Geert Wilders: ‘Ik vertrek in 2030 als leider van de PVV, in de tussentijd zal ik nooit opgeven!’

Wildershaters kunnen beginnen met aftellen: het is bekendgeworden wanneer de roemruchte PVV-leider zich zal terugtrekken uit de Tweede Kamer. Eén nadeel: dat is nog wel een heleboel nachtjes slapen. Meer dan 3500, om precies te zijn.

Voor PVV-haters is een nieuwe tweet van Geert Wilders zowel goed nieuws als slecht nieuws. Goed, omdat Wilders eindelijk aankondigt dat hij de Nederlandse politiek zal gaan verlaten. Maar ook slecht nieuws voor hen, omdat hij bepaald geen haast maakt met zijn vertrek. Het zal pas in 2030 plaatsvinden, zo legt hij zijn volgers uit. Tot die tijd zal hij zich door niemand uit het ambt laten jagen, aldus luidt de geruststelling voor zijn fans. Geen fatwa, geen officier van justitie, en geen van zijn collega’s van politiek-correcte partijen. Wilders wil “overwinnen”, zo deelt hij mee:

“Ik zal overwinnen. En nooit opgeven.

En niemand krijgt mij weg, geen premier, geen fatwa, geen officier, geen minister en geen rechter.

Ik zal de beste partij van Nederland – de PVV – nog 10 jaar in de TK aanvoeren en opkomen voor ons land en onze eigen mensen!”

Over tien jaar is het 2030. Als Geert Wilders daadwerkelijk voet bij stuk houdt en pas dan met pensioen gaat, is hij voor Nederlandse begrippen ongebruikelijk lang partijleider geweest. Zelfs Mark Rutte zit er “nog” maar 14 jaar en lijkt inmiddels z’n uiterste houdbaarheidsdatum te bereiken. In 2030 heeft Wilders de PVV maar liefst 25 jaar geleid – een kwart eeuw. Als hij dat volhoudt, is dat vrijwel ongeëvenaard.

Daarnaast: in 2030 is Wilders 66 jaar oud. Hij zal dan in totaal 32 jaar deel hebben uitgemaakt van de Tweede Kamer en is daarmee één van de langstzittende Kamerleden in de recente geschiedenis. Zelfs Bas van der Vlies (SGP) hield het in de jaren ’80, ’90 en ’00 in totaal maar 29 jaar vol.

Het enige wat Wilders nu nog rest is de daad bij het woord te voegen. Maar of dat gaat lukken, weten we dus pas over een dik decennium. Eén ding is in ieder geval duidelijk: wie wacht op de dag dat Geert Wilders voor het laatst de deur van zijn kantoor in de Tweede Kamer achter zich dichttrekt, moet flink wat geduld hebben…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

73 reacties

 1. Rammstein

  Op Geert kun je bouwen, dat is in alle opzichten wel gebleken. Ook in de toekomst.

 2. Bockbeer

  Ik hoop dat Martin Bosma ook nog lang blijft bij de PVV. Die vind ik echt zo goed.

 3. Hendrie1963

  Sorry Geert dat ik het zeg maar 8 jaar minister president Wilders vind ik zelfs genoeg. Bosman als opvolger kan ik ook wel mee leven.

  1. Marlene

   Beschikt u over het leven van politici?

   1. Fonz

    Jij?

   2. CLoVis

    EU marlene

 4. Beukman

  We zijn dus over de helft.
  Aangezien Bosma behalve geniaal ook te lui is voor die functie en het verder aan talent en ambitie ontbreekt, zal óf de opvolger nog moeten worden gerecruteerd, óf de club wordt over tien jaar ontbonden.

  1. Rammstein

   In tien jaar kan er heel veel gebeuren Deugvrouw. Dat zie je aan tien jaar rampenkabinet Rutte: de totale afbraak van Nederland in een decennium.

  2. Fonz

   Jij hebt nog niet de helft van wat Bosma bezit aan intelligentie

  3. CLoVis

   EU beukman

  4. arnoud

   ik denk dat jet het helemaal mis hebt, of ben je te dom, om te zien dat Bosma een hele goeie is.

   1. Bijenzwerm

    Vergeet machiel de graaf niet

   2. Beukman

    Bosma is er te lui voor, @arnoud. Bovendien heeft hij ervoor gekozen om in de luwte te opereren. Geert is min of meer zijn buikspreekpot.

    1. Fonz

     Zoals ik al zeg, beukhol heeft nog niet de helft..

     1. Beukman

      Ik erken deemoedig mijn meerdere, beste harde @Sponz. Maar wat is nu eigenlijk je punt? Dacht je soms dat ik de ambitie had om premier te worden?

