu toch wel linkse support.

  Hi hi!

  1. nu ik

   kan je rekenen ?

 5. Jack Flash

  Dion Graus is vegetariër.
  Volgevreten Frans Timmersmans & CO niet.

  Ik verwacht wederom linkse support.

  1. Antihedo

   En Geert? Is die vegetariër?

 6. Gewoon werken

  Het was ooit een leuke site maar de laatste maand voornamelijk linkse propaganda
  kortom omgekocht deze mensen bij de dds bah overduidelijk.

  Pas op mensnen!!!

 7. Wim Vreeswijk

  Geert en Dion zijn inderdaad zeer consequent met hun minder minder uitspraken, nu over slachthuizen.

 8. Dropje

  Ik kan, als 100 % niet PVV-er, deze actie ten volle ondersteunen
  Zo kan het dus ook

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.