     2. Fonz

      “Maar wat is nu eigenlijk je punt?”

      Dat jij nog niet de helft van zijn werkethiek hebt..

     3. Beukman

      Dat kun jij niet beoordelen, beste @bloedzuiger. Het maakt ook niet uit, het doet er immers niet toe.
      Neem gerust nog een slokje van het bloed van de antichrist, @Sponzje.

  5. Hard

   Zuigman?

 5. Baron von Munchhausen

  Wilders, pas op!!!
  De linkse moordenaars van Pim Fortuyn zijn nog onder ons.
  Inmiddels een of andere klimaat/dieren idioot is al gerecruteerd!
  Wachten op hun kans.

  1. JochemX

   Is hij wel door links vermoord? Pim was een grote bedreiging voor de gevestigde orde, zeg maar de regerende Cosa Nostra. Een huurmoord lijkt me aannemelijk en natuurlijk laten ze het lijken of het uit de hoek van linkse extremisten komt. Scheelt een hoop vervelende vragen.

 6. Dropje

  Geert gaat voor de titel “Grootste Plucheplakker Aller Tijden”
  Dat is wel duidelijk

  1. Rammstein

   Wat een leuk en origineel grapje, Dropje. Jij krijgt een sticker voor op je schoenveterstrik-diploma.

   1. Zweedse kok

    Wat een originele reactie. Voor Rammpie een lolly.
    Mag morgen het papiertje eraf, je hebt nu al je tandjes gepoetst.

    1. CLoVis

     EU kok

    2. Rammstein

     Dropje en Zweedse kok zijn beide kleine, infantiele kotertjes die de puberale leeftijd nog net niet hebben bereikt. Ze kennen elkaar van het schoolplein en ‘zijn met elkaar’. Vandaar dat Kokje dropje zo verdedigt.

     Daar komt bij dat Kokkie hard moet bijleren om zijn dyslexie onder de knie te krijgen. Nog steeds leest hij voor Zweedse Wdseetz en voor Kokkie Iokekk. Wat een chaos in zijn hoofd, niet?

     1. Zweedse kok

      Quote: Daar komt bij dat Kokkie hard moet bijleren om zijn dyslexie onder de knie te krijgen.
      .
      Duizend maal dank voor het etaleren van uw domheid.

     2. Dropje

      Tsss, jij hebt ook alles door
      @kokkie: morgen weer bij mij spelen ?
      Je wordt thuis gebracht 🙂

  2. CLoVis

   EU dropje

 7. CLoVis

  Tja, het gaat over Wilders;
  de EU trol trekt er maar weer eens vier aliassen voor open.

 8. arnoud

  Goed, omdat Wilders eindelijk aankondigt dat hij de Nederlandse politiek zal gaan verlaten.

  Hoezo goed nieuws, waar slaat dat op, we mogen heel blij zijn, dat zo iemand als Wilders er is. nee heel links Nederland, daar mag je blij mee zijn.

 9. RvdBe

  Er zal geen enkele Wildershater zijn hele priveleven opgeven om 10 tallen jaren zijn idealen uit te dragen, daarom alleen verdient hij een lintje.
  De enige pluchezitter die niet om het pluche in het pluche zit.

 10. overnieuw

  Respect voor wilders , diep respect voor Wilders zeker na de moord op Fortuyn door het links correcte electoraat. Ik heb besloten dit zielige blogje vaarwel te zeggen. Ik mag hopen dat het bekmannetje morgen krijgt waar ie de spot meedrijft op een plek waar de doktor er niet bij kan en meneer w i m h u t t e n onherstelbare kramp in zijn vingers krijgt tijdens het wisselen van de accountjes. Een normale discussie kan je vergeten met deze beroeps hufters die volledig ongemoeid gelaten worden door de redactie.

  Ik zal niet meer bijdragen aan de clicks van dat zielige zooitje op de redactie. Ga maar werken voor je geld domme honden. Danny de munk zong het al ; krijg toch allemaal de klere val voor mij part allemaal dood ………………………………………………….. stuur nog een bedel mailtje rond droeftoeters

  adieu stakkers

  p.s stem sociaal , stem PVV

  1. Rammstein

   ‘Nu ik’, heb jij weer een ban gekregen? Waarvoor dan? Ik heb niets onwelvoeglijks van je gelezen. Misschien een keer teveel de naam van W i m
   H u t t e n genoemd?

   Merlot is al verdwenen, Ritter hoor je nauwelijks meer, nu ik (een zeer actieve reaguurder) weer een ban: waar zijn Van der Galien en Engelbart in hemelsnaam mee bezig?

   Dat de redactie links is, is volstrekt duidelijk door hun positie t.o.v. Wilders en Baudet. Het gevolg is echter dat het ook een links georienteerd blog wordt en de domme linkse reaguurders zoals Beukman, Kokkie, Meriadoc en Piet51 overblijven.

   Nou, veel succes daarmee dan maar.

   1. Kretoloog

    Rammstein, het is inderdaad onbegrijpelijk welke ruimte Beukman en Brandebok hier krijgen om hele groepen in de samenleving te demoniseren. Vooral gisteren en vandaag was het weer raak.

    Zweedse kok is een malloot, die kun je met de beste wil van de wereld niet serieus nemen. Dat hij regelmatig een van krijgt, komt omdat hij het niet kan laten de redacteuren af te zeiken.

    Piet51 is inderdaad behoorlijk links, maar gedraagt zich in tegenstelling tot de eerste 2 genoemden niet kwaadaardig, hooguit als een onnozele hals. Hij mag blijven.

    1. Rammstein

     Ja Kretoloog, je hebt gelijk. Van der Galien en Engelbart zijn in hun hart natuurlijk gewoon burgerlijk links. DDS is hun verdienmodel waardoor ze zich voordoen rechts te zijn. Dat dit een farce is blijkt eruit dat steeds de verkeerden een ban krijgen: de rechtse reaguurders lopen in tal hard terug. Mijn animo ligt langzamerhand ook beneden NAP.

     1. Beukman

      Niet alleen je animo, @Rammstein; ook je vermogen om normaal te discussiëren neemt hier zinderogen af. Ik denk dat je omgaat met de verkeerde vrienden. Jammer, want ooit was het gezellig.

    2. Zweedse kok

     Quote: Zweedse kok is een malloot, die kun je niet serieus nemen
     Quote: Piet51 is niet kwaadaardig, hooguit als een onnozele hals.
     .
     Agios schreef op 02-02-2020 op DDS
     De domste mensen vinden zichzelf uiterst intelligent.
     Psychologisch heel goed te verklaren.

   2. Zero

    “Merlot is al verdwenen…”

    Maar we hebben wel 20 x Hu͘tten, is dat niet heerlijk?

  2. Joshuak

   Jou naam heb ik hier überhaupt nog niet gezien, of heb je nu echt een account aangemaakt om dit te zeggen?

  3. Zweedse kok

   Ach, de allerbeste reageerders zegt vaarwel.
   DDS en de wereld zal nooit meer hetzelfde zijn.
   Morgen waarschijnlijk een stille tocht van “meneer cactus” tot “overnieuw” en alle 100 tussenliggende inlogs.
   Adieu en hopelijk tot nooit meer ziens

 11. overnieuw

  Respect voor wilders , diep respect voor Wilders zeker na de moord op Fortuyn door het links correcte electoraat. Ik heb besloten dit zielige blogje vaarwel te zeggen. Ik mag hopen dat het bekmannetje morgen krijgt waar ie de spot meedrijft op een plek waar de doktor er niet bij kan en meneer w i m h u t t e n onherstelbare kramp in zijn vingers krijgt tijdens het wisselen van de accountjes. Een normale discussie kan je vergeten met deze beroeps hufters die volledig ongemoeid gelaten worden door de redactie.

  Ik zal niet meer bijdragen aan de clicks van dat zielige zooitje op de redactie. Ga maar werken voor je geld domme honden. Danny de munk zong het al ; krijg toch allemaal de klere val voor mij part allemaal dood ………………………………………………….. stuur nog een bedel mailtje rond droeftoeters

  adieu stakkers

  p.s stem sociaal , stem PVV..

  1. Bijenzwerm

   @overnieuw ben hier ook ongeveer 3mnd geleden gestopt met reaguren.
   Er zijn er meer die hier stoppen vanwege de huistrollen.
   De dds redactie is werkelijk te dom hun dds in de lucht te houden.
   Als je in 2mnd tijd slechts 99 donaties hebt gehad op ongeveer uit eigen cijfers van dds 1 miljoen unieke bezoekers(2016} dan gaat er iets niet goed.
   Je ziet ook de de reactie aantallen teruglopen, 2 a 3 jaar geleden bijna altijd 100+ reacties elk artikel, nu met heel veel geluk 50 misschien 60 reacties op een zeer actueel artikeltje.
   De reclame inkomsten gaan mettertijd teruglopen en kan je niet meer daarvan dds in de lucht houden, wie wil er nu betalen om dan ook nog lastig gevallen worden door tr@llen(beuktr@l Zweedse tr@l dropje en al de beroepstr@l zijn nicks.)
   De enige remedie is de tr@llen actief verwijderen en dat volhouden totdat de tr@l er mee ophoud(of als de redactie erachter zit daarmee stoppen) daar ook duidelijk over zijn.
   Dds is ansich een leuk opinie blog met ook een vrije Reaguurt hoek.
   Alleen de tactiek van de redactie laat heel wat steken vallen.

   1. Kees

    Helemaal mee eens!

 12. Mar

  En wat gebeurt er dan met de PVV? Over 10 jaar stopt het enige lid van de PVV.

  1. Scheve Tinus

   Die blijft gewoon de PVV maar dan zonder Wilders.

   Ik hoop dat je vraag hiermee beantwoord is.

  2. Fonz

   mar stopt haar hekel niet onder stoelen of tafels…

 13. Dropje

  Joepie, over 10 jaar een GEEREXIT !

  1. Blitzkrieg

   Dropje : En als jij er de brui aan geeft noemen we dat een drexit 🙂 , precies de goede term voor een linkse zuur mens.

   1. Dropje

    Ik geef toe: die is grappig !
    Maar helaas voor jou is de azijn nog lang niet op

    1. Bockbeer

     Dropje?

     1. Dropje

      ?

     2. Hard

      Dropje?

 14. Bullshit15

  Als bij de volgende verkiezingen de fvd of PVV niet de grootste worden dan hou ik mijn hart vast dan hebben we de PVV niet meer nodig dan word dit land een moslim land in dan is geert Wilders zijn werk al die jaren voor niks geweest
  Dank zij Wilders leven wij nog een beetje vrij na ja wat je vrij kunt noemen dan we mogen toch niks meer zeggen in doen dank zij die pleeborstel maar goed ik heb diep respect voor Wilders dat i het zo lang vol houd dat kan ik van die ander landverraders niet zeggen die slopen ons land alleen maar vroeger stond op landverraders de doodstraf nu worden ze beloond omdat die linkse ratten gehersenspoeld zijn ze kunnen zelf niet meer nadenken helaas
  Maar goed we zullen het zien daarom stem
  FVD OF PVV uit de eu

  1. Hard

   Klopt, VVD, CDA, D66, CU, PvdA, GroenLinks, 50Plus, SP, DENK en PvdD zijn allemaal islampromotors.

   1. Rosasolis

    War een onzin!

 15. Michael M

  In 2030 staat Europa op exploderen als het met dezelfde snelle vaart blijft gaan als nu met alle deuren wagenwijd open.

 16. Michael M

  Een stem op CDA, VVD, GL, PVDA, D66, CU is een verloren stem.

  1. Rosasolis

   @Michael, CDA krijgt steeds meer steun. Wij hebben de PVV societeit en ook de FvD
   Extreem-rechts mannen kliek niet nodig.

   1. Blitzkrieg

    Rosasolis : Nee hoor, het CDA daalt in de peilingen en zijn op dit moment “goed” voor 14 zetels of minder.

   2. Ron

    Ach madam praat weer eens wat na.
    FVD extreem rechts laat me niet lachen.
    Maar als inhoud dat voor jezelf en je land opkomen extreem rechts is dat ben ik maar extreem rechts.
    Links is altijd zo vol van ww2 en nazi’s enzovoort.
    Maar wat ze veroordelen over ww2 doen ze nu zelf.
    Ik zie FVD en PVV meer als het verzet van destijds, opkomen voor je land en tegen de dictatuur opknokken.

 17. Jack Flash

  Merlot vond ik zeer verhelderend, jammer dat hij weg is.Heeft hij een ban gekregen?

 18. Original NL

  Ik wens je een goede gezondheid Geert..en hoop dat je het haalt!

  1. Politiek Profeet

   Ik heb Geert ruim 10 jaar geleden al aangeboden om met mijn bedrijf zijn bescherming te waarborgen….helaas niet gelukt want de STAAT e.a. konden dat ook…prima, bleek achteraf toch wat moslimtuig geinfiltreerd geweest te zijn…momenteel wel goed op orde vanuit insiders…. tot wanneer…. echte patriotten en echte nederlanders gaan verder dan een loonstrookje …vooral als je 8med of zoiets heet… toch?

 19. Fuster

  Wilders gaat het redden, alleen wel jammer dat hij voortdurend wordt bewaakt.

 20. JFU

  Ik hoop dat Wilders het nog haalt tot 2030. Hoe meer kiezers gaan stemmen op rechts-realistische partijen des te gevaarlijker zal het worden voor die partij leiders. Is gebleken met Fortuin….werd gevaarlijk voor de toenmalige coalitie, en moest letterlijk het veld ruimen. Hopelijk herhaalt zich dat niet.

 21. Chauvinist

  Mocht Wilders idd over 10 jaar uit de Kamer verdwijnen dan zal hij waarschijnlijk ook meteen Nederland verlaten. Hij zal dan immers geen beveiliging meer krijgen in Nederland (tenzij hij zelf voor de kosten opdraait). Laten we dus zorgen dat we binnen nu en 10 jaar Nederland gezuiverd hebben van het kwaad. Wie weet kan Wilders idd over 10 jaar de Kamer verlaten omdat hij dan premier van Nederland is!

  1. Marija

   Hoe ik ook wens dat Wilders een grote overwinning zal behalen bij de volgende verkiezingen, het gaat niet lukken.
   Nu al zijn wij overspoeld met moslims en bevolking uit verre landen die niet in onze cultuur passen en geen aanhangers van Wilders zullen zijn.
   Wilders zal dus een steeds kleinere aanhang hebben die niets meer in de melk te brokkelen heeft.
   Dat heeft onze Kl.re regering dan wel voor elkaar gekregen.
   Door hem stelselmatig te demoniseren en het cordon sanitaire zijn hem met succes de poten onder zijn stoel afgezaagd.

   1. Chauvinist

    Inderdaad, met vele duizenden per jaar komen ze naar ons land en krijgen binnen de kortste keren stemrecht, in ONS land.

    Ik roep het al jaren, de enige optie is geweld want met elke 4 jaar een vakje rood inkleuren redden we dit land en ons volk niet meer.

    Hoewel ik tegen geweld ben lijkt me dat in dit geval legitiem, wat we immers hier massaal ons land binnen laten komen zijn mensen die maar 1 taal kennen: de taal van geweld! Dat is geen vooroordeel of mening, dat bewijzen ze zelf, dag in dag uit, overal ter wereld! Volgens onze grondwet is geweld uit zelfverdediging toegestaan en omdat we het hebben over een ideologie welke als doel heeft ons te vernietigen zouden we serieus moeten overwegen of we niet eens wat harder moeten gaan worden. Zelfs het overal legaal verkrijgbare heilige boek van deze ideologie staat vol met haat jegens ons, zelfs de oproep om ons, de ongelovigen, te vermoorden! En wat doen wij? Wegkijken, klagen, elke 4 jaar een vakje rood inkleuren en zo hopen we het tij te keren… naïef volk dat we zijn!

    Ik hoop dat bij de eerstkomende verkiezingen het deugvolk de ogen eindelijk open doet want we hebben niet veel tijd meer. De termijn van 10 jaar (2030) waar Wilders het over heeft zal mijns inziens ook een kantelpunt in onze geschiedenis zijn. Dat zal het moment zijn dat we terugkijken op de afgelopen 20 a 30 jaar en concluderen: we hebben het kwaad verdreven… of… dit was het dan, ons Nederland is geschiedenis…

 22. Rosasolis

  De PVV is alleen een societeit die officieel geen politieke partij is ooit geworden. De PVV heeft alleen Een lid: Geert Wilders. Andere PVVers zijn alleen medewerkers, die steeds komen en gaan. Er is geen vastheid in deze societeit…omdat zij geen leden willen toestaan. Er KAN nooit welke vordering dan ook komen in deze societeit, dat zich ”partij” noemt, komen. Vanaf Geert’s oprichting van zijn PVV societeit tot nu toe heeft Gorgeous Geert helemaal niets gedaan. Behalve grote geld steun bijdragen van zijn rijke Amerikaanse vriendjes ontvangen…Weten deze rijke “puur” Amerikanen dat Wilders niet de leider is van een echte politieke partij?

 23. Jack Flash

  Beetje naief Rose,om te denken dat dit het geval zou zijn.

  1. Rosasolis

   @Jack F. Nee jack, jij bent duidelijk heel naief over de PVV societeit. Die ik heb gevolgd sinds het oprichting 16 jaar geleden. Ik heb veel informatie over deze societeit en Wilders verzameld, zowel uit Nederland als Amerika. De doorsnee Amerikaan weet niet dat de PVV een societeit is, zonder leden. De PVV medewerkers worden slecht betaald. Wat doet Wilders met z’n jaarlijkse grote cheque die hij ontvangt van zijn rijke vrienden in Amerika?

 24. arnoud

  geef mij is redenen Beukman waarom jij meent dat Bosman te lui is. ik denk dat jij een van die verschrikkelijk links mannetje bent. kijk jij anders maar eens naar de Jensen show van vandaag( vrijdag 7 februari ) kan je nog wat van leren.

 25. DidiMadloba

  test

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